HTML

Bemutatkozás

jakabfy.jpg

Zöld közszereplő, korábbi önkormányzati képviselő Józsefvárosban (2010-2019, LMP), Józsefváros és Ferencváros külső részének országgyűlési képviselőjelöltje (2014 és 2018). Szakpolitikai területek: gazdaság, közlekedés, energiapolitika.

Azért küzdök, hogy közös erőforrásainkat közös fenntartható jövőnk megalapozására fordítsuk, ne magánzsebekbe tömjük, és ezzel további százezreknek adunk munkát, és megélhetést.

Friss topikok

Címkék

Közlemény az Orczy park lezárásáról

2017.03.01. 00:39 jt

Az Orczy Park bezárásáról közleményt adott ki a Nemzeti Közszolgálati Egyetem. A píár szakot jól elvégezték, de pechükre most a szövegüket egy igazmondó korrektúrázta:

Tisztelt Kerületi Polgárok!

dsc 7269

(Tiszta szerencs, hogy Önök most ilyen képet nem tudnak készíteni, mert jól lezártuk a parkot.)

Ahogy azt már többször kihangsúlyoztuk, a 2013-ban megkezdett Ludovika Campus projekttel nem csak az ország egyik legmodernebb egyetemi campusa jön létre Józsefváros szívében, hanem újjászületik kiirtjuk az ország első tájképi kertjének 10-20%-át. Jó úton haladunk, kb 400 fától már megszabadítottuk az Orczy parkot. A több évtizedes elhanyagoltság után 26 hektárnyi megújult területet adunk vissza a családoknak és sportolni vágyóknak, miután jól megszórtuk hatemeletes betonmonstrumokkal. Ez 11 hektárral nagyobb zöldterületet jelent annál, ami eddig elérhető volt az Önök számára, köszönhetően annak, hogy eddig lezárt részeket is megnyitunk - persze masszív fairtás és beépítés után. A rekonstrukciónak nevezett fairtás tervei a kezdetektől fogva tartalmazták az Orczy-park teljes felújítását, a tervek, elképzelések a 8. kerületi önkormányzat bevonásával készültek el, persze, hiszen kellett a közreműködésük, hogy az építési szabályok úgy változzanak, hogy a közpark is szándékunknak megfelelően beépíthető legyen.

A Ludovika Campus beruházás 2017. januárjára ért el abba a szakaszba, hogy az állampolgárok biztonsága fairtás elleni fellépése miatt indokolttá vált a park átmeneti lezárása, ugyanis azt az NKE átadta a kivitelező cégnek munkaterületként. Ez január 23-án történt meg, az ígéreteinkkel szemben bármilyen lakossági egyeztetés nélkül. Ezt a közleményt is 35 nappal ez után adtuk ki, mert lesz@rjuk a lakosságot. Végül is elketyeg a projekt a negyedik évben és a tizedik milliárd elöltése után is úgy, hogy egy lakossági fórumot tartottunk, azt is csak azért mert a lakosság a munkálatok leállításával kikényszerítette, és a magyar-osztrák EB meccsre időzítve, nehogy túl sokan legyenek. A park minden bejáratához tájékoztató táblát helyeztünk el, a kerületi újságban és az NKE honlapján is megjelent az erről szóló hír a lezárást követően. Mint ahogy az is, hogy a park átmenetileg van zárva, amíg kiirtjuk a kiirtandókat. Tekintettel arra, hogy jelenleg a rekonstrukció munkálatai egymással párhuzamosan és a park teljes területén zajlanak, mert így szerveztük, nehogy a park használható legyen és a benne történő favágások megfigyelhetők legyenek, az Orczy- park munkaterület, ezért speciális munka- és balesetvédelmi szabályok érvényesek rá. A kordonok is ezért vannak, na meg a kíváncsi szemek távoltartására. Egyszerűen azt biztosítjuk, hogy az Orczy-kert történelmi parkjának felújítása a lehető legkevesebb akadállyal (egyenlő komplett lezárás), a lehető leggyorsabban megvalósuljon. A használati igényekre tekintettel külön terv készült a szakaszos megvalósításra, a területek mihamarabbi visszaadására, de azt bent hagytuk a fiók mélyén, és inkább, biztos, ami biztos, fél évre lezárjuk az egészet, és egy másik fél évre a nagyobbik részét. Tessenek futni, andalogni, napozni meg játszóterezni máshol, Józsefváros legnagyobb közparkja a miénk!

A felújítás első üteme előreláthatólag június végén ér véget, tehát a nyári szünetre nyílik meg újra a közforgalom előtt a teljesen megújult játszótér, és a tópart egy szakasza, illetve használhatóvá válik az átmenő forgalom útvonala, ugyanis nem érkezett olyan igény Önöktől, hogy a nyári szünetig futni, átjárni, napozni óhajtanak. De ha érkezett is volna, megtehetik azt máshol!

A második ütemben, a tervek szerint 2017. november 30-tól a park korábbi teljes területét megnyitjuk, addigra megtörténik a történeti alakuló tér újrafüvesítése és elkészül a tóparti büfé épület is. Nem mintha bármi probléma lett volna a fűvel, dehát valamiből meg kell élni!

A harmadik ütem előreláthatólag 2018. áprilisára készül el, a megújuló Lovarda és a sportkomplexum létesítményei – figyelembe véve az Egyetem használati igényeit (amely várhatóan nem terjed majd tovább Makónál) - a közforgalom számára is elérhetővé válnak.

Mi tudjuk, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően az Orczy-kert jobb és szebb lesz, mint amilyen volt, bár a lakossággal előzetesen leegyeztetni gyávák vagyunk, mert félünk, hogy Önöknek más lesz a véleményük: több zöldfelület,

több szabadidős lehetőség a fakivágások miatt árnyékmentes, nyáron 40 fokos sportpályákon, jobb és tisztább környezet (végre ősszel nem lesz tele minden avarral) fogadja majd újra Önöket. Mindehhez csupán türelmet kérünk, meg hogy kussoljanak arról, hogy mi mindent tettünk, teszünk tönkre.

Köszönjük a megértésüket!

Tisztelettel:

Nemzeti Közszolgálati Egyetem

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jakabfytamas.blog.hu/api/trackback/id/tr412303429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása