HTML

Bemutatkozás

jakabfy.jpg

Zöld közszereplő, korábbi önkormányzati képviselő Józsefvárosban (2010-2019, LMP), Józsefváros és Ferencváros külső részének országgyűlési képviselőjelöltje (2014 és 2018). Szakpolitikai területek: gazdaság, közlekedés, energiapolitika.

Azért küzdök, hogy közös erőforrásainkat közös fenntartható jövőnk megalapozására fordítsuk, ne magánzsebekbe tömjük, és ezzel további százezreknek adunk munkát, és megélhetést.

Friss topikok

Címkék

Program 3. - Ételt a rászoruló gyermekeknek!

2014.02.08. 09:48 jt

A szociális gyerekétkeztetésből sokan kimaradnak, főleg az iskolaszünetekben. Az LMP szerint minden gyermek étkeztetése megoldható!

Országos szinten több ezer gyermek számára nem tud a családja megfelelő étkezést biztosítani a hét minden napján. A Rendszeres Gyermekvédelmi Támogatásban részesülő gyermekek részére az állam megtéríti az önkormányzatoknak az étkeztetés díját, mégis az iskolai szünetekben a rászoruló gyermekeknek csak 20 %-a részesül étkezésben.

eszik.jpg

A fővárosi kerületekben általában csak azok az általános iskolás korosztályhoz tartozó gyerekek vesznek részt a nyári gyermekétkeztetés programban, akik a kerületi napközis táboroknak is látogatói, pedig az önkormányzatnak feladata lenne a kerületben több helyen, a nyári tábortól függetlenül is üzemeltetni ételkiadó pontot. Minden rendszeres gyermekvédelmi támogatásra jogosult család gyermeke jogosult részt venni a programban, ha a szülők kérik. Ehhez pontos informálásra és a népkonyhán illetve más intézményekben kiadópontok létesítésére lenne szükség.

Jakabfy Tamás az LMP parlamenti képviselő jelöltje kiemelt fontosságúnak tartja, hogy minden valóban rászoruló megkapja a támogatást, a gyermekek ne éhezzenek, és az óvodák és iskolák második otthonként valóban támogassák a rászoruló családokat.

Úgy gondoljuk, hogy a vidéki települések iskoláiban, és sok városi iskolában is megszervezhető, hogy saját konyhakert létesítése, ami egyrészt friss zöldséggel egészíti ki az iskolai konyhát, másrészt a gyermekeket megismertetni a növények termesztésének eljárásaival. Szél Bernadett az LMP társelnöke, országgyűlési képviselő 2013 áprilisában határozati javaslatot tett, amely szerint az állam támogatást adna ahhoz, hogy minden egyes települési önkormányzat létre tudja hozni a saját főzőkonyháját.

Józsefvárosban és külső Ferencvárosban a gyermekszegénység nagyobb probléma, mint a főváros más kerületeiben, és az álságos kommunikációs trükkök sem fedik el azt, hogy több gyerek éhezik, és kevesebbek juthatnak a szociális étkeztetés lehetőségeihez.

Az önkormányzatok ezt még bürokratikus formulákkal is nehezíti, amelyek pontosan a képzetlenebb és emiatt még inkább kiszolgáltatottabb emberek lehetőségeit csökkentik.

Lakjon jól valóban minden gyermek!

(Kép forrása)

Szólj hozzá!

Címkék: program

A bejegyzés trackback címe:

https://jakabfytamas.blog.hu/api/trackback/id/tr75760875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása