HTML

Bemutatkozás

jakabfy_02.jpg

Jakabfy Tamás vagyok, az LMP polgármesterjelöltje Józsefvárosban, 2010. óta kerületi önkormányzati képviselő.

Az LMP jelöltjeként azért küzdök, hogy egy tisztességes országgá váljunk, ahol nincsenek pártokhoz kötődő botrányok, mert a pártok nem lopják a közpénzt, nincs kiváltságos osztály, és nem csalják el az adót. Ahol az erőforrásainkat közös fenntartható jövőnk megalapozására fordítjuk, nem magánzsebekbe tömjük, és ezzel további százezreknek adunk munkát, és megélhetést.

lmp_logo.jpg

Friss topikok

Címkék

Más népszavazása nem is népszavazás?

2017.02.07. 22:52 jt

Volt egy népszavazás ősszel, amelynek a kampányába Józsefváros nem átallott tízmilliót feccölni "Ne hagyjuk, hogy mások döntsenek helyettünk" jeligére. A részvételre való buzdítás helyes, annak idején meg is szavaztam ezt a pontot. Nem is lett volna baj, ha nem sugalmazták volna a „helyes” választ is: közpénzből pártpropagandát. El tudta volna dönteni azt a nép is, magától.

(kép innen)

Most meg épp mi vagyunk az utcán, hogy döntsön a nép az olimpia ügyében is. Mert ugye ez tényleg egymillió forintba kerül minden magyar családnak, míg kötelező betelepítés nincs is. Most viszont nagy a tét: eltapsoljuk-e az oktatásra, egészségügyre, orvosok itthon tartására, füstőlő metróra, energiatakarékosságra, a vidék élhetővé tételére, a nyomor megszüntetésére, az életszínvonal emelésére fordítható nemzeti fejlesztési források egészét olimpiára, vagy hagyunk esélyt arra, hogy elzavarjuk ezt a kormányt messzire, és végre a haladás útjára lépünk. Garancia persze nincs erre, akkor sem, ha nem lesz olimpia, de ha ezt a pénzt elverjük, akkor már esély sem lesz.

Vajon az lesz, hogy Mészáros Lőrinc megint százmilliárdokat lop ki a további stadionépítésekből, vagy megnézzük az egészet otthonról kényelmesen a fotelből, és legfeljebb Los Angeles vagy Párizs mehet csődbe, Budapest vagy Magyarország nem?

Így aztán a múlt héten Józsefváros képviselőihez fordultam, hogy ha most pénzzel nem is, de az őszi elv értelmében támogassa azt, hogy a nép dönthessen a kérdésben, és ne a kormány (a pontos szöveg elérhető itt). Na a fideszesek szerint ez a népszavazás már nem is népszavazás, így szavaztak arról, hogy a kérdés napirendre kerüljön egyáltalán:170202-olimpia-napireni-szavazas.jpg

(elnézést a rettenetes minőségért, messziről készült a fotó. A nemmel szavazók kizárólag Fidesz-KDNP-s képviselők, listájuk elérhető itt)

Nem tudták szegények, hogy egész bekezdéseket emeltem át az őszi Kocsis Máté-féle előterjesztésből (ellenőrzésként elérhető itt). Tehát nemcsak a népfelségre, hanem saját magukra is nemet mondtak azok, akik közben azt állítják, hogy minket képviselnek. Ja persze, rájöttek, hogy ha a nép által bukik az olimpia, akkor könnyen fog bukni a nép által a kormány is.

De mindegy is, úgyis össze fog gyűlni a szükséges aláírásszám, mert a sok együtt dolgozó szervezet összegyűjti, és népszavazás lesz budapestiek százezreinek akaratából. Február 17-ig jelen vagyunk, és legalább minden délután gyűjtjük az aláírásokat a következő helyeken: Oktogon, Nyugati aluljáró, Corvin negyed aluljáró, Astoria aluljáró, szombat délelőtt pedig a Rákóczi téri piac főbejárata, Hunyadi téri piac, Garay téri piac. Továbbiak és távolabbiak a térképen:

 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://jakabfytamas.blog.hu/api/trackback/id/tr8312236386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.hu/ 2017.02.08. 14:54:11

LMP eddig hány aláírást gyűjtött? Ha jól tudom, a MoMa már 110 ezret. Meglesz az a 160-170 ezer, amiből már a Fidesz sem tud annyit elcsalni, hogy ne legyen meg a szükséges 138 ezer?

figaro a lo 2017.02.08. 14:58:21

(népszavazás lesz budapestiek százezreinek akaratából.)

Egyelőre az látszik,hogy a budapestiek nem veszik komolyan ezt a kezdeményezést.
Pedig most lenne lehetőség megmutatni,hogy tenni is tudnak valamit a vidékiek hibáztatása helyet.

Ma Baker 2017.02.08. 17:45:59

Jajjajj!! Leszóltak a központból, hogy "Köllene pár cikk a szavazósdiról, mert necces a határidő"... És az index blogketrec egyből televan ezzel a szeméttel.
Szánalom!

je suis chauve 2017.02.08. 19:32:59

@Ma Baker: Amikor a tömeg a saját gyomrán fogja érezni, hogy azt az adóssághalmot törleszteni kell amit a Gyurcsány és most az Orbán kormány halmozott fel, nem lennék a magadfajta helyében...

DFK 2017.02.09. 05:21:19

@je suis chauve: vazze, a Feri féle adósságból már egy jó nagy adagot (IMF hitel) már visszafizettünk. Mi, adófizetők, s nem a Feriék.

je suis chauve 2017.02.09. 09:16:02

@DFK: Nem mi, hanem az IMF-et kiváltó újabb hitelezők. A mi adónk arra elég hogy az ország működjön valahogyan és néhány nemzeti hős tudjon mit offshore számlára menekíteni.