HTML

Bemutatkozás

jakabfy_02.jpg

Jakabfy Tamás vagyok, az LMP képviselője Józsefvárosban, Józsefváros és Ferencváros külső részének országgyűlési képviselőjelöltje.

Az LMP jelöltjeként azért küzdök, hogy egy tisztességes országgá váljunk, ahol nincsenek pártokhoz kötődő botrányok, mert a pártok nem lopják a közpénzt, nincs kiváltságos osztály, és nem csalják el az adót. Ahol az erőforrásainkat közös fenntartható jövőnk megalapozására fordítjuk, nem magánzsebekbe tömjük, és ezzel további százezreknek adunk munkát, és megélhetést.

lmp_logo.jpg

Friss topikok

Címkék

Múzeumi negyedet Józsefvárosba!

2015.05.13. 14:26 jt

Több, mint másfél év telt ennek a blognak a nyitó posztja óta, amelyben ismertettem javaslatunkat, hogy a Városliget zöldje helyett a Józsefvárosi pályaudvar jelenleg lepusztult területén épüljön meg a múzeumi negyed. Ezt a javaslatot azóta 17 alkalommal próbáltam napirendre vetetni a képviselő testület ülésén Don Quijote módjára. Sajnos ugyanis ezt Polgármester úr nemhogy napirendre nem vette, hanem még a meghívóban sem szerepeltette.

            

            
Itt lehetne múzeum... (fotó innen)


Egészen márciusig tartott ez az állapot, amikor már a helyi Fidesz is elkezdte belátni, hogy a 150 milliárdos projekt ide kerüléséről szóló javaslat mekkora ugródeszkát jelentene Józsefvárosnak. Akkori előterjesztésem bekerült a meghívóba, de ekkor még kérték, hogy adjunk időt a Polgármester Úrnak, hogy ezt jobban kidolgozva visszahozza a testület elé. Ezt a javaslatot fogjuk tárgyalni csütörtökön.

...de itt ne legyen! (kép innen)


Bár magát a múzeumi negyed koncepciót is éri kritika (mi szerint egyáltalán nem kell a múzeumokat egy helyre gyűjteni), a kormányzati szándékot adottnak feltételezve szükséges, hogy tegyünk azért, hogy a lehető legjobb variáció valósuljon meg a főváros és az ország érdekében. Legerősebb érv az elhelyezés mellett, hogy a beruházás a főváros egyik legszegényebb sorsú területének szomszédságába kerülne, az ottani gazdaságot, oktatást, kultúrát is fel tudná pörgetni.

jozsefvarosi_pu_hatarozati_jav.jpg
A polgármester határozati javaslata


Reméljük, hogy nemcsak ez a javaslat megy át, hanem ennek következtében a már most is néha túlhasznált Városligetet fölösleges új funkciókkal terhelő beruházás új otthont kaphat egy elhanyagolt, romos állapotú, de sokkal többet érdemlő területen!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jakabfytamas.blog.hu/api/trackback/id/tr267455256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.