HTML

Bemutatkozás

jakabfy.jpg

Zöld közszereplő, korábbi önkormányzati képviselő Józsefvárosban (2010-2019, LMP), Józsefváros és Ferencváros külső részének országgyűlési képviselőjelöltje (2014 és 2018). Szakpolitikai területek: gazdaság, közlekedés, energiapolitika.

Azért küzdök, hogy közös erőforrásainkat közös fenntartható jövőnk megalapozására fordítsuk, ne magánzsebekbe tömjük, és ezzel további százezreknek adunk munkát, és megélhetést.

Friss topikok

Címkék

A Fidesz kiállt a favágás mellett

2016.04.21. 13:47 jt

Bár nem mondták ki egyértelműen, közvetlen kérdésemre sem, de kénytelenek vagyunk ezt a következtetést levonni abból, hogy nem szavazták meg a sürgősségi indítványom napirendre vételét sem, amelynek része volt az is, hogy felkérjük a polgármestert, hogy jól körülírt esetekben adjon be fellebbezést a fakivágási engedély ellen.

Az előterjesztés sorsa egyébként regényes: a Polgármesteri Hivatalnak csaknem egy hétbe telt, míg szóban megadta a választ azon egyszerűen eldönthető írásbeli kérdésemre, hogy ügyfél-e az önkormányzat az ügyben, vagy bejelentkezhet-e oda (előzmény: a kormányhivatal az önkormányzati képviselőket simán elhajtja, ha az engedélyt kérik, vagy az iratokba való betekintést). Ez nyilván egy fél óra alatt eldönthető kérdés, csak úgy tűnik, elég nagy volt a nyomás a hivatalon, hogy ne siessen a válasszal.

Azt azért felmérték, hogy az ügy fontos, így bár a határozati javaslatokkal nem voltak hajlandók foglalkozni, de szavazás nélküli vitát engedték (már amíg az egyik fideszes képviselő indítványára le nem zárták azt idő előtt). A vitában az egyetem nem ígérte meg az iratok nyilvánosságra hozatalát, de a képviselők számára a betekintést engedik. Ezzel én záros határidőn belül élni fogok, majd akkor lesz valami esély elkezdeni kompromisszumokat keresni. Persze továbbra sem az én ablakom néz a területre, így a teljesen megnyugtató megoldás az volna, ha ezt a lehetőséget a lakók felé is kinyitnák.

ligetvedok-logo.jpg

De addig is az Orczy park védői partnerségre léptek a Városliget védőivel. Felismerve azt, hogy a városi zöldfelületek megvédésére is érvényes, hogy egységben az erő, a társaság magára nézve elfogadta a Ligetvédők alkotmányát, és Ligetvédők - Orczy park néven folytatja a tevékenységét. A területet lakók, futók, kutyások, gyerekesek segítségével továbbra is figyelik, a fák kivágását továbbra is meg kívánják akadályozni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jakabfytamas.blog.hu/api/trackback/id/tr708650552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása