HTML

Bemutatkozás

jakabfy.jpg

Zöld közszereplő, korábbi önkormányzati képviselő Józsefvárosban (2010-2019, LMP), Józsefváros és Ferencváros külső részének országgyűlési képviselőjelöltje (2014 és 2018). Szakpolitikai területek: gazdaság, közlekedés, energiapolitika.

Azért küzdök, hogy közös erőforrásainkat közös fenntartható jövőnk megalapozására fordítsuk, ne magánzsebekbe tömjük, és ezzel további százezreknek adunk munkát, és megélhetést.

Friss topikok

Címkék

Engedjük fel őket a vonatokra!

2015.09.01. 22:48 jt

Hétfőn kipróbálta a rendőrség azt a módszert, amit már jó sok nappal ezelőtt javasoltam, már akkor, amikor nem újságírók szállták meg a Keleti nemzetközi pénztárát, csak én. Azóta adott pár ezer menekült, aki Németországba szeretne menni, és adott egy Németország, aki a szíreket befogadná felső korlát nélkül. Ilyen módon kis hiba csúszott a Fidesz számításába, a napnál is világosabb, hogy Nyugat-Európa nincs velük a menekültek elleni gyűlöletükben. Az meg csak olaj lesz a tűzre, ha az összes szövetségesünk Budapestre akkreditált nagykövetét bekéreti Szijjártó „Luxusvilla Családi Összefogásból” Péter. Szóval adottak a feltételek, hogy a szíreket összehozzuk a németekkel, és a hétfőn elengedett pár vonat bizonyítja, hogy működik. Az összeszedettség látszatát is elkerülendő, kedden már nem engedtük őket felszállni.

Nem kérdés a fellépés jogszerűsége: a nem regisztrált menekültek nem mozoghatnak szabadon a Schengen zónában, a regisztráltaknak meg itt kellene megvárniuk az eljárásuk végét. Még akkor is, ha érvényes a menetjegyük.

Ez bizony a sokrétűen megbukott érpataki modell kiterjesztése egy nagyobb tömegre. Ennek ugye az a lényege, hogy minden értelmes és értelmetlen szabályt betartatnak az elnyomni kívánt kisebbség tagjaival. Ennek eredménye, hogy tízezres csekkeket küldenek, ha nincs a biciklin filléres küllőprizma. Sok helyütt kísérleteznek ezzel az országban, sajnos a józsefvárosi Fidesz is bevetette például a hajléktalanok üldözésekor.

Az a szabály megérett arra, hogy ne tartsák be, ami miatt emberek kezdenek százasával meghalni.

Vissza szeretném kapni a köztereinket, nem akarom tovább hallgatni a kormány uszítását, a menekültek hadd menjenek oda, ahol befogadják őket. Sokat járok Németországba, tudom, mit beszélnek, képesek integrálni őket. Engedjük fel őket a vonatokra!

Utóirat: azt hiszem, holnaptól arra fogok koncentrálni, hogy titokban milyen aljas dolgok mennek ebben az országban, amíg a híradók a menekültekkel vannak tele.

Szolgálati közlemény: néhány naponta valaki vigyen egy kis kenyeret és vizet a Verseny utcában sátorozó és láncoló jobbikosoknak mielőtt éhen és szomjan halnak!

(kép innen)

338 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jakabfytamas.blog.hu/api/trackback/id/tr137752236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mortullus 2015.09.01. 23:16:39

Polgármester-jelölt létedre nem sok eszed van, hallod.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2015.09.01. 23:30:47

@mortullus: köszönjük a részletes és meggyőző érvelést :)

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2015.09.01. 23:43:18

@mortullus: Ó, nagyon kedves. Megroppanok érveid súlya alatt. De kommented nem volt hiábavaló! Már tudom, hogy elfelejtettem lecserélni azt a szöveget, hogy polgármester-jelölt vagyok.

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2015.09.02. 00:41:33

És ha így tett volna a kormány, ez a blog meg ezer másik visítana, hogy "megint felrúgjuk az EU-s szabályokat", és nyugatról meg nem az jönne, hogy "rohadt fasiszta magyarok kerítéseznek", hanem az, hogy "rohadt lusta magyarok szarnak a problémára".

Jaj de jó lenne, tényleg.

Brix 2015.09.02. 01:18:23

A helyzet egyértelmű: senki sem utazhat vízum és útlevél nélkül Nyugat-Európába, már Merkel is korrigálta a korábbi kijelentéseit...Nem tudom mire alapozod a véleményed , hogy Németország be tudja integrálni őket...itt nem csak az integrációról van szó, hanem arról , hogy az átlag nyugat európai ember nem akarja , hogy illegális migránsok millió árasszák el a kontinenst. Letörik a béreket, elvonják a szociális segélyeket, elfoglalják a bérlakásokat, leterhelik az egészségügyet...Soha a büdös életben nem fognak beilleszkedni, mert nem az a céljuk...Nem is lehet, hiszen az iszlám minden olyan jellegű beilleszkedést megtilt, amit a nyugati politikusok kigondolnak...
Kitérhetnék még arra is hogy pl a afgánok közel 80%-a analfabéta , vagy a nők helyzetére akik 90%-ban soha nem dolgoztak...
Reménytelen, több milliós ballaszt, amely csak lefelé húzza Európát...

kisQtya 2015.09.02. 01:34:16

Szégyelld magad! Rosszabb vagy, mint a Drogteszt Máté, pedig azt hittem, annál nincs lejjebb. Ezt egyszerűen nem hiszem el! Schiffer jogász, az beájul, ha meglátja itt ezt a hülyeséget, tüntesd el.

AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 2013. június 26-i 604/2013/EU RENDELETE 13., 18. és 20. cikkét tanulmányozd kérlek!

Nem lehet őket felengedni a vonatra megfelelő okmányok nélkül.

És én barom, az LMP-re szavaztam kínomban....

kisQtya 2015.09.02. 01:39:00

@kisQtya: Tudod, ez az a Dublin III., ami olyan, mint a Jóisten, senki se látta (mert nem nézte meg), mindenki csak beszél róla.

pervie but hot (törölt) 2015.09.02. 01:57:20

Merkel, aki már lassan hős a magyar ballib szemében, össze-vissza hazudozott arról, hogy ők minden szírt befogadnak. Ez szemenszedett hazugság.
1. Nincs semmilyen papír, ami bizonyítja, hogy ezek közül ki a szír, ki az egyiptomi, pakisztáni.
2. Vízum+útlevél nélkül senkit nem engednek be a németek, összhangban a jogszabályokkal
3. Aki magyarországi menedékkérelmet nyújtott be azt visszadobják, ha erősködik, akkor meg visszagumibotozzák
4. eleve az osztrákok leállítják a vonatokat, autókat, buszokat, kamionokat, kirángatnak mindenkit, el se jutnak a németekhez, de mindenki a magyarokra mutogat

Én nem vagyok egy fidesz fan, de azt látom, hogy a nyugat és különösen az EU-s vezetők össze-vissza hazudoznak, próbálják a rossz zsaru szerepét rátolni a magyarokra, ők meg nagy emberbarát színében feltűnni. A magyarok voltak az elsők, akik rendezetten megpróbálták regisztrálni, ellátni ezeket az illegális betolakodójat, azonosítani, papírokat kérni, papírokkal ellátni, menekültstátuszt intézni. Ez a probléms, hogy a magyarok betartják a jogot. A török, görög, macedón, bolgár, szerb, román az szart mindenre, ami nemzetközi jog szerint kötelessége lett volna, most meg a magyarok próbálbak mindent pótolni. Magyarország az első, ahol ezek a jöttmentek hatóságokkal találkoztak, akik az uniós jogot kell, hogy érvényesítsék. A balkáni uniós tagországok szartak a kötelességükre.
Az osztrák menekülttragédia, ami 71 ember életét követelte is egy magyarok elleni hecckampány része lett. Vádaskodtak, majd kiderült, hogy egyik elkövető se magyar, afgán, szír, bolgár útlevéllel. Ráadásul a német titkosszolgálat tudott erről az egészről, de hagyták megtörténni, hogy valamit lehessen a magyarokra kenni.
A francia külügy nácizik a kerítés miatt, a schengeni megállapodás felrúgásával fenyeget és a magyarok szabad mozgáshoz való jogát fogja kollektíve megvonni. A franciák, akik Calais-nál már építettek a magyarnál brutálisabb kerítést, akik Calais körzetében brutálisan verik a menekülteket, a franciák, akik az olasz határt lezárták és karhatalmi erőszakkal brutálisan szétverték a menekülteket, akik az olasz oldalról jöttek. Azok a franciák, akik az uniós jogra szartak, amikor uniós, román és bolgár állampolgárokat deportáltak pusztán azért, mert romának születtek.

A nyugati politikusok a pávatáncukat azért lejtik, mert a francia és német szavazók jó része már muszlim. Nekik kell kedveskedni egy keresztény, fehér kis nemzet, a magyarok gyalázásával. A britek megtehetik, hogy senkit se fogadnak be, nekik nem kell pocskondiázástól tartani.

pervie but hot (törölt) 2015.09.02. 02:00:52

@kisQtya: "És én barom, az LMP-re szavaztam kínomban...."

Én is megtévedtem, azt hittem mind olyan, mint Schiffer, akit én egy normális palinak tartok, csak politikusnak nem biztos, hogy jó, de látszik, hogy az LMP is tele van ballib ejtőernyősökkel.

Nzoltan 2015.09.02. 05:49:53

Gratulálok. Az lmp is felveszi a szopóálarcot.

Nzoltan 2015.09.02. 05:50:58

@pervie but hot: A franciák soha nem voltak humãnusak. A kényelem és a rövidtávú érdekek mozgatják.

Cave Nick 2015.09.02. 05:51:17

T. Jakabfy Úr! Mi az, hogy vissza akarja kapni a köztereket? Tán csak nem zavarják a menekültek?

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.02. 05:52:51

Ha Németország valóban akarná őket, már a vonaton lennének. Ez nem világos?

Semper Fidelis 2015.09.02. 05:56:12

A blogbejegyzés címével egyetértek, a tartalmával már kevésbé. Ugyanakkor én is azt mondom, megérdemelné a "művelt" nyugat, hogy a fejét beletunkolják abba a kakába amit ide akar lapátolni. Ezt támasztja alá a nyilatkozatok összevisszasága ami francia, német vagy osztrák részről olvasható. Kitalálták szerintem, hogy a sok bevándorlót rányomják az EU keleti országaira, küzdjenek meg ők a problémával. Az osztrákok különösen nagy szemforgatók, tipikusan az a fajta, aki a saját udvarából átszórja a felesleget a szomszédba, aztán mutogat hogy az ő portája milyen tiszta, miközben a szomszédé milyen rendezetlen (érdemes körülnézni az osztrák határ melletti erdőkben).

Szóval azt mondom, én bizony leraknám a sok migránst az osztrák határ mellett, tízezrével, aztán menjetek Isten hírével. Lássuk a nyugat tettekben is olyan nagy vitéz-e mint a szóvirágok gyártásában...

Kampfer 2015.09.02. 06:11:16

@jt: No akkor ismét üdv! Sajnos ez a poszt is csak megerősít abban, hogy az LMP sem az a párt, ahol 'lehet más a politika'! Dehogy lehet...!

"Ilyen módon kis hiba csúszott a Fidesz számításába, a napnál is világosabb, hogy Nyugat-Európa nincs velük a menekültek elleni gyűlöletükben. Az meg csak olaj lesz a tűzre, ha az összes szövetségesünk Budapestre akkreditált nagykövetét bekéreti Szijjártó „Luxusvilla Családi Összefogásból” Péter."

Nos, szerintem a fideszt nem különösebben érdekli, hogy a belpolitikai kampányukban vagy ilyen kérdésekben az állásfoglalásukban mennyire partner Európa többi pártja. Ha nem partnerek, akkor csak egy okkal több, hogy 'megmentőként' szerepeljenek (még ha ez nem is igaz)! Szóval ezt rosszul látja... Továbbá ezekből a mondataiból a legkevésbé sem a megoldás vágya, mint inkább az indulat és a gyűlölet süt!

"Az a szabály megérett arra, hogy ne tartsák be, ami miatt emberek kezdenek százasával meghalni."

Ez sem a fidesz döntése! Adja írásba az eu, hogy az egyezmény hatáját mely időben és térben függesztik fel és akkor mehetnek a vonatok! Európai szabály, senkit sem érdekel, hányan halnak meg miatta... A szabad piac is európai szabályok szerint működik és sokan mennek tönkre, lehetetlenülnek el miatta, mégsem dobják félre!

"Vissza szeretném kapni a köztereinket, nem akarom tovább hallgatni a kormány uszítását, a menekültek hadd menjenek oda, ahol befogadják őket."

No, ebben egyetértünk! Vissza a köztereinket, tisztaságot, rendet és nyugalmat. Uszítást továbbra sem nagyon hallottam, furcsa kettősséget igen. Az állami médiában minden fekete, a 'kermédiákban', a libero sajtóban és az indexen minden, aki nem magyar az rózsaszín és szivárvány...! Szóval ez az 'uszítás' szöveg is annyira hiteles, mint a retektévé híradója! És a közmédiáé! Kár ezen a vonalon elindulni!

"Sokat járok Németországba, tudom, mit beszélnek, képesek integrálni őket. Engedjük fel őket a vonatokra!"

Nem a német polgár dönt a schengeni szabályokról! Továbbá ha sokat jár arra, szólhatna akár a merkelnek is! Egyébként én keveset járok arra, de a baráti köröm jelentős része sváb. Ottani rokonokkal. És nekem is él kint rokonom! Hagyjuk ezt, hogy mit beszélnek az ottaniak...! Ha ön hoz ezer példát arra, hogy a német csak a színes bőrt imádja, a kuruc hoz ugyanannyit, hogy a németnek elege van ebből az egészből! Ahogy azt pár napja már írtam önnek: 6-10-15 év múlva kérdezzük meg őket ugyanerről!

"Szolgálati közlemény: néhány naponta valaki vigyen egy kis kenyeret és vizet a Verseny utcában sátorozó és láncoló jobbikosoknak mielőtt éhen és szomjan halnak!"

Kedves Tamás! Itt bukta a legtöbbet! Nem kell félteni őket! Sem éhen, sem szomjan nem fognak halni! Sőt! Bármennyire is fáj a beismerés, jelenleg az látszik, hogy ebből az egészből nem is a fidesz, hanem a Jobbik jön ki jól! És az ún. 'demokratikus ellenzék' (amely semmivel sem demokratikusabb, mind a jobbik vagy a fidesz) szépen beleült abba a langymeleg takonyba, amit a bajnai és a gyurcsány tolt még ki a járdára 2010 előtt...! Szerintem addig legyen nyugalom a 'demokratikus' ellenzék padsoraiban, amíg a Jobbik csak 'marketing célból' láncolgat...! Mert bár kevés a rács és a lánc, igény az lenne rá! És ha így haladnak, akkor politikai felhatalmazás is lesz!
Ami az LMP-t illeti, nagyon beszédes volt a tegnapi parlamenti meghallgatás, ahol szinte mindegyik ellenzéki (igen, a Szél Bernike is) csak a migránsok miatt aggódott. Valahogy csak a Mirkóczkinak sikerült a MAGYAROK miatt aggódnia és velük kapcsolatban feltenni kérdéseket! És ez mindent elmond önökről is...
Kár, mert valóban szükség lett volna egy normális újgenerációs és értelmes mérsékelt ökopártra. De ez nem jött össze...
Kamp.

Kampfer 2015.09.02. 06:13:39

@Kampfer: hatály természetesen 'ly'-nal... pfff...!
Kamp.

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2015.09.02. 06:15:25

@Kampfer: A reflexek, na a reflexek. Hatály. Hallom tranzit zónát alakítanak ki az IKEA gyerek osztályon az Őrs vezér téri menekülteknek. Téged nem engednek felszállni a HÉV-re?

Kampfer 2015.09.02. 06:18:34

@Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény]: nem járok HÉV-vel... Személygépkocsi játszik. Mi a bonyolult? Látom, ismét sikerült értelmesen és hasznosan hozzászólni... Grat!
Kamp.

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2015.09.02. 06:22:32

@Kampfer: Kocsival menekülsz az Őrsről? Hol hagytad addig amíg remegtél a metró bejáratnál? Az IKEA parkolójában? A műszaki nélküli, elhagyottnak látszó szakadt verdákat elszállítják ám! Persze ha látják hogy abban laksz, akkor hagynak aprót a motorháztetőn.

IP címmel leégett pecás 2015.09.02. 06:25:37

@Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény]: Minek basztatod? Nem volt elég büntetés neki 4 órát remegni az Őrs vezér tér egy eldugott sarkában?

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2015.09.02. 06:29:54

@Csatos náci: Megint elkullogott. Elég ha megjelenek. Hallom most tréningekre jár, pszichoterápiára, hogy ne pisilje össze magát ha olvassa az írásaim.

IP címmel leégett pecás 2015.09.02. 06:31:10

@Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény]: Vagy csak gondolkodik valami velős tőmondaton. Ha bemenne a majomházba egy kis banánnal, az ott lakók segítenének neki.

Kampfer 2015.09.02. 06:33:08

@Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény]: este chilis bab volt a vacsi. Továbbra sem okoz fájdalmat, hogy nyalod a szaromat... Ostoba kis hülyegyerek...! Féltonnás nyomorék... Elbírt a HÉV? Nekem nem fáj, hogy ostoba és hülye vagy, hidd el, eljön a pillanat, amikor nagytételben megkaptok minden elmaradt pofánrúgást! És nem lehet mindig csak a fotelből osztani a képzelt észt! Érdemi hozzászólás persze gondolom annyi, mint általában. De van ez így, szegény 'csakkúrna' úrfi! Ha anyuci a nővérke is egyben, apuci pedig nagyapa is, pottyannak ki olyanok, mint te, de ugye már nem szabad őket ledobálni a taigetoszról. Szóval, csak írogass kis féltonnás! Van, amin a hormonkezelés sem segít! ;-)

@Cave Nick: Pfff, ez jó volt! Meggondolatlan kívánság volt ez JT részéről! :-)

Kamp.

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2015.09.02. 06:38:13

@Kampfer: Ez eléggé zavaros volt. Csak előírt adagot szedd be a haloperidolból, amit a pszichiáter felírt, akihez az IKEÁ-ból elvittek a pánikrohamod miatt.

Vojnić Tunić Marko 2015.09.02. 06:48:56

@pervie but hot: ritka szep cikk!! Ugyesen osszegezted azt a temat amirol az ujsagoknak valojaban irniuk kellene es nem olyan reszleteket felfujni amik nem a realis helyzetet mutatjak!

bkkzol 2015.09.02. 06:55:12

nyugat-europa megint szivat minket. ossze-vissza beszelnek, amikor meg elindul 1-2 szerelveny hozzajuk akkor viszakoznak. a nemet nagykovetet nem miniszteriumbe kell behivatni hanek a keleti palyaudvarhoz. Luxemburgba is gyorsan oda er egy szep hosszu szerelveny Junckernek.

Kampfer 2015.09.02. 07:02:06

@pervie but hot: "
Vádaskodtak, majd kiderült, hogy egyik elkövető se magyar, afgán, szír, bolgár útlevéllel. Ráadásul a német titkosszolgálat tudott erről az egészről, de hagyták megtörténni, hogy valamit lehessen a magyarokra kenni."
Van erre valami konkrétum, bizonyíték vagy nyilatkozat? Mert ez kimaradt, de ha így van, akkor az nagyon gáz... Akkor a külügynek ezt minden nyilatkozatban véres papírként kéne lobogtatnia, hogy valakinek szöget üssön a fejébe, mit műveltek a németek! Akkor ezt a témát szerintem felszínen kellene tartani!
@Vojnić Tunić Marko: És az is egy elég érdekes a nyugati és az osztrák médiákban, miszerint a határzár egy államhatáron(!) az rossz és elítélendő! Egy határzár egy autópályán, 30km-es dugót okozva, vonatokat egymásra torlódni hagyni egy határállomáson az jó és normális. Az a menekültek érdekében van! Ez hasonló őrület ahhoz, amikor a francia és a magyar kerítést hasonlította össze valamelyik eu-s agymenő, miszerint a magyar az rossz (mellesleg valóban hatástalan, a minősége nagyon gáz), a francia az jó, mert az védi a migránsokat! Röhej...
Kamp.

anyo05 2015.09.02. 07:08:15

Felengedjük őket és ezzel nincs vége:(((( Tovább özönlenek a bevándorlók és 1re többen lesznek a K.ibe!!!!
Törökországban 2millió bevándorló van, akik felkerekednek:(((( 1xűen nem szabad őket beengedni a zországba!!!!!
MERKEL AZ ASZTALRA CSAPOTT MENEKÜLTÜGYBEN!!!! És semmi sem történik:DDDDD

Sexual Harassment Panda 2015.09.02. 07:13:27

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: de akkor mi a afszt szórakoznak h befogadják mindet?
Most akkor befogadják vagy nem??

különvélemény2 2015.09.02. 07:17:22

Jaj de jó, ma is meglesz a napi fél tucat menekültseggnyaló poszt.
Mindegyik ugyanazokkal a 100x megcáfolt panelekkel.

Nyugat azóta sem engedi be őket, az EU-tól azóta sem kaptunk felmentést a szabad mozgás korlátozása alól, az EU-s politikusok azóta is csak pofázni tudnak.

Közben folyamatosan megy az uszítás, egyes nyugati politikusoktól, hogy jöjjenek csak, várjuk őket.
Várjátok egy nagy szart, küldjetek buszokat és vigyétek, vagy a követségetek állítson ki papírokat nekik.
Ja hogy a POFÁTOK NAGY, de cselekedni senki sem akar?

Tökéletesen látszik miért utálja már az egész világ a liberós agyhalottakat.
Már az USA-ban is egy szélsőjobbos a legnépszerűbb elnökjelölt.

midnight coder 2015.09.02. 07:17:41

Szerintem is tovább kellene őket engedni. Hadd szívjanak csak a nyugati politikusok. Mi jó pár száz éven át védtük a nyugatot a saját törékeny húsunkkal a különféle ideözönlő hordák ellen, legyenek azok törökök, tatárok, és nem volt benne túl sok köszönet. Most is megpróbáltuk, erre megkaptuk hogy mi vagyunk a csúnya gonosz embertelen kerítésépítők. Akkor hajrá, oldja meg a művelt Nyugat a problémát.

­regress 2015.09.02. 07:32:42

Ausztria kifejezett kérésére, ausztria rendőrök segedelmével szedik le a vonatokról az illegális bevándorlókat.

Úgy látom segg hülye vagy, de lehet te is tudod, Németország nem határos velünk.
Ráadásul pontosan azt mondták a Németek is, hogy leszünk szívesek EU-s kötelezettségeinknek eleget tenni, és lecibálni őket a vonatokról.

Szóval a német, és osztrák kollégáid miatt szedik le a menekülteket.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2015.09.02. 07:32:55

"Sokat járok Németországba, tudom, mit beszélnek, képesek integrálni őket."

A berlini és frankfurti arabok és négerek lakta gettósodó negyedek nem éppen a sikeres integrációt jelentik és a Keleti előtt alvók is ilyen helyekre fognak menni, hiszen az arab hagyományok és a vallás fontosabb számukra a beilleszkedésnél és a helyi nyelv megtanulásánál...

­regress 2015.09.02. 07:34:04

@midnight coder:

Szerintem is tovább kéne engedni őket.
Viszont a Nyugat-Európai országok szerint nem kéne.
Ők kérik hogy ne, ők vezették be a határzárat az EU-n belül.

Szóval marad az a rész, hogy mi megvédjük a saját határainkat.

Rudi Kató 2015.09.02. 07:47:54

Minden betolakodó terroristát ott a helyszínen le kell lőni a hazai felbujtóikkal egyetemben!

Cpeti123456 2015.09.02. 07:48:18

Talán tegnap olvastam épp a indexen, hogy az utcaseprő minként elmélkedett a menekültekről.
Írni, olvasni nem tudnak, szakmájuk nincs.
Mihez kezdünk velük ha megmelegednek? Semmit.
Jól rábaszarintunk velük...

Wrex 2015.09.02. 07:48:35

NEM SZABAD továbbengedni őket!!! Még a határnál fel kell tartóztatni, akinek nincs papírja azt szimplán visszapattintani oda ahonnan jöttek (mármint pl. Szerbiába). És nem a Dublin meg Schengen vagy bármi más, szimplán csak a józan ész miatt. Ugyanis ha továbbengedjük őket, még többen fognak erre jönni mert azt látják hogy lehet! Ezt akarjátok?!?

Exploiter 2015.09.02. 07:48:54

Kedves Tamás.
Ideje lesz hozzászokni a látványhoz. Az ön által csodált nyugat mindent el fog követni, hogy minél több embert itt tartson amíg csak lehet és lassítsa az áramlást.
Rövid időn belül nem csak a közterek fognak hiányozni önnek.
Ha esetleg vannak önkéntes ismerősei, a pokróchordás helyett inkább buszokat szerezzenek, irány a nyugati határ, ha már orbán van olyan ostoba és nem szarja telibe az eut a szabályaikkal együtt.

Conchobar 2015.09.02. 07:51:53

"Az a szabály megérett arra, hogy ne tartsák be, ami miatt emberek kezdenek százasával meghalni." - Melyik szabály miatt halnak százasával az emberek? Csak a Fidesz győlölködik és uszít, ugye? Jakabfy Tamás (és az LMP) nem uszít és nem gyűlölködik, ugye?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2015.09.02. 07:52:08

@pervie but hot: Egy csomóan görög papírokkal jöttek, remélem, hogy a nyugatról ide visszatoloncoltakat a hatóságok azonnal arrafelé terelik...

@­regress: A Keletit is akkor zárták le, amikor megjelentek az osztrák rendőrök segíteni és az osztrák kancellár elkezdett hisztizni az ellenőrzés nélkül átengedett menekültek miatt...

@különvélemény2: Az egyik német baloldali politikus is csak dumált a Keleti mellett, hogy majd kimegy a nagykövet és intézkednek. Ha akarnák, akkor a Keleti bejáratához kitelepülve adnának vízumot az összes arabnak és különvonatot küldenének...

Az nem tűnik fel egyik nyugati politikusnak sem, hogy az illegális bevándorlók még véletlenül sem kérnek vízumot, valamiért csak az illegális utakat keresik?

DFK 2015.09.02. 07:53:07

Aki papírok nélkül jön át a zöldhatáron azt azonnal ki kell utasítani; de előtte ujjlenyomat vétel, hogy soha többet ne tehesse be ide a lábát.
És a blogger kissé csúsztat a sikeres integrációról. A Charlie Hebdo mond-e valamit az integrációról?

chepunk 2015.09.02. 07:54:14

Mért nem adunk nekik soron kívül Magyar állampolgárságot? Akkor mint már EU polgár megy ahova akar...

Exploiter 2015.09.02. 07:54:24

@Wrex:

Amíg nem itt vannnak, lehetnek tőlem bárhol. Szerbiában, németországban, otthon, sziberiaban, tök mindegy.
Akit lehet, kint kell tartani, ja. Aki átjutott, azt meg egyenesen, kerülő nélkül a másik határra kell vinni. A vonat ellenőrizhető, de az országon belül oda visszük őket, ahova akarjuk. Ha a nyugati határtól 1kmre, akkor oda.
Valszeg akkor is jönnek majd, ha lőni fognak rájuk, addig marad a logisztika.

Conchobar 2015.09.02. 07:54:43

"Szóval adottak a feltételek, hogy a szíreket összehozzuk a németekkel, és a hétfőn elengedett pár vonat bizonyítja, hogy működik" - És a többivel, afgánokkal, bangladesiekkel, egyebekkel mi lesz? Hazaviszi őket Jakabfy Tamás?

Sexual Harassment Panda 2015.09.02. 07:56:26

@DFK: lehet h neki az a "sikeres integráció".

Conchobar 2015.09.02. 07:57:51

@Exploiter: "Valszeg akkor is jönnek majd, ha lőni fognak rájuk" - Hogy-hogy? Hát elvileg amiatt menekülnek nyugati irányba, mert keleten (Szíriában, Afganisztánban, Bangladesben, Mianmarban) lőnek rájuk

Nevoeiro66 2015.09.02. 07:59:32

Merkel is csak összevissza hadovál.

Exploiter 2015.09.02. 08:08:03

@Conchobar:

Ja, hát eljön majd annak is az ideje. Ha nem most, jövőre. Vagy két év múlva. Úgy saccolom, ha valaki korábban nem zárja le ezt az útvonalat, pár évtized lesz ezen lamentálni.

Sexual Harassment Panda 2015.09.02. 08:08:16

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: és ennek mi az oka?Meddíg lehet ezt így eljátszani?Mi mit tehetünk?

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 08:29:48

"Engedjük oda, ahol befogadják őket".

Esetleg tudsz ilyen címet? Mert a gazdag nyugat majd szétszakad a nagy humánumtól, de ahogy kaptak 4 vonat bevándorlót, folyamatosan fenyegetnek, nehogy küldjünk még.

Az ostoba Merkel 1 napig hülyítette a bevándorlókat, ott az eredménye a keletinél. Ma már azt mondja, hogy a magyarországi helyzetért mnem ő felel.

Sexual Harassment Panda 2015.09.02. 08:30:55

@♔bаtyu♔: szerinted nem fogják őket továbbra sem beengedni?!
Ne már.Mi a f.szt csinálunk mi velük itt?

2015.09.02. 08:36:09

@mortullus: A kommentedbol nem az jon le, hogy neked tobb lenne, te tusko!

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 08:37:57

"Azóta adott pár ezer menekült, aki Németországba szeretne menni, és adott egy Németország, aki a szíreket befogadná felső korlát nélkül. Ilyen módon kis hiba csúszott a Fidesz számításába, a napnál is világosabb, hogy Nyugat-Európa nincs velük a menekültek elleni gyűlöletükben."

A te számításodba csúszott hiba, ugyanis Merkel ezt mindössze 1 napig mondta és akkor aznap, meg is kapták tőlünk az összes bevándorlót. Az osztrákok pedig soha nem mondtak ilyet, ők mindig is azt követelték, hogy ne engedjünk át egyet sem hozzájuk.

Egyébként nem gyűlölik ők a "menekülteket", csak éppen nem hiányzik nekik. Ahogy nekünk sem.

És ahogy politikusként te sem fogsz hiányozni.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.02. 08:40:13

@Sexual Harassment Panda:

Ameddig nem lesz nagyobb botrány belőle.

Lassan megépít mindenki valamilyen akadályt, s aztán jön a nagy baj.

Sexual Harassment Panda 2015.09.02. 08:41:44

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: még ennél is nagyobb baj??!!Nekünk akkor az az érdekünk, hogy ne erre jöjjenek, hanem menjenek másfelé.És a kerítés(ek) az őrizettel sztem meg is hozzák majd az eredményt, mellékesen a kormány népszerűségét is.

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 08:41:59

@Sexual Harassment Panda: Ezek úgyis mindenképpen Németországba fognak kikötni. Szépen átszivárognak.

Mi nem tudunk velük semmit sem csinálni. Szépen felgyűlnek, aztán a többi 3-4 nap után rájön, hogy erre kár jönni.

Tömegben tutira nem mennek át, mert a blogger nyilván hazudik, pontosan tudja ő is, a nyugat nem akarja ezeket befogadni.

Az a gond, hogy mi nem tudjuk megcsinálni azt amit a szerbek, szépen a határig szállítjuk őket aztán csókolom, arra van Ausztria, a gazdag nyugat, nagyon-nagyon befogadók és kolbászból van ott az összes kerítés.

2015.09.02. 08:43:24

@Brix: Oke. Tegyuk fel, hogy amit irsz az nem eloitelet, hanem teny, bar nem irtad mire alapozod az allitasaidat, hogy ezt igy ki mered jelenteni.
Ettol fuggetlenul ez a tomeg mar itt van.
Szerinted, te nagyonokos, mit kellene csinalni veluk? Csak kerdezem. Mert a Jobbik pl. belejuk lovetne a hataron. A tobbit kitoloncoltatna, aztan ha vissza akarnanak jonni, ujfent csak belejuk lovetne.
Neked is ilyen "okos" javaslataid lennenek?
Megis mennyivel jobbak ezek a "megoldasi javaslatok" mint anno Hitleré a zsido kerdesre?!
Valami epkezlab megoldasi javaslat esetleg, a frocsogesen kivul?! Az mar nehezen megy, ugye?

mortullus 2015.09.02. 08:44:04

Csak tudnám, hogy ha valaki ennyire hülye, miért akar polgármester lenni? Vagy hogy a bánatba lett képviselő?
Ezért tart itt ez az ország, ahol. Az ilyen ingyenélők, mint ez a Jakabfy is miért képviselő akart lenni? Miért nem vállal tisztességes munkát?

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 08:44:23

@Sexual Harassment Panda: Ez pontosan így van. Ha a határzár jól fog működni, Orbánnak az nagyon jól fog jönni.

Nem véletlenül vannak ki ellene a ballibsik. Érzik nagyon jól, hogy ebből jól nem jönnek ki.

Amúgy a franciák fogják őket támogatni, mert a mi kerítésünk nekik nagyon rosszul jön, hiszen a bevándorlásnak az az iránya is feléjük megy majd, amely most erre jön.

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 08:48:06

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Először kerítés, aztán kettő, aztán kutyák, gumibot, aztán már lőnek is.

Mire jönne a sok bevándorló, addigra már aknazár lesz mindenhol. Annyi, hogy a libsiket ki kell rugdosni a parlamentekből.

Sexual Harassment Panda 2015.09.02. 08:49:51

@♔bаtyu♔: Az idióta kérdés:"miért nem engedjük fel a vonatra őket"?
Mert az osztrákok fogják őket leszállítani b+.Azt nem értem, Németországban mi a faszt cvsinálsz papírok nélkül?Mit fognak dolgozni?
Nos, én Németországban élek, nagyon befogadóak, ha van szakmád, és dolgozol.Akkor nagyon.Egyébként menj haza élősködni.Nyilván el jön az idő, amikor követelhetsz is, de nem úgy kezdődik h elkezdem verni az asztalt, hanem előbb dolgozz le 4-5-10-20 évet, utána vannak jhogaid is.És egyetértek, Orbán fog ebből kaszálni.Kis túlzással félig zsebbe 2018 ha így marad.

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 08:51:20

@Kuoni pásztor: Kizártnak tartom, hogy te ennyire ostoba vagy.

Hitler tudatosan irtotta a zsidókat és egyéb ellenségeit.

A Jobbik határvédelmet akar, nem pedig bevándorló irtást. Akkor az osztrák rendőrség is náci, mert figyelmeztető lövést adott le egy román embercsempészre? Aki megállt, de ha nem áll meg, nyilván lelövik. Ezért is állt meg.

Ha te nem látod a kettő közötti különbséget, szerintem ne gyere ilyen helyre, ha pedig látod, akkor miért égeted magad?

2015.09.02. 08:52:07

@Exploiter: Mar itt vannak. Csak 3000 a keletiben. Add hozza azt a 2000-2500-at, taboronkent, Debrecen, Fot, Nagyfa, Bicske, pkusz az a 2000 aki egy nap alatt atjon manapsag, plusz azok akik elszortan az orszagban utaznak epp.
Elvileg itt is kellene maradniuk, amig a regisztracio es a menekultugyi eljaras tart. Ahogy megkapjak a hatarozatot, papirokat, engedelyeket ami csak honapok kerdese, mehetnek tovabb, ha nem az a hatarozat, hogy kiutasitjuk oket. Akkor el kell hagynaiuk az orszagot, amit ertelem szeruen nem fognak onkent megtenni. A korrmany pedig csak 200-250 embert akar felvenni a Bevandorlasi hivatalhoz, akik szerintem belefulladnak a munkaba, es nagytobbseguk angolul sem beszel, kozepfokon sem!
Szoval rettegj, ez csak roszabb lesz. A fidess mar bizonyitotta, hogy krizis helyzetben dilettans. Marcius 15-i havazas remlik? Ennyi.

terrer 2015.09.02. 08:52:31

Na, mégegy agyhalott, a minimális életösztönöket, önvédekezést is nélkülöző, nyugat-szekértoló politikus állt be a pofonfa alá... De most komolyan, miféle perverz politikusi beállítottság szembemenni a nép 90%-ával???

Eddig az LMP-ben volt az utolsó reményem. Most már az sincs:-(

2015.09.02. 08:55:15

@♔bаtyu♔: Mi a kulonbseg a kozott hogy tomegeket gazositanak el (fegyvertelen embereket, noket, gyerekeket, csaladokat), es akozott, hogy tomegbe lovetnek (ahol fegyvertelen emberek, nok, gyerekek, csaladok vannak)?!
Az embercsempeszek miota = menekultekkel?

Nancsibacsi 2015.09.02. 08:55:18

Elég szégyen az, hogy ilyen félhülyék gondolják azt magukról, hogy polgármestereknek kellene lenniük. Mondjuk normális, okos ember már a politika környékére se megy, az is igaz.

Az hogy Merkel magánemberként mit nyilatkozik, az nem írja felül sem az EU-s, sem a német jogot. És itt vége is a sztorinak. Nem várhatjátok el Németországtól, hogy az ottani karhatalom egyszemélyes, diktatórikus, kézi irányítással működjön, ha ugyanezt Magyarországon elítélitek.

Milyen párt az, amelyiket álláspontját 2 mondatos érveléssel meg lehet buktatni.

mortullus 2015.09.02. 08:55:36

@anyo05: "MERKEL AZ ASZTALRA CSAPOTT MENEKÜLTÜGYBEN!!!! És semmi sem történik:DDDDD"

Dehogynem, megfájdult a keze a keletnémet banyának. Épp 3 szír masszírozza be neki a Voltaren gélt.

2015.09.02. 08:56:15

@terrer: Te hogy kepzeled el az onvedelmet?! Konkretumokat legyszives!

Exploiter 2015.09.02. 08:56:38

@Kuoni pásztor:

Egyelőre azoknak a tippjei jöttek be, akik szerint az eu ránk akarja lapátolni a szart.
Szerintem aki nem erre tippelt, és ellenzi, hogy a határnál állítsuk meg őket, annak semmilyen alapja nincs ilyen kérdéseket feltenni...
Én azt mondom, közvetlen járatokkal küldjük őket a sógorokhoz már röszkétől. Halljuk, neked mi a javaslatod. Biztos van valami, ami nem az, hogy majd a bölcs eu megoldja. Ugye?

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 08:58:47

@Sexual Harassment Panda: Itt szerintem az EU ostoba libsijei szívatják meg Európát. Évekig ment az üres duma, a humánumról, Európa befogadó és hasonló baromságok.

Aztán valakik rájöttek, hogy ebben hatalmas üzlet van és elindították a transzportokat. Nem is kellett hazudniuk, elég volt pár EU vezetők, liberálisok nyilatkozatai. Sokuk még most sem állt le, hiszen tegnapelőtt maga Merkel vette elő a humánus nagyarcát, amit persze sajnos visszaszívott, de az embercsempész ezt már nem fogja elárulni ügyfelének.

Az már a németek gondja. Egyébként szerintem Merkel és egy csomó hasonló uccsó ciklusát tölti. Olvasgatom a külföldi fórumokat, cikkek alatti hsz-eket, 99.99% Orbán véleményén van, magyarként nagyon jó olvasni ezeket.

Exploiter 2015.09.02. 08:59:27

@Kuoni pásztor:

Mindezzel pontosan tisztában vagyok, ezért szeretném, hogy a lehető legkevesebb jusson be az országba. De már nem rettegek, ahhoz már késő.
Szerintem ideje, hogy az rettegjen, aki ezt nem látta előre.

Sexual Harassment Panda 2015.09.02. 09:00:24

@Exploiter: de hiába küldöd, ha ott nem enegdik tovább.

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 09:00:48

@Kuoni pásztor: Most te direkt csinálod? A kerítés rendszer eleve megakadályozza a tömeg beáramlását.

Továbbá nem lő senki, ha nem jön be. A fegyver itt nem megtorló, hanem elrettentő erő.

terrer 2015.09.02. 09:00:56

@Kuoni pásztor: "Mi a kulonbseg a kozott hogy tomegeket gazositanak el (fegyvertelen embereket, noket, gyerekeket, csaladokat), es akozott, hogy tomegbe lovetnek"

A pártod szerint semmi. Meg is tette 2006-ban, igaz, hogy gumilövedékkel, de fejmagasságban vaktában a tömegbe lőve emberiességi szempontból mi a különbség a gumi meg az éles között?

mortullus 2015.09.02. 09:01:07

@terrer: Pedig az ember azt hitte, hogy Szabó Tímea, Szabó Rebeka, Jávor Benedek és Karácsony Gergely távozása idején elment az összes idióta az LMP-ből. De úgy látszik nem ez történt. Maradt még egy csomó...

Sexual Harassment Panda 2015.09.02. 09:01:34

@♔bаtyu♔: de azt azért tisztázzuk, hogy a menekült nem azonos a munkavállalóval.Legálisan munkátvállalni lehet.Adnak ki munkavállalási engedélyt, csak kell hozzá szakma és egy munkáltató.

Muad\\\'Dib 2015.09.02. 09:02:04

"...Nem kérdés a fellépés jogszerűsége: a nem regisztrált menekültek nem mozoghatnak szabadon a Schengen zónában, a regisztráltaknak meg itt kellene megvárniuk az eljárásuk végét...hogy minden értelmes és értelmetlen szabályt betartatnak az elnyomni kívánt kisebbség tagjaival..."
:(
Mint olyan ember, aki kimondottan szimpatizál az lmp sok elképzelésével, szomorúan veszem észre, hogy nekik is sikerült beszállni az értelmetlen vagdalkozásba.
Feltételezem kedves Tamás, hogyha már annyit járkálsz mindenfelé, akkor esetleg hozzájutsz külföldi információkhoz is:
"Nach der Dublin-Verordnung ist derjenige Mitgliedstaat für das Verfahren eines Asylbewerbers zuständig, in dem dieser erstmals europäischen Boden betreten hat. Die EU-Kommission ermahnte Ungarn, europäisches Recht einzuhalten und alle ankommenden Flüchtlinge mit Fingerabdrücken zu registrieren.

Österreichs Bundeskanzler Werner Faymann (SPÖ) kritisiert das Vorgehen Ungarns: „Es ist unverantwortlich, Dublin nicht wahrzunehmen im Sinne, die Registrierung einfach auszusetzen", sagte er. Ob Ungarn Aussagen aus Deutschland missverstanden habe, wonach die Bundesrepublik Flüchtlinge aufnehme und nicht mehr wie im Dublin-Abkommen vorgesehen in ihr EU-Ankunftsland zurückschicke, sei unklar. Er fügte hinzu: „Ich weiß nicht, ob das ein Missverständnis war, oder Absicht."

terrer 2015.09.02. 09:03:55

@Kuoni pásztor: konkrétumok önvédekezés-téren? Csak nézd meg a szerbeket! Működik... Százszor több eszük van, mint a mi politikusainknak! Közvetlen járat át az országon, aztán: tessék, Nyugat, ha már annyira szeretitek őket, hát itt vannak, lehet puszizkodni, csá. Még integetnek is, könnyes(re röhögött) szemmel.

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 09:04:25

@mortullus: Ezt az Index úgy írtam mintha Merkel kézben tartaná a dolgokat.

Láthatóan fingja nincs ennek a tehénnek mit csináljon. Obama és Izrael parancsa szerint be kellene fogadnia a bevándorlók tömegét, viszont érzi, hogy így még a ciklusát sem fogja kitölteni.

Van abban valami röhejes, amikor a ballib média Orbánékat akarja beállítani tehetetlennek és az EU vezetőit pedig oylanoknak, akik tutira tudják mit kellene csinálni.

Az a helyzet, hogy a liberális lózungok most találkoznak a valósággal. Valahogy másképp látják most a németek és osztrákok is, amikor politikusaik hatalmon maradása a tét.

terrer 2015.09.02. 09:05:00

@mortullus: de ugye? Pedig én is azt hittem:-( Lehet, hogy Schiffer az egyetlen épelméjű itt?:-(

Trackers 2015.09.02. 09:05:19

Osotba ballibek azért hazudoznak össze-vissza, mert ma már látják hogy a menekült babusgatásuk volt többek között az oka a mostani káosznak.
Kezdve a plakát tépkedéssel.

Mostanra kiderült, hogy a menekültektől minden EU-s ország szabadulna, beengedni senki nem fogja őket, és itt maradnak a nyakunkon.

Javarészt miattuk.
A szarházi ballibek miatt.

Ma már látják, hogy ezt az orszgá nem bocsátja meg nekik soha, így a felelősséget akarják áttolni a kormányra.

Ezzel az egyértelműen hazug és aljas rágalommal, hogy a menekülteket a kormány nem engedi tovább.

Lóf@aszt. Az EU nem kér a drága agyonbabusgatott menekültjeikból.
Ez van.

2015.09.02. 09:05:20

Ne forrófejűsködjünk! Egyáltalán semmi ok a pánikra vagy a csüggedésre!
Bízzunk a Külföldben, ők eddig is mindig segítettek, ha bajban voltunk, sose ártottak nekünk, mindig az érdekünket nézték. A Nyugat mindent jobban tud, hiszen ezért ők "a Nyugat", most is előállnak majd egy konstruktív, kompromisszumos és nagyon frappáns nyugat-európai megoldással.
A Nyugat velünk van! Mi kellhet ennél több? Ez a jövőbe vetett őszinte bizalommal kell hogy eltöltse szíveinket. Így nem történhet semmi baj!
Nagyon alaposan át kell beszélni, ideológiailag át kell gyúrni a kérdést. A tárgyalásból sose elég, és ebben a Nyugat nagyon jó. Megtárgyalják, megoldják. Pikk-pakk. Hisz még semmi sincs veszve. A csalóka látszattal szemben a helyzet még egyáltalán nem reménytelen.
Csak egy a fontos: a nyugatiak útmutatásait mindenben pontosan, betű szerint követni. Így rendben lesz minden.

Exploiter 2015.09.02. 09:06:26

@Sexual Harassment Panda:

Az osztraknak pont annyi eszköze van megállítani őket, mint nekünk. Fasiszta kerítést nem építhet (bár lehet, hogy ez csak nekünk tilos egyedül a kontinensen), lőni nem lőhet rájuk. Erőszak nélkül nem lehet védeni egy határvonalat.
Nekünk csak segíteni kell, hogy erre ők is rájöjjenek.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.02. 09:08:35

@Sexual Harassment Panda:

A kerítés csökkenteni fogja a nyomást Mo-on, ez tény. De nem fogja megoldani a problémát az EU-ban. A tömeg majd Horvátországba fog menni.

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 09:08:37

@terrer: Az a gond, hogy mi ezt nem csinálhatjuk. Pedig nyilván ezt kellene.

Gond, a kerítés, kedves német és osztrák barátaink, lebontjuk és vonatokkal szállítjuk nektek a bevándorlókat.

Na ez az miatt viszont nem akarnak. Ide léphessen be gond nélkül a bevándorló, de hozzájuk ne, még a gépjárműforgalmat is leállítják ha kell, Németország megtagadja a vonatok fogadását.

Na most ez a hazai libsiknek úgy jön le, hogy ők befogadnák a bevándorlókat, de Orbánék nem engedik, mert nem a nyugat, hanem Orbán sározása a céljuk.

terrer 2015.09.02. 09:09:38

@♔bаtyu♔: "Láthatóan fingja nincs ennek a tehénnek mit csináljon."

Én is úgy látom, elromlott a súgógépe, magától pedig csak erre az összevissza-beszédre telik.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.02. 09:09:53

@♔bаtyu♔:

Egy rendes kerítés és rendes határvédelem megteszi a hatást. Se lőni nem kell, se aknásítani.

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 09:10:16

@Sexual Harassment Panda: Nem is lenne itt egyetlen bevándorló sem, ha mindegyiknek olyan frankó szakmája lenne, amelyeket az index újságírói vizionálnak.

A többségük azonban valószínűleg még írni olvasni sem tud.

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 09:11:55

@Заграница нам поможет, запад с нами.: Na ja. Az osztrákok "baráti" válasza az volt, hogy lezárták a magyar határt és felháborodnak azon, hogy Mo. miért engedi át hozzájuk a bevándorlókat.

mortullus 2015.09.02. 09:12:16

@♔bаtyu♔: Szerintem a magyar kormány jól teszi, hogy ragaszkodik az eu-s jogszabály utolsó betűjéhez is.

De ezek a rohadékok úgyis kitalálnak valamit, amivel lehet Magyarországot támadni. Pl. lehet erőltetni újfent a kvótarendszert, pedig tudják azt elég sok kelet-európai ország elutasítja. Jegyezzük meg nagyon helyesen! Nem akarunk úgy járni, mint Nyugat-EU, hogy 20-30 év múlva ne mondhassunk ki dolgokat, mert juj mit szólnak majd a muszlimok hozzá.

Érdekes, a görögöket senki nem baszogatja, hogy mindenféle regisztráció nélkül nyomja át a macedónokhoz a több ezernyi betolakodót.

2015.09.02. 09:13:15

@Exploiter: Javaslatom nincs, ahhoz nincs meg a szakmai hatterem.
Viszont az embertelenseget ellenzem. Ehhez megvan a minimalis emberi jozan eszem, joérzésem, erkolcsi tartasom es ezt fel tudom vallalni.
Mivel a menekultugyi szabalyokat nem ilyen merteku bevandorloszamra hoztak, a szabalyok felfuggesztese, ujragondolasa, ujratervezese, vagy rugalmasabb kezelesere van szukseg. Nem lehet egy szabalyrendszerhez ragaszkodni, ami evente 200 menekultre irodott, akkor amikor napi 2000 jon. En felfuggesztenem a kormany helyeben a Dublin III-at, viszont ehhez szovetsegeseket keresnek. Ausztriat, Szlovakiat, Csehorszagot, pl.
Akik mar itt vannak, azoknak gyorsitott eljaras, csak a legszuksegesebb procedura. Ideiglenes papirokat allitanek ki, lejarati datummal, aztan felpakolnam oket a vonatokra. De elsosorban valahogy, javitanam a kommunikaciot a kormany es a menekultek kozott. Pl keresnek a menekultek kozott olyanokat akik tobb nyelven beszelnek, felsofoku vegzettseguek. Allast ajanlanek nekik ha segitenek, szolgalati lakast, fizetest, gyerekek tanitatasat, tartozkodasi engedelyt, letelepedesit, cserebe segiti a kommunikaciot a vandorlo tomegekkel. Uj kormanyzati PR-ra van szukseg ezugyben, ebben segithetnek a tanult ertelmisegi menekultek. Lehet hogy nem akarnak maradni, de valasztas ele kell allitani oket. 1 ev hivatalos jogviszony itt Magyarorszagon, es segit a kormanynak, emberi korulmenyek kozott, vagy nyomorog tovabb a tobbi menekulttel es lehet hogy hiaba jut el Nemetorszagba, megis kitoloncoljak vegul, tehat ugyanott ki ahol most van.

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 09:14:02

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Pontosan így van. Nem is a határvédelemmel van gond egyébként sok libsinél hanem azzal, hogy Orbánék építik fel.

Ezért vizionál a legtöbbjük Aushwitzot. Az ostobábbja, mert az okosabbat a franciák, osztrákok fizetik, ők pedig ezért.

Exploiter 2015.09.02. 09:15:37

@mortullus:

Pedig a macedon határon is halnak meg emberek. Arról nem nagyon jott hír, hiszen nem lehet felhasználni semmire.
Azok a szenvedő gyerekek onnantól érdekesek, hogy ideernek.

2015.09.02. 09:15:49

@terrer: Szerbia NEM EU tag, nem vonatkozik ra Dublin III szabalyrendszer. Ujabb konkretum ami relevans is?!

terrer 2015.09.02. 09:15:55

@♔bаtyu♔: "Az a gond, hogy mi ezt nem csinálhatjuk."

De akkor legalább ne akadályoznánk...:-(
Egyet nem értek. Pedig a szerbek már rájöttek, hogy kell ezt csinálni. Ha már a gépjárműveket (busz, vonat, stb.) nem engedik át szervezetten, akkor rámutatnak az égtájra, az összes többit megoldja maga a bevándorló! Mi ezt miabúbánatostúróslóf.szért nem tudjuk megtenni??? Láthattuk az NDK-menekültek példáján is, amikor azok nekirontottak Kópházánál a határnak gyalog, az osztrák határőr is csak lepkézett, de szólni se mert, nemhogy elébük állni! Mért kell vonatra tenni őket, amit aztán nem engednek át, meg közúti ellenőrzés, meg kisf.szom? Tessék, itt a zöldhatár, arra van északnyugat, uzsgyi gyalog! Azok úgyse mernek egy tízezer fős rohamozó gyalogosáradatba belelőni!!! Miért nem tesszük ezt? Csak azt, hogy hagyjuk...

terrer 2015.09.02. 09:17:51

@Kuoni pásztor: "Szerbia NEM EU tag, nem vonatkozik ra Dublin III szabalyrendszer"

De GÖRÖGORSZÁGRA SE???
Mert ugyanazt teszi, mint a szerb. Pedig félnivalója NEKI igazán lenne, hiszen mind a német hitelezők tartják az országuk torkán a kést.
Ennyike...

mortullus 2015.09.02. 09:18:08

@terrer: Görög válság, ukrán válság, népvándorlás. Ez a három ügy 1 év alatt megmutatta, hogy Merkel is mennyire alkalmatlan vezető. Egy üres báb csupán.
Merkel, Juncker, Hollande, az EU sírásói. De valahogy az az ember érzése, hogy minket akarnak először beletenni. Mármint a sírba.

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 09:18:29

@mortullus: Orbán, Merkel és az osztrák egyformán tudja, hogy úgyis ott fognak kikötni.

Azért szerintem itt az van, hogy Orbánék napi pár százat regisztrálnak, napi háromezer pedig regisztrálatlanul megy.

Viszont Schengent és Dublint nem Orbánék csinálták. Az egésznek amúgy az a lényege, hogy a bevándorlók lehetőleg a külső államokba ragadjanak.

Most Orbán vagy ezt csinálja, vagy kilép. Én kilépnék és aki a kerítésen átjut, azt vonattal szállítanám a bevándorlókat az osztrák határhoz. Ugyanis akkor ők lesznek a Schengeni határ és vissza sem adhatják ide a bevándorlókat. Azaz azt csinálnám amit a szerbek.

2015.09.02. 09:19:21

@terrer: Nincs partom, 1998 ota nem szavaztam.
Bar most komolyan gondolkodom az onkentes munkan a Polgari Konzervativ Part szineiben.

Ugyabb ertelmes es relevans hozzaszolas?!

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 09:20:52

@terrer: Orbán nem tud mit csinálni, ha a németek és osztrákok nem fogadják be a vonatokat.

Gyalog most is lehet menni, nem védi az osztrák határt magyar határőr.

Mekk Meister 2015.09.02. 09:21:14

Blogger, lehet, hogy sokat jársz Németországba, de ostoba vagy és tájékozatlan. Nézz utána az általatok majmolt EU előírásoknak, és akkor közszereplőként nem fogsz butaságokat mondani.

2015.09.02. 09:21:55

@terrer: Görögország meddig lesz meg EU tag?! Viccelsz?! Egy gazdasagi csodben levo orszaggal peldalozol?! Ez most komoly?!
Gyakorlatilag Nemetorszag huzza ki oket folyton az osszeomlasbol, de meddig?!

Sexual Harassment Panda 2015.09.02. 09:22:00

@♔bаtyu♔: Nem tudsz kilépni.Sem schengenből sem euból.Tudod hányan lázadnának?Senki nem szavazná meg, egyiket sem.

mortullus 2015.09.02. 09:22:33

@Kuoni pásztor: Szerbiát már rég kőkeményen meg kellett volna fenyegetni. Nem lesz soha EU tag, ha ilyen intenzitással szállítja a magyar-szerb határra a betolakodókat.

De egy szót se szólt senki. Az EU-nak kell egy újabb ország, amit lenyelhet. Ezért kuss van.

2015.09.02. 09:22:48

@Mekk Meister: Mert te most okossagokat mondtal. Ertem en.

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 09:22:49

@terrer: A libsik és az EU vezetői úgy vannak Görögországgal és Ausztriával szemben mint egy darab szarral az utcán.

Igyekeznek nem tudomást venni róla.

Exploiter 2015.09.02. 09:22:55

@Kuoni pásztor:

Most az, hogy a kommunikáció milyen, sokadrangu kérdés. Ha mar felfüggesztjük a jogszabályok alkalmazását, akkor hagyjuk a regisztrációt is. Szövetségest nem találsz, minden felsorolt ország abban érdekelt, hogy nálunk torlodjanak fel. Barmi ilyen kísérlet az eu további fenyegetozesevel jar, remelem erre felkeszultel.
Vonatokra kar rakni, az osztrákok megallitjak oket a hatarnal. Oda kell vinni oket, majd ok atsetalnak maguktól.
A szabad mozgás joga, vagy mifene.
Ugy latom, kb egyetertunk, nem gondoltam volna, hogy mar az humanistak is semmibe veszik az eu jogszabalyokat. Alakul ez.

szamaritánus 2015.09.02. 09:23:17

nagyon ostoba ember vagy, posztoló.

Trackers 2015.09.02. 09:23:25

@terrer:

Egyébként ez jó ötlet.

Aki segíteni akar a menekülteknek az adjon nekik busz és vonat menetrendet Mosonmagyaróvárra.
Adjon nekik útbaigazítást, hogy a kelenföldnél szálljon fel, és belföldi utazásra, ne nemzetközivel, és a keletinél.

De ettől is nagyobb biznisz lenne, ha néhány kerékpár boltos kis térképekkel odamenne, eladná a bicajt, és grátisz hozzávágná a térképet.

176 km-re van az osztrák határ, bicajjal kényelmesen 2-3 nap.
München 639 km-re van, bicajjal kényelmesen 10-15 nap.

A bicajos eladná az összes cangát, a migráns átjutna, és a bicaj is megmarad, amivel tud a németeknél majd közlekedni ingyér.

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 09:23:26

@Sexual Harassment Panda: Az EU-ból nem kell kilépni. Schengenből miért ne lehetne? Románia sem tagja.

Brix 2015.09.02. 09:23:53

@Kuoni pásztor: Az illegális migránsoknak a kijelölt táborokba kell vonulnia, a menekültügyi eljárás lefolytatásának végéig. Papírok nélkül nem grasszálhatnak össze-vissza, ehhez nincs jogok
Szeptember 15-után minden más lesz. Vége lesz a menkültcsődületnek, mivel 3000-3500 katonával lezárják a déli határt, és befelé zárt tranzitzónába viszik a bejövő menekülteket. Aki a kerítésen át jön, mindenki ki lesz toloncolva , mivel bűncselekményt követ el

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 09:24:13

@Trackers: Ez zseniális. És még csak nem is embercsempészet.

2015.09.02. 09:26:27

@mortullus: Ahogy a helyzet most kinez, nem lesz ujabb tagfelvetel. Mellesleg Szerbiat nem kotelezi semmi a menekultek regisztraciojara. Miert tenne akkor?! Termeszetes, hogy tovabb engedi a menekulteket. Magyarorszag is azt tenne, ha tehetne.

terrer 2015.09.02. 09:26:42

@Kuoni pásztor: "keresnek a menekultek kozott olyanokat akik tobb nyelven beszelnek, felsofoku vegzettseguek. Allast ajanlanek nekik ha segitenek, szolgalati lakast, fizetest, gyerekek tanitatasat"

Szép terv, kár, hogy nem működik.
Ugyanis a felsőfokú, több nyelven beszélők 1. már rég kimentek, hivatalosan - miért is ne tették volna, már a netről tudtak állást szerezni, 2. ha mégis vannak itt olyanok, ESZÜK ÁGÁBAN SINCS itt letelepedni, amikor a tízszeresét kereshetik nyugatabbra! Mit gondolsz, miért mennek ki tőlünk is a mérnökök, orvosok?
Akiket érdemes lenne itt tartani, azok NEM MARADNAK, akiket meg nem érdemes, azokat hiába rakod vonatra, mert ne engedik ki nyugatra! Ők se hülyék!
Mondom, neki kéne őket ereszteni gyalog. Csókolózzanak már össze ezekkel a kétszínű osztrákokkal meg a nemkevésbé alakoskodó Merkellel. Képeket szeretnék látni!!! Az osztrák kancellár fogadja az 5 ezer menekülttel teli vonatot, Merkel 10 ezer menekült gyűrűjében, Hollande megnyitja a századik százezres menekülttábort... Mindenhol virágok, persze, és zászlócskák lengetése, ahogy kell.

Brix 2015.09.02. 09:26:53

@mortullus: A szerbek szellemi fogyatékosként viselkednek a menekültkérdésben. Merkel először pont a szerbeket dobja ki Németországból, mert kell a hely a szír, afgán és afrikai menekülteknek. A szerb vezetés saját népének tesz alá...

terrer 2015.09.02. 09:28:45

@Kuoni pásztor: "Magyarorszag is azt tenne, ha tehetne."

Már miért ne tehetné???
Két rövid kérdést teszek fel, csak halkan.
Bulgária?
Görögország?

Sexual Harassment Panda 2015.09.02. 09:29:47

@terrer: az hagyján, de a képzett szakmunkások is elhúznak.Azokkal a szakmákkal is jól lehet boldogulni.Balatonon már nincs szakács.Őket bezzeg nem küldik vissza a zoszrákok.

mortullus 2015.09.02. 09:30:17

@Kuoni pásztor: De miért engedi rá a több ezernyi betolakodót arra közösségre (Európai Unió) amelynek a tagja kíván lenni?
Ez ám aztán a krva nagy szolidaritás...

Sexual Harassment Panda 2015.09.02. 09:30:53

@Brix: attól még munkavállalni mehetnek a szerbek.Tavaly több mint 10.000 munkavállalásit adtak a friccek szerbeknek.

2015.09.02. 09:32:25

@Brix: Oke. Akkor ezt kommunikalni is kellene a menekultek fele. Bar...a mostani esemenyek utan, mar semmit nem fognak elfogadni amit a magyarorszagi szervek rajuk eroltetnek. Az eroszak, eroszakot szul. Ebbol hogy a kormany izombol akar mindenkin mindent atverni csak lazongasok lesznek. Nem vagyok benne biztos, hogy a hatar katonai lezarasa megoldas erre.

terrer 2015.09.02. 09:34:24

@Trackers: "Adjon nekik útbaigazítást, hogy a kelenföldnél szálljon fel, és belföldi utazásra, ne nemzetközivel, és a keletinél. De ettől is nagyobb biznisz lenne, ha néhány kerékpár boltos kis térképekkel odamenne, eladná a bicajt, és grátisz hozzávágná a térképet."

Perfekt.
Negyed óra alatt megoldottuk, amit béna politikusaink nem tudnak már hónapok óta.
Biciklit eladni tán csak nem tilos az EU-ban? Aztán a belföldi járatokon utasokat vegzálni-igazoltatni se kötelező! Nem tudták kivárni a sorukat, aszt elszéledtek, bocsi... Az unió nem szólhatna egy szót se!!!
B.szki, ha belegondolok, hogy Habony ennél rosszabb ötletekért milliókat markol föl...:-(

2015.09.02. 09:34:58

@mortullus: Ez nem szolidaritas, hanem tarsadalmi es politikai kerdes, elvaras, nyomas. Nincs eloiras, nem EU tag, hat sajat hataskorben oldja meg es igyekszik a helyzetet sajat hasznara forditani.

Brix 2015.09.02. 09:35:36

@terrer: Az a nagy probléma , hogy a végén akkor is szívni fogunk , ha a nyugatra engedjük ezt az emberáradatot. Nyilvánvaló, hogy kezelhetetlenül sokan vannak, ami még egy polgárháború kirobbanásának veszélyét is megában hordozza
A nyugati átlagpolgár felháborodva nézi, mit csinálnak vagy nem csinálnak az EU vezető politikusai migráns ügyben...
Minket eső körben az utazási és beutazási nehézségek érintenek majd. Idővel, ha legalizálódik ez a milliós tömeg nyugaton, a magyarok elbúcsúzhatnak a németországi állásoktól is...Olyan munakaerőkínálat lesz, hogy szinte senkinek nem jut majd munka, és csökkeni vagy stagnálni fognak a bérek évekig

Brix 2015.09.02. 09:39:29

@Sexual Harassment Panda: A jövőben nem fog jutni munka, a szerbeknek sem. 10 ezer munkavállalási engedély semmi, egy akkora országnak...
Egy darabig EU bővítés sem lesz. Euró tízmilliárdok mennek el a menekültek ellátására...

2015.09.02. 09:39:36

@terrer:
mandiner.hu/cikk/20150626_magyarorszag_kimarad_a_menekultek_szetosztasabol

Brix 2015.09.02. 09:42:27

@Kuoni pásztor: Magam is úgy gondolom , hogy hibát követtel el Orbánék , hogy eddig odázták a hatályos törvények módosítását. Már régen fel kellett volna állítani a zárt , határközeli menekülttáborokat és akkor nem lenne ez a menekültcsődület Budapesten

terrer 2015.09.02. 09:43:40

@Brix: "Olyan munakaerőkínálat lesz, hogy szinte senkinek nem jut majd munka"

Tévedés!!!
Mosogatói állás, meg segílyke tényleg nem lesz annyi. De a magyarok ne is menjenek ki ilyen alantas dolgokért!!! Aki dolgos magyar mérnök-orvos-szakmunkás, annak BIZTOS lesz ezután is állása, azt ugyan nem töri le a csak arabul tudó, a melegben csak sziesztázáshoz szokott, segélyre áhítozó, képzetlen és integrálódni képtelen tömeg!
A magyarok léhűtő-részéért, képzetlen-élhetetlen haszonlesőinkért meg seholse kár, azokért én ugyan nem aggódok és nem hullatok könnyeket.

Ne egyetek meg már minden sz.rt, amit a nyugati propaganda fröcsög!

gmihaly 2015.09.02. 09:46:25

Sztem sürgősen vigyék már át őket a Verseny utcába, és akkor már le van tojva, hogy a "sógorok" (nekem ugyan nem sógoraim ezek a sunyi szarrágók), vagy a fritzek hogyan gondolják, legalábbis egy lélegzetvételnyi időre.

Ma Baker 2015.09.02. 09:46:32

Ha mindenkit továbbengedünk, azzal épp az legalizáljuk, hogy elfoglalhasság gond nlékül a köztereinket és az országainkat.
Ráadásul Merkel azóta visszavonta a korlátlan befogadásos kijelentését.

Idióta és tájékozatlan cikk.

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 09:48:21

@Brix: Azért szerintem a nyugatiak ezt kérjék számon saját liberálisaiktól.

Nálunk a kormány nem akar letelepíteni bevándorlókat, de hogy az osztrákok, németek mit csinálnak az az ottani választópolgárok dolga.

Azt egy okos dolog, hogy itt a magyar nép végre már látja, micsoda képmutatás a nyugati liberalizmus. Már akik hittek benne.
Bármikor félredobják, ha az érdekükről van szó.

Azt is jó látni, amikor a Merkel félék fetrengenek saját szarukban. Ezeknek a politikusoknak saját hazájukban vége.

terrer 2015.09.02. 09:50:21

@Kuoni pásztor: "mandiner.hu/cikk/20150626_magyarorszag_kimarad_a_menekultek_szetosztasabol"

Köszi ezt a cikket! Épp itt olvasom:
" a tagjelölt országokra is vonatkozzon a Dublin III., illetve az ehhez kapcsolódó jogszabályok, megállapodások. Valószínűsíthető, hogy a csatlakozási kérelmük elfogadásakor ennek feltételét, rendelkezésre állását nem vizsgálták. Ez vonatkozik Szerbiára, Macedóniára, Törökországra, Montenegróra, Albániára."

Minden szavával egyetértek!!!

Kampfer 2015.09.02. 09:50:42

@Brix: A jóbarát rokona épp a hétvégén mondta, hogy a felesége áruházi eladóként másfél éve még 1650 eurot keresett. Mennie kellett, most már csak 1300 euroért talál melót. Egyre több területen tolják le a bérsávot a minimálbér szintjére (8.5 euro). Nem biztos, hogy ez a migránsok miatt van, de hogy nem használnak a helyzet szempontjából, ez tuti! A képzetlenek és az alsó szegmensben dolgozók járnak a legrosszabbul!
Kamp.

Sexual Harassment Panda 2015.09.02. 09:51:51

@terrer: "Tévedés!!!
Mosogatói állás, meg segílyke tényleg nem lesz annyi. De a magyarok ne is menjenek ki ilyen alantas dolgokért!!! Aki dolgos magyar mérnök-orvos-szakmunkás, annak BIZTOS lesz ezután is állása"
sztem is így van.Egy jó szakmunkás, aki estere a szakmájának nem pótolható csak úgy.Orvos mérnök szintén, sőt.

von Putri 2015.09.02. 09:53:49

@Muad\\\'Dib:
Ezeknek hiába magyarázod

Pár perces belpolitikai sikerért - ami abban áll, hogy behülyítenek néhány felszínesen tájékozódó, nyelveket nem beszélő háziasszonyt - képesek volnának feláldozni Európa jövőjét. Persze az egy olyan dolog, ami meg nekik nem jut el az agyukig. Egy parlamenti küszöbön táncoló pártocska mutatványáról szól az egész halandzsa

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 09:54:12

@Brix: Így van. Orbánék nem védekezhetnek azzal, hogy de hát Gyurcsányék, dehát az EU szabályok, dehát az EU politikusai. Nem ezek kormányozzák Magyarországot, ráadásul a határzárat semmilyen EU-s szabály nem tiltja.

Az, hogy időnként kiáll egy fiatal Eu-s csaj és kioktatja Mo. -t hogy ugyan nem tiltjuk, de nem is ajánljuk, jól jelzi, hogy mennyire nem szabad az EU-t fontos biztonsági kérdésekben figyelembe venni.

A határőrizetnek már fél éve állnia kellene. Ráadásul annak mindig pontosan olyan keménynek kell lennie, amilyen, keményen támadják.

Aranyi Gábor 2015.09.02. 09:56:06

@DFK: Neeeem, nem hallott a zangol saria-őrségről, a NO-GO zónát táncoslányok gyülekezőjének (GO-GO!!!) véli. Egyébként meg tényleg tarthatatlan állapot, FEBRUÁRBAN tudni lehetett, hogy most ez lesz...

2015.09.02. 09:58:48

@terrer:
Mondj jobbat, ha mar konstruktivan vitatkozunk. Bocs, de az eroszakot, fegyvertelen emberekkel, csaladokkal szemben nem tudom elfogadni. Senki sem itelheto el amiatt amit meg meg se tett. A menekultek pedig csak menekulnek, nem eroszakosak. Hogy miert pont Europa es Nemetorszag a celpontjuk nem tudom. Talalgatni nem akarok, semmi ertelme. En ha menekulnom kellene, elsokorben csak Ausztriaig mennek el. Aztan ki tudja hogy alakul, az ilyesmit nem lehet elore eldonteni, megitelni.
Egyelore a menekultek eddig semmi olyasmit nem tettek ami az eroszakos fellepest, eloiteleteket, es gyulolkodest veluk szemben indokolna.

Mekk Meister 2015.09.02. 10:01:12

@Kuoni pásztor: Szajkózzam még ötvenszer azokat a tényeket, amiket ez a fölényeskedő, tájékozatlan blogger is olvashatott, hallhatott volna? Inkább megint egy jóízű fröcsögés, alapos csúsztatásokkal. Te meg az élő fába is belekötsz. Eléggé fárasztóak vagytok.

von Putri 2015.09.02. 10:02:58

@♔bаtyu♔:
Mindenki látja, mennyire álságos hazug képmutatás, amit az ÖSSZES EU tagország csinál a migránsok ügyében. És ezen belül szinte az ÖSSZES megszólaló politikus. Mindenki hárít és mindenki másra mutogat, miközben glóriát tart a saját feje fölé. Merkel csak egy közülük, és még nem is a legrosszabb

Kíváncsi vagyok mi lesz a csütörtöki EU-csúcson, de azt már előre meg merem tippelni: egy tapodtat se jutnak közelebb egy tényleges megoldáshoz

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 10:06:27

@von Putri: Ebben a legröhejesebb az, ahogy a liberális média és EU-s fejesek elkeseredetten bizonygatja, hogy a nyugati országok mennyire befogadók és Mo. mennyire nem befogadó, érzéketlen.

Miközben hónapok óta az látszik, hogy épp fordítva van, angolok, franciák, osztrákok, németek nem akarnak több bevándorlót és annyi kerítést emelnek, ahányat csak tudnak.

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 10:07:52

@Kuoni pásztor: Na most ezek nem menekülnek, hanem vándorolnak és nem azért lépkednek át a zöldhatáron, mert a kapukban lelőnék őket.

terrer 2015.09.02. 10:11:32

@Kuoni pásztor: "Bocs, de az eroszakot, fegyvertelen emberekkel, csaladokkal szemben nem tudom elfogadni."

Abszolút, én se! De nem ugyanezt mondtam? Ne erőszakoskodjunk velük, csak mutassuk meg az Ausztriába a zöldhatáron vezető utat! A többit meccseljék le képmutató sógorainkkal, akik úgyse mernek lőni!!! tehát nyugodt lelkiismerettel neki lehet mindenkit a zöldhatárnak ereszteni.
Amit viszont meg kéne tenni: az ezután érkezőket semmiképp nem szabad beengedni! Tisztuljon meg az ország, minden bevándorló ki, utánpótlást meg leállítani! Mielőtt ittreked vagy egymillió ember, aki nem is akar ittrekedni, ezért fölgyújt mindent dühében. Ahogy az osztrák sógor zárja le a határokat, mi egy lépéssel járjunk mindig előttük!
Ennél többet csak akkor tegyünk majd, ha az Unió TÉNYLEG akar majd valami megoldást, és segít is nekünk a migráció megoldásában (pl. ad pénzt menekülttáborokra, segít közösen őrizni a határokat). A bevándorlókat rá kell ébreszteni, hogy nem megoldás másokon élősködni, hanem saját országukat kell rendbetenniük! Nem elfutni belőle.

Kampfer 2015.09.02. 10:12:29

@Kuoni pásztor: Szerintem már leírta/leírtuk párszor, hogy a megoldás egy valóban működő és csak aránytalan nehézségek és kockázat árán áthatolható műszaki határzár lenne! Az én véleményem szerint az első (vagy akár második) román átkelőtől egészen a Dráváig kellene húzódnia. Az átkelőket pedig minden szempontból megerősíteni, a jogi alapjait egyértelműen megteremtve a védelmi tevékenységnek. A megoldás EZ lehetne. A migránsok pedig NEM menekülők! Sem Szerbiában, sem Törökországban, sem Görögországban nincs veszélyben az életük! Ha ők Németországba akarnak menni, tegyék. Van Ankarában német követség, be lehet szerezni a szükséges engedélyeket és papírokat, amivel már LEGÁLISAN és ellenőrzött formában ÁTUTAZHATNAK a Balkánon és Magyarországon is. Aki nem így teszi, az illegálisan teszi. Minden szuverén ország saját jogon eldöntheti, hogy kit enged be, vagy ki, kit enged átutazni. A területét pedig megvédheti. Ez határzárat és igen, fegyvereseket és fegyvereket kell jelentsen. A fegyver nem arra garancia, hogy lőni is fognak vele. A rendőr sem azért hordja, ezt értsd meg!
Továbbá sehol a világon egyetlen menekülőnek sem alapjoga eldönteni, hogy őt hol kell befogadni illetve ő hova mehet majd be. Kérvényezheti, de az adott államnak szuverén joga eldönteni, hogy akarja-e az adott menekülő társaságát, vagy nem. De ez nem a menekülő választása! Akik többedmagukkal önkényesen áttörnek egy állam határán, azt az adott állam simán tekintheti erőszakos cselekménynek (macedón példa azt mutatta, hogy az is volt). Erre többféle módon reagálhat az állam, akár erővel is. Szerintem egy többsoros, kellően hosszú és magas, erős, fegyveresekkel védett határzár sokkal eredményesebb lehet, mint egy sor géppuskás a töltésen. Jó esetben pedig tizedannyi kockázatot sem jelent a migránsoknak, mert ha van eszük, nem mennek neki! Ez ilyen egyszerű. Továbbá valóban, az ilyen cselekmények elkövetőit simán lehet felfüggesztettel sújtani és így kiutasítani az országból, függetlenül a migráns céljaitól! Az ilyen intézkedések összessége megoldást adhat az ilyen ellenőrizetlen népvándorlásra, ami most folyik.
Kamp.

átlátó 2015.09.02. 10:12:53

Jakabfy, menj a helyedre és nem maradj állva!
...és, hogy ne maradjak magyarázat nélkül:
A schengeni határ Délvidéknél van éppen. A többit pedig valóban tanuld hozzá gyerekem.
Ez a hivatalos része.
A magánvéleményem pedig a következő: Konkrétan nem akarom, hogy "vallásilag" a hagyományaikat is jól követő olyan társadalmi berendezkedésű ország polgárai színesítsék Európa kulturális sokszínűségét, (igen, nekem amúgy még akkor is Európához tartozik Németország és Franciaország, Ausztriáról nem is beszélve, ha a politikusaik alul tapasztaltak és már régen nem vegyültek az utca népével, - a hazai viszonylat hasonló) tehát sokszínűségét, ahol csak egy példa. A nők másodosztályú élőlények. Nem fogadom el azt sem, hogy ezek pontosan az iszlám kemény ága elöl menekülnek. Puhítsák otthon azt, amit főztek maguknak.
Nem fogadom el azt sem példaként, hogy Ausztria 1956-ban befogadta a magyarokat.
1./ Volt ugye a Monarchia és amúgy szomszédok vagyunk.
2./ Hasonló (vallás is) kulturális légkör.
3./ Akkortájt is voltak táborok, - valószínű gyermekem, hogy nem hallottál Traichkirchen, Trieszt és hasonlókhoz, szépen kivárta ott a sorát az, akinek sikerült a szögesdrótot megmásznia, vagy mókolt útlevéllel tipliznie)
Továbbá...engem sem a gyermekek és sem a kutyák nem hatnak meg fotókon, meg filmeken...az amerikaikat ha igen, a bevándorlási hivatal tisztviselővel beszélgess el erről.
Továbbá...neked ezek menekültek, nekem pedig honfoglalók. Neked ez érzelmi kérdés, nekem pedig racionális.
Balek vagy gyerek.

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 10:12:58

Normális??????

Épp most az EU-s szóvívő a TV-ben:

"Az EU nem tartja jó ötletnek azt, hogy Magyarország kerítést épít a határra, viszont támogatja Magyarországot és értékeli, hogy megvédi határait".

Ez szerintem kibaszott durva. Vérbeli liberális kamu. Mint a komancsok, a libsik is nagyok ebben.

"Kovács elvtársat megbíráljuk, amiért megakadályozta, hogy a Szövőgyár dolgozói élhessenek demokratikus jogaikkal, viszont támogatjuk abban, hogy hatalmával a csőcselék elé álljon, ha azok szervezkednének demokratikus társadalmunk rendje ellen."

Kampfer 2015.09.02. 10:16:44

@♔bаtyu♔: Üdv! Jól látjátok! Abban is biztosak lehetünk, hogy ismét előveszik majd az agyhalott 'kvótarendszerüket', amitől majd a megoldást várják...! Épeszű állam ebbe nem megy bele, mert csak újabb vándorlást generál.
Kamp.

mortullus 2015.09.02. 10:17:09

index.hu

"Az angol ITV operatőre szerint a helyzet borzalmas a Keletinél, de a magyar hatóságok teljesítményénél már látott rosszabbat. Kiemelte, hogy a rendőrök türelmesek és kedvesek. Valaminek történnie kell. Kíváncsi, hogyan oldják meg ezt a patthelyzetet. Rengeteg az újságíró és a tévétársaság: német, holland, francia, olasz. Néhol már többen vannak, mint a menekültek."

Gondolom mindegyik külföldi firkász arra vár, hogy kitörjön valami balhé és lehessen tudósítani, hogy milyen nácik a magyarok.

Erre megy ki a játék.

Kampfer 2015.09.02. 10:22:56

@átlátó: Valóban átlátod! Pár napja Jakabfy úr kifejtette nekem, hogy ő nem tartja ördögtől valónak akár 10000 migráns befogadását és letelepítését sem. Nos, szerintem ez elég egyértelmű vélemény, legalább az LMP-t is a helyén lehet kezelni mindezek után! És tényleg beszédes volt a tegnapi parlamenti bizottsági ülés, ahol az összes 'demokratikus' ellenzéki a migránsok miatt aggódott! Egyedül a Mirkóczki volt az, aki a MAGYAROK sorsával törődve tette fel a kérdéseit a bizottságban! Érdemes mindezen elgondolkodni is!
Kamp.

Kivlov 2015.09.02. 10:23:31

2 opció van:
- be se engedni őket az országba
- aki már bejött, azt minél gyorsabban elhajtani innen

Bármi is legyen a jövő, naivitás azt hinni, hogy a németek majd befognadnak több millió (Nógrádi szerint leglább 5 millió!) "menekültet." Jut abból majd mindenkinek nsm is kevés. És akkot itt Európának vége is.
Régóta mondom, hogy szép dolog a szolidaritás, de megélni nem lehet belőle...

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 10:23:43

@mortullus: Itt hisztiznek a libsik, hogy a befogadó nyugat, a kirekesztő magyarok, de Merkel "tévedésén" kívül még egyetlenegy nyugati ország nem mondta, hogy oda mehetnek.

A kurucon a Keleti neve: "Közel-Keleti":)))))))))))))))

Paraphone 2015.09.02. 10:24:41

Szegény poszter, de hülye. Mondjuk politikustól mit vártunk, helyes helyzetértékelést?

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 10:26:30

Befogadó nyugat: Még mindig várjuk a címet, hová lehet küldeni pár tízezer afgán agysebészt. Mert azt idáig valahogy egyetlen balliberális lap sem közölte a magyarfika közepette.

mortullus 2015.09.02. 10:31:03

@♔bаtyu♔: Az izlandiak fogadnának 10000 betolakodót. :)

Már szóródnak szét Pesten, egy részük a Kökinél kötött ki. Szépen el lehet fogócskázni velük a fővárosban.

Hol lehet olvasni a szeptember 19-i sáskajárás elleni gyűlésről?

terrer 2015.09.02. 10:38:36

@mortullus: követelem, hogy kormányunk azonnal foglaljon le 10 000 izlandi repülőjegyet légitársaságoknál (egyben jó árat lehetne elérni!), és haladéktalanul kezdje meg az átszállításukat!
Követelem továbbá, hogy legyen kint folyamatosan legalább egy híradós stáb, aki minden nap veszi, ahogy az izlandiak a keblükre ölelik őket!
És mégvalami, de az már nem követelés: csak egy tv-t, egy fotelt és egy kávét kérek...

2015.09.02. 10:44:36

@Kampfer: Igen, lenne ha eredetileg is az EU egy zart kozosseg lett volna aminek az eredeti tervezeteben is benne lett volna a "vasfuggony" meg az "NDK-s betonfal". Csak az EU alapbol nem igy jott letre! Az EU pont hogy mindennek ami volt es nem mukodott, mindennek az ellenkezoje akart lenni. Ezert nincs muszaki meg semmilyen hatarzar, mint anno az atkosban! Ezert sem szabalyoztak, hogy a szelso orszagok milyrn modon oldjak meg a hataraik vedelmet, bar az EU felfogasaban nem is kell hatarvedelem, mivel itt a NATO. A menekulthullammal elleni hatarvedelem meg mint amit irsz, mint fogalom, nem is letezik az EU-ban, mivel szerintuk a menekultek ellen nem kell vedelem. Aki menekult az nem jelent olyan tenyezot ami ellen vedelemre volna szukseg. Meg akkor se ha naponta 3000-en haladnak at a hataron. Teljesen mas nyelvet beszel Nyugat -Europa, es teljesen mast Kelet-Europa. Ugy latom tavolodik az erto beszed es a megertes kepessege EU-n belul is, Magyarorszagon belul is. Egy masik regiobol, masik kulturabol idejovo tomegnek meg magyarazhatsz arrol, hogy itt mi illegalis. A szot sem ertik amit gyulolkodve uvoltesz az arcukba. Ennyi.

Exploiter 2015.09.02. 10:46:15

@mortullus:

Igen, ez már nem vicces. Jobban szeretem, ha szem előtt vannak.
Mostanában egy párat láttam már messze a keletitől is. Amíg egymás pöcsét simogatják a nagyok, azért nem ártana összegyűjteni őket egy helyre. A buszoztatást megszervezni nem lehet több egy napnál.

pervie but hot (törölt) 2015.09.02. 10:47:41

@terrer: @mortullus: ja ez az izlandi dolog a tízezerrel nem valami facebook-os csoport vagy hirtelen felindulásból elkövetett lájkolás volt? Két macskás videó közt rákattintottak a lájk gombra páran tévedésből. A faszbúkon mindenki nagyon bátor, de in real life általában senki nem cselekszik.

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 10:47:49

@mortullus: Talán a kurucon olvastam erről 1 hete, de azóta sem semmit.

lavór 2015.09.02. 10:48:17

Nem kéne a köztereken lenniük. Az Unió már felajánlotta, hogy épít és finanszíroz menekülttáborokat. Az nekünk nem felel meg, sokkal jobb, ha Bp. Keleti pályaudvarnál kezelhetetlen tömeg gyűlik össze és csak gerjeszti a gyűlölködést.

Sem a menekülteket, sem a magyar lakosságot nem tájékoztatják, félinformációkkal kábítják mindkét felet.

Medgar 2015.09.02. 10:50:07

@terrer: Elég Bécsig menni a tapasztalatokért. Az osztrákok is vettek egy 180 fokos kanyart az első pár vonat után.

Jakabfy úr pedig csúnyán rasszista. Mi az, hogy vissza akarja kapni a köztereket? Szegény menekülteknek nincs joguk ott lenni? Vagy csak simán átakarja tolni a problémát a németekre. Felhívom figyelmét, hogy Európaiak vagyunk és ez a közös problémánk ahol az önhöz hasonló kirekesztő politikusoknak nincs helye.

átlátó 2015.09.02. 10:58:41

@Kampfer:
"Én már a pinán is átlátok!" (Wahorn A.)
:D

Medgar 2015.09.02. 10:59:28

@lavór: Igen, még júniusban felajánlotta. Azóta megszületett egy darab nyilatkozat. Talán jövőre megszavazzák, hogy mikor szavazzanak a létrehozandó bizottságról.

Azt kell megértened, hogy az eu-nak kényelmes a jelenlegi bizonytalan helyzet. Lásd a franciákat akik a saját kerítésük mögül szidják a magyart, vagy Merkellt aki most magyarázza, hogy pontosan hogyan is gondolta azt, hogy minden szír menekültet befogadnak. Esetleg az osztrákokat akik érvényes okmányok és vízum nélkül nem engednek be senkit. A sok filozófia professzor meg eldobálta a papírjait ami megnehezíti az azonosításukat, pedig a liberálisok szerint ezért nincsenek köztük terroristák.

Erre jön egy féleszű, hogy engedjük el őket. Nem baj majd lájkolom az áldozatokat meg veszek Je suis feliratú pólókat.

KUHULIN 2015.09.02. 11:00:54

Tisztázzuk, hogy papírok nélkül be lehet-e lépni Ausztriába és onnan a (kánaánba) Németországba?
Ha igen, akkor jó. Ha nem, akkor a posztoló egy pöcs.

lavór 2015.09.02. 11:01:28

@Medgar:

Én mindent megértek. Majd azt is, mikor betegekkel, halottakkal lesznek tele a közparkok. Csak idő kérdése és kihalnak vagy elszökdösnek.

mortullus 2015.09.02. 11:01:39

A csöcsös szakállas embert fel lehetne kérni, hogy vezesse a biciklis túrát Ausztria felé.

Medgar 2015.09.02. 11:04:42

Még egy gondolat Jakabbfy úr a német integrációról:

"Multikulti ist tot"

Angela Merkell 2010.

Medgar 2015.09.02. 11:06:19

@lavór: Nem megérteni kell, hanem tenni. A gond az, hogy nem nálunk van a labda. Gondolod, hogy az osztrákok saját ötletüktől vezérelve zárták le a határaikat?

Exploiter 2015.09.02. 11:07:39

@lavór:
Itt nálunk? De cukik.
Mekkorákat? Elég lesz a napi 3000 emberre? Ugyanis ha nálunk kell végigvinni az eljárást, akkor egy hónapig tuti itt dekkolnak. Az olyan 90.000-es buffer. Két hónappal számolva 180.000.
Bár ha nem állítunk fegyveres őröket, akkor elég 3000 is, másnap úgyis nekivágnak a nagyvilágnak. Zárt táborokat meg ugye nem akar egy felvilágosult ember.
Ja és nem én fogom nekik elmondani, hogy a legtöbben sosem jutnak el németországba, bár még ki se találtuk, hogy az elutasítottakat hogy öntsük át dömperrel a szerb határon. Azzal inkább téged bíználak meg.

lavór 2015.09.02. 11:08:02

@Medgar:

Tenni, tenni... Mit tesz a magyar? Semmit. odacsődít 3-4000 menekültet a Keletihez... Minek? Egymásra mutogatás megy és a hergelés itt is. Azt is kéne látni, mi isszuk meg majd a levét, nem az osztrák, német...

Kampfer 2015.09.02. 11:09:11

@Kuoni pásztor: "Csak az EU alapbol nem igy jott letre!"
Ez való igaz. Minden életképes közösség alkalmazkodik az adott körülményekhez. Ez a buflákfejű, tankhajójellegű, rugalmatlan szervezet azonban már hosszú évek óta képtelen alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez és nem ismeri föl a valós társadalmi és politikai (katonai) fenyegetéseket!
Nem baj, hogy nem így jött létre, a határőrizet és a bevándorlási politika tagállami hatáskör. A schengeni határok védelme pedig kötelme a tagállamnak! Így nekünk is most.

"Ezert nincs muszaki meg semmilyen hatarzar, mint anno az atkosban!"
Ez egy végtelenül ostoba döntés volt, mondhatni közönséges bűncselekmény volt felszámolni a Határőrséget és nem gondoskodni megfelelő műszaki zárról!

"az EU felfogasaban nem is kell hatarvedelem, mivel itt a NATO."
A cseh külügyminisztert épp néhány nappal ezelőtt hülyézték le, amiért ezt felvetette! Pedig jogos felvetés volt tőle! Tőled is az.

"...mivel szerintuk a menekultek ellen nem kell vedelem. Aki menekult az nem jelent olyan tenyezot ami ellen vedelemre volna szukseg."
Ez tényszerűen igaz, de színtiszta ostobaság. Nagyon komoly veszélyt jelent a migráns (ezek NEM MENEKÜLTEK), társadalmi, politikai, kulturális és akár katonai fenyegetést is jelentenek! Sajnos erre a vízfejű eu ostoba 'vezetői' vagy nem tudnak, vagy nem akarnak ráébredni! Mindkét lehetőség tragikus!

"Teljesen mas nyelvet beszel Nyugat -Europa, es teljesen mast Kelet-Europa."
Mert teljesen mások az érdekeik! A németeknek sosem lesz sem céljuk, sem érdekük egy prosperáló Magyarország. A gazdasági és pénzügyi lehetőségeikkel élve a politikai módszerek mellett mindent megtesznek a fennálló helyzet konzerválásáért! Ez a menekültpolitikában is egyértelműen látszik.

"Egy masik regiobol, masik kulturabol idejovo tomegnek meg magyarazhatsz arrol, hogy itt mi illegalis."
Ez az idejövő tömeg problémája! Kultúremberként megpróbáljuk velük megértetni, erre hogy mennek a dolgok. Ha nem értik meg vagy nem akarják megérteni, ez az ő gondjuk vagy az ő döntésük. Ennek természetesen minden következményét nekik kell viselni! Ez még mindig a mi földünk és nem az övék! Teljesen irreleváns, hogy értelmetlen magyarázni nekik az itteni viszonyokat. Ha ide (erre) akar jönni, akkor elvárható tőle, hogy MINDEN itteni feltételt és körülményt vegyen figyelembe! Ez alapvetés kell legyen!

"A szot sem ertik amit gyulolkodve uvoltesz az arcukba."
Egyelőre még nem üvöltöttem az arcukba semmit sem, de már qrvára tele van a tököm az összes migránssal! Hangsúlyozom: irreleváns, hogy mit ért meg és mit nem! Tudtommal az összes hatóság elég komolyan próbálja tolmácsokkal és tájékoztatókkal informálni őket. De a német feltételekről és a merkel agymenéseiről már nehogy a magyar hatóságokat kelljen kérdőre vonni! Itt még mindig a MAGYAR a hivatalos nyelv! Btw. a libbantak már ezerszer leírták, hogy a 'menekültek' sok nyelvet beszélő és a világot ismerő, neten tájékozódó tömegek, sőt! Adaptívabbak a magyarnál is. Nos, némi ellentmondást érzek, mert ha így van, akkor a gugli és a tablet nyilván adhat némi tájékozódást arról is, hogy Magyarországon mik a feltételek és a körülmények! Szóval ez utóbbi mondatod nekem azért sántít!
Kamp.

Exploiter 2015.09.02. 11:14:11

@Exploiter:

Röviden és tömören: egyértelmű, hogy valahol, valamerre egy k. nagy tábort kell építeni, olyat, amilyet eddig az emberek csak afrikában láttak, filmeken.
Ami töménytelen mennyiségű pénzt emészt fel, ezt adja az eu, okkké. De azon megy most a nemzetközi faszrugdosás, hogy ez hol is legyen pontosan, mert az bizony olyan hely lesz, ahol naponta kell könnygázzal oszlatni a tömeget, ugyanis ezek az emberek nem táborozni indultak, hanem német lakóparkokba.
Aki meg megkapja a pecsétet, hogy nem menekült, az nagyon, de nagyon ideges lesz. Kell oda hadsereg, hosszú éveik tartó feszültség és konfliktus várható. Ja és be is kell őket zárni, különben hülyék lesznek ott várakozni.
Ilyet én ide nem akarok, az országon belül semmiképpen. A gond, hogy senki más se akar, érthető okokból. Emberséges megoldást akar - de inkább nem a saját pöcsét dugdosná a csalánba, mert annyira azért nem fontos dolog ez az emberség.
Hát ezért van itt szar helyzet, mert megint rossz helyen vagyunk rosszkor.

Szemita Anti 2015.09.02. 11:16:05

Miért van az, hogy a "demokratikus ellenzék" oldalán KIZÁRÓLAG a posztolóhoz hasonló, cinikusan hazudozó aljas, elvetemült gazemberekbe fut bele az ember?

Nem mintha baj lenne, mert egy cseppet se bánnám, ha 2018-tól mennének mind a parlamenti küszöb alá, és nem kellene a hazug pofájukat etetni.

Medgar 2015.09.02. 11:25:32

@Exploiter: Németek most akarják 3 hónapra csökkenteni az átfutást...

Pipas 2015.09.02. 11:28:34

Rohadt magyarok itt acsarkodnak, a keletiben meg szükség lenne halas szendvicsre?

Mit mondjak, nagyapám ezt nem érte meg, de az biztos, hogy lett volna hozzá pár szava. :( Még talán a kaszát is kiegyenesítette volna. :D

Trisi · www.alphawing.hu 2015.09.02. 11:44:32

Egy dolgot nem hallottam senkitől sem.

Itt vannak Budapesten a menekültek. Adott pár konzulátus, aminek területe már az adott állam területe jogilag. Mi lenne ha a menekülteket egyszerűen a német nagykövetségre küldenék és amint beléptek menedékjogot kérnének? Akkor lehetne papír amivel mehetnek az új hazájukba szabadon. Ha meg valaki pampog akkor meg lehet mutatni a franciát, osztrákot, olaszt vagy bármelyiket ahova menni akarnak. Minek vonatoztatni őket meg regisztrálni? Ott a konzulátus aztán hajrá!

val 2015.09.02. 11:52:03

Akkor fogod visszakapni a köztereinket, ha a németek a szerb határtól viszik ezeket tovább. Akár buszokon, akár vagonokban.
Ha ez nem így történik, egy részük mindig itt fog tanyázni. Itt-ott.

Baszki, nincs már mit ellopni... 2015.09.02. 11:56:14

@chepunk:

"Miért nem adunk nekik Magyar állampolgárságot"

Eltekintve tesvérem attól, hogy balfasz a helyesírásod -a "Magyar" ugyanis kisbötüü-, kurva jó az ötlet. Konzultálni kell a Semjén "fürjgyilkos" Zsolttal, aztán pikka-pakk intéz nekik is magyar-afgán/mozambik/bangladesi kettös-állampolgárságot BIZONYÌTOTTAN magyar felemenöi papírokkal (persze nulla magyar tudással), ahogy ezt a ruszkikkal/ukránokkal/szerbekkel/románokkal tette.

Tehát: Semjén, ha van eszed, itt az alkalom. Számtalan ÚJ igaz magyart tudhatsz magadénak, szép színeseket, színes kultúrával, mi ez a néhány tíz(száz)ezer újabb közokirathamisítás a korábbi ruszki/ukrán tíz(száz)ezerhez képest, amihez te is asszisztáltál. Nalátod :D :D.

Ps.:
A közokirat-maffia számát megtalálod a telefonodban :D

alfacharlybravo 2015.09.02. 11:57:33

@Trisi: Rohadt jó ötlet, a kelet német turisták is így csinálták és ezt még lehet fokozni megnyitni a vasfüggönyt a nyugati határon, oda szállítani a teljes készlet migránst és megmutatni Németország felé az irányt és akkor lenne érdekes a szitu, hogy a derék virslizabáló sörivó barátaink mihez kezdenek. Ezt már csak a kíváncsiságból is meg kell játszani. Sokkal olcsóbb mint a semmit nem érő kerítés, azt még talán bontott anyagként el lehetne adni.

Mekk Meister 2015.09.02. 11:59:21

Hol vannak a hazai muszlimok? Nem nagyon láttam, hogy kézen fogták volna testvéreiket, hogy a fedelük alatt húzzák meg magukat, amíg eldől a sorsuk. Van pár ezer arab vagy nem arab muszlim Magyarországon, köztük milliárdosok is...

alfacharlybravo 2015.09.02. 12:01:30

@Baszki, nincs már mit ellopni...: Az olasz miniszterelnök talán megfenyegette az EU, hogy a menekülteket ellátják EU papírokkal és mehetnek szabadon ahova akarnak, ha nem kapnak segítséget.

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 12:03:16

@Szemita Anti: Mert ott már csak ilyenek maradtak. A többi már nem "demokratikus ellenzék".

Szemita Anti 2015.09.02. 12:03:32

@Mekk Meister:

"Hol vannak a hazai muszlimok?"

A HírTV-ben épp egy órája pofázott egy Altrash Jamal nevű hülye, mint a "szír ellenzék" Magyarországon élő, és magyarul beszélő képviselője.

Hát ne tudd meg, miket beszélt. Nézd vissza, ha teheted. De amit előadott, már csak amiatt is ki kellene rakni Magyarországról az összes szír menedékkérőt.

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 12:04:07

@alfacharlybravo: Ez jó, mert akkor mi is megtehetjük ezt.

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 12:05:10

@Baszki, nincs már mit ellopni...: Nézd már meg, hogyan írsz te. Legalább ne te szólnál.

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 12:06:56

@Mekk Meister: Én is ismerek egyet, utcai csencsből pénzváltói vannak.

Amit különösen utáltam benne az az, hogy úgy bánt a magyar dolgozóival mint a kutyával. Mondjuk, azok hálából nagyon rendesen ki is basztak vele.

mortullus 2015.09.02. 12:07:56

www.facebook.com/migrationaidhungary/posts/452732598262325

Azt lehet tudni miért kér a Migration Aid BKK-jegyeket a betolakodóknak?

mortullus 2015.09.02. 12:09:57

@mortullus: amúgy aranyos kis lista, különböző kikötésekkel hogy mint ne vigyenek a nyomorult migránssimogatók

sonkás kocka macisajtot ne!

idézet:

"elkészített szendvics (sertéshús és egyéb sertésszármazék nélkül, a legjobb a vegetáriánus vagy esetleg halas szendvics)"

Exploiter 2015.09.02. 12:21:40

No nézd már:

"Tokody ma is előállt a jobbikos javaslattal, miszerint az lenne Magyarország dolga, hogy a nyugatra tartó menekülteket felsegítsék a vonatokra. Szerinte Budapest nem menekülttábor, nem szeretném azt megvárni, hogy a felvadult migráns csorda lángba borítja fél Budapestet."

Úgy látom az lmp és a jobbik végre egyetért valamiben.

Szemita Anti 2015.09.02. 12:21:42

"Azóta adott pár ezer menekült, aki Németországba szeretne menni, és adott egy Németország, aki a szíreket befogadná felső korlát nélkül. "

Azt vágod, te szerencsétlen hülye, hogy:

1. a Magyarországra érkező migránsok DÖNTŐ többsége, 80-90%-a NEM Szíriából érkezik?
2. Ausztria és Németország CSAK azokat engedi be és veszi át, akik:

- vagy Magyarországon regisztráltak, és már túlestek az elbíráláson, és VAN végzésük a menekült státuszuk kiadásáról, és VAN schengeni vízumuk, amivel tovább tudnak menni

- vagy NEM regisztráltak Magyarországon, de VAN útlevelük és VAN vízumuk, tehát mint TURISTA mozoghatnak a schengeni tagálalmok között

Baszki, nincs már mit ellopni... 2015.09.02. 12:23:21

@lavór:

A szar orbáni gyülölet-propagandán felül egyébként szerintem egyáltalán NEM rossz ötlet a köztereken "szállásolni" a hulladék muszlim/nigger hordát, ugyanis tisztán láthatja minden európai -magyar sem kivétel-, hogy az európai állampolgárok megkérdezése nélkül mire kényszeríti az európai állampolgárokat az európai -és a magyar- politika.

Hogy miért "gyülölködök". Nem "gyülöölködök". Csak megjósolok: itt "polgár"háború lesz, amit a muszlim/nigger hulladék fog eszkalálni. Bezony.

alfacharlybravo 2015.09.02. 12:25:32

@♔bаtyu♔: Végül is minek sokat vacakolni. A papírra ráírni, Merkel asszonyságnak szeretettel.

lavór 2015.09.02. 12:25:57

@Baszki, nincs már mit ellopni...:

Ezt most viccnek szántad, gondolom...

Több olyan elhagyott laktanya, állami ingatlan van, ahol a menekültek emberi körülmények közt várakozhatnának.
De nem, költsünk magyar nyelvű plakátokra inébb milliárdokat...

Szemita Anti 2015.09.02. 12:29:29

@lavór:

"Több olyan elhagyott laktanya, állami ingatlan van, ahol a menekültek emberi körülmények közt várakozhatnának."

NEM AKARUNK még több menekültet elszállásolni.

Mit nem értesz azon, hogy NEM AKARUNK?

Akinek nem tetszik a zsúfoltság, nyugodtan visszamehet Szerbiába.

Baszki, nincs már mit ellopni... 2015.09.02. 12:30:38

@♔bаtyu♔:

Bizony igazad van, hemzseg az írásom a hibáktól. De legalább nem vagyok (turul)mesterkélt. A "magyar" ugyanis kisbötüü. Attól nem leszel kiválasztott nép, ha a naggyal írod, Magyar :D :D :D

lavór 2015.09.02. 12:30:42

@Szemita Anti:

Dumcsizd meg a menekültekkel. Ott várnak téged is a Keletinél.. Nem a Duna tévé kívánságműsora ez. Itt vannak, ha óhajtod, ha nem.

sedi 2015.09.02. 12:32:58

@Baszki, nincs már mit ellopni...: " Attól nem leszel kiválasztott nép, ha a naggyal írod, Magyar "
Hát mitől lesz kiválasztott nép? Talán csak nem attól, mint a zsidók? :D

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 12:35:39

@Baszki, nincs már mit ellopni...: Én speciel kisbetűvel szoktam írni, de ez az egyetlen szó, amibe azért értelmetlen belekötni, mert érzelmi okokból írják nagy betűvel. Hasonló, pld. a Szt. korona, vagy simán Korona.

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 12:37:39

@lavór: Már hogy gondoltad, mint a napi kétezret?

Te nem vagy tisztában Mo. teljesítőképességével. Ezt még az osztrákok sem tudták megcsinálni.

Fogadjunk, hogy liberális vagy?

lavór 2015.09.02. 12:39:58

@♔bаtyu♔:

Ne fogadj, mert bebuknád. Beszűkült már az agyad erre a liberális, illiberális táborra.

A hülye kormánypropagandákat meg hallom eleget, nem kell újra leírnod a nyilvánvaló hülyeségeket.

Szemita Anti 2015.09.02. 12:40:45

@lavór:

Dumcsizd meg te. Én az összeset kivágnám a picsába az országból, ha rajtam múlna.

lavór 2015.09.02. 12:41:31

@Szemita Anti:

Menj oda aztán vágd ki őket! Hajrá!

Baszki, nincs már mit ellopni... 2015.09.02. 12:44:16

@mortullus:

"vega meg halas". Szerintem ezek a szarházi muszlim-simizöök arra bazíroznak, hogy még jobban utálják a sáskákat...baaaaaszki :D

Baszki, nincs már mit ellopni... 2015.09.02. 12:48:11

@♔bаtyu♔:

Mi a faszom az kuruc-becsípöödés, hogy liberális...?! Avass mán be, kérlek! Aki nem kuruc az libsi, és fordítva? Vagy mégis mi a szar...?!

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 12:49:29

@lavór: Látom b+, hogy az osztrákok a jóval kevesebb bevándorlót sátrakban helyezik el, mutatja az OSZTRÁK TV.

Te ennyire ostoba vagy b+, mi köze ennek a kormánypropagandához?

6 éve hallom a magadfajtától, milyen szegények vagyunk, mindenki menekül, erre b+, teljesen természetesen leírja, hogy fél éves viszonylatban 100.000 bevándorlót helyezzünk el laktanyákban. Amit persze előtte nyilván fel is kell újítani és persze színes TV, internet. Ja röpke pár hét alatt.

Benned is az a gond, mint a többi libsiben, fingja nincs a valós helyzetről, de nem is akar benne képben lenni. Kormánypropaganda, antiszemitizmus, kirekesztés, ez megy, vagy ennyire ostoba, vagy ezt fizetik.

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 12:52:34

@Baszki, nincs már mit ellopni...: Már ne is haragudj, de ki a faszomat érdekel ez. Itt görcsölsz b+, mert elmagyaráztam neked miért írják egyesek nagybetűvel Magyarország nevét jelzőként.

Keress b+, egy pszichológust, én ide nem miattad járok b+.

lavór 2015.09.02. 12:53:29

@♔bаtyu♔:

Csak hajtogatod a hülyeséget...

Plakátozásra kerítésépítgetésre volt lóvé? Hm? A menekültek most indultak el, ugye? Eh... Már lassan az ovisok se kajolják be a dumátokat...

Mekk Meister 2015.09.02. 12:54:14

@lavór: Láttál te már használaton kívüli laktanyát? KB. többe kerülne rendbehozni bármelyiket, mint újat építeni. Ezekben te nem tudnál senkit elhelyezni. Sajnos, mert egyébként jó ötlet.

mortullus 2015.09.02. 12:55:40

Azt gondolom már majdnem minden értelmes magyar embernek világos, hogy összehangolt támadás folyik minden szinten Magyarország ellen.
Merkel jöhettek/mégse jöhettek pávatánca, a francia és osztrák idióták nyilatkozatai. Papírok nélkül nem mehetnek nyugatra, de kerítés sem jó. Most olvasom, hogy a Migration Aid szerint már a zárt táborok sem jó, mert hogy 1945 blablabla.
Este még tüntetni is fognak ezek a faszok. Az ember esze megáll. Aki nem látja, hogy itt az a legfőbb cél, hogy a nyakunkon maradjon az összes és káosz legyen, az egy ostoba barom.

Kedves Merkel, kedves Juncker, kedves Hollande, kedves többi eu-s idióta és nyomorult migránssimogatók!!!

Szerintetek határzár nem jó, kerítés nem jó, zárt menekülttábor nem jó, nyugatra nem mehetnek.

KÉRDEZNÉM, HOGY AKKOR MI A JÓ BÜDÖS KURVA ANYÁTOK LENNE A JÓ MEGOLDÁS???

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 12:55:58

@Szemita Anti: Igen, Orbánék jól csinálják.

Ez sajnos nem Németország, itt szegények az emberek, lehet gyorsan továbbmenni. Akár visszafelé is.

Előbb -utóbb rájönnek, hogy Merkel nem küld nekik vonatot és akkor irány újból a határ. Mi pedig majd összeszedjük utánuk a szemetet.

lavór 2015.09.02. 12:58:45

@Mekk Meister:

Nem tudom, milyen állapotúak a volt laktanyák. De azt tudom, hogy szinte minden jobb ötlet lett volna, mint a Keleti aluljáróba zsúfolni 3000 embert. Még csoda, hogy fertőzések nem történtek ebben a nyári melegben.

mortullus 2015.09.02. 12:59:11

@Baszki, nincs már mit ellopni...: disznózsíros kenyeret bedobálni oszt jó napot :) ha éhesek megeszik

Szemita Anti 2015.09.02. 12:59:36

"Az a szabály megérett arra, hogy ne tartsák be, ami miatt emberek kezdenek százasával meghalni."

Marha.

Ha a magyarok nem tartják be a schengeni kötelezettségeiket, amiket vállaltak, akkor a magyarokat kirakhatják a schengeni zónából. És akkor a magyarok se utazgathatnak szabadon, mivel kívül kerülnek a schengeni határokon.

Egy ostoba libsi persze simán kockára tenné 10 millió magyar hosszú távú érdekeit azért, hogy pár napig idegen népeket vonatoztasson jogellenesen a schengeni zónában.

Vagy tévedek, és nem vagy te olyan hülye, mint amilyen hülyének mutatod magad, és csak azért túráztatod a pofádat, hogy hátha meg tudod vele szerezni pár fogalmatlanul hülye ember szavazatát?

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 13:02:05

@Mekk Meister: Reménytelen. Otthon nyilván lebontotta a kerítését, eladta az anyagát és most épít az árából egy kis befogadóállomást, napi 3X étkezés, net, színes TV. Persze mindaddig, ameddig szükséges.

Persze lehet, hogy a saját számlájára már ennyire ostoba.

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 13:03:38

@mortullus: Igen, kipróbálni hol a muszlim és hol az éhség határa.

matlab compiler 2015.09.02. 13:07:34

Jaksi,én nem mondom hogy a Fidesz-adminisztráció jól vagy rosszul járt el. Viszont egy valamit nem értek. Amikor Magyarország azt mondta, felmondja Dublin II-t, akkor mindenki azt mondta, ilyet Európában nem lehet tenni. Ha németország mondja fel, mi meg betartjuk, akkor meg azért nem vagyunk európaiak, hiszen hogy képzeljük, hogy betartjuk a schengeni egyezményt.

Sőt:
"Egyoldalúan nem lehet uniós egyezményt felmondani – véli az LMP társelnöke.

Szél Bernadett a Lánchíd Rádióban kifejtette: a Dublin 3-as rendeletből való kilépésnek lennének következményei Magyarország számára. Szerinte ugyanakkor lehetne tárgyalni a hazánkat sújtó migrációs helyzetről, ha a kormány nem mondott volna azonnal nemet az uniós kvótarendszerre. A politikus hozzátette: együtt kell működni a többi tagállammal."

Akkor Szél Bernadetti is az érpataki model kiterjesztője? egyeztess vele ;)

és hát akkor most, fel kell mondani, vagy nem, vagy mi van?

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 13:09:36

@matlab compiler: Az osztrákok is magasról szarják le Schengent. Sőt erre készülnek az olaszok is.

new_boy_on_the_block 2015.09.02. 13:10:17

A kedves posztíró nem lehet valami túl okos?! Még mindig nem a Fidesz akadályozza a Németországba való jutást...

Trackers 2015.09.02. 13:10:35

@lavór:

A menekültek nem azért vannak a Keletinél, mert nincsennek elszállásolva.
Mivel mindannyian el vanank szállásolva.
Pl Debrecenben, meg a többi helyen.

Hanem azért vannak ott, mert kurvára nem Debrecenben akarnak dekkolni, hanem mennének Ausztriába, meg a németekhez, de az osztrákok meg a németek rohadtul nem kérnek belőlük.

Trackers 2015.09.02. 13:12:31

@matlab compiler:
Amikor felmondtuk a qvóta rendszert azonnal, akkor felmentést is kaptunk alóla azonnal.
Szél Bernadett ugyanúgy hazudozik, mint az itteni bloggazda.
mandiner.hu/cikk/20150626_magyarorszag_kimarad_a_menekultek_szetosztasabol
A minket és Bulgáriát érintő jelentős migrációs hullám miatt ránk és a bolgárokra nem vonatkozik majd a menekültek kvótarendszer szerinti szétosztása – erről született döntés a csütörtöki EU-csúcson.

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 13:12:56

"Egy menedékkérő boldog élete – efféle filmecskékkel csábítja a hazaáruló német vezetés a bevándorlókat az új hazába"

nemzeti.net/egy-menedekkero-boldog-elete-effele-filmecskekkel-csabitja-a-hazaarulo-nemet-vezetes-a-bevandorlokat-az-uj-hazaba-3382764.html

A klipet egyébként még az arról cikkező Die Welt szerzője is a valóságtól elrugaszkodottnak nevezte.

lavór 2015.09.02. 13:14:59

@Trackers:

Szépen buszra, vonatra ültetni őket és visszavinni a szállásokra. Elmagyarázni neki, mint az ovisoknak, nem mehetnek el legális úton. Csoszogjanak át valahogy a zöldhatáron, ha tudnak. Nemzetközi vonatjegyet meg csak a menekülttáborban vehetne az, akinek megadták a menekültstátuszt. Tök feleslegesen rohangálnak a jegypénztárak elé.Mindent meg lehetne oldani, csak nem akarják megoldani. Jobb ez, ha hőbörgés van, addig zavartalanul lehet plakátolás, kerítésépítés címszóval lopni a pénzt.

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 13:15:47

@Trackers: Na most gondolj bele. Ha nem hazudna, még fideszesnek néznék.

Trackers 2015.09.02. 13:18:01

@lavór:
Öcsém..
Te feltaláltad a spanyolviaszt.

index.hu/belfold/2015/08/31/menekultek_bevandorlok_krizis_percrol_percre/

Mit gondolsz mi a szar folyik ezekben a pillanatokban is, miért ordibálnak ?

Hosszú várakozás a Kökinél
"A Kökinél már voltak, akiket felraktak Debrecen felé tartó vonatra, de a menekültek többsége még mindig ott várakozik a rendőrök gyűrűjében. „Freedom, Freedom" – skandálják."

"Szerda reggel nagyjából 100 menekült nem volt hajlandó átszállni a debreceni menekülttáborba tartó vonatra a Kőbánya-Kispest vasútállomáson, mert Németországba akarnak menni. A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, de atrocitás nincs."

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 13:20:36

@lavór: Na persze, és akkor ők szépen felülnek a buszokra.

Te egyáltalán elolvasod a híreket, vagy csak e nélkül szakértesz?

Összefoglalom:

A bevándorlók NEM akarnak itt regisztrálni, mert akkor itt kell őket befogadni, legalábbis a Dublini egyezmény szerint. Náluk szerencsére a németek az aranybánya nem mi. (Ebből következik, hogy java részük eleve nem menekült).

Azért akarnak nagyon-nagyon gyorsan elhúzni, hogy a németeknél regisztrálhassanak.

Csakhogy a hazai liberális hazugságok ellenére ezt meg Berlin nem akarja és most éppen patt helyzet van, mert Orbán nem tud több ezer bevándorlót Berlin engedélye nélkül oda küldeni.

lavór 2015.09.02. 13:20:47

@Trackers:

Khmm... Nem most, az elején kellett volna. Ja, csak akkor nem lehetett volna a gyűlölethadjáratot tolni az emberek arcába...

Trackers 2015.09.02. 13:25:03

@lavór:

Először zárt táborokba rakták őket.
A ballibek és Ejrópa ezért sápítoztak.

Most nem zártakba vannak. Így jönnek mennek az országban, csak éppen Ausztriába nem engedik át őket legálisan.
Ezokból néha megfullad 70-80 közülük.

Viszont nem akarnak visszamenni a nyitott táborokba, hanem a Keletinél balhéznak.

És te ezután azt mondod, hogy az elején zárva kellett volna őket tartani..

Tiszta hülye vagy vazze, agyrém.

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 13:26:11

@Trackers: Az nagyobb gond, hogy az EU vezetői pont ugyanilyenek.

lavór 2015.09.02. 13:27:26

@Trackers:

Hát, igen. Én vagyok a hülye, ti meg az okosok krémje. Látszik is az országon. Faszán megoldott mindent a belügy, meg a kormány. Kb. mint Gyurcsány.

Netuddki. 2015.09.02. 13:29:38

@Trackers: Mer' Szegedről Debrecenre csak Budapesten lehet eljutni mi? Gratulálok az ostoba megélhetési tolvaj fideszes gazdáidnak!

Trackers 2015.09.02. 13:30:18

@lavór:

Nincs megoldás.
Jelenleg nincs.

Amíg az EU megköveteli tőlünk hogy engedjük be az összeset, miközben ők lezárják a hatért (osztrákok, szlovákok, csehek, franciák, svájciak, németek), addig nincs megoldás.

Addig csak egyre többen lesznek nálunk, és ugyan több száz átjut naponta a tiltás ellenére, de közben két-három ezer érkezik.

És hogy Starkékat idézzem: "Közeleg a TÉL". Lesz itt nagyobb balhézás is dögivel.
Nyugat-Európa képmutató magatartása miatt.

A megoldás a Déli határ azonnali lezárása, de akkor meg kibasznak minket az EU-ból.

Trackers 2015.09.02. 13:36:01

@bértrollbosszantó_kovi1970:
Miről beszélsz ?

Ezeket már elvitték egyszer Debrecenbe, és onnan jöttek fel.

Most vinnék őket vissza, de nem hagyják.

Megjegyzem Cegléden keresztül lehet csak Szegedről Debrecenbe jutni, vonattal, ami mindössze 74km-re van Budapesttől.

Netuddki. 2015.09.02. 13:42:09

@Trackers: "Megjegyzem Cegléden keresztül lehet csak Szegedről Debrecenbe jutni, vonattal, ami mindössze 74km-re van Budapesttől."

Ja, menetrend szerint. Balfasz fideszesek, fideszes balfaszok!

lavór 2015.09.02. 13:48:39

@Trackers:

Többek közt ezért balfasz a kormány és a Fidesz.

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 13:49:26

@Trackers: Nem basznak ki. Épp most hallgattam az Eu szóvivőjét, lényegében megdicsérte Mo.-t azért, hogy lezárja a határait. Miután előtte ugyanabban mondatban azt mondta, hogy az EU nem ért ezzel egyet.

Néztem is, mi vaaan????

dingó29 2015.09.02. 13:53:08

Nem értem ezek az illegális határátlépök mi az apjuk hiperpigmentált faszáért ragaszkodnak annyira a vonathoz meg Hegyeshalomhoz. Ide is a zöldhatáron át ette be őket a fene. Hát el lehet indulni szépen nyugatnak és usgyi át az osztrák zöldhatáron.

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 13:55:12

"Meg kell akadályozni, hogy további menedékkérők utazzanak Magyarországról Németországba, és ebben segítséget kell nyújtani Magyarországnak – mondta a bajor belügyminiszter egy lapnak."

Segítenek benne, aztán megtámad a ballibs médiájuk hogy Orbán akadályozza a "menekültek" beutazását.

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 13:55:53

@dingó29: Én is ezt csinálnám. Kicsit lassú, viszont tuti az osztrák regisztráció.

tede 2015.09.02. 13:59:59

A sok ballib retardált hogyan ájvékol, besz.rás. Amikor a görögök péppé verték a menekülteket, akkor miért nem ájvékoltak ezek?

tede 2015.09.02. 14:02:26

Sopronba kéne az összes menekültet vinni és szabadon engedni őket megmutatva merre van nyugat. Az osztrákok meg csináljanak velük, amit akarnak.

Szemita Anti 2015.09.02. 14:03:11

@lavór:

"Az Unió már felajánlotta, hogy épít és finanszíroz menekülttáborokat. Az nekünk nem felel meg"

@Medgar:

"Igen, még júniusban felajánlotta. Azóta megszületett egy darab nyilatkozat."

Az Unió ne azon agyaljon, hogy milyen módon tudna MÉG TÖBB migránst idecsődíteni Magyarországra.

Az Unió agyaljon inkább azon, hogy a regisztráció után SZABADON tovább mehessenek a migránsok, és NE KELLJEN megvárniuk az elbírálást, mert a kérelmüket SE NÁLUNK adhassák be, hanem ott, ahol letelepedni akarnak.

Ezt persze az Unió SOSE fogja meglépni, mert akkor nem a periféria államoknak kellene a migránsokkal dolgozni, hanem azoknak az államoknak, amelyikben a migránsok letelepedni akarnak.

Mi viszont:

1. Nem akarunk újabb táborokat.
2. Azt akarjuk, hogy a jelenleg meglévő táborok is kiürüljenek.
3. A migránsok komfortérzését se akarjuk emelni, mert az FELHÍVÁS lenne arra, hogy még többen jöjjenek errefelé.

Ha lenne egy morzsányi eszed, akkor azt is megártenéd, hogy miért NEM lenne jó nekünk, ha az Unió "segítene" a táborok építésében.

Nézd meg, mekkora hullámot indított be Merkel egyetlen HAZUG bejelentése!

Ha az Unió építene nálunk táborokat, akkor a maga szokásos "befogadó" stílusában kommunikálva MILLIÓKAT indítana meg Magyarország felé. Egy minden eddiginél nagyobb tömeg jönne ide.

És egy uniós projekt esetén a magyaroknak SEMMI ráhatásuk nem lenne arra, hogy HÁNYAN jönnek ide, HOGYAN jönnek ide, és az Unió mihez kezd a MI HAZÁNK területén az ide csődített migráns tömeggel.

Az Unió célja az, hogy egy minden eddiginél nagyobb migráns tömeget megmozgatva, Magyarországon válogassák szét a milliós migráns tömegből azt a TÍZ SZÁZALÉKOT, amelyik VALÓBAN jogosult a védelemre. A maradék 90%-ot meg ne a kifinomult, érzékeny lelkű nyugati polgárok, hanem a magyarok legyenek kénytelenek elviselni, és kerülgetni.

Meg ugye az is világos, minta Nap, hogy ha megengednénk, hogy az Unió Magyarország területén elkezdjen rendezkedni, akkor az első FELTÉTELÜK az lenne, hogy a kerítést vissza kellene bontani.

Hagy jöjjön be a ZÖLD határon, ellenőrizetlenül mindenki, és szaladjanak szét az országban, leamortizálva mindent, amivel a tulajdonosaik évtizedeken át dolgoztak, és beletették minden pénzüket. Hiszen az Unió szerint MINDEN határsértőt MENEKÜLTNEK kell tekinteni addig, amíg rá nem bizonyítják, hogy nem menekül sehonnan.

A periféria tagállamokért az Unió szerint nem kár, a belső, gazdag tagállamok meg úgyse engednek be magukhoz senkit, csak azokat, akiket előtte a periféria országokban az uniós hivatalnokok már kiválogattak, ellenőriztek.

dingó29 2015.09.02. 14:04:28

@♔bаtyu♔: Pár napja még azt mondtam hogy van bennem annyi empátia Európa többi országa iránt, hogy nem kívánom nekik sem ezt a csürhét és a határon kell őket megállítani. De azokután amit a nyugati politikusok az elmúlt napokban műveltek, amondó vagyok, hogy szakadjon a nyakukba az összes migráns. Ha maguktól nem mennek akkor levinni őket az osztrák határra és elengedni, vagy másik verzióként a nyugati határ melletti egykori laktanyákban kialakítani néhány igen gyéren őrzött gyüjtőtábort.

MEDVE1978 2015.09.02. 14:06:12

A németek össze-vissza beszélnek. Frau Merkel és a német bevándorlási hivatal először azt mondja, hogy minden szír menekült megkapja nagy valószínűséggel a menekültstátuszt, illetve nem küldenek vissza szír menekülteket a belépési országba. Aztán ugyanígy a német kormány kijelenti, hogy a dublini egyezmény még a szírek tekintetében is hatályban van.

Már többször leírtam mit kellene tenni, de akkor még egyszer:

1. Kialakítani több nagy gyűjtőtábort a határ mentén. Minden elfogott menekültet vagy bevándorlót bevinni a gyűjtőtáborokba, ahol az egyedüli feladat a regisztrációjuk lenne, de úgy, hogy az ujjlenyomat meg a név mellé még írják le azt is minden esetben, hogy milyen útvonalon jöttek el idáig. 99%-a azt fogja írni, hogy Törökország-Görögország vagy Bulgária-Macedónia-Szerbia. Így abban az esetben, ha a németek hozzánk akarnák visszatoloncolni a menekülteket, akkor mutogathatunk a görögökre / bolgárokra.
2. A gyűjtőtáborokban ételt-italt, tisztálkodási lehetőséget, pihenési lehetőséget és útmutatót kell adni nekik (utóbbit ahhoz, hogy hogyan érik el a következő menekülttábort).
3. Aztán el kell engedni őket. Döntő részük nem megy majd a menekülttáborba, hanem megpróbál Ausztriába átjutni.
4. A szituáció eljut előbb-utóbb addig, hogy az EU két dolgot tehet: az első, hogy átengedjük a németekhez a menekülteket, a második, hogy azt kérik, hogy bezárjuk őket. Utóbbit nyilván finanszírozni kell, azt senki se várhatja, hogy ilyen hatalmas zárt táborokat működtessünk.

Mindenesetre a fentiek alapján le lenne védve a seggünk.

lavór 2015.09.02. 14:07:17

@Szemita Anti:

Nagyjából mindegy, mit akarunk. A hidegek beállta előtt csak jönni és jönni fognak, ha a balfax Fidesz és a kormány így fojtatja. A történtekből látszik halvány elképzelésük sincs semmiről azon kívül, hogy kéne minél több közpénzt lenyúlni. Na meg a mindenáron hatalomban maradni... de ahhoz is pénz kell. Ha nem megy, ne erőltessék. Le kell mondani a felelősöknek.

Szemita Anti 2015.09.02. 14:07:29

@lavór:

"Menj oda aztán vágd ki őket! Hajrá!"

Azon vagyunk.

Csak nehogy utána ti következzetek a rámpára állítva csíkos pizsamában. Hazaárulás miatt.

lavór 2015.09.02. 14:08:13

@Szemita Anti:

Majd kiderül, ki marad életben.

Szemita Anti 2015.09.02. 14:08:40

@lavór:

"ha a balfax Fidesz és a kormány így fojtatja"

Hogy mit csinálnak? :D

dingó29 2015.09.02. 14:09:00

@Szemita Anti:
Az Unión építsen Törökországban aránylag jól felszerelt táborokat(ennyi humánum belefér) A szír-török határon összeszedni a menekülőket elhelyezni ezekben a táborokban azon kikötéssel hogy aki azt elhagyja azt visszatoloncolják szíriába. A háború végeztével meg visszapaterolni őket.

Tudományos libsizmus 2015.09.02. 14:13:15

Meg kéne kérni @bértrollbosszantó kovit is, adjon be menedékkérési lófaszt a német követségen.

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 14:13:34

@dingó29: Igen, jól látszik, hogy ők a nagy humánumot úgy értik, Európában, de a perifériákon. Az osztrákokon, franciákon, németeken különösen.

Rábasznak, mert úgyis odamegy az összes.

Épp most hallgattam egy elemzést a határzárról és a bevezetendő rendelkezésekről. Pld. csempészek 5 év +teljes vagyonelkobzás, szervezetten 10 év. A bevándorlónak pedig kiutasítás, ami azt jelenti, hogy sehol nem léphet be az EU-ban.

A franciák nem véletlenül rettegnek, az olaszok pedig már közölték, ha nem kapnak több pénzt, minden bevándorló EU-s vízumot kap.

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 14:14:55

@♔bаtyu♔: (Az osztrákok, franciák, németek különösen.)

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.09.02. 14:19:11

@lavór: Az unió csak ne ajánlgasson semmit. Vagy lépjen fel eredményesen a behatolókkal szemben a perifériákon, vagy szépen fogadják be őket a célországok.
Egyébként a nyár eleje óta Magyarország területére belépő 110 ezer menekült közül 100 ezer már nyugatra távozott..

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 14:21:07

@A megvalósult amerikai ólom..: Drukkolunk a maradéknak is, hogy tűnjön el mihamarabb ebből a diktatúrából.

dingó29 2015.09.02. 14:26:37

@lavór: Nem mi nem az Unió vagyunk hanem annak egyik tagállama. Melynek érdekei nem mindenben egyeznek a többi tagállaméval.

Conchobar 2015.09.02. 14:27:21

@dingó29: "Az Unión építsen Törökországban aránylag jól felszerelt táborokat(ennyi humánum belefér" - Node, szíriai menekült táborok már régóta léteznek Törökországban. Ha ezek üzemeltetésébe beszállna Nyugat-Európa, akkor nemcsak humánum férne a dologba, hanem egyszersmind segítenének nemcsak a szíriaiakon és irakiakon, hanem a törökökön is. Csakhogy ehhez már nincs nagy kedvük Merkeléknek

Tudományos libsizmus 2015.09.02. 14:29:04

Nem világos előttem, ha a német vízumon múlik a halál elől menekülő néger szírek továbbutazása, akkor miért nem a német követség előtt balhéznak? Nincs is messze a Baross tértől. Mi a faszért a Baross téren verik magukat? Még az EU-nál is hülyébbek lennének?

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 14:29:49

@Conchobar: Úgy látom, ehhez nekik itt lenne inkább kedvük. Nekünk viszont annál kevésbé.

Trackers 2015.09.02. 14:29:57

@A megvalósult amerikai ólom..:
Csak sajnos egyre szigorúbb a Nyugat-Európai határzár, és egyre kevesebben fognak átjutni.

Miközben egyre többen érkeznek az átjutottak sikerén felbuzdulva.

A PM meg a többi f@szfej liberó, meg mindeközben az illeáglis bevándorlókat tüzeli a keketinél, akik éppen balhéznak, mert nem akrnak a számukra kijelölt táborba menni.

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 14:31:27

@Tudományos libsizmus: A libsik nem olyan ostobák, hogy áttereljék őket oda. Akkor már nem mondhatják, hogy Orbánék nem engedik őket elutazni.

Na nem mintha ezt most is bárki elhinné.

Tudományos libsizmus 2015.09.02. 14:38:05

@♔bаtyu♔:
Nos hát, magam is ilyesmit sejtek emögött.

Különben szerintem libsik kavarják köztük a szart, de biztos nincs igazam. Pl. a képen a hölgyemény, aki tartja a perfektangol "Germane help us!" táblát, tuti, hogy nem muzulmán, hanem egy itteni magyargyűlölőre tippelnék:
www.origo.hu/itthon/20150830-spontan-tuntetesek-a-keleti-palyaudvarnal.html

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 14:44:09

@Tudományos libsizmus: Kezdjük azzal, hogy a libsik eleve csak ilyen helyzeteket kihasználva képesek megszólítani 30-nál több embert.

Ennek egyrésze nyilván politikai (Orbán nem engedi ki a "menekülteket"), más része simán gazdasági, az itt készült fotókból rengeteg "civil" egyesület fog pénzt tarhálni. Azért nagy lóvé van ám ezekben.

A közös bennük az, hogy érdekük a balhé.

Tom66 2015.09.02. 14:44:31

Megoldódna minden probléma, ha Németország közvetlen légi vagy vasúti járatokat indítana a bevándorlókért. Egyebek között, azok a német cégek finanszírozhatnák is akik most nagy mellénnyel várják őket.

Trackers 2015.09.02. 14:44:32

1 millió lakosra jutó bevándorlók száma:

Nagy Britannia: 114 Olaszország: 251 Szlovákia: 9 Németország: 905 Litvánia összesen: 45 Magyarország: 3322

www.bild.de/politik/ausland/fluechtlingshilfe/die-drueckeberger-europas-42387406.bild.html

dingó29 2015.09.02. 14:46:00

@Tudományos libsizmus: Az akkor ilmig mikor én magfizikus vagyok. Valami belpesti zsidó kurva hogy baszná seggbe egy zászlóaljnyi IS harcos

ben2 2015.09.02. 14:46:19

@tede:

Ez egyébként jó ötlet. Kellene építeni egy 50 ezres nyitott menekülttábort a Páneurópai Piknik helyszínén pár száz méterre a határtól, aztán ha hogy-hogynem kiürül, akkor mossuk kezeinket. Részünkről minden szabályos lenne, mert "hivatalosan" senkit nem engedtünk át, karhatalommal a táborban meg azért nem tartottuk vissza őket, mert az ellentétes lenne az EU liberális szellemiségével.

Viccet félretéve, nem azért működésképtelenek a liberális alapelvek, mert liberálisok, hanem mert alapelvek.
Van ugyebár a mondás, hogy elmélet és gyakorlat között elméletileg nincs különbség, gyakorlatilag meg van.
A liberálisok azt képtelenek megérteni, hogy az alapelv és a jogszabály két különböző műfaj, és a jogszabályok lényege pont az, hogy akkor is be kell őket tartani, ha nem értesz velük egyet.
Ezért élettől elrugaszkodott, abszurd baromság azt követelni egy államtól, hogy ha az aktuális jogszabályok nem férnek össze a liberális alapelvekkel, akkor az alapelveknek adjon prioritást. Ilyen sehol a világon nincs.
Ha tehát az EU határrendészeti szabályai ellentétesek a liberális alapelvekkel, akkor ne a jogszabály végrehajtóját baszogassák, hanem menjenek tüntetni Brüsszelbe, ahol a jogszabályokat megalkották.

IP címmel leégett pecás 2015.09.02. 14:46:29

rámpára állítva csíkos pizsamában alakokra tudok a legjobban rejszolni.

lékek és ellensúlyok 2015.09.02. 14:46:56

Mondjuk ez ok lenne így.

A magyar hatóságoktól nem lehet elvárni, hogy minden illegálisan beszivárgó vándort kiszúrjon, sajna nem vettük észre, de kedves Német kollégák regisztráljátok őket csak nyugodtan.
Hoppá ezeket sem vettük észre,
Hoppá azokat sem, hiába, leleményesek ezek a középázsiaiak.

bkkzol 2015.09.02. 14:48:05

Nézzék már meg mások, hogy csinálják! Vonattal, busszal elvinni az osztrák határig egy kis apróért ott megmutatni, hogy merre van Ausztria (szigorúan zöldhatár) és fogdossák össze ők! Regisztrálják ők! Itt meg vírus rágta lett hitelen a nyilvántartásuk. Ennyi!
Addig is a budapesti német nagykövetségnél várakozzanak!

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 14:48:20

@Tom66: Igen, mindenki annyira humánus, de még egy konkrét címet nem mondtak. Ok, Merkel mondott, de azonnal vissza is szívta.

IP címmel leégett pecás 2015.09.02. 14:49:03

libsi, libsi, libsi... erre is elég jól feláll, nem kell Viagra.

IP címmel leégett pecás 2015.09.02. 14:51:12

@bkkzol: Neked is annyi az eszed, mint egy marék lepkének. Ha az osztrák határon fogták el, akkor az azt jelenti hogy Magyarországon lépett az Unióba, vagyis az osztrákok ide toloncolják vissza automatikusan.

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 14:51:54

@ben2: Orbánék hálánk jeléül építhetnék a menekült tábort jó közel az osztrák határhoz.

Őrség, kerítés, zárt ajtó nem kell, hiszen borzasztóan antihumánus.

IP címmel leégett pecás 2015.09.02. 14:53:12

@Tudományos libsizmus: Miből látod hogy nem muzulmán? Miből tudod hogy libsi?

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 14:53:24

@Csatos náci: Ne itt ismerkedj gyurcsánycsicska. Húzz vissza az MSZP székház liftjébe, amúgy is ma randid van ott.

Tudományos libsizmus 2015.09.02. 14:55:13

Látni kell azt is, hogy a liberális lakájmédia hazudozásaivel szemben egyáltalán nem a kormány érdeke a betolakodó-válság elhúzódása. Hanem éppenséggel a libsik érdeke, mivel itt egy újabb kormánybuktatási lehetőséget látnak maguk előtt.

Ha figyelmesen olvasgatjuk a különböző portálok hozzászólásait, néhány libsi el is szólja magát. "Remélem a menekültem most kirobbantják azt a forradalmat, amit mi nem robbantuttunk ki" - pl. ez az egyik mai gyöngyszem a origóról.

Nem azért, de odáig már nem kéne süllyedni, hogy afgán kecskebaszókat uszítanak a kormányra. Na jó, a libsi az persze a földkerekség legalja, még az afgán kecskebaszó is egy grádiccsal felette van.

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 14:55:17

@lékek és ellensúlyok: Nahát Merkel asszony, ezek a feketék annyira nem jól látszódnak az éjszakában. Tízezren 2 nap alatt???? Gondolom, örülnek, hogy mind szerencsésen megérkezett.

Mi is.

ben2 2015.09.02. 14:55:18

@lavór:

" A történtekből látszik halvány elképzelésük sincs semmiről azon kívül, hogy kéne minél több közpénzt lenyúlni. "

Kezdjük azzal, hogy amikor az egész menekült kérdés felmerült, az összes ballib megmondóember azon verte a nyálát, hogy ez egy virtuális probléma, menekültek márpedig nincsenek, az egész ügy csak politikai gumicsont. Mára meg ők lettek a menekültkérdés felkent szakértői. (Láttunk már ilyen 2008-ban: Orbán Viktor ne keltse a pánikot, nincs semmilyen válság, pár hétre rá, meg felvették az IMF gyorssegélyt, hogy csődbe ne menjünk.)
Ami az idegengyűlöletet illeti: vicces, amikor az a banda okít idegengyűlöletről, akik 2002-ben még 40 millió románnal riogattak, a kettős állampolgárság elleni legfőbb érvük meg az volt, hogy a "románok" elveszik a nyugdíjakat.

IP címmel leégett pecás 2015.09.02. 14:55:27

@Szemita Anti: Nem vágsz te ki senkit, te fotel náci! Telefon szexnek használod a Mein Kampf felolvasó kört.

dingó29 2015.09.02. 14:55:31

@Csatos náci: Köszönjük hogy ezt a nélkülözhetetlen információt megosztottad velünk ismét, így már teljes a nap. Ja anyukád üzeni hogy a kakaót kitette az asztalra,nemsoká megy ő is haza, elmegy fogat mosni és már indul is

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 14:56:37

@Tudományos libsizmus: Nagyon nagy csavar kellene ide, hogy ezek a libsik itt hatalomhoz jussanak. Már úgy értve, nem közvetve a zsinagóga útján, hanem közvetlenül.

Na meg egy csomó tank.

dingó29 2015.09.02. 14:58:45

@Csatos náci: Neked is annyi eszed van mint egy marék lepkének. Akit nem itt regiszráltak azt nem baszhatják ide vissza. Mint ahogy mi sem Görögországba

IP címmel leégett pecás 2015.09.02. 14:59:21

@ben2: Jaja. Felvették az IMF hitelt. Orbánék visszafizették úgy, hogy magasabb kamatra felvettek 5 milliárd dollárt 2013-ban.

"Több százmilliárd forintot bukunk IMF-hitel nélkül
Weinhardt Attila
2012. április 18. 10:28

Ha már január eleje óta rendelkezésünkre állna az EU/IMF-védőháló, akkor hitellehívás nélkül is közel 100 milliárd forinttal kisebb kamatkiadással szembesülne az állam, mint akkor, ha a védőhálót csak ősszel szerezzük meg - derül ki a Portfolio.hu elemzéséből. Havi bő tízmilliárd forintba kerül tehát az államnak a kormány csatározása a nemzetközi szervezetekkel, azaz a hitelkeretről szóló hivatalos tárgyalások elhúzódó előkészítése. Alábbi elemzésünkben nemcsak ennek a késlekedésnek az állami kamatterhekre gyakorolt káros hatásait szemléltetjük, hanem azt is, hogy különböző forgatókönyvek mellett 2014 tavaszáig milyen óriási, több száz milliárd forintos különbségek mutatkozhatnak a kamatterhekben. Mintegy 375 milliárddal több lehet a kamatkiadás akkor, ha egyáltalán nem lesz hitelmegállapodás ahhoz képest, mint ha gyorsan megkötnénk, de egy centet sem hívnánk le belőle."

www.portfolio.hu/gazdasag/akk/tobb_szazmilliard_forintot_bukunk_imf-hitel_nelkul.165925.html

lavór 2015.09.02. 14:59:39

@ben2:

Valójában ott az alapvető probléma, hogy nem jut el információ az emberekhez. Minden hír manipulatív.
Ezzel a libsi ellenzékesdivel nem lehet hárítani.
Nem az ellenzéknek jelent a Külügy és Nemzetbiztonsági Hivatal... A szoci riogatás is baromság volt, de mire mentség a jelen helyzetben?

IP címmel leégett pecás 2015.09.02. 15:00:38

@dingó29: Ha a magyar határon fogja meg, akkor igen.

IP címmel leégett pecás 2015.09.02. 15:01:56

@Tudományos libsizmus: Neked a libsire ennyire feláll? Nekem a zsidóra. Ki is verem de azonnal!

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 15:03:31

@lavór: Szerintem eljut, mert van bőségesen. Te nem olvasod el őket. Valójában alap dolgokkal nem vagy tisztában.

Az tény, hogy sokan manipulálják, legfőképp a balliberális média. (Orbán nem engedi ki a menekülteket és hasonló baromságok).

Tudományos libsizmus 2015.09.02. 15:04:16

@Csatos náci:
Tehát a magyargyűlölő az libsi. Kösz az infót.

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 15:06:08

@Tudományos libsizmus: Zsidókra áll fel a farka. Úgy látszik az MSZP liftjében zsidó avatta fel.

Lehetett rá esélye rendesen:)))))))

ben2 2015.09.02. 15:06:17

@Csatos náci:

OFF:

Mire mész az olcsóbb hitellel, ha cserébe pont azokon a területeken kell megszorítanod, amelyek támogatására a hitelt fel akarnád venni?
Valahogy az IMF hitel mellett kampányolók mindig elfelejtik hozzátenni, hogy az IMF milyen megszorításokat vár el az olcsóbb hitelért cserébe. Részletekről kérdezd a görögöket.

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 15:08:17

@ben2: Ráadásul nem csak megszorítások vannak ott, hanem pld. kötelező privatizáció is. Ami valahogy nyilván az aranytojó tyúkokra vonatkozik.

Tudományos libsizmus 2015.09.02. 15:12:12

@♔bаtyu♔:
Ja, írásba adta, hogy a zsidókra recskázik.

Plusz szerinte a magyargyűlölő az libsi. Könnyen lehet, hogy jelenése lesz megint az MSZP székházban.

Baszki, nincs már mit ellopni... 2015.09.02. 15:20:09

@Tudományos libsizmus:

Az Orbán (Lévai) maffia megkapja a magáét akkor is, ha a picsájukat nyalod, nyugi. Gyurcsány Ferenc (áldassék a neve) pedig hatalomra tööör, és kilöveti az összes NER-kompatibilis birka szemit...nyehehehehhehheheheh :D :D :D ...akik esetleg 2006-ban kimaradtak volnaaaa...aahhahhhahhahah :D :D :D

Baszki, nincs már mit ellopni... 2015.09.02. 15:26:07

Valaki egyébként árulja már el nekem, legyen olyan kedves, ha január óta kb 150ezer muzul/nigger bejött, akkor most hol vannak? Ez ugyanis egy Györ városnyi tömeg. Tehát..?

ben2 2015.09.02. 15:28:48

@lavór:

A szoci riogatás nem mentség, csak innentől kezdve a balos kritika enyhén szólva hiteltelen.
Ami a kormányzati intézkedéseket illeti, persze lehet mindent fikázni, de épkézláb megoldási javaslattal még véletlenül sem állt elő senki.

lavór 2015.09.02. 15:30:37

@ben2:

Épkézláb balos kritikáról nem tudok.
Pont olyan balfékek, mint a Fidesz. Mind bizonyította már.

Viszont ebben az ügyben közvetlenül a Fidesz felelős.

ben2 2015.09.02. 15:31:14

@Baszki, nincs már mit ellopni...:

Nézz körül a Keletinél, Debrecenben, stb. + számold hozzá azokat, akik már megléptek nyugatra.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.09.02. 15:52:32

@lavór: Sajnos az utóbbi évek jól megmutatták, hogy az Unióban vannak egyenlők és egyenlőbbek..
A tömeg a központi részek ostoba, túlzottan bevándorlóbarát ellátó rendszerei miatt özönlik Ázsiából és Afrikából. Kínlódjanak velük ők. Egyék meg amit főztek..

ben2 2015.09.02. 15:53:50

@lavór:

Nem hogy balos javaslat nem érkezett, de semmilyen más épkézláb javaslat sem.

A Fidesz felelős ... miben is?

Hogy ki tudja milyen indíttatásból és anyagi támogatással egyszer csak többmilliónyi arab elindult az EU felé?
Hogy nem zárja le a határokat és löveti le az illegális határátlépőket?
Vagy hogy hiába alakít ki menekült táborokat, a migránsok inkább a Keletinél kempingelnek, hátha átlóghatnak Németországba?
Vagy hogy nem zsuppolja át a nyugati határon az összeset, hogy legyen eztán az osztrákok nyűge?
Vagy mégis miben?
Hogy nem ismerték fel időben a problémát?
Hónapokkal a nagyobb menekültáradat előtt már azon tépte a száját az összes kormányzati ember, hogy srácok kurva nagy balhé lesz, nincs idő szarakodni.
Mi volt a válasz? Hogy hülyeség az egész.
Jelenleg a kormány megpróbál a minimálisan elvárható humanizmus és a rend fenntartása közötti vékony mezsgyén lavírozni, miközben mindkét oldalról csak a hecckampány megy, hogy nem elég humánus és nincs elég rend.
Szvsz a kormány most szépen kivárja, amíg a lakosságnak annyira tele lesz a töke a migráns helyzettel, hogy minden különösebb szavazatvesztés nélkül ignorálhatja a balliberális picsogást (bele értve egyes nyugati külügyminiszterek nyilatkozatait is) és neki láthat karhatalommal rendet tenni.
Aztán amikor a Keletit műveleti területté nyilvánítják, a határon válogatás nélkül - jobb esetben - gumilövedékekkel és könnygázzal zavarják vissza Szerbiába a migránsokat, a már itt levőket meg vonatokon visszazsuppolják Montenegróba, akkor a Fidesz pontosan azt fogja mondani, hogy ebben az ügyben közvetlenül ő a felelős, ezért akinek nem osztottak lapot, az fogja be a száját.
Na és ez kinek lesz jó? Bezony a Fidesznek.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.09.02. 15:56:48

@Trackers: Azt nem tudják megakadályozni, hogy a zöldhatáron átmenjenek Ausztria felé. Ha pedig az osztrákok-kerítés nélkül-képesek lesznek visszafordítani őket, akkor erre mi is képesek leszünk Szerbia felé..

lavór 2015.09.02. 16:23:25

@ben2:

"... miben is?"

Az áldatlan állapotok kialakulásában, és fenntartásában;
a gyűlöletkeltésben, démonizálásában. Az utóbbi pontosan megfelel a szocik román megszállási víziójával. Talán már a Fidesz is Gyurcsány kottájából játszik?

Szóval nyugodtan menjenek kézen fogva a fenébe. Alkalmatlan bagázs.

monddazigazatmar 2015.09.02. 16:30:48

@lavór: Mar ne haragudj. Van egy problema ami az eu balfaszsaga miatt egyre nagyobb.
Amikor orban errol beszelt strassbourgban akkor le lett ugatva. Meg van kotve a kezunk, problanak minden szabalynak megfelelni. Talan olvasgassal utana nemi kuldfoldi oldalakon hogy mit mondanak a kommentek.

Gyuloletkeltes??? Neked kell egy plakat ahhoz, hogy megmondja, hogy kit szeretsz vagy utalsz? 100bol 99 plakat nelkul sem ker ezekbol. Ja, es ha tisztaban lennel a gyulolet szo jelentesevel, az nem artana. Mert egy gyulolkodo szo nem hangzott el, az, nem gyulolet, hogy nem akarjuk hogy itt legyenek.
Ha valaki tenylegesen megutalratta magat az az ilyen jakabfytamas fele balfaszok. Na, oket mar tenyleg gyulolom, es nem vagyok vele egyedul

lavór 2015.09.02. 16:32:28

@monddazigazatmar:

Mellébeszélsz. De nem baj, megszoktam. Az EU a hibás, a szomszéd macskája, mindegy, bármi.

Pánikrohamosztagos 2015.09.02. 17:04:26

@MEDVE1978:
Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen, emiatt 2012-ben meg kellett szüntetni az idegenrendészeti védőőrizetet, és azóta a menedékkérő oda megy, ahová akar. Előtte az összes Soros féle gittegylet, a TASZ, Helsinkiek, Amnesty meg tudomisén folyton azon ajvékoltak, hogy micsodadolog ez

Emiatt minden menedékes lepattan nyugatra, de ez se jó ám az Uniónak. Akadályozzuk meg hogy kijussanak, de nem tarthatjuk őrizetben. Ne építsünk tovbbá kerítést, de őrizzük a határokat (mégis hogyan, fogjunk menekülteket sámándobbal?). És szinte biztos vagyok benne, hogy nem fognak hozzájárulni a zárt táborok felállításához

Teljesen értelmetlen, agyatlan kakofónia hallatszik Brüsszel rányából

monddazigazatmar 2015.09.02. 18:33:46

@lavór: szar ugy, ha a tenyek neked mellebeszeles.
Egyebkent nem a szomszed macskaja, hanem tenyleg az eu balfaszsaga a hibas. Mellesleg ezt mar az osszes letezo vezeto is elmondta, megoldast pedig egyik sem tud.
Merkel 4 napja epp arrol beszelt, hogy magyarorszag tartja be a szabalyozast egyedul, 2 nap mulva az osztrak - amikor odakuldtek 3 vonatot- epp azert sirt, mert ezek regisztralatlanok voltak.

lavór 2015.09.02. 18:35:14

@monddazigazatmar:

Nagyon ne zavarjon, hogy nem arról írok, miért nem engedik továbbmenni őket.

monddazigazatmar 2015.09.02. 22:36:24

@lavór:Az áldatlan állapotok kialakulásában, és fenntartásában; a gyűlöletkeltésben, démonizálásában.

Aki elorelatta, meg probalt tenni az nem orban volt? Demonizalas az, hogy jogosan tart a nep szazezer ellenorizetlen arabtol?

monddazigazatmar 2015.09.02. 23:08:53

Ehhehe.
Na, fleto megint alkotott. Befogadta a szegeny menekulteket. Csak azt nem vette eszre, hogy ezek nem szirek, hanem negerek.
Remelem sose mennek el tole

pervie but hot (törölt) 2015.09.03. 02:32:25

@lavór:

A németek és az EU már annyiszor és annyifélét hazudoztak, hogy belegabalyodtak, mint macska a házicérnába.
Miért nem engedik el a menekülteket Budapestről? Erről tessék Frau Merkelt meg a hazudós német fosszájúakat megkérdezni.

index.hu/belfold/2015/09/02/a_nemet_nagykovetseg_honlapjan_uzent_a_menekulteknek

lavór 2015.09.03. 06:06:25

@pervie but hot:

És Merkel mit üzen a magyaroknak? Hogy szítsák a feszültséget a lakosság és a menekültek között? Eh... se mindegy is, úgyse olvasod el, csak azt próbálod meg hajtogatni, belemagyarázni a kommentembe, ami ott sincs.

bkkzol 2015.09.03. 08:04:51

@Csatos náci: Mar akit elkapnak kozuluk. kulonben meg toloncoljak vissza Gorogorszagnak. Akit Magyarorszagon nem regisztralunk azt nehez bizonyitani. Visszahoznak egy keveset azok holnap megint megindulnak... egyszer majd csak nem kapjak el. Itt ugynis nem lehet a mozgasukban korlatozni tudtommal. Jo kis EU-s torveny miatt.

bkkzol 2015.09.03. 08:06:50

@monddazigazatmar: Nem mondd mar?! Most mindenki szir! A lapatszaju feka is azt mondja, hogy szir! Kulonben meg darab-darab.

terrer 2015.09.03. 08:33:24

@lavór:
OFF
az a baj a magadfélékkel, hogy sose az ország sorsa foglalkoztat, hanem MINDEN helyzetet az általad épp legjobban utált párt szidalmazására használsz fel. Ez nagyon rövidlátó szemlélet, pont olyan, mint ezeké a tipikus "megélhetési" politikusoké [felnéz a fejlécre], akiknek mindenről, még az aszályról vagy a hóhelyzetről is ugyanaz jut eszükbe: ostorozni az ellenkező pártot, és fényezni a sajátjukét. "Mindenki más hülye g.ci, de majd mi jövünk, és megoldjuk - azt most még nem tudni, hogyan, de meglesz ám, 'stenbizony, mert mi annyira jók vagyunk, csak a MI eszmerendszerünk a legesleg, HIGGYÉTEK el! Eljöttél szétszéledt, kirabolt juhaid közé, allelúja, a-allllelúúúúja"

Pont ebből van már mindenkinek elege!

Ebből, hogy mindennek a politikai csatározás, a levegőbe pofázásból való megélhetés a lényege, és közben senkit sem érdekel az, aminek érdekében ezt az egész pártrendszert eredetileg létrehozták: az átlagpolgár sorsa és VALÓDI problémái.

Majd ha az ilyen Jakabfy-k meg te valóban a megoldásokról beszéltek, a problémákat nem kizárólag csak a másik párt szidására használjátok fel, értelmes vitákba is szállnak majd veletek.
Addig csak anyáznak benneteket, és ezen nem kellene már folyamatosan csodálkozni!
Ne keresd az értelmes vitát, amikor rólad is minimum az süt, hogy csak tolod a pártpropagandát - tökmindegy, hogy ennyire elvakult/demens vagy, vagy csak megfizetnek érte. Csak bízni tudok benne, hogy az utóbbi.
ON
Nem, hanem te beszélsz mellé, te vagy alkalmatlan, stb. stb.:-)

lavór 2015.09.03. 08:36:58

@terrer:

Mellébeszélsz.

Valódi problémákról szeretnél beszélni? Rajta! Példának okáért a menekültügy épp az aktuális problémák egyike.

Van itt elég jól -sőt túl jól- megfizetett balfax politikus, kormánytag, akik nem tudnak megoldani semmit.

Majd ha megfizetsz, megoldom.

pervie but hot (törölt) 2015.09.03. 08:59:50

@lavór: "És Merkel mit üzen a magyaroknak? Hogy szítsák a feszültséget a lakosság és a menekültek között?"

Tante Angela azt üzente, hogy mindenki mehet oda. Ezzel szemben a valóság, hogy senkit se fogadnak be. A magyaroknak annyi mondott a német és az uniós vezetés, hogy Dublin III. van érvényben és kötelesek visszatartani minden illegálist. Per pillanat ez van. Ez okozza a feszültséget az illegálisokban, a magyar lakosság nem ellenséges velük, nem zavarja őket jobban, mint egy csapat rühös hajléktalan. Az illegálisoknak a számukra kijelölt befogadóhelyekre kellene bemenniük, ez a kötelességük. Akkor nulla attrocitás lenne. Megjegyzem így se sok van, az illegálisok néha megdobják a rendőröket ezzel azzal, skandálnak valami iszlamistás dolgot, muszlimkodnak, összeverik egymást, de ezek nem komolyabbak, mint egy marokkói piaci csetepaté.
A magyarokban nincs feszültség. Nincs vívódás, ők itthon vannak, nem akarnak besunnyogni a dán jóléti rendszerbe. Az illegálisok egyszerűen fel lettek bíztatva a felelőtlen német kancellár által, ez okozza a feszültséget bennük. Azt hiszik a magyar rendőrség passzióból veszi körbe őket. Erre most a német követség közli, hogy hozzájuk senki se menjen. Magyarul és angolul. Hogy a szír meg szomáli meg ne értse...
A németek hazudoznak, Merkel nyíltan nem mehet szembe a multikultival a nyakán a választásokkal és az országában 6 millió muszlim szavazóval. Sarokba szorították magukat Merkelék ott Dojcslandban, most már nem lehet nemet mondani a multikultira, hiszen a lakosság majd 10%-a muszlim. Ők is szavaznak, sőt, sok gyerekük van, míg a németeknek alig. 20 év múlva érdekes dolgok lesznek ott.

lavór 2015.09.03. 09:05:26

@pervie but hot:

Mellébeszélsz. Alapvető kérdésem az, mióta követeli meg az Unió a pontos tájékoztatást és az állati körülmények között tartását a menekülteknek?

Az lehet, hogy te francbúkon szoktál nemzetközi szerződéseket és földrészeket érintő döntéseket nyilvánosságra hozni. Azonban ez állami szinten még nem elfogadott a világ fejlettebb részén.

Pontosan a félrefordítások, részletkiemelés, belemagyarázások... stb... miatt.

Szóval magyarázd tovább a szegénységi bizonyítványunkat.

lavór 2015.09.03. 09:06:17

@lavór:

"a pontos tájékoztatást"

Bocs, az ellenkezőjét.

terrer 2015.09.03. 09:10:41

@lavór: "Mellébeszélsz."

Nem én, hanem te:-P

lavór 2015.09.03. 09:13:49

@lavór:

"Lekapcsolták az ingyen wi-fi-t". Szerinted mekkora parasztság?

Pontos és mindenre kiterjedő tájékoztatás. Ne röhögtessetek.

A kormány amúgy is IT analfabéta. Fogalmuk nincs, mire lenne jó az Internet.

lavór 2015.09.03. 09:14:18

@terrer:

"Lekapcsolták az ingyen wi-fi-t". Szerinted mekkora parasztság?

Pontos és mindenre kiterjedő tájékoztatás. Ne röhögtessetek.

A kormány amúgy is IT analfabéta. Fogalmuk nincs, mire lenne jó az Internet.

terrer 2015.09.03. 09:18:10

@pervie but hot: Merkel nem ennyire hülye, mint amilyennek mutatja magát... csak kettős játékot játszik. Hintapolitikát, a mögötte álló gazdasági hatalom és a választói között. Néha mást akar, mint az európai nép (ilyenkor gazdáinak teljesít), néha ugyanazt (ilyenkor meg választóinak).

A mai nyugati világ jellemzője ugyanis mindenütt, hogy a politikus csak egy kirakati báb, önálló elvek és akarat nélkül, az oligarchák hálójában vergődve. Ő a BÁB. Olyan mérhetetlen pénzek kellenek a médiajelenlét, és annak segítségével egy választás megnyeréséhez (média nélkül ma NEM LEHET választást nyerni!!!), hogy azt csak a nagytőke tudja megadni, de ő kér is majd valamit cserébe... Semmi sincs ingyen.

terrer 2015.09.03. 09:32:04

@lavór: "Pontos és mindenre kiterjedő tájékoztatás. Ne röhögtessetek. A kormány amúgy is IT analfabéta."

Igen?
"A Keletihez közeli gyorséttermek, kávézók és sörözők egymás után szüntetik meg az ingyenes WiFi hálózatot, több tulajdonos az elektromos hozzáféréseket is felfüggesztette, azaz leragasztotta a konnektort."
Forrás:
ripost.hu/cikk-kaosz-es-zurzavar-a-boltokban-a-keleti-kornyeken

Ne zavarjon, hogy a VENDÉGLŐK kapcsolták le az ingyenwifit, hogy a fizető vendégeket NE ZAVARJÁK a bevándorlók, akik csak beülnek netezni, ergó a vendéglők jólfelfogott vállalkozói érdeküket védik, mert a kapitalizmusban ők nem egy jótékonysági intézet!!!
Az a baj veletek, megélhetésiekkel, hogy MINDENÉRT, még az aszályért is az ellenlábas pártot hibáztatjátok, dehát titeket az igazság sose zavart a véleményformálásban... illetve de, mert csak útban volt:-)

lavór 2015.09.03. 09:33:58

@terrer:

Ne zavarjon, hogy ott se kellene legyenek a menekültek. Az se, hogy az imádott vezetőid baxnak tájékoztatni őket.

bunkó a magyar, az is marad. bebizonyítottuk, semmi keresnivalónk Európában. Balkán a mi hazánk.

Pipas 2015.09.03. 09:38:23

"Öt hete vagyunk úton, szeretnénk elmenni innen, mindegy, melyik országba

Ezt egy szíriai férfi mondta, aki a peronon várakozik a családjával."

Ahha! Ha mindegy, akkor javaslom szerbiát. Le kell menni a határhoz, felemelni a drótot egy husánggal, aztán usgyi, át a határon. Ha idefelé sikerült, akkor visszafelé is menni fog.

Amúgy persze, hogy szíriai, mindenki az már. Én vagyok Brian, sőt a feleségem is!

terrer 2015.09.03. 09:49:12

@lavór: ügyes, szinte már politikusi fordulattal siklottál el legújabb tévedésed felett:-) "Najó, nem a kormány kapcsolta le a wifit, de mégis ő a hibás, mert a menekültek idejöttek, meg mert... csak:-)"
Netán a bloggazda vagy álruhában és személyesen?:-))) Csodálkoztam is, hogyhogy ő nincs itt...

Nekem ugyan nem imádott vezetőim, éppúgy utálom a korrupció miatt a fidesznyikeket, mint a magát baloldalinak hazudó, de valójában külföldlakáj-neoliberál-kapitalista, csak nevükben "szocikat". (Najó, az utóbbiakat picit jobban, mert elvtelenebbek.) A többi meg említésre se méltó, mind ennek a két nagypártnak az ilyen-olyan trójaifalova/klónja.
Én meggyőződéses liberális vagyok, de ilyen politikai erő a mai palettán nincsen:-( A balkánozással egyetértek, ez a magyar nép pont olyan, mint a kormánya, meg egyéb politikusai, meg a boltosai, meg a bürokratái, meg a hálapénzes orvosai, kicsit gerinctelen, kicsit megalkuvó, kicsit birka, kicsit ostoba, kicsit savanyú, kicsit sárga, de mégis a mienk. Evvan, micsináljunk, ide születtünk.

lavór 2015.09.03. 09:54:04

@terrer:

Közhelyek, féligazságok. Mit csináljak vele?
"Evvan." Ja, akkor jó is így minden.

terrer 2015.09.03. 10:18:19

@lavór: az evvan azt jelenti, hogy meg kell találnunk lehetőségeink igazi határait, de ne akarjunk itt angol típusú demokráciát, ha nem vagyunk rá képesek. Természetesen ha már megtaláltuk lehetőségeink valódi határait, azon belül tényleg kell dolgoznunk, hogy minél jobban kihasználjuk őket! Miért ne kéne? Ha tudod, hogy nem vagy képes tíz méterre elugrani, akkor nem kell leülni már a nekifutó végét jelző fehér vonalon! Akkor ugorjunk csak ötöt, de ugorjunk már végre!!!

Európára áhítozunk, de közben jól látszik, hogy azt a velejéig kétszínű, femináci, rasszista (fehér-ellenes) multikultit nem akarjuk. Oroszok felé kacsingatunk, de azért ruszkik haza, mert az meg nekünk már túl diktatórikus. Össze kéne már fogni sorstársainkkal, Kelet-Európa-Nyugat-Balkán térségével, és létrehozni egy harmadik erőt! Lengyel-baltiállamok-(cseh)szlovák-magyar-szerb-horvát-szlovén-román-bolgár unió, ez lenne a kiút, lengyel vezetéssel. Vagy 120 millió ember együtt, ez már világméretekben is számottevő potenciál.

Csak ahhoz meg át kéne lépni végre Trianont, az árnyékunkat. Egy ilyen széthúzó nemzettel...
Hát nemtom. De lehet, mindegy is, mert előbb-utóbb úgyis kalifátus lesz itt, mi meg csak pár lap maradunk a történelemkönyvekben, aki bármi mást hisz, az végtelenül naiv idealista. Még Rómát is elsöpörték a barbárok, akármilyen erős volt anno, még sose maradt fenn egyetlen nép se végtelen ideig. Látszik, hogy még most, a süllyedő hajón is azon veszekszünk, ki legyen a kapitány! Ilyen a "politikai elitünk", nekünk tehát annyi is, végünk, mint a botnak.
Ez is "evvan". No de addig még megcsinálunk pár jó nőt, megiszunk néhány üveg f.sza cefrét, utazunk párat abba a rohadó kapitalizmusba, a többivel meg számoljon el, aki majd megéri.

monddazigazatmar 2015.09.03. 11:16:08

@lavór: te nyomorult barom.
A buckalakokat ki vitte oda? Senki. O maguk mentek oda te fasz. Orszagon belul ugye megy amerre akar, mert a zart tabor nem europeer a fajtsd szerint.
Ingyen wifit kikapcsoltak? Megis milyen ingyenwifit?
Sose volt ingyenwifi a keleti elotti teren.
Ja, hogy esetleg a vendeglosok meguntak, hogy tele van a bolt a nem fogyaszto sopredekkel? Meg talan be is paraztak, hogy tul sok az allah akbaros email.
süti beállítások módosítása