HTML

Bemutatkozás

jakabfy_02.jpg

Jakabfy Tamás vagyok, az LMP képviselője Józsefvárosban, Józsefváros és Ferencváros külső részének országgyűlési képviselőjelöltje.

Az LMP jelöltjeként azért küzdök, hogy egy tisztességes országgá váljunk, ahol nincsenek pártokhoz kötődő botrányok, mert a pártok nem lopják a közpénzt, nincs kiváltságos osztály, és nem csalják el az adót. Ahol az erőforrásainkat közös fenntartható jövőnk megalapozására fordítjuk, nem magánzsebekbe tömjük, és ezzel további százezreknek adunk munkát, és megélhetést.

lmp_logo.jpg

Friss topikok

Címkék

Program 3. - Ételt a rászoruló gyermekeknek!

2014.02.08. 09:48 jt

A szociális gyerekétkeztetésből sokan kimaradnak, főleg az iskolaszünetekben. Az LMP szerint minden gyermek étkeztetése megoldható!

Országos szinten több ezer gyermek számára nem tud a családja megfelelő étkezést biztosítani a hét minden napján. A Rendszeres Gyermekvédelmi Támogatásban részesülő gyermekek részére az állam megtéríti az önkormányzatoknak az étkeztetés díját, mégis az iskolai szünetekben a rászoruló gyermekeknek csak 20 %-a részesül étkezésben.

eszik.jpg

A fővárosi kerületekben általában csak azok az általános iskolás korosztályhoz tartozó gyerekek vesznek részt a nyári gyermekétkeztetés programban, akik a kerületi napközis táboroknak is látogatói, pedig az önkormányzatnak feladata lenne a kerületben több helyen, a nyári tábortól függetlenül is üzemeltetni ételkiadó pontot. Minden rendszeres gyermekvédelmi támogatásra jogosult család gyermeke jogosult részt venni a programban, ha a szülők kérik. Ehhez pontos informálásra és a népkonyhán illetve más intézményekben kiadópontok létesítésére lenne szükség.

Jakabfy Tamás az LMP parlamenti képviselő jelöltje kiemelt fontosságúnak tartja, hogy minden valóban rászoruló megkapja a támogatást, a gyermekek ne éhezzenek, és az óvodák és iskolák második otthonként valóban támogassák a rászoruló családokat.

Úgy gondoljuk, hogy a vidéki települések iskoláiban, és sok városi iskolában is megszervezhető, hogy saját konyhakert létesítése, ami egyrészt friss zöldséggel egészíti ki az iskolai konyhát, másrészt a gyermekeket megismertetni a növények termesztésének eljárásaival. Szél Bernadett az LMP társelnöke, országgyűlési képviselő 2013 áprilisában határozati javaslatot tett, amely szerint az állam támogatást adna ahhoz, hogy minden egyes települési önkormányzat létre tudja hozni a saját főzőkonyháját.

Józsefvárosban és külső Ferencvárosban a gyermekszegénység nagyobb probléma, mint a főváros más kerületeiben, és az álságos kommunikációs trükkök sem fedik el azt, hogy több gyerek éhezik, és kevesebbek juthatnak a szociális étkeztetés lehetőségeihez.

Az önkormányzatok ezt még bürokratikus formulákkal is nehezíti, amelyek pontosan a képzetlenebb és emiatt még inkább kiszolgáltatottabb emberek lehetőségeit csökkentik.

Lakjon jól valóban minden gyermek!

(Kép forrása)

Szólj hozzá!

Címkék: program

A bejegyzés trackback címe:

https://jakabfytamas.blog.hu/api/trackback/id/tr225760875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.