HTML

Bemutatkozás

jakabfy.jpg

Zöld közszereplő, korábbi önkormányzati képviselő Józsefvárosban (2010-2019, LMP), Józsefváros és Ferencváros külső részének országgyűlési képviselőjelöltje (2014 és 2018). Szakpolitikai területek: gazdaság, közlekedés, energiapolitika.

Azért küzdök, hogy közös erőforrásainkat közös fenntartható jövőnk megalapozására fordítsuk, ne magánzsebekbe tömjük, és ezzel további százezreknek adunk munkát, és megélhetést.

Friss topikok

Címkék

Nyílt levél dr Patyi András Rektor Úrnak

2016.04.14. 23:47 jt

Tisztelt Rektor Úr!

Feltételezem, hogy hallott róla, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem legújabb beruházása során 145 fa kivágására kért és kapott engedélyt az Orczy parkban. Feltételezem, hogy hallott arról is, hogy helyiek százai tiltakoznak ez ellen.

Önök azt állították tegnapi közleményükben, hogy "nem romboljuk, hanem éppen építjük természeti környezetünket". Az a tiszteletteljes kérésünk, hogy építsék úgy közös természeti környezetünket, hogy közben nem hajtják végre a város évtizedes távlatban legnagyobb fakivágását!

Maradjanak a fák az Orczy parkban!

Posted by Jakabfy Tamás on Friday, April 15, 2016

 

A volt buszgarázs területének ismeretében ugyanis az a határozott meggyőződésünk, hogy amennyiben az épületek elhelyezésekor a park állapotának megtartására megfelelő gondossággal ügyelnek, a kijelölt 145 fa kis töredékének kivágása is elég lett volna. Nem felejtettük el továbbá, hogy Önök a parkban már eddig is legalább 131 fát vágtak ki, vagyis az önök által oktatott egyik szakma szlengjét használva, Önöknek már priuszuk is van.

Nagyban megnehezíti továbbá a környékbeliek véleményalkotását, hogy a fakivágási engedélyt hivatalosan nem látta senki, hiszen kiemelt beruházás lévén, még én, az érintett terület önkormányzati képviselője sem tudok ügyfélként bejelentkezni az eljárásba. Így az Önök nyilatkozatain felül azt sem tudjuk, mely fák kivágását tervezik, milyen okokból, és milyen vizsgálatokat végeztek el azokon. Azt viszont biztosan állítjuk, hogy ezen a területen az épületek elhelyezése esetén sem indokolt ilyen óriási famennyiség kivágása.

Bizonyára tud róla, hogy április 16-án, szombaton délután 4 órától többen az Orczy parkban, a tó partján fogunk piknikezni. Amennyiben a beruházás társadalmi elfogadottsága fontos az Önök számára is, úgy vélem, hogy mindenkinek megfelelő kezdő lépés volna az, ha eljönne a piknikre, és magával hozná (vagy előtte nyilvánosságra hozná) a fakivágási engedély egy példányát mellékleteivel, pl fafelméréssel, helyszínrajzzal, szakértői véleményekkel. Közösen beszélhetnénk át, mely fák kivágását tartjuk mi is indokolhatónak, melyekét tudjuk elfogadni, és melyek azok, amelyek megmenekülését tartanánk kívánatosnak.

Lehet, hogy sokat kérek, de, mérlegelve a helyzetet, a leginkább megnyugtató rendezés az volna, ha rektori utasításba adná a fakivágási engedély végrehajtásának felfüggesztését. Amennyiben ezt is magával hozná a piknikre, garantálom, hogy Ön lenne a legnépszerűbb ember a kerületben.

Kérem a fentiek szíves megfontolását, maradok tisztelettel:

Jakabfy Tamás,
önkormányzati képviselő,
Budapest Főváros, VIII. kerület, Józsefváros
Lehet Más a Politika

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jakabfytamas.blog.hu/api/trackback/id/tr798629270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása