HTML

Bemutatkozás

jakabfy.jpg

Zöld közszereplő, korábbi önkormányzati képviselő Józsefvárosban (2010-2019, LMP), Józsefváros és Ferencváros külső részének országgyűlési képviselőjelöltje (2014 és 2018). Szakpolitikai területek: gazdaság, közlekedés, energiapolitika.

Azért küzdök, hogy közös erőforrásainkat közös fenntartható jövőnk megalapozására fordítsuk, ne magánzsebekbe tömjük, és ezzel további százezreknek adunk munkát, és megélhetést.

Friss topikok

Címkék

Idén elmarad a politikusmikulás!

2017.12.06. 13:03 jt

Országszerte elterjedt gyakorlat, hogy a kormányzati helyzetben levő politikusok viszik el a közpénzből megvett ajándékokat az oktatási intézményekbe, majd az ott készült fotókkal, videókkal kampányolnak (maguk mellett) a szintén közpénzből megjelentetett újságokban, honlapokon. "A gyermek nem kampányeszköz" facebook oldalon sok elrettentő példa olvasható ilyen esetekről.

Egyes jogászok szerint ez már a mai jogszabályokkal is ellentétes, a gyerekek képmásával visszaélnek, mások törvénymódosítást javasolnak, de abban mindenki egyetért, hogy saját gyermekét senki sem szeretné unszimpatikus politikussal egy képen látni, még akkor is, ha szimpatikussal esetleg igen.

jozsevaros_ovoda.jpg

Tekintettel a politikai pedifíliának is nevezett jelenség elterjedt voltára, egy újságíró megkérdezte a hatóságot, hogy mi az álláspontja. Az állásfoglalás szokás szerint hosszú lett, a lényege az, hogy csak nagyon kemény feltételeknek megfelelve lehet ezt a mai jogi környezetben megtenni, melyek teljesítése gyakorlatilag lehetetlen. Mivel megint itt járt a mikulás, ajándékként ezt a hatósági állásfoglalást küldtem el a kerületi médiatartalmakat szerkesztő cégnek, hogy ezzel lehetetlenítsem el a tavalyihoz hasonló politikusmikulás cikkek és videók megjelenését (szándékosan nem linkelem, mert gusztustalan dolog más gyerekeivel kampányolni, de itt írtak róla). Ha ennek ellenére megjelenik, esetleg megnézzük majd, mit gondol róla a független magyar bíróság.

Az óvónénik valószínűleg nagyobb része ki van akadva a gyakorlaton, de tehetetlenek, lévén, hogy önkormányzati intézmény alkalmazottai.

És akkor egy választási ígéret: soha nem fogom hagyni, hogy más gyerekeivel közös fotó készüljön rólam, pláne, hgy ez bármilyen kampányban megjelenjen.

(A kép eredetije Józsefváros honlapján jelent meg, a jogszabályoknak való megfelelés igénye miatt belinkelni nem tudtam, módosítottam.)

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jakabfytamas.blog.hu/api/trackback/id/tr6513449953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása