HTML

Bemutatkozás

jakabfy_02.jpg

Jakabfy Tamás vagyok, az LMP képviselője Józsefvárosban, Józsefváros és Ferencváros külső részének országgyűlési képviselőjelöltje.

Az LMP jelöltjeként azért küzdök, hogy egy tisztességes országgá váljunk, ahol nincsenek pártokhoz kötődő botrányok, mert a pártok nem lopják a közpénzt, nincs kiváltságos osztály, és nem csalják el az adót. Ahol az erőforrásainkat közös fenntartható jövőnk megalapozására fordítjuk, nem magánzsebekbe tömjük, és ezzel további százezreknek adunk munkát, és megélhetést.

lmp_logo.jpg

Friss topikok

Címkék

Második rész - klímavédelem

2014.05.12. 15:50 jt

Sorozatom második részében a klímaváltozásról, mint az egyik legnagyobb globális kihívásról írok a számomra politikusként legfontosabb kérdések sorában.

A klímaváltozás, a föld éghajlatának lassú melegedése tudományos tény. Az utóbbi 40 évben a Föld átlaghőmérséklete sokkal többet nőtt, mint a földtörténetben bármikor. A földtörténeti melegedések általában évmilliók alatt zajlottak le, ellentétben a mostani néhány tíz évvel.

Az alábbi videón szépen látható, hogy a 80-as évektől kezdve hogy tűnnek el a hűvösebb területek a Földről:

 

Itt pedig egy ábra arról, hogy változott a légköz széndioxid szintje 10.000 év alatt. Az utolsó 50-100 évben grafikonon alig lerajzolható meredek kiugrás látható. Most már 30-40%-kal magasabb a széndioxid szintje, mint a történelmi átlag, vagy akárcsak, mint 200 éve.

Az eredmény nemcsak az, hogy melegünk lesz. Az időjárás ugyanis instabilabbá válik, megnőtt a viharok, és a szélsőséges időjárási ingadozások száma. A hatások katasztrofálisak az élővilágra, mert a fajok nem tudnak ilyen gyorsan alkalmazkodni.

Sürgősen, jelentősen és globális méretekben csökkentenünk kell a széndioxid és metán kibocsátását!

A Climate Action Networks, a Greenpeace és a WWF kezdeményezésére a következő vállalásokat tettem Európai Parlamentbe jutásom esetére:

1. Egy éghajlatvédelmi cselekvésről szóló sürgősségi vita szervezését az Európai Parlament tevékenységeinek megkezdésekor.

2. Csak olyan jelöltet támogatok az Európai Bizottságba, aki megfelelő éghajlatvédelmi intézkedések megtételét vállalja.

3. Elfogadok egy olyan európai parlamenti állásfoglalást, amely az EU-t az éghajlatvédelmi intézkedések sürgős fokozására szólítja fel. Az állásfoglalás támogatni fogja egy 2020 utáni klíma- és energiapolitikai keretrendszer létrehozását, amely ambiciózus és jogilag kötelező érvényű célokat tűz ki az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése, a megújuló energia és az energiahatékonyság terén.

4. Több megújulóenergia-kapacitás beépítését az európai hálózatba a piszkos fosszilis (olaj- és szén-), illetve a fenntarthatatlan nukleáris energia helyett, valamint az újonnan épített atomreaktorok bármiféle állami támogatásának és ösztönzésének megakadályozását.

(kép forrása)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jakabfytamas.blog.hu/api/trackback/id/tr816153543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.