HTML

Bemutatkozás

jakabfy.jpg

Zöld közszereplő, korábbi önkormányzati képviselő Józsefvárosban (2010-2019, LMP), Józsefváros és Ferencváros külső részének országgyűlési képviselőjelöltje (2014 és 2018). Szakpolitikai területek: gazdaság, közlekedés, energiapolitika.

Azért küzdök, hogy közös erőforrásainkat közös fenntartható jövőnk megalapozására fordítsuk, ne magánzsebekbe tömjük, és ezzel további százezreknek adunk munkát, és megélhetést.

Friss topikok

Címkék

Már 67 millión áll a józsefvárosi Habony-számláló

2018.07.04. 17:04 jt

Habony Árpád Lokál című újsága egyedül csak beleöntött állami pénzek miatt életképes. Sok tízezer emberhez juttatják el a Fidesz-propagandát, a mi pénzünkből.

Józsefvárosnak hiába van saját újságja heti 20 oldalon, (na az is olyanpártatlan”, hogy Tarlós is díjazza), fontosnak tartott 2015-ben elverni további évi 24 milliót, hogy heti egy oldalt kapjon Habony lapjában. Hiába a Lokál profilja, hogy helyi ügyekről ír, mi ezt megtesszük helyette, az újság csak behúzza a kész oldalt, és még fizetünk is érte. Nézzük, melyik mennyire éri meg!

Újság neve heti példányszám oldalszám megjelenések száma évente éves költség költség megjelent oldalanként
Józsefváros 52.000 20 52 142 millió Ft 2,63Ft
Lokál hirdetés 20.000 1 52 24 millió Ft 23,08Ft
Források: JKN zrt üzleti terve, Lokál szerződés

 

A Lokál megjelent oldalanként nagyjából

kilencszeresébe kerül, mint a saját újság.

A fenti közpénz pazarlást tetézi, hogy a mai napig nem nyert Habony cége mástól közbeszerzést, csak a Kocsis Máté vezette Józsefvárostól. Meg hogy Habony igazából egy jogerősen elítélt köztörvényes bűnöző.

2015. tavaszán Habony-számlálót indítottam, ami a fölöslegesen elköltött közpénz összegével szembesíti a képviselőket, és az ülésekre járókat. 9 millióról indult, most 67 millión áll már.

habony-szamlalo-web.jpg

 

Szavazzunk vasárnap Győri Péterre,

állítsuk meg a pazarlást,

és zárjuk el a pénzcsapokat!

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jakabfytamas.blog.hu/api/trackback/id/tr6314090933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2018.07.05. 11:04:29

Esetleg nem tudnátok egy olyan népszavazási kezdeményezést indítani, hogy a kormány, és en block a közpénzből finanszírozott vízfejek ne hirdethessenek vagy plakátolhassanak pénzért?

Az így felszabaduló milliárdokat meg a szennyvízkezelési infrastruktúrából kimaradt települések csatornázására, szennyvíztisztítójára lehetne fordítani. Pont aktuális, de valahogy kerülik ezt a témát.

Szerintem ez közügy, hogy ne a haveroknak folyassák el ezt a pénzt, hanem mondjuk környezetvédelemre legyen fordítva, így a fideszes választási bizottság se utasíthatná vissza.

Azt meg már nem is mondom, hogy a parlamentben vessétek fel ezt a témát, mert ott eleve reménytelen.

Netuddki. 2018.07.05. 11:05:39

@Netuddki.: Ja, és én EZT biztos aláírnám!

Netuddki. 2018.07.05. 11:17:32

Tudom, valamelyik párt hasonló kezdeményezést indított, de az arra vonatkozott, hogy ne csak a fidesz közeli média részesüljön a közpénzzel való kitömésből. Ami azért elég érdekes, mert elképzeltem, hogy például a HVG-ben jelennek meg a migráncsgyűlölő hirdetések. Vagy nem.

A lényeg, hogy a kormánynak nem kell hirdetnie magát, és nem kell gyűlölködő plakátkampányt folytatni. Megvan az ingyenes bejáratott útvonala annak, hogy látszódjon dolgoznak is valamit a pénzünkért, nem kell erre adófizetői pénzeket elszórni.

Miközben persze ez egy "jól működő" biznic a közpénzek haverokhoz való szivattyúzására. Többek közt ezért tarja fenn a fidesz kormány a migráncsos hisztit, hogy aztán jó pénzzért nyomhassa az ezzel kapcsolatos propagandát. Miközben azzal próbálnak védekezni, ez közérdekű tájákoztatás. Hát egy nagy lófaszt az! Bűncselekmény.
Ennek kéne egyszer és mindenkorra egy népszavazással véget vetni!

Netuddki. 2018.07.05. 11:19:09

Mondjuk már régen meg kellett volna lépni.

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2018.07.05. 13:23:10

@Netuddki.: no igen. Az MSZP indította, de nem ám azért, hogy ne legyen kormányzati propaganda, hanem azért, hogy olvasottság arányában osszák el. Pedig itt generális tiltás kéne, amit mi már többször be is terjesztettünk (nyilván hiába):
vs.hu/kozelet/osszes/betiltana-a-kormanypropagandat-az-lmp-0626

Netuddki. 2018.07.05. 20:54:51

@jt: Amíg a tolvaj maffia lesz többségben soha nem fogják szavazásra bocsájtani. Ezért kell népszavazási kezdeményezés erről a témáról.

dantee 2018.07.09. 15:39:31

Jaj de aranyos! Párttársaiddal együtt te is keményen dolgoztál azért, hogy a Fidesznek kétharmados többsége legyen és Orbán örökre bebetonozhassa magát a hatalomba, itt meg játszod a felháborodott "ellenzékit", mintha nem ti akartátok volna fenntartani ezt a rendszert.

Ez aztán tuti meló! Eléldegéltek az adófizetők pénzén, nulla felelősség, nulla munka, néha összedobtok valami műhisztit - persze csak óvatosan, nehogy a gazdi mérges legyen - és ennyi az életed.

Arról miért nem posztolsz amikor Peti cimborád büszkén újságolja el, hogy hogy ver át másokat - a "becsületes politika" jegyében? Arról miért nem posztolsz, hogy a választás előtt körbehakniztátok a sajtót azzal, hogy kizárjátok a Fidesszel együttműködő Barta Jánost, aztán végül enhyébb büntetést kapott mint az ellenzék javára visszalépő Kassai Dániel? Ja, hogy ahhoz gerinc is kéne?

Napról napra egyre többen jönnek rá, hogy kik is vagytok és mit tettetek! Őfelsége látszatellenzéke...

dantee 2018.07.09. 16:00:36

@Netuddki.: Szerencsére nem kell aggódni, Jakabfy és LMP-s társai, minden választáson, mindent meg fognak tenni azért, hogy lehetőleg örökre a Fidesz maffia legyen többségben és ők az idők végezetéig játszhassák a látszatellenzékit.

Csak jobb ilyen posztokat írkálni, mint elmenni a Tescoba árufeltőltőnek, nem?!

Persze ha a jelenlegi szinten halad tovább az LMP-ben a bolsevik tisztogatás, akkor előbb-utóbb eljutunk oda, hogy az utolsó két tag "etikai" eljárásban kizárja egymást, esetleg Sallai a demokrácia és a kultúrált "más" politika jegyében kirugdossa az utolsót a teremből. Pláne ha mosolyog.
süti beállítások módosítása