HTML

Bemutatkozás

jakabfy_02.jpg

Jakabfy Tamás vagyok, az LMP képviselője Józsefvárosban, Józsefváros és Ferencváros külső részének országgyűlési képviselőjelöltje.

Az LMP jelöltjeként azért küzdök, hogy egy tisztességes országgá váljunk, ahol nincsenek pártokhoz kötődő botrányok, mert a pártok nem lopják a közpénzt, nincs kiváltságos osztály, és nem csalják el az adót. Ahol az erőforrásainkat közös fenntartható jövőnk megalapozására fordítjuk, nem magánzsebekbe tömjük, és ezzel további százezreknek adunk munkát, és megélhetést.

lmp_logo.jpg

Friss topikok

Címkék

Így játszik össze Dúró Dóra Kocsis Mátéval

2018.04.03. 14:52 jt

Dúró Dóra parlamenti képviselő, így az adott keretből irodát bérelhet. Józsefváros Önkormányzata szíves örömest adta neki bérbe a József körúti 155 m2-es irodáját. Sokkal szívélyesebben, mint bármely más bérlőnek, ugyanis egy sor feltételt teljesített, amire sem azelőtt, sem azóta nem volt példa: nem fizettek óvadékot, nem foglalták a szerződést közjegyzői iratba, a biztosítást nem a bérlő, hanem az önkormányzat fizeti, és nemfizetés esetén nem lehet a követelést behajtó cégnek eladni. Józsefváros ezekhez külön jogszabályt is módosított. A leginkább felháborító a sztoriban, hogy a tárgyalási folyamat két évig tartott, addig a helyiséget üresen tartották, ennyi bérleti díj kiesett. És mivel ezalatt az idő alatt az ingatlanárak jelentősen növekedtek, a rendelet szerint számított bérleti díjból jó 40%-os kedvezményt kapott a Jobbik, pedig erre semmi szükség nem volt, sőt!

Összegezve: erre is mi fizetünk rá. Ma kb háromszoros áron vehető ki nagyjából ekkora méretű József körúti üzlethelyiség.

Az LMP a mai napig nem engedheti meg magának, hogy irodája legyen a választókerületben.

Ez volt

Ez lett

jobbik-iroda-web.jpg

 

 

 

Hivatkozások elkerülendő, hogy azt mondják, mindez kamu:
Bizottsági előterjesztés
Bizottsági jegyzőkönyv (az adott pont a 40-44. oldalon, kivonatban itt)

27 komment

A Mellár sztori tanulsága

2018.01.21. 23:22 jt

Mellár Tamás az LMP számára évek óta elfogadott (és szimpatikus) közéleti szereplő volt. Elfogadta többször is az LMP meghívását, például itt:

(fotó innen)

Többször én is érdeklődéssel hallgattam. Viszont meggyőződésem szerint az utóbbi hónapokat figyelve nagyon jól dönt az LMP, amikor indulása mögé nem áll be. Sajnos Mellár Úr volt már független, aztán MoMa (=Bokros) jelölt, aztán nem, aztán meg mittudomén.

A valóság ezzel kapcsolatban az, hogy aki ilyen színpadon jelenti be, hogy független jelölt lesz, az nem független jelölt, még akkor sem, ha ennek nincs tudatában.

(fotó innen)

Valódi független indulást a 2017 tavaszi józsefvárosi időközi választásokon láthattunk. Bolba Márta előbb bejelentette, hogy indul, utána várta a pártok támogatását, akiktől azt kérte, hogy ne kampányoljanak a nevével. (Ezt a tökkelütött Liberálisokon kívül mindenki be is bírta tartani.) Persze az MSZP ráindította Dopemant (ja, bocs, ő is független jelölt, csak kampányolt neki a fél szoci frakció), hadd ne jöjjön össze az egy az egy ellen szituáció.

(Utólagos betoldás: azon is gondolkozzunk el, hogy vajon a szocik biztosan azért léptek-e vissza a saját jelölttől, amiért mondják, vagy esetleg el akartak kerülni egy készülő blamát.)

Mellár Tamással kapcsolatosan sajnos az a keserű valóság, hogy aki képes hetente ekkora flikkflakkokat bejárni a választások előtt, az képes lesz erre a választások után is. Ha nyer is, nem lehet tudni, mi várható tőle, mikor kinek a csapatába igazol.

Csalódott az LMP-ben? Az lehet. De az LMP is csalódott benne. Nem kicsit, nagyon. Nem baj, tovább keresünk olyan embereket, akik úgy hajlandóak harcolni a Fidesz ellen, hogy közben nem hosszák vissza az elkúrtuk-rendszert.

22 komment

Ötvenmillión áll a Habony számláló

2017.12.21. 12:23 jt

2015. őszén kezdett el a Kocsis Máté vezette józsefvárosi önkormányzat pénzeket csorgatni Habony Árpád lapjának, a Lokálnak. Az elbújtatni kívánt személyre szabott kiírást ebben a cikkben lepleztem le. Pár hónap múlva még jobban megpróbálták eltüntetni a kíváncsi szemek elől a költést, kiszervezték az önkormányzattól egy önkormányzati cégnek, de a cég által kiírt négyéves közbeszerzést is a Habony-cég nyerte.

"Habony cége a mai napig más közbeszerzést nem nyert meg, csak Józsefvárostól, Kocsis Máté kerületétől." Korrupcióinfó sajtótájékoztató, 2016. február, de a mondat azóta is igaz (felvétel innen).

A pénzköltésre semmi szükség nincs, hiszen az újságban vásárolt egyoldalas hirdetések a kerületi újságban ingyen megjelenhetnének, a tartalmat meg amúgy is ugyanaz a cég állítja össze.

Habony számlálót indítottam, amellyel folyamatosan jelzem a fölöslegesen elköltött közpénz nagyságát, amelyet a Fidesz-holdudvar állami pénz nélkül azonnali csődre ítélt újságját tartjuk életben . A számláló mostanra elérte az ötvenmilliós értéket. Ez már egy nagy méretű, minden luxussal megpakolt józsefvárosi lakás ára.

A december 19-i képviselőtestületi ülésen a Habony-számlálóval

Talán ez is kell Habonynak, hogy jusson egy kis pénz Hongkongban helikopterezni vagy Ibizán szippogni:

Ezt az embert, ezt a kormányt, és ezt a felelőtlen, pénzherdáló kerületi vezetést pedig valóban melegebb éghajlatra (vagy hűvösebb cellába) kell küldeni a következő adandó alkalommal.

8 komment

Idén elmarad a politikusmikulás!

2017.12.06. 13:03 jt

Országszerte elterjedt gyakorlat, hogy a kormányzati helyzetben levő politikusok viszik el a közpénzből megvett ajándékokat az oktatási intézményekbe, majd az ott készült fotókkal, videókkal kampányolnak (maguk mellett) a szintén közpénzből megjelentetett újságokban, honlapokon. "A gyermek nem kampányeszköz" facebook oldalon sok elrettentő példa olvasható ilyen esetekről.

Egyes jogászok szerint ez már a mai jogszabályokkal is ellentétes, a gyerekek képmásával visszaélnek, mások törvénymódosítást javasolnak, de abban mindenki egyetért, hogy saját gyermekét senki sem szeretné unszimpatikus politikussal egy képen látni, még akkor is, ha szimpatikussal esetleg igen.

jozsevaros_ovoda.jpg

Tekintettel a politikai pedifíliának is nevezett jelenség elterjedt voltára, egy újságíró megkérdezte a hatóságot, hogy mi az álláspontja. Az állásfoglalás szokás szerint hosszú lett, a lényege az, hogy csak nagyon kemény feltételeknek megfelelve lehet ezt a mai jogi környezetben megtenni, melyek teljesítése gyakorlatilag lehetetlen. Mivel megint itt járt a mikulás, ajándékként ezt a hatósági állásfoglalást küldtem el a kerületi médiatartalmakat szerkesztő cégnek, hogy ezzel lehetetlenítsem el a tavalyihoz hasonló politikusmikulás cikkek és videók megjelenését (szándékosan nem linkelem, mert gusztustalan dolog más gyerekeivel kampányolni, de itt írtak róla). Ha ennek ellenére megjelenik, esetleg megnézzük majd, mit gondol róla a független magyar bíróság.

Az óvónénik valószínűleg nagyobb része ki van akadva a gyakorlaton, de tehetetlenek, lévén, hogy önkormányzati intézmény alkalmazottai.

És akkor egy választási ígéret: soha nem fogom hagyni, hogy más gyerekeivel közös fotó készüljön rólam, pláne, hgy ez bármilyen kampányban megjelenjen.

(A kép eredetije Józsefváros honlapján jelent meg, a jogszabályoknak való megfelelés igénye miatt belinkelni nem tudtam, módosítottam.)

3 komment

Maffiát maffiával nem váltunk

2017.11.27. 18:07 jt

Sokszor kapjuk az ívet mindenféle fórumon, hogy miért nem fog össze az LMP boldog-boldogtalannal, hogy elzavarjuk már a Fideszt. Ezt kíserlem meg sokadszorra, a lehető legtömörebben elmagyarázni.

Először: az LMP 2009-ban a Gyurcsány-Bajnai kormányok ellenzékeként alakult meg. És ez egy fontos dolog! Azt állítjuk ugyanis, hogy a „baloldali” kormányzás sem előre vitte az országot, mint ahogy a jobboldali sem. Bármely oldali kormány a saját érdekeit és gazdagodását a nemzeti érdek elé helyezte. Maffiát maffiával nem váltunk! Nem kérjük vissza a kakaóbiztos BKV maffiát a Habony-Vajna-Mészáros maffia helyett! (Apró megjegyzés, hogy az emlegetett maffiák legtöbbször jó szándékú helyi szervezeteket építenek ki maguk köré.)

Másodszor: a politikát nem jó, ha az utálat vezérli. Márpedig a „baloldali összefogás” pártjait két dolog tartja össze. Az egyik, hogy utálják a Fideszt/Orbánt, míg a másik, hogy utálják egymást! Tegyük fel, hogy összefogva megnyerik a választást, jön a másnap, kormányozni kell. Még meg se száradt a tinta a választási eredményeken, ők máris egymás torkának fognak ugrani, ki melyik zsíros fazekat közelítse meg. Kell ez nekünk?

Harmadszor: igenis összefogunk! Amennyiben összefutunk egy olyan párttal, amely nem járatódott le kormányzásban, megbízható és nem szélsőséges, összefogunk vele. Lehet akár mérsékelt jobb vagy mérsékelt bal oldalon is. Régebben a 4K!-val fogtunk össze Budapesten, most pedig az Új Kezdet párttal zajlanak ígéretes tárgyalások. Mi tudunk ilyet is, csak hát az a fránya hitelesség és megbízhatóság hiányzik sok-sok pártnál.

Negyedszer: akármennyit foglalkozunk az összefogósdival, annyival csökken az az idő, amennyit a választók valódi ügyeivel, az ország sorskérdéseivel tudunk foglalkozni. Úgyhogy én már megyek is a választóim közé.

(kép innen)

173 komment

Fás liget a betondzsungelben - volt, nincs

2017.10.27. 12:50 jt

Most örömködnöm kellene, hogy az önkormányzatunk játszóteret épít egy olyan helyre, ahol igen kevés a zöld (meg is szavaztam anno). Végül is a nagy városrehabilitációs két évtizedben sem nagyon sikerült új zöldterületeket létrehozni. Erre hogy kezdik? Kicsapják a fákat. Új korszakot kezdtünk: eddig az állam nyúlt át az önkormányzat felett, és nemzetgazdaságilag kiemelt beruházással irtotta ki például az Orczy kert több, mint 10%-át, most már a Kocsis Máté vezette Józsefváros maga is irtja a zöldterületeket.

Ezekből a fákból nem maradt hírmondó sem:

Ahogy látszik, ez egy kb 4 emelet magas liget volt, ami a játszótér terület szélén állt, az építést nem zavarva, viszont a déli oldalon állt, tehát jelentékeny árnyékot adott volna épp a legmelegebb déli órákban épp a játszótér területére.

Ez maradt (fotók: Közöd Civil Társaság), fabetegségnek semmi jele

Egy ilyen agyonépített betonnal és aszfalttal túltöltött helyen az utolsó szál fát is végeni kéne, hogy ne legyen nyáron 40 fokos hőhullám, legyen egy kis árnyék. Komolyan, ilyen primitív, agyament vezetést még nem hordott a hátán a Föld! Miért akarják, hogy szmogban, hőségben, zsúfoltságban éljünk, és kisgyerekeinket jövő nyáron ne tudjuk beletenni a forró homokozóba vagy csúszdára?

A városi fák védelmében jogszabálymódosítást fogok kezdeményezni.

2 komment · 1 trackback

Elvtársak, itt a vége!

2017.10.02. 11:51 jt

Rég írtam már, főleg rég írtam az ellenfelekről, de a mögöttünk hagyott hét hírei újra bizonyították, hogy az MSZP épp olyan, mint egy elefánt: nehezen tanul és könnyen felejt. Bár mára mindent elhomályosít Botka lemondása, ezt a cikket már előtte elkezdtem írni, de ma délelőtt kihúztam azokat a részeket, hogy mi lenne, ha Botka hátába nem vágnák bele a kést.

A héten előjött ködös-zagyva Lattmann-sztori felidézi a 2008-as miniszterelnök castingot, meg a 14-es Falus Ferencet a vödrével. Úgy tűnik, azok az esetek nem botlások voltak, a „baloldal” rendszere tényleg ennyire képes. Egy olyan politikusuk volt, akit el lehetett adni miniszterelnök-jelöltnek, mert produktum van mögötte –bár helyben neki is megvannak a nem túl finom módszerei-, nem járatta le magát kormányzással, így hitelesnek volt mondható. Csak olyasmiket lehetett felhozni ellene, mint hogy megszavazta Gyurcsányt a bizalmi szavazáson.

Üzenjük Brüsszelnek Moszkvának az MSZP-nek
(kép forrása)

Na, csakhogy megválasztásától kezdve nyírta egy frakció meg egy DK, mára kiderült, sikeresen. Botka nem hozta a számokat, valószínűleg nem a Botka név, hanem a pártlogó miatt. Akkor most képzeljük el, hogy ki jöhet helyette a párton belülről? Molnár Gyula? Szekeres Imre? Hiller István? Kovács László? Ajjaj. A helyzet az, hogy az MSZP-ben régóta nincs hiteles első- és másodvonal. Már 2009-ben sem volt, amikor az LMP a Gyurcsány-Bajnai kormányok ellenzékeként megalakult. Azóta sokat udvaroltak nekünk, de lényegében semmit sem változtak, elképzelhetetlen volt, hogy arra koncentráljanak, hogy mit kezdjünk egy Orbán utáni Magyarországgal, ahelyett, hogy hogy osszák el a mandátumokat (Botka utolsó rúgása is erről szólt amúgy). Így szóba sem jöhetett a velük való együttműködés az utóbbi 10 évben.

Az egyetlen esélyüknek ma lett vége. Ahogy szombaton az LMP kongresszusán el is mondtam, ez a párt megérett a pusztulásra. Remélhetőleg nemsokára átadja a helyét egy hiteles és progresszív baloldali pártnak, amely természetesen építhet az MSZP hiteles és használható maradványaira, de speciel Molnár Zsolt és Puch László félékre nem. Addig meg remélhetőleg a szavazók behúznak középre, ahol még két értelmezhető párt is van, amely az Orbán-rendszer kérlelhetetlen ellenfele. Az LMP-re és a Momentumra gondolok, mielőtt valaki félreérti. A szavazói átrendeződés már megindult, lásd itt.

Csapjuk hozzá ehhez, hogy ma már az MSZP szervezetileg is legfeljebb középpárt, és attól tartok, hogy most nagyot mondtam.

valopart3.jpg

Ismeretlen művész 2011-ből, amikor az MSZP váltópártként hirdette magát, majd kettészakadt

Nem, nem az a lényeg, hogy Botka lemondott, az csak a tünet. Itt egy több évtizedes struktúra végelgyengüléséről van szó, amelyben az elvek nem számítanak, az alulról szolidaritást, egyenlőséget hirdető párt kormányon külföldi multikat támogatott, kinevelt egy Hagyót meg egy Zuschlagot, vállalhatatlanul bánt a határon túli testvéreinkkel, meg a 2006-os őszi tüntetőkkel. Szavazói már eddig is túl sokat bocsátottak meg nekik.

 

53 komment

Kisegyházak iskolát zsákmányolnának

2017.04.19. 17:55 jt

Az utóbbi hetekben Józsefváros két iskoláját is vitte volna két kisegyház. Na nem ám a legrosszabb sorsú iskoláinkat, hanem rögtön kettőt a lista elejéről.

deakdiak-webre.jpg

A Deák-Diák iskola a görögkatolikus egyház visszalépése miatt marad a KLIK-nél


Akkor még úgy gondoltam, nekem ciki, hogy a google-be meg a wikipediába írogatok olyasmi kifejezéseket, hogy "Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus Magyarországi Orthodox Exarchátusa". Aztán persze rájöttem, hogy nem, ezt a társaságot az ország 99%-a pontosan ugyanúgy nem ismeri, mint én. Pedig jó lesz megbarátkozni velük, mert a friss hírek szerint állami ingatlant is fognak kapni a kerületi Múzeum utcában, exkluzív környéken. Híveik számáról nem szólnak a hírek, de megpróbáltam megnézni a népszámlálási adatokban, és kiderült, hogy a görög ortodox egyháznak 1.701 híve van az egész országban, de az is lehet, hogy a "többi ortodox" kategória releváns, akkor maximum 2.365-en vannak. Ebből maximum 200 lehet az iskolás korú gyerekek száma, amely ha mind egy helyen élne, akkor is egy kis iskola kellene nekik, érthetetlen, hogy miért gondolja megfelelőnek a miniszter, hogy akár öt iskolát is fenntartsanak!

Az viszont sokkal inkább baj, hogy mikroegyházak miniszteri ígérettel a tarsolyukban úgy jelentkezhetnek be iskolákért, hogy három hozzájuk tartozó tanulót sem tudnak felvonultatni. Úgy akarnak átvenni intézményeket, több száz, már évek óta ott tanuló diákot, tanári kart, hogy nekik túl sok szavuk nincs, cserébe viszont az egyháznak fogalma sincs (vagy legalább is elmondani nem akarják), hogyan módosítanák a hétköznapi tanmenetet.

Előre várom a kommenteket, amelyben egyházellenességgel vádolnak. Rossz hírem van, ez nem igaz, a vasárnapi időközi önkormányzati választáson Románné Bolba Mártát, egy függetlenként induló evangélikus lelkészt támogatunk.

Aki ilyen törvényeket hoz, amelyek ilyet megengednek, az a nemzet ellensége. Ahelyett, hogy normális finanszírozást biztosítanának a világnézetileg semleges oktatásnak is, bizományba adnák a tanítást is. (És sikerült? - naná, hogy nem!) Akkor inkább maradjon a csődtömeg és botrányos KLIK, nekik legalább elvileg világi oktatást kell biztosítaniuk, még akkor is, ha botrányosan hibás és egyoldalú tankönyvekből is kell tenniük.

A Deák-Diák iskola esetében visszalépett az egyház, viszont a Vajda iskola diákjainak meg szüleiknek további kitartást kívánok, ott úgy tűnik, hogy az egyház szavazásra bocsátja a kérdést, mindenesetre az önkormányzat az elutasító határozatát húsvét előtt meghozta. Ami sok, az sok.

Szólj hozzá!

Közlemény az Orczy park lezárásáról

2017.03.01. 00:39 jt

Az Orczy Park bezárásáról közleményt adott ki a Nemzeti Közszolgálati Egyetem. A píár szakot jól elvégezték, de pechükre most a szövegüket egy igazmondó korrektúrázta:

Tisztelt Kerületi Polgárok!

dsc 7269

(Tiszta szerencs, hogy Önök most ilyen képet nem tudnak készíteni, mert jól lezártuk a parkot.)

Ahogy azt már többször kihangsúlyoztuk, a 2013-ban megkezdett Ludovika Campus projekttel nem csak az ország egyik legmodernebb egyetemi campusa jön létre Józsefváros szívében, hanem újjászületik kiirtjuk az ország első tájképi kertjének 10-20%-át. Jó úton haladunk, kb 400 fától már megszabadítottuk az Orczy parkot. A több évtizedes elhanyagoltság után 26 hektárnyi megújult területet adunk vissza a családoknak és sportolni vágyóknak, miután jól megszórtuk hatemeletes betonmonstrumokkal. Ez 11 hektárral nagyobb zöldterületet jelent annál, ami eddig elérhető volt az Önök számára, köszönhetően annak, hogy eddig lezárt részeket is megnyitunk - persze masszív fairtás és beépítés után. A rekonstrukciónak nevezett fairtás tervei a kezdetektől fogva tartalmazták az Orczy-park teljes felújítását, a tervek, elképzelések a 8. kerületi önkormányzat bevonásával készültek el, persze, hiszen kellett a közreműködésük, hogy az építési szabályok úgy változzanak, hogy a közpark is szándékunknak megfelelően beépíthető legyen.

A Ludovika Campus beruházás 2017. januárjára ért el abba a szakaszba, hogy az állampolgárok biztonsága fairtás elleni fellépése miatt indokolttá vált a park átmeneti lezárása, ugyanis azt az NKE átadta a kivitelező cégnek munkaterületként. Ez január 23-án történt meg, az ígéreteinkkel szemben bármilyen lakossági egyeztetés nélkül. Ezt a közleményt is 35 nappal ez után adtuk ki, mert lesz@rjuk a lakosságot. Végül is elketyeg a projekt a negyedik évben és a tizedik milliárd elöltése után is úgy, hogy egy lakossági fórumot tartottunk, azt is csak azért mert a lakosság a munkálatok leállításával kikényszerítette, és a magyar-osztrák EB meccsre időzítve, nehogy túl sokan legyenek. A park minden bejáratához tájékoztató táblát helyeztünk el, a kerületi újságban és az NKE honlapján is megjelent az erről szóló hír a lezárást követően. Mint ahogy az is, hogy a park átmenetileg van zárva, amíg kiirtjuk a kiirtandókat. Tekintettel arra, hogy jelenleg a rekonstrukció munkálatai egymással párhuzamosan és a park teljes területén zajlanak, mert így szerveztük, nehogy a park használható legyen és a benne történő favágások megfigyelhetők legyenek, az Orczy- park munkaterület, ezért speciális munka- és balesetvédelmi szabályok érvényesek rá. A kordonok is ezért vannak, na meg a kíváncsi szemek távoltartására. Egyszerűen azt biztosítjuk, hogy az Orczy-kert történelmi parkjának felújítása a lehető legkevesebb akadállyal (egyenlő komplett lezárás), a lehető leggyorsabban megvalósuljon. A használati igényekre tekintettel külön terv készült a szakaszos megvalósításra, a területek mihamarabbi visszaadására, de azt bent hagytuk a fiók mélyén, és inkább, biztos, ami biztos, fél évre lezárjuk az egészet, és egy másik fél évre a nagyobbik részét. Tessenek futni, andalogni, napozni meg játszóterezni máshol, Józsefváros legnagyobb közparkja a miénk!

A felújítás első üteme előreláthatólag június végén ér véget, tehát a nyári szünetre nyílik meg újra a közforgalom előtt a teljesen megújult játszótér, és a tópart egy szakasza, illetve használhatóvá válik az átmenő forgalom útvonala, ugyanis nem érkezett olyan igény Önöktől, hogy a nyári szünetig futni, átjárni, napozni óhajtanak. De ha érkezett is volna, megtehetik azt máshol!

A második ütemben, a tervek szerint 2017. november 30-tól a park korábbi teljes területét megnyitjuk, addigra megtörténik a történeti alakuló tér újrafüvesítése és elkészül a tóparti büfé épület is. Nem mintha bármi probléma lett volna a fűvel, dehát valamiből meg kell élni!

A harmadik ütem előreláthatólag 2018. áprilisára készül el, a megújuló Lovarda és a sportkomplexum létesítményei – figyelembe véve az Egyetem használati igényeit (amely várhatóan nem terjed majd tovább Makónál) - a közforgalom számára is elérhetővé válnak.

Mi tudjuk, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően az Orczy-kert jobb és szebb lesz, mint amilyen volt, bár a lakossággal előzetesen leegyeztetni gyávák vagyunk, mert félünk, hogy Önöknek más lesz a véleményük: több zöldfelület,

több szabadidős lehetőség a fakivágások miatt árnyékmentes, nyáron 40 fokos sportpályákon, jobb és tisztább környezet (végre ősszel nem lesz tele minden avarral) fogadja majd újra Önöket. Mindehhez csupán türelmet kérünk, meg hogy kussoljanak arról, hogy mi mindent tettünk, teszünk tönkre.

Köszönjük a megértésüket!

Tisztelettel:

Nemzeti Közszolgálati Egyetem

1 komment

Legyen független a képviselő!

2017.02.28. 09:45 jt

Józsefvárosban, a Magdolna negyedben, egy önkormányzati képviselő lemondása miatt időközi választás lesz április 23-án. Bejelentkezett már két független jelölt is, hogy indulna a körzetben.

Az LMP illetékes területi szervezete úgy döntött, hogy támogatja Bolba Márta evengélikus lelkész indulását független jelöltként.

Tesszük mindezt azért, mert Márta helyi munkája értékes és értékelendő, pártoktól való függetlensége pedig erény. Azt gondoljuk, hogy egy időközi választáson a mi számunkra észszerű egy helyben ismert és elismert, emiatt esélyes független jelöltet támogatni, mint mindenáron saját jelölthöz ragaszkodni. Márta is a lakókkal kötne szövetséget, nem a pártokkal, mint ahogyan mi is.

Márta programját olvasva és személyes találkozónkon meggyőződhettünk arról, hogy Márta az LMP három alapértékét is képviselni fogja megválasztása esetén:

  • a fenntarthatóságot például a felújított önkormányzati terek kapcsán,
  • az igazságosságot a szegények aktív segítésével,
  • a részvételt meg a helyi politika visszaszerzéséről programjában hangsúlyozott tevékenységek mentén

Kívánjuk, hogy a szavazók, civil szervezetek és pártok összefogásának új modellje sikerre vezessen, és Mártát nemsokára képviselőtársamként üdvözölhessem!

Márta kampányát magánszemélyként támogatni itt lehet.

(fotó Márta facebook oldaláról)

1 komment