HTML

Bemutatkozás

jakabfy_02.jpg

Jakabfy Tamás vagyok, az LMP képviselője Józsefvárosban, Józsefváros és Ferencváros külső részének országgyűlési képviselőjelöltje.

Az LMP jelöltjeként azért küzdök, hogy egy tisztességes országgá váljunk, ahol nincsenek pártokhoz kötődő botrányok, mert a pártok nem lopják a közpénzt, nincs kiváltságos osztály, és nem csalják el az adót. Ahol az erőforrásainkat közös fenntartható jövőnk megalapozására fordítjuk, nem magánzsebekbe tömjük, és ezzel további százezreknek adunk munkát, és megélhetést.

lmp_logo.jpg

Friss topikok

Címkék

Az LMP feltárja a KLIK érintettségét a milliárdos pazarlás gyanúját felvető Öveges Programban

2014.09.12. 21:13 jt

Fotó: LMP sajtó

Fotó: LMP sajtó

Az Öveges Program keretében számos iskolában újul meg a természettudományos oktatás. Az uniós forrásokból finanszírozott kezdeményezés nagyon fontos képzési és innovációs célokat szolgál, de a források felhasználása komoly visszaélések gyanúját veti föl.

Az LMP kikérte a közel félszáz esetben érintett Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól a megvalósítás részleteit, amiből egyértelművé vált, hogy a KLIK is részese a milliárdos pazarlásnak. Hiába ugyanis a központosított mamutintézmény, a KLIK úgy tett, mintha nem tudná, mi folyik a különböző intézményeiben. Ugyanúgy herdálták a forrásokat, mintha az iskolák nem egy fenntartó alá tartoznának. Ugyanazon feladatok elvégzésére intézményenként egyesével költöttek el súlyos összegeket. Holott épp az lenne a KLIK feladata, hogy kiszűrje a fölösleges kifizetéseket, és az összes iskolában csak egyszer rendelje meg a szükséges szolgáltatásokat.

Válaszukban már jól előre hárították a felelősséget: ők csupán a már zajló programokhoz csatlakoztak, nincs ráhatásuk a megvalósításra. Továbbra sem látni, tehát, hogy ki a felelős az Öveges Program pazarlásaiért, hogy ki tehet az alibicélokra, alibicégeknek kifizetett százmilliókról. Az LMP szerint a KLIK felelősséghárítása az egész központosított működtetési szisztéma kudarcának bizonyítéka.

 

Hadházy Ákos ,
az LMP szekszárdi polgármester-jelöltje

Ikotity István,
az LMP országgyűlési képviselője

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jakabfytamas.blog.hu/api/trackback/id/tr326693315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.