HTML

Bemutatkozás

jakabfy.jpg

Zöld közszereplő, korábbi önkormányzati képviselő Józsefvárosban (2010-2019, LMP), Józsefváros és Ferencváros külső részének országgyűlési képviselőjelöltje (2014 és 2018). Szakpolitikai területek: gazdaság, közlekedés, energiapolitika.

Azért küzdök, hogy közös erőforrásainkat közös fenntartható jövőnk megalapozására fordítsuk, ne magánzsebekbe tömjük, és ezzel további százezreknek adunk munkát, és megélhetést.

Friss topikok

Címkék

A Mellár sztori tanulsága

2018.01.21. 23:22 jt

Mellár Tamás az LMP számára évek óta elfogadott (és szimpatikus) közéleti szereplő volt. Elfogadta többször is az LMP meghívását, például itt:

(fotó innen)

Többször én is érdeklődéssel hallgattam. Viszont meggyőződésem szerint az utóbbi hónapokat figyelve nagyon jól dönt az LMP, amikor indulása mögé nem áll be. Sajnos Mellár Úr volt már független, aztán MoMa (=Bokros) jelölt, aztán nem, aztán meg mittudomén.

A valóság ezzel kapcsolatban az, hogy aki ilyen színpadon jelenti be, hogy független jelölt lesz, az nem független jelölt, még akkor sem, ha ennek nincs tudatában.

(fotó innen)

Valódi független indulást a 2017 tavaszi józsefvárosi időközi választásokon láthattunk. Bolba Márta előbb bejelentette, hogy indul, utána várta a pártok támogatását, akiktől azt kérte, hogy ne kampányoljanak a nevével. (Ezt a tökkelütött Liberálisokon kívül mindenki be is bírta tartani.) Persze az MSZP ráindította Dopemant (ja, bocs, ő is független jelölt, csak kampányolt neki a fél szoci frakció), hadd ne jöjjön össze az egy az egy ellen szituáció.

(Utólagos betoldás: azon is gondolkozzunk el, hogy vajon a szocik biztosan azért léptek-e vissza a saját jelölttől, amiért mondják, vagy esetleg el akartak kerülni egy készülő blamát.)

Mellár Tamással kapcsolatosan sajnos az a keserű valóság, hogy aki képes hetente ekkora flikkflakkokat bejárni a választások előtt, az képes lesz erre a választások után is. Ha nyer is, nem lehet tudni, mi várható tőle, mikor kinek a csapatába igazol.

Csalódott az LMP-ben? Az lehet. De az LMP is csalódott benne. Nem kicsit, nagyon. Nem baj, tovább keresünk olyan embereket, akik úgy hajlandóak harcolni a Fidesz ellen, hogy közben nem hosszák vissza az elkúrtuk-rendszert.

22 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jakabfytamas.blog.hu/api/trackback/id/tr2813593443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Világít a torony 2018.01.22. 11:30:56

Ez nagyon erőltetett volt t. Jakabfy Tamás! Önt cserben hagyta az emlékezete, vagy nem is volt. Esetleg fideszes módra csúsztat.
Egyik túl kellemes változat. Tudja pl., hogy az ön retorikája szerint Hadházy Á. fideszes? Tagja volt a annak a pártnak. Most tegye fel a kérdést saját magának, hogy Mellár Tamás tagja volt-é az LMP-nek, vagy akár a MoMa-nak?

1ghost 2018.01.22. 11:56:03

Ez a cikk hazudik! Mellár sosem volt Bokrosék jelöltje. Ime:

" Mellár eleve nem is ismerte el, hogy ő Bokros Lajos pártjának lenne a jelöltje, már akkor is azt mondta nekik, hogy függetlenként szeretne indulnu, amikor megkeresték, hogy támogatnák. A MoMa viszont úgy is támogatni kívánja Mellárt, ha függetlenként, vagy más párt színeiben indul el."

Mellárnál tisztább személyt - elveket követő személyt - nem sokat találni az országban.

"aki ilyen színpadon jelenti be, független jelölt lesz, az nem független jelölt, még akkor sem, ha ennek nincs udatában."

Miért is? Bizonyítás? Az nincs. Pedig ilyen állításnál illene.

Szóval röviden: hogy a picsába került fel ez a hazugságoktól hemzsegő, az újságírás alapjaival fajtalankodó cikk az indexre?

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2018.01.22. 11:56:17

Demeter Márta meg MSZP-s volt. Mindketten nyilvánosan és teljesen szakítottak korábbi pártjukkal, és beismerték, hogy egy maffiahálózatot támogattak korábban tudtukon, szándékukon kívül.
Mellár Tamás viszont maga megy házhoz.

2018.01.22. 12:01:22

Ez a mellár egy elbukott, gumi gerincű, megélhetési senki ...
Még egy vitát sem ér meg, nem hogy szavazatot.

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2018.01.22. 12:01:26

@1ghost: Hát a MoMa nagyon bejelentgette, hogy ő lesz a jelöltjük, és nem emlékszem azonnali és határozott cáfolatra.

Ha ezt a rutintalanság számlájára is írjuk, a szoci rendezvényen fellépésra meg hadd ne mondjak már mást!

Nem véletlenül idéztem ide, kérem, nézze meg Bolba Márta kampányát! Soha nem állt semmilyen párt mögé. Egy helyben hiteles ember úgy lesz független, mint ő, nem úgy, mint Mellár.

vénkujon 2018.01.22. 12:16:38

ha azt mondják, hogy nem független, akkor meg kell hosszabbítani addig míg nem lesz független, vagy még tovább

Rettegek mert ballib vagyok 2018.01.22. 12:26:18

Mellár szerint, annak idején az MSZMP KB leszólt neki Gyurcsány vizsgái ügyében.
www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA

Úgy látszik megint leszólt neki valaki, hogy ideje a régi házasságot felmelegíteni, annak ellenére hogy a KSH-tól éppen Gyurcsány rugta ki.

morph on deer 2018.01.22. 12:28:01

Az LMP-s hiszti azért már kezd nagyon unalmas lenni.
Kábé ugyanolyan értelmes ez a vita, mint mikor ég a ház, de egyesek csak zöld színű vödörből hajlandóak ásványvizet locsolni, mert csak az illik - az önmagukról kialakítani szánt kép szerint - hozzájuk! Mert az ugye hogy nézne ki, ha csak úgy, bármilyen arra alkalmas vödörből állott esővizet locsolnának a tűzre! Mi lenne úgy az önképükkel?

Igaz, hogy úgy akár még a tüzet is el lehetne oltani, de nehogy már az legyen a fontosabb!
Na azééé’...!

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.22. 12:32:41

Helyes, hogy az LMP nem hajlandó beállni Gyurcsány mögé.

2018.01.22. 12:50:34

Ez a "független jelölt" ősi fidióta trükk, azért teccik haragudni, mert mások is így indulnak? Irigynek teccik lenni?
Ha netán erkölcsi aggályai lennének, először nézzen körbe a saját akol körül, aztán ökögni, fröcsögni egy nagyot.
Mondjuk azok után, hogy a jelenlegi polgármester gyakorlatilag kifosztotta Pécset és csak az ilyenkor szokásos állami gyorssegély mentette meg a várost a teljes csődtől, nos, így érthető a trafiktulajdonosok rokonainak gyűlöletkampánya gyakorlatilag bármilyen nem fideszes jelölte ellen.

A cikk értékelése:
Tárgyilagosság: 0/10
Magasabb bértrollnok fizetésért reménykedés: 15/10
Stílus: NAGY 0

1ghost 2018.01.22. 12:58:07

@jt:

Hogy a MoMa kiről mit jelent be, az az ő dolga!

Mutasson nekem egyetlen egy bizonyítékot, ahol Mellár azt mondja, hogy ő a Moma jelöltje. Ha tud, én azonnal bocsánatot kérek. Ha nem tud, akkor nyilván Önnek kell.

Egyébként Mellár kezdetektől fogva a széleskörű (Jobbiktól a DK-ig) összefogásnak a híve az egyéni körzetekben. A velejéig korrupt, tolvaj fideszt nem lehet másképp legyőzni. Ezt lassan a politikusokon kívül mindenki érti.

Önök - másokhoz hasonlóan - beállhattak volna egy erkölcsileg feddhetetlen jelölt mögé Pécsen. Ezzel nem csak az LMP-nek tettek volna jót, hanem reménnyel töltötték volna meg milliónyi derék honfitársunk szívét, akik a normális ország létrejöttét mindennél jobban óhajtják. Hogy igen most Magyarország érdeke az első és minden más (párt érdekek, egyéni ambíciók stb.) csak azután jöhet.

Hibáztak, tanuljanak belőle, még messze nem késő.

hidroponi 2018.01.22. 14:25:10

tudvalevo hogy az lmp a fidesz teglaja az ellenzekben..

aum 2018.01.22. 14:46:42

Ha akár csak 1 helyen is visszalépne, 150 millió körüli állami kampánytámogatástól esne el az LMP. Ha ezt a tényt figyelembe vesszük, mindjárt árthető a történet. Ez a pénz borzasztó sok egy ilyen méretű pártnak. Ráadásul úgy van kitalálva a kampánytámogatási rendszer, hogy 2%-ot el is kell érnie egy induló jelöltnek, külömben vissza kell fizetni az állami tamogatás egy részét. Tehát nem érdemes kamuuelöltet indítani vagy nem kampányolni.
Szóval el fog indulni 106 LMP jelölt, többnyire esélytelenül. Aki kormányváltást akar, az meg nem fog tudni LMP-s jelöltre szavazni, ami elég nagy kicseszés az LMP szavazókkal.

rallus 2018.01.22. 14:48:22

Mellár annyira komoly szakember, hogy még Lengyelnél és P.M.Zitánál is rosszabbul jövendöli meg a Fidesz azonnali bukását. Ez azért már teljesítmény!

Measurer 2018.01.22. 14:53:32

Itt a bizonyíték! Mellár Tamásnak nem sörpocakja van, ahogy e poszt fotója láttatni akarja, hiszen borásznak csapott fel!
168ora.hu/itthon/mellar-tamas-en-nem-valtoztam-mar-nem-tudom-kepviselni-a-fideszes-iranyvonalat-7683

kayaibrahimjosiptot 2018.01.22. 19:01:38

@jt: Kedves tőletek, hogy ha már egyszer örökre az ország nyakán akarjátok hagyni a Fideszt, akkor legalább a pofánkba hazudtok ehhez valami bullshit magyarázatot.

"Mindketten nyilvánosan és teljesen szakítottak korábbi pártjukkal, és beismerték, hogy egy maffiahálózatot támogattak korábban tudtukon, szándékukon kívül."

1. Hol lehet olvasni ezt a BEISMERÉST? Mert én sehol nem találom, hogy akár Demeter, akár Hadházy így ezekkel a szavakkal ezt bárhol "beismerte" volna.

2. "tudtukon, szándékukon kívül" ????????????? Ezt ugye nem mondod komolyan?! Demeter 2010-ben lépett be az MSZP-be, 4+8 év MSZP kormányzás alatt se jott rá arra, hogy az egy maffia? Hadházy 2006-tól 2013-ig volt Fideszes önkormányzati képviselő. Ő is kómában töltötte az 1990-től 2013-ig tartó időszakot, nem hallott a székházügyről, Ezüsthajó Kft-ről, Simicska Lajosról (amikor még barát volt)???

NE NÉZZETEK MÁR MINKET ENNYIRE HÜLYÉNEK!

És ezek után meg nyomod a külön utas dumát és adod a hülyét, mint aki nem tudja, hogy ez a Fidesz garantált, ráadásul 2/3-os győzelméhez vezet - ami a Fidesz elmúlt 4 éves működését látva kb egyet jelent azzal, hogy a következő 20-30 évre bebetonozzák magukat a hatalomba.

Igen, az MSZP maffiapárt, de közel se annyira mint a Fidesz és pláne nem veszélyeztették. olyan mértékben az ország demokratikus berendezkedését mint a Fidesz. Felvilágosult ember rég tudja, hogy a politikában csak szar és mégszarabb között lehet választani, de mostanra az is kiderült, hogy aki szeplőtlennek mutatja magát (mint az LMP) valójában az a legnagyobb kurva.

A 2014-es összefogás nulladik pillanatban történő megfúrása történelmi bűn volt a részetekről! Akkor is ez volt a dumátok és azzal magyarázatátok a külön indulást, hogy ti majd egyedül legyőzitek a Fideszt. Azóta eltelt 4 év és ugyanígy a parlamenti küszöbön billegtek, Orbánék pedig azóta megszerezték szinte a teljes médiapiacot, ezermillárdokat halmoztak fel az oligarcháikon keresztül, mindent letarolnak a permanens fasiszta propagandájukkal, megkezdték a civilek elleheteltnítését és megkezdték a bíróságok maradék függetlenségének felszámolását is. Mindezt nektek köszönhetően tudták megtenni! Úgy látszik ez nem elég és a totális diktatúrába is át akarjátok segíteni a Fideszt.

HÁT KAPJÁTOK BE!

kayaibrahímjosiptot 2018.02.25. 20:17:55

@jt: Kedves Tamás! Kíváncsian várom új posztodat, melynek címe HÓDMEZŐVÁSÁRHELY TANULSÁGAI lesz.

Kíváncsi vagyok, van-e gerinced megírni!

Innentől nincs több mellédumálás, nincs több kifogás, itt a kézzelfogható, egyértelmű bizonyíték, hogy összefogással - és csak azzal - igenis le lehet győzni a Fideszt! Csak akarni kell és az a baromi nagy kérdés, hogy az LMP vajon akarja-e?

Ha Orbán Viktort akarjátok a hatalomba betonozni a következő évtizedekre, akkor folytassátok csak tovább ahogy eddig, de ha maradt még bennetek legalább egy szemernyi kis becsület és felelősségérzet a hazátok iránt, akkor most befogjátok pofátokat, félreteszitek az egyéni és pártérdeketeket és azonnal leültök tárgyalni a többi ellenzéki párttal - amit amúgy már egy éve meg kellett volna tennetek.

kayaíbrahimjosiptot 2018.03.20. 17:16:22

@jt: Látom nincs gerinced megszólalni. Persze a mai után nem is csodálom.

"Állítunk pár feltételt, ha teljesül, deal, ha nem, hát nem, megyünk tovább utunkon."

Nektek ennyit jelent az ország? Ez persze csak költői kérdés volt, látjuk, hogy ennyit. Mintha egy kiló krumplira alkudnátok. Menjtek csak tovább, a lenini úton...

Azt hiszed hülyék vagyunk? Azt hiszed bevesszük a dumátokat? Nézz rá a pártotok facebook oldalára seggfej! Vagy akár a 444 kommentszekciójára. Mindenki átlát rajtatok! Szabtatok egy feltételt amiről az első percben tudtátok, hogy teljesíthetelten és közben röhögtök a markotokba. Azt hiszed nem látjuk, hogy csak úgy csináltatok mintha, miközben eszetek ágában nem volt összefogni?! Persze eszetek ágában nem volt kormányt váltani se, hisz nem azért fizet titeket Orbán.

Nincs mit cifrázni, simán hazárulók vagytok! Ododobjátok az országot, egy generáció jövőjét némi kp-ért és egy kevéske hatalomért cserébe.

Semmi gond, április 8-án majd memutatjuk, hogy hol a helye az ilyen mocskoknak!

Az a pénz amit a Fidesztől kaptatok nem tart ám sokáig! A szégyen ami a nevetekhez tapad, na az viszont örökre megmarad. Még az ükunokáid is szégyellni fogják a nevedet.

Deal, faszfej?!

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2018.03.21. 23:12:53

Időm nincs. Faszfej legfeljebb te vagy. Gyurcsánytól meg még soha a világtörténelemben nem látott senki olyan ajánlatot, amely akár csak megközelítené a társadalmi támogatottságunkat. Ezért amúgy az én véleményem szerint oda se kellett volna menni. Egyes-egyedül a HMVH miatt kleetkezett társadalmi igény miatt mentünk el. Feri nem változik, jobb lenne, ha eltakarodna már végre a politikából.
Ha aközött kell választani, hogy ő jön, vagy Orbán marad, nekem mindegy.

kayaíbrahimjosíptot 2018.03.28. 02:07:46

@jt: Nincs időd? Megértem, kemény meló lehet győzelemre segíteni Kocsis Mátét, ráadásul úgy, hogy közben a választók többsége kormányváltást szeretne. De tudjuk, hogy te mindent meg fogsz tenni, hogy biztos a Fidesz vigye a körzetedet.

Azt állítod, hogy Hódmezővársárhely (ennyire nehéz leírni egy magyar város nevét?) miatt keletkezett a társadalmi igény az összefogásra, holott ezt konkrétan a saját blogod is cáfolja. Minden egyes posztod alatt elsöprő többségben voltak az összefogást szorgalmazó és biztos bukáshoz vezető különutas politikátokat elítélő vélemények már rég. Az LMP facebook oldalán ugyanez a helyzet és minden más helyen is ahol kommunikáltok. Ja bocs: a blogodon a Fideszesek legalább veled értenek egyet. Nagy dicsőség!

Szóval egyértelműen hazudsz, az igény jóval Hódmezővásárhely előtt is megvolt, Márki-Zay győzelme pusztán az "összefogás úgyse működhet" kezdetű bullshit maszlagot verte ki látványosan a kezetekből. Ki kellett találni valami új hazugságot és megszületett az "mi már összefognánk, de a DK nem akar összefogni a Jobbikkal, szóval miattuk nem megy" nevű csodafegyver. Nekem nem úgy tűnik, hogy túl sokan bevennék, de hát ti tudjátok.

Az mindenestre örvendetes, hogy így nyilvánosan bevallod, mennyire szarba veszitek a választókat. Te is elismered, hogy a társadalom összefogást akart, ti mégis leszarjátok ezt, sőt a képünkbe hazudtok. Ja, hogy ti nem a magyar választókat képviselitek, hanem a Fideszt? Persze, így már érthető, csak kicsit ciki, hogy tulajdonképpen te magad ismered be, hogy Szél Bernadett végighazudta az elmúlt hónapot. Úgy emlegettek kormányváltást, hogy közben eszetek ágában sincs kormányt váltani, boldogan eléldegéltek ti a Fidesz alatt továbbra is. Végülis fizetés jön közpénzből, bársonyszék jó puha, az ország meg le van szarva.

Azt írod, Ferinek el kéne takarodnia a politikából. Szerintem is, leginkább veled együtt, de azt, hogy kinek van helye a politikában és kinek nincs, azt még a válaszótok döntik el. Az a helyzet, hogy az összes közvélemény kutatás szerint, az LMP-nek kisebb a támogatottsága mint a DK-nak, a te saját körzetben pedig a DK-s Ara-Kovács Attilát konkrétan több mint kétszer annyian támogatják mint téged. Persze nyilván nem fogsz visszalépni a javára, mert úgy hogy nyerne Kocsis Máté?

Eselteg, ha nem néznétek hülyének és nem vernétek át lépten nyomon a szavazóitokat, ha nem szarnátok le magasról, hogy mit akar a magyar társadalom, ha véleményekre nem pökhendi, beképzelt bullshit propagandával válaszolnátok (bár ez még jól fog jönni amikor a KDNP mellé betagozódtok a Fideszbe), akkor talán többre is jutottatok volna 2009 óta, mint az ország legnagyobbat bukó egykori miniszterelnökének pártja.

Értem, hogy a Fideszes narratívát követve úgy csinálsz, mintha Gyurcsány lenne Orbán egyetlen vagy legalább esélyes kihívója, miközben te is tudod, hogy nem az, szóval újra hazudsz. Nem gond, megszoktuk.

Elhiszem amúgy, hogy neked mindegy lenne, hogy Orbán vagy Gyurcsány vagy bárki, te jól elvagy a hugymeleg NER-ben a mi adónkból, de van azért itt pár "apróság":

Korrupció:
2009-ben Magyarország a 47. helyen állt a Tranparency korrupciós listáján. Az EU-ban akkor még mögöttünk volt Lengyelország, Csehország, Litvánia, Lettország, Szlovákia, Olaszország, Horvátország, Bulgária, Görögország, Románia

2017-re Magyarország a 66. helyre zuhant vissza, már csak Bulgária korruptabb nálunk az egész EU-ban és ők is javuló tendenciát mutatnak.

Neked ez mindegy, tudom.

Demokrácia:
Az EP alkotmányügyi bizottsága szerint Magyarországon "veszélyeztetik egyebek mellett az alkotmányos rendszer működését, az igazságszolgáltatás és más intézmények függetlenségét, illetve a véleménynyilvánítás, a sajtó, a gyülekezés, az egyesülés és a tudományos élet szabadságát, az egyenlő bánásmódot, a szociális és a kisebbségi jogokat, valamint a migránsok, menedékkérők és menekültek emberi jogait."
Ugyanezt megfogalmazta már egy rakás nyugati kormány, leírták sajtótermékek a New York Timestól a Newsweek-ig. Nem gyanús, hogy Orbánt csak diktátorok támogatják?
Valahogy nem rémlik ilyen 2010 előttről. Mint ahogy olyan se, hogy népszavazási kezdeményezéseket verőemberekkel akadályoztak volna meg, de olyan se, hogy a Miniszterelnök március 15-én nyíltan megfenyegesse a civil szervezeteket és nagyjából mindenkit aki szembe mer szállni vele.

Neked persze ez is mindegy.

A magyar népnek mondjuk nem, de hát az kit érdekel, nem igaz?!

Te milyen szóval jellemeznél egy képviselőjelöltet, akinek mindegy, hogy a hazája mennyire demokratikus, akinek mindegy, hogy a hazája mennyire korrupt, aki leszarja, hogy mit akar a társadalom, aki a tevékenységével európa egyik legkorruptabb, legszélsőségesebb kormányát segít hatalmon tartani?

Én egyetlen jelzőt tudok erre, sajnálom, hogy nem tetszik.
süti beállítások módosítása