HTML

Bemutatkozás

jakabfy.jpg

Zöld közszereplő, korábbi önkormányzati képviselő Józsefvárosban (2010-2019, LMP), Józsefváros és Ferencváros külső részének országgyűlési képviselőjelöltje (2014 és 2018). Szakpolitikai területek: gazdaság, közlekedés, energiapolitika.

Azért küzdök, hogy közös erőforrásainkat közös fenntartható jövőnk megalapozására fordítsuk, ne magánzsebekbe tömjük, és ezzel további százezreknek adunk munkát, és megélhetést.

Friss topikok

Címkék

Program 4. - Tiszta közéletet!

2014.03.14. 10:57 jt

A közpénz mindannyiunké!

money.jpgTisztán, átláthatóan kell bánni vele. Rendezni kell és átláthatóvá kell tenni a képviselők juttatásait, hatékonyan fel kell lépni a korrupció ellen, legyen az akár utcai, akár hivatali korrupció. Hatékonyabbá kell tenni a beszerzéseinket, hogy tényleg a legjobbat válasszuk, és hogy kizárjuk azt, hogy a pártközeli cégek egyenlőbbek legyenek a többieknél! Meg kell szakítani minden kapcsolatot az offshore cégekkel, amíg fel nem fedik, kik állnak mögöttük! Vállaljuk, hogy minden kifizetést nyilvánossá teszünk, hogy a közpénzek elköltése bárhonnan, bármikor, és bárki által ellenőrizhetők lesznek az interneten!

Vállalásaink:

1. Kipucoljuk az offshore cégeket! Nem csak a törvényben szabályozott esetekben nem kerülünk kapcsolatba offshore cégekkel, hanem egyáltalán nem! A múltból ránk maradt offshore partnerekkel megszakítunk minden nem kötelező együttműködést, amíg nem válik tulajdonosi szerkezete átláthatóvá!

2. Nem etetjük a holdudvar cégeit! Nem fog közbeszerzési tanácsokat adni egy helyettes államtitkár cége, nem lesz közpénzből fizetett honlapszerkesztői megbízása pártközeli blog (Mandiner) főszerkesztő cégének, nem lesznek multifunkciós tanácsadóink, akik egyszer egy önkormányzati cég pénzügyi vezetői, máskor annak felszámolói, megint máskor meg az oktatási intézményeket is fel tudják mérni gazdaságilag, és kijelölni a számukra újabb megbízásokat hozó fejlesztési irányokat.

3. Tisztán, átlátszóan rendezzük a parlamenti és önkormányzati képviselők juttatásait!

4. Az alsó szinteken jelen levő korrupciót névtelen bejelentővonallal kezeljük! Minden bejelentést egy független ellenőr csapat fog megvizsgálni. A felsőbb szintű a korrupciót a legteljesebb, a törvényi kötelezettségeket jóval meghaladó mennyiségű nyilvánossággal kell kezelni. Olyan adatszolgáltatásokat fogunk elrendelni, amelyek automatikusan és gyorsan meg fognak jelenni egy kereshető állami internetes adatbankban, nemcsak akkor, amikor kikérik azokat. Ilyenek lesznek az aláírt szerződések, a vezető állású alkalmazottak önéletrajzai, az összes kifizetés stb. Ezekkel az adatokkal lehetővé válik, hogy a civil szféra a közpénzek költését gyorsabban és hatékonyabban ellenőrizze.

5. Hatékony beszerzéseket! A közpénzeket átlátható versenyben fogjuk elkölteni. Jelenlegi szabályok szerint a közbeszerzési értékhatár alatti beszerzésekre 3 céget kell meghívni. Mi ezzel szemben témacsoportokat hozunk létre, amelyekre a vállalkozók az interneten jelentkezhetnek, és a tendereket minden jelentkező cégnek kiküldjük. Ezzel sokkal nagyobb lesz a verseny például az építési és informatikai beruházásoknál.

(kép innen)

Szólj hozzá!

Címkék: program

A bejegyzés trackback címe:

https://jakabfytamas.blog.hu/api/trackback/id/tr35760897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása