HTML

Bemutatkozás

jakabfy.jpg

Zöld közszereplő, korábbi önkormányzati képviselő Józsefvárosban (2010-2019, LMP), Józsefváros és Ferencváros külső részének országgyűlési képviselőjelöltje (2014 és 2018). Szakpolitikai területek: gazdaság, közlekedés, energiapolitika.

Azért küzdök, hogy közös erőforrásainkat közös fenntartható jövőnk megalapozására fordítsuk, ne magánzsebekbe tömjük, és ezzel további százezreknek adunk munkát, és megélhetést.

Friss topikok

Címkék

Az LMP feltárja a KLIK érintettségét a milliárdos pazarlás gyanúját felvető Öveges Programban

2014.09.12. 21:13 jt

Fotó: LMP sajtó

Fotó: LMP sajtó

Az Öveges Program keretében számos iskolában újul meg a természettudományos oktatás. Az uniós forrásokból finanszírozott kezdeményezés nagyon fontos képzési és innovációs célokat szolgál, de a források felhasználása komoly visszaélések gyanúját veti föl.

Az LMP kikérte a közel félszáz esetben érintett Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól a megvalósítás részleteit, amiből egyértelművé vált, hogy a KLIK is részese a milliárdos pazarlásnak. Hiába ugyanis a központosított mamutintézmény, a KLIK úgy tett, mintha nem tudná, mi folyik a különböző intézményeiben. Ugyanúgy herdálták a forrásokat, mintha az iskolák nem egy fenntartó alá tartoznának. Ugyanazon feladatok elvégzésére intézményenként egyesével költöttek el súlyos összegeket. Holott épp az lenne a KLIK feladata, hogy kiszűrje a fölösleges kifizetéseket, és az összes iskolában csak egyszer rendelje meg a szükséges szolgáltatásokat.

Válaszukban már jól előre hárították a felelősséget: ők csupán a már zajló programokhoz csatlakoztak, nincs ráhatásuk a megvalósításra. Továbbra sem látni, tehát, hogy ki a felelős az Öveges Program pazarlásaiért, hogy ki tehet az alibicélokra, alibicégeknek kifizetett százmilliókról. Az LMP szerint a KLIK felelősséghárítása az egész központosított működtetési szisztéma kudarcának bizonyítéka.

 

Hadházy Ákos ,
az LMP szekszárdi polgármester-jelöltje

Ikotity István,
az LMP országgyűlési képviselője

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jakabfytamas.blog.hu/api/trackback/id/tr246693315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása