HTML

Bemutatkozás

jakabfy_02.jpg

Jakabfy Tamás vagyok, az LMP képviselője Józsefvárosban, Józsefváros és Ferencváros külső részének országgyűlési képviselőjelöltje.

Az LMP jelöltjeként azért küzdök, hogy egy tisztességes országgá váljunk, ahol nincsenek pártokhoz kötődő botrányok, mert a pártok nem lopják a közpénzt, nincs kiváltságos osztály, és nem csalják el az adót. Ahol az erőforrásainkat közös fenntartható jövőnk megalapozására fordítjuk, nem magánzsebekbe tömjük, és ezzel további százezreknek adunk munkát, és megélhetést.

lmp_logo.jpg

Friss topikok

Címkék

Szenzációs pályaív: trafikmutyiból földmutyiba

2016.01.04. 23:56 jt

Az óév végén interjút adott a Bitay Márton Örs a Fidesz játszótér portáljának a PestiSrácoknak. Nevezett most épp állami földekért felelős államtitkár, de előtte sem törte össze magát, hogy megismerje a versenyszférát: munkaadója hivatalos önéletrajza szerint csak a Fidesz és az állam volt.

Fontos megjegyezni, hogy 2013-ban, amikor krisztusi korba lépett, az a megtiszteltetés érte, hogy beválasztották a trafikpályázatok bírálói közé. Nagy munkát végeztek ők tizenketten: két hét alatt elbíráltak 15.000 százoldalas pályázatot. Ez fejenként és naponta 8900 oldal, szabad hétvége és a pályázatok több személy általi átnézése nélkül. A trutyit végül Hadházy Ákos, volt önkormányzati képviselő (most LMP politikus) borította a nyilvánosság elé.

"Nem elég tisztességtelennek és hazug disznónak lenni, hanem annak is kell látszani"

egy párttársam epés kommentje

Aki mindezek után még mindig kíváncsi arra, mit is mond a mostani földrablásról ez a történelmi jellemű Fidesz-káder, itt elolvashatja. Aki meg nem, az velünk együtt küzdjön azért, hogy az ilyen alakok a meleg tárgyalóteremből mihamarabb a megérdemelt hűvösre kerüljenek.

FRISSÍTÉS: még egy üzenet

 

...és egy kis SRB féle trágya, ha nem tudná, hogy neki szólt:

(fotó innen)

25 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jakabfytamas.blog.hu/api/trackback/id/tr318238000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2016.01.05. 09:06:44

Természetesen azokkal együtt akik a háttérből irányítják az "ilyen alakokat"...

Börtönbe most már a fideszesekkel! 2016.01.05. 09:15:50

A kormányváltás után ez a fidesz komornyik, na meg az egész Földmüvelési és Mutyi minisztérium, az összes pályázat kiírói és elbíráló bizottsági tag mennek majd a börtönbe.

A szétprivaztizált földpályázatok semmisnek lesznek nyilvánítva és jöhet egy valódi, a kisemberek normál megélhetést biztosító föld bérleti és föld tulajdoni pályázatok kiírása.

pneumónia 2016.01.05. 09:27:06

@Börtönbe most már a fideszesekkel!:
Dehogy mennek, ébredj már fel, te buta fatraktor!
Hány politikus ment 89 óta? Segítek:Egy sem...
Amit én láttam az az hogy épp az baloldal idejében meggazdagodott nagy agárrávállalkozók csaptak le a földekre,
Tamás, szart sem tudsz Pestiként erről sem, burokban élsz!
Inkább le kéne adni pár kilót, "a pocakosok a halálom" :>
Vagy a versenyszférában dolgozni inkább mint megélhetési politikusnak lenni...

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2016.01.05. 09:47:50

@Börtönbe most már a fideszesekkel!:

"és jöhet egy valódi, a kisemberek normál megélhetést biztosító föld bérleti és föld tulajdoni pályázatok kiírása."

Hát persze..

De miért tenne ilyet az az MSZP akinek a regnálása alatt mindösszesen 600 azaz hatszáz csókos MSZP káder nyert el földbérletet ?

Tekintve hogy most 6000 azaz tízszer annyi bérlő van ?

Pipas 2016.01.05. 10:44:05

"két hét alatt elbíráltak 15.000 százoldalas pályázatot"

Hogy a fenébe lehetne száz oldalat írnin egy trafikpályázatba? Száz A4 -es oldal az egy regény, most komolyan ki hiszi el, hogy mindenki írt egy regényt?

Peetee 2016.01.05. 11:18:55

@Börtönbe most már a fideszesekkel!: Sajnos ez csak álom. Ezek oda-vissza kimossák egymás szennyesét.
A Papcsák gyerek 1,5évig volt elszámoltatási kormánybiztos, beszéltek a csontvázakról a szekrényben, a szocik korrupciós pofátlanságairól (ami nyilvánvaló volt, úgy mint most is). Aztán végül elszámoltatott bárkit is? Kinyitott-e 1 szekrényt? Kidőlt-e 1 csontváz? Történt-e felelősségre vonás? NEM. Semmi nem történt. Szépen teltek a napok-hetek és el lett felejtve.
Pofázzák még mindig, hogy a rogadt GyurcsányFeri meg az elmúltnyócév' de senkit nem számoltattak el, semmilyen pénzeket nem vettek vissza, semmiféle cégeket nem világítottak át, semmiféle vagyongyarapodás miatt egyetlen egy Maszopos politikus-hozzátartozót-családtagot, semmilyen érintett embert nem vontak felelősségre!!! Kimossák szépen egymás szennyesét, oda meg vissza. Majd ha '18ban, 22'ben, '26ban valaki más nyer és nem a Fidesz, akkor majd az mossa tisztára a jelenlegi nyócévet.
Jó reggelt kívánok, ébresztő!

csak egy néző 2016.01.05. 11:34:20

Gyönyörű szakmai pályaív. Ez a fidelitas valóban egy jól működő
inszeminátor és előnevelő intézmény.

www.kormany.hu/download/d/55/00000/CV%20dr%20%20Bitay%20M%C3%A1rton.pdf

youtu.be/xbI3H80QQOo

hirtv.hu/ahirtvhirei/szemelyeskedo-vita-alakult-ki-angyan-es-bitay-kozott-1192708

"Az államtitkár szerint az új földtörvénnyel a spekulációt akarja kiszűrni a minisztérium."

Sikerült.

i.ytimg.com/vi/8hwJ4Wx_XYo/hqdefault.jpg

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2016.01.05. 12:10:41

@pneumónia:
hát ez mellé ment rendesen, Tamás a versenyszférában dolgozik.
"Amit én láttam" - mert ezt akartad látni. Néhány, lehet, a Fidesz engedélyével, de ez a földprivatizáció nem nekik lett kitalálva, hanem a vidéki fideszes közép-felső rétegnek (plusz a pesti ügyvédeknek, lásd az írás címszereplőjét). Akik esetleg bukták volna a bérletet később, mert nem teljesítették volna még a minimál feltételeket se. (állattartás, például). Vagy félnek, hogy egy következő kormány felmondja vagy érvényteleníti a bérleteket (remélem, jogosan félnek).

atpijkamo101 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.01.05. 12:13:30

@Pipas: 1 perc jutott egy pályázatra. Egy 5 oldalast se tudsz elolvasni, értékelni annyi idő alatt.

Pipas 2016.01.05. 12:58:08

@atpijkamo101: "1 perc jutott egy pályázatra. Egy 5 oldalast se tudsz elolvasni, értékelni annyi idő alatt. "

Ha valaki 100 oldalas pályázatokról hadovál, akkor miért hinném el neki az egy percet?

Egyébként hogyan jött ki neked az "1 perc sem"? Ha a cikkben idézett számokkal számolunk, akkor ennél több az eredmény.

jt · http://lmp678.blog.hu 2016.01.05. 13:05:16

@pneumónia:
1. Hagyó, Zuschlag
2. Tizenkét éve a versenyszférában dolgozom, a képviselőség "mellékállás". Még nem voltam megélhetési, és a kedvedért nem is leszek.
@Ballib Cenzúra:
Én sem szeretném, hogy az MSZP osszon földet. Már ők is "bizonyítottak"
@Pipas: nol.hu/belfold/milliokba-kerul-a-nyilvanossag-1470491
@Peetee: Igen, így van, ezért vagyunk mindkettő ellenzéke. De az is nagy gond, hogy sokszor törvénybe iktatják a lopást, azaz ténylegesen nem követnek el bűncselekményt. A sajtónyilvánosság meg közel sem ér annyit, mint kellene.

jt · http://lmp678.blog.hu 2016.01.05. 13:26:44

@Pipas: Ha számolni szeretnél, akkor 15.000/14/12= 89 darab jut per fő per nap. Ha napi 10 órában csinálták (hétvégén és hétköznap egyaránt), az 9db per fő per óra, ez 7 percenként egy pályázat.

Ekkor azt még bele se számoltuk, hogy papíron egy pályázatot ketten is bíráltak, ami rögtön felezi ezt a számot. Ennyi idő alatt szerintem rendesen egy egyoldalast sem lehet elbírálni.

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2016.01.05. 13:26:58

Mivel maga a Fidesz egy bűnszövetkezet, ezért a büntetőjog eszközeivel kell a tagjait, és a "közelieket" kezelni. Először természetesen betiltani (a csatolt részeivel együtt - KDNP, Fideszjugend), majd egyenként megvizsgálni, hogy konkrétan mit bűnöztek. Nem mondom, hogy kis munka, hiszen a maffia mára teljesen beépült az államszervezet- és államhatalom minden részébe, áthatja az ügyészséget (ott kezdték mint tudjuk), a bíróságokat, és nyilván a rendőrséget. Ezeket mind maffiátlanítani kell, megtisztitani a fideszbűnözőktől. Lesz dolga a következő rezsimnek, az bármikor is kerül majd hatalomra. Persze, minél később, annál több lesz a kár addig.

Pipas 2016.01.05. 15:17:04

@jt: "ez 7 percenként egy pályázat."

Hát ez az, ezért kérdeztem, hogy a "kevesebb mint egy perc" hogyan jött ki.

Egyébként nem akarom védeni a politikusokat, mert nyilván rühellem őket, de egy ilyen pályázat elbírálása általában baromi egyszerű.

1. Megvan az adóigazolása, a mittumén milyen dokumentum, amit be kellett adni? Okés.
2. Tápióröcsögén pályázott még valaki? Nem? Oké.
3. Mehet.

Én legalábbis így képzelem, de semmiképpen nem mondanám, hogy nem volt sumákolás, az mindig szokott lenni. Viszont az "egy perc alatt elolvastak 1500 oldalt" nyilván butaság, nem?

Pipas 2016.01.05. 15:20:06

@jt: Ja, és még valami. Politikusok nyilván nem piszkítják be a kezüket azzal, hogy átnyálazzák a sok ezer pályázatot. Vannak nekik adminisztratív alkalmazottaik, kiadják nekik, pénteken meg megkérdezik, hogy "icuka, a pályázatokkal minden rendben van?" esetleg "az xy úr pályázatát ahogy megbeszéltük?" és kész. Hogy öten vagy nyolcan csinálták az effektív munkát az meg nem derül ki.

Pipas 2016.01.05. 16:52:43

@ipartelep: "Először természetesen betiltani (a csatolt részeivel együtt - KDNP, Fideszjugend), majd egyenként megvizsgálni, hogy konkrétan mit bűnöztek."

Na látod, ezért nem akarjuk, hogy ti kerüljetek a hatalomra, ezért nem szavaz rátok senki. Eddig még csak a ballibek akartak pártokat betiltani

csak egy néző 2016.01.05. 16:58:42

@Pipas:
Ugye emlékszel még a felcsuti suttyó, mivel is fenyegetőzött?

"Azt mondta, ha kormányra kerül, úgy fog tenni, mint Horthy a nyilasokkal: kioszt nekik két pofont, és hazazavarja őket."

Oszt mi lett belőle? Ellopta a programjukat.

fidesz maszop dk egykutya 2016.01.05. 18:38:47

@Pipas: nem csak a ballibek. Az más kérdés, hogy ti komcsik mindenkit ballibnek/nácinak/ellenforradalmárnak (aktuális álca szerint) hívtok aki nem veletek van.

Egyébként kár a gőzért "elvtárs", tudjuk, hogy loptok, és hogy a földmutyi az az, ami a neve.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2016.01.05. 19:11:53

@Pipas: Nemtom pontosan hol olvastam.

De ha a fenti cikkből indulok ki további ismeretek nélkül, akkor is 230 másodperc jut egy pályázatra.

2 hét x 5 munkanap x napi 8 óra x 12 ember / 15000 = 230,4 másodperc

Én inkább azt tudnám elfogadni, hogy nem egy (esetleg fáradt, kimerült, figyelemhiányos, nem hozzáértő) ember dönt egy pályázat sorsáról, hanem egy 3 tagú bizottság. Akkor már csak 77 másodperc jut egyre. Ez ígyse-úgyse lehetett egy pártatlan bírálat. Persze senkinek eszébe se jutott, pofára döntöttek, felvétel is van róla.

A nem csókosok pályázatát kibontatlanul küldték vissza. :))

Nem kéne tagadni az evidenciát. Nem elegáns.

Pipas 2016.01.05. 20:34:20

@atpijkamo: "A nem csókosok pályázatát kibontatlanul küldték vissza. :))"

Igen, én is olvastam. Ha igaz, akkor nagyon gáz, de én már annyi hazugságot olvastam a neten, hogy bizonyíték nélkül nem igen hiszek el semmit.

"Nem kéne tagadni az evidenciát. Nem elegáns. "

Nem volt "evidencia", pletykák voltak. És nem tagadtam, nézd nyugodtan meg mit írtam. Azt írtam, hogy az ezer oldalas pályázat nyilván csacskaság az egy perc meg nem jön ki. Ennyi.

Ettől még lehet igazság az egészben, csak nem nagyon tudom bizonyítékoknélkül elfogadni, merthogy eleve tévedések voltak benne.

"Én inkább azt tudnám elfogadni, hogy nem egy (esetleg fáradt, kimerült, figyelemhiányos, nem hozzáértő) ember dönt egy pályázat sorsáról, hanem egy 3 tagú bizottság."

A bizottság kimondottan rossz ötlet, ezért is van, hogy nem így csinálják sehol. Több bíráló kell, akiknek nem szabad tudni egymás véleményét és nem szabadna tudni, hogy ki is a pályázó. Persze sokszor ki lehet találni a szövegből meg az adatokból. De persze nem mondom, hogy így csinálták, csak így szokás.

@fidesz maszop dk egykutya: "nem csak a ballibek. "

A magyar parlamentben tudomásom szerint csak az szdsz javasolt párbetiltást, annak idején a mszp-vel közös kormányzásuk idején vetették fel a jobbik betiltását. Tudomásom szerint ilyet azóta sem csinált senki, de persze lehet, hogy tévedek.

@csak egy néző: "Oszt mi lett belőle? Ellopta a programjukat. "

Nekem inkább az a vicces, hogy ha a fidesz azt javasolja, hogy vegyünk levegőt, akkor a "demokratikus ellenzék" azonnal nyüszíteni kezd, hogy tartsuk vissza a lélegzetünket amíg meg nem fulladunk. :)

Miért ne lehetne megcsinálni valamit, ha az jó ötlet, de a politikai ellenfeleink is ezt akarják? :)

atpijkamo113 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.01.05. 21:26:54

@Pipas: "Ha igaz, akkor nagyon gáz"

Asszem az Index szerkesztősége is összegyűjtött jópárat. Kérdezd meg őket.

"Nem volt "evidencia", pletykák voltak."

Az a fideszes állatorvos bebizonyította videófelvétellel. Az ilyen méretű szándékos "vakság" elszomorít.

jt · http://lmp678.blog.hu 2016.01.05. 21:36:01

@atpijkamo113: @Pipas: Igen, kérték, hogy bontatlanul küldjék be a visszaküldött pályázatot, és szakértőkkel megnézették, belelapoztak-e. Próbáltam nap közben kiguglizni ezt a cikket, de nem találtam. De emlékszem rá, olvastam.
Hadházy hangfelvételét pedig valahol itt kell keresni: hvg.hu/itthon/20130509_trafik_Szekszard_Fidesz_hangfelvetel

Pipas 2016.01.05. 21:47:39

@jt: "A hvg.hu-hoz eljutott hangfelvétel alapján"

Azt a videofelvételt is a hvg nyomta, amelyikben a pasas a saját lakásában adja elő, hogy vendégségbe jött, nem? :)

De félre a tréfával, nem mondom, hogy nincsenek korrupt emberek, hogy nincsenek olyanok, akik visszaélnek a hatalmukkal. Biztos vannak ilyenek, mindenhol szoktak lenni. Annyit mondtam, hogy én nem veszem készpénznek ezeket a híreket, attól, hogy az index leírja meg a hvg leírja még nem esek hanyatt.

jt · http://lmp678.blog.hu 2016.01.06. 12:14:27

@Pipas: Bezony. Le is mondott a főszerkesztő rögtön.
De ezt a felvételt hallottam is, parancsolj: www.youtube.com/watch?v=sx7hGDSSAlI

Legközelebb használd a guglit!