HTML

Bemutatkozás

jakabfy.jpg

Zöld közszereplő, korábbi önkormányzati képviselő Józsefvárosban (2010-2019, LMP), Józsefváros és Ferencváros külső részének országgyűlési képviselőjelöltje (2014 és 2018). Szakpolitikai területek: gazdaság, közlekedés, energiapolitika.

Azért küzdök, hogy közös erőforrásainkat közös fenntartható jövőnk megalapozására fordítsuk, ne magánzsebekbe tömjük, és ezzel további százezreknek adunk munkát, és megélhetést.

Friss topikok

Címkék

Múzeumi negyedet Józsefvárosba!

2015.05.13. 14:26 jt

Több, mint másfél év telt ennek a blognak a nyitó posztja óta, amelyben ismertettem javaslatunkat, hogy a Városliget zöldje helyett a Józsefvárosi pályaudvar jelenleg lepusztult területén épüljön meg a múzeumi negyed. Ezt a javaslatot azóta 17 alkalommal próbáltam napirendre vetetni a képviselő testület ülésén Don Quijote módjára. Sajnos ugyanis ezt Polgármester úr nemhogy napirendre nem vette, hanem még a meghívóban sem szerepeltette.

            

            
Itt lehetne múzeum... (fotó innen)


Egészen márciusig tartott ez az állapot, amikor már a helyi Fidesz is elkezdte belátni, hogy a 150 milliárdos projekt ide kerüléséről szóló javaslat mekkora ugródeszkát jelentene Józsefvárosnak. Akkori előterjesztésem bekerült a meghívóba, de ekkor még kérték, hogy adjunk időt a Polgármester Úrnak, hogy ezt jobban kidolgozva visszahozza a testület elé. Ezt a javaslatot fogjuk tárgyalni csütörtökön.

...de itt ne legyen! (kép innen)


Bár magát a múzeumi negyed koncepciót is éri kritika (mi szerint egyáltalán nem kell a múzeumokat egy helyre gyűjteni), a kormányzati szándékot adottnak feltételezve szükséges, hogy tegyünk azért, hogy a lehető legjobb variáció valósuljon meg a főváros és az ország érdekében. Legerősebb érv az elhelyezés mellett, hogy a beruházás a főváros egyik legszegényebb sorsú területének szomszédságába kerülne, az ottani gazdaságot, oktatást, kultúrát is fel tudná pörgetni.

jozsefvarosi_pu_hatarozati_jav.jpg
A polgármester határozati javaslata


Reméljük, hogy nemcsak ez a javaslat megy át, hanem ennek következtében a már most is néha túlhasznált Városligetet fölösleges új funkciókkal terhelő beruházás új otthont kaphat egy elhanyagolt, romos állapotú, de sokkal többet érdemlő területen!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jakabfytamas.blog.hu/api/trackback/id/tr477455256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása