HTML

Bemutatkozás

jakabfy.jpg

Zöld közszereplő, korábbi önkormányzati képviselő Józsefvárosban (2010-2019, LMP), Józsefváros és Ferencváros külső részének országgyűlési képviselőjelöltje (2014 és 2018). Szakpolitikai területek: gazdaság, közlekedés, energiapolitika.

Azért küzdök, hogy közös erőforrásainkat közös fenntartható jövőnk megalapozására fordítsuk, ne magánzsebekbe tömjük, és ezzel további százezreknek adunk munkát, és megélhetést.

Friss topikok

Címkék

Masszív tartozást hagyott a kerületre a nagykoalíciós kocsma

2016.05.06. 13:41 jt


A 2015-ös költségvetési zárszámadás melléklete egy lista, hogy mely követeléseket írták le veszteségként, mint behajthatatlant. Ebben a listában egy régi ismerős került elő, egy régebben a Szentkirályi utcai Vaskapu nevű "nagykoalíciós kocsmát" üzemeltető Alnair kft csaknem kétmilliós tartozásától intett búcsút a kerület. Ez az a cég, amelynek szálai az ex-SZDSZ-től az MSZP-n keresztül a Fideszig érnek, érintett benne volt parlamenti képviselő, a Fidesz kerületi elnöke, bukott pártok bukott politikusai, és jelenleg is regnáló, és a nemrég fővárosi közbeszerzési pénzek fő felügyelőjévé avanzsált, jelenleg is regnáló kerületi alpolgármester valószínűsíthető közeli ismerőse. A különlegesség, hogy itt nem kell lapozgatni a cégadatbázisban, egy cégen belül van mindenki (bár a rossz nyelvek szerint volt olyan, aki kellően óvatos volt, hogy ezt ne vállalja, és a történelem valóban őt igazolta).

Lévén, hogy a cég tulajdonosai közül többen a mai napig követik (sőt némelyek más-más szinten és pozícióban, de irányítják) önkormányzatunkat, vagy annak valamely intézményét, nyilvánosan felkértem a tulajdonosokat, hogy intézkedjenek a tőkepótlásról. Erre természetesen cégjogilag semmi kötelezettségük nincs, csak az önkormányzatunk veszteségeit elkerülendő javaslom, hogy ne rövidítsék meg az a kezet, amely enni ad nekik (legalább is egy részüknek).

Lássuk, kik érezzék érintettnek magukat a kérésben, a cég résztulajdonosai a nyilvános cégadatok szerint:

KALÁSZ PÉTER (an.: Xantus Judit) - ex jegyző fia
1136 Budapest, Tátra u

TAKÁCS GÁBOR - ex SZDSZ, jelenleg is a családsegítőnél dolgozik
1086 Budapest, Karácsony S u

TAKÁCS SÁNDOR
1205 Budapest, Vas Gereben u

Dr. SZABÓ GÁBOR JÓZSEF - ex SZDSZ, ex Kocsis Máté tanácsadó, ex Jófiúk, ex DK, ex parlament előtt sátrazó "civil"
1088 Budapest, Szentkirályi utca

Dr. JUHAROS RÓBERT - a Fidesz kerületi elnöke, ex parlamenti képviselő, régóta polgármesteri tanácsadó
1053 Budapest, Vámház körút

NEVENDŐS RENÁTA - a szakirodalom szerint Egry Attila alpolgármesterrel van kapcsolatban
7140 Bátaszék, Hunyadi utca - a valóságban valószínűleg 1082 Budapest, Corvin sétány

Remélem, kérésemet meghallgatják, és gondoskodnak a tőkepótlásról, megkönnyítve a felszámolónak az adósságok kifizetését (összesen négy közjegyzői és egy NAV eljárás van folyamatban), és megelőzve a város közpénzeinek elvesztését.

(kép innen)

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jakabfytamas.blog.hu/api/trackback/id/tr188690876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gábor Szabó Tuareg 2016.05.12. 04:05:45

Az hogy buta vagy, ellenben rosszindulatú is - eltekintve attól a ténytől, hogy "ellenzéki" létedre Kocsis Máté médiacégének tanácsadója voltál évekig havi 250 ezer forintért -, nem újdonság. Az, hogy már annyira felületes is, hogy utána sem nézel semminek, az tán újdonság, de az is lehet, hogy csak nekem. Az önkormányzat lefoglalta az összes javakat, melyek összesített értéke a tartozásokat sokszorosan meghaladja. Ha nem Te lennél, hanem valami becsületes és tehetséges ember, akkor megírtad volna. Dehát azért vagy Te, hogy maradj ugyanaz a sunyi kis megélhetési kollaboráns, mondhatni puhatestű, mint ami voltál. Na pusza :)

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2016.05.12. 11:57:38

Először is, te meg Kocsis Máténak személyes tanácsadója voltál évekig, sokkal több pénzért, de ez most itt nem igazán téma... csak úgy jelzem, most is tagja vagyok egy "megélhetési kollaboráns"-okból álló "nagykoalíciós" "kifizetőhely"-nek, csak éppen nem veszem fel az érte járó pénzt. MSZP, DK, PM, Jobbik megteszi.

A fenti cikk pedig _tényadatokra_ épül. Az Önkormányzat leírta ennek a cégnek az adósságát, mint behajthatatlant. Lehet, hogy lefoglalt dolgokat, de ez a tartozást vagy nem fedezte, vagy nem arra fordították. Itt tudod ellenőrizni (29-30. oldal): jozsefvaros.hu/tu_dokumentumok/4855_20160505_a_jozsefvarosi_onkormanyzat_2015.pdf

Amúgy nem neked szól, tudom, hogy te nem fogsz fizetni, de már csak az igazságosság kedvéért itt kell, hogy szerepelj. Végül is, mint ügyvezető, bizonyosan komoly szereped volt a cég bedöntésében.
Pedig nyilván az lenne a legtisztább, ha a tulajdonosok szépen betennék a lóvét, és kifizetnék a tartozásokat. Már a felszámolás elindítása előtt ezt kellett volna tenni. Azt elhiszem, hogy onnan már a felszámoló számotokra sem túl átlátszóan cselekszik. Ti ezt nem tettétek, helyette vállaljátok ezeket a cikkeket, lelketek rajta. Ne izgulj, fogok még írni az Alnairról.

vajdapeterutca 2016.05.20. 07:11:25

@Gábor Szabó Tuareg: @jt:

Lenne itt mit tényfeltárni bőven...

A Csécsei-pénz története sem lett befejezve a Tuholep-regényben.

A Vaskapu-cég összetételénél jobban kevés dolog utalhat jobban a kerületi politikusok "együtt sírunk, együtt nevetünk" logikájára.

A "Smart" bizottságban pedig nem csak az az érdekes, hogy Tamás nem vesz fel pénzt, hanem több más: Hogy hogyan jelennek meg a kerület lakóinak különböző csoportjai a talán mégis csak létező elképzelésekben. Hogy hogyan használja a kerületi elit újabb pénzszerzésre. Hogy mit gondolnak egymásról, például Tamás mit gondol róluk, a partnereiről-konkurenseiről: a politizálni és Mátéval ütközni nem akaró Simon Györgyről, a némasági fogadalmat tett és a közéletben évek óta családi cukiságokkal részt vevő "legveszélyesebb kihívóról", Komássy Ákosról.

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2016.06.07. 09:59:07

@vajdapeterutca: kár ezekre a szót fecsérelni, saját zsebén nem lát túl egyik sem..:(
süti beállítások módosítása