HTML

Bemutatkozás

jakabfy.jpg

Zöld közszereplő, korábbi önkormányzati képviselő Józsefvárosban (2010-2019, LMP), Józsefváros és Ferencváros külső részének országgyűlési képviselőjelöltje (2014 és 2018). Szakpolitikai területek: gazdaság, közlekedés, energiapolitika.

Azért küzdök, hogy közös erőforrásainkat közös fenntartható jövőnk megalapozására fordítsuk, ne magánzsebekbe tömjük, és ezzel további százezreknek adunk munkát, és megélhetést.

Friss topikok

Címkék

Az ügyek, melyek tényleg fontosak

2014.05.11. 19:02 jt

Tudjátok, hogy mi a fontos valójában a többi párt politikusainak? Mármint a sztereotípiákon kívül? Mint például, hogy a Fidesznek a kereszténység, miközben ahol érik üldözik a hajléktalanokat, nyilván a keresztényi szeretet jegyében. Vagy az sem volt a baloldali társadalmi szolidaritás mintaképe, amikor 2002-es hatalomra jutása után az MSZP visszavágta nullára a lakáshitelek támogatását, és helyette lakbértámogatást se vezetett be, és ezzel a lépéssel "rászabadította" az országra a devizahiteleket. Egyik sem vezethető le a programjukból, ideológiájukból.

Na és a többiek? Azokkal a pártokkal kapcsolatban nehezebb a tájékozódás, amelyek még nem voltak hatalmon. Lehet persze pártprogramokat böngészni, de ezt megtenni  kevés embernek van kedve és ideje, meg vagy beváltják, vagy nem. Ezért mától az EP választásokig egy sorozatot indítok, amelyben rövid cikkekből megtudhatjátok, melyek a fontos ügyek számomra, mint politikus számára. Nem mint párt, hanem, mint az EP lista jelölt személy számára. Próbálok naponta posztolni (vagy sikerül, vagy nem), de a sorrend nem lesz fontossági. Remélem, jobban megismeritek, merre vinném a világot, ha egyszer fontos pozícióra megválasztanátok, mint például az EP képviselőség!

Az első ügy a digitális jogokkal kapcsolatos. A webpromise.eu nyilatkozatához EP jelöltként is csatlakoztam. Fontos többek között az állami szféra döntéseinek és gazdálkodásának átláthatósága, ennek egyik legfontosabb eleme a digitális hozzáférés az állami dokumentumokhoz. Égető a szerzői jogok modernizálása,a vaskalapos szerzői jogi rendszer adaptálása a felgyorsult világhoz, a szerzői jogok érvényesíthetőségi idejének drasztikus csökkentése.

A magánszféra védelme, az internetes anonimitás itthon és külföldön is fontos, a cenzúrázási és megfigyelési technológiákat csak demokráciában, és ott is csak törvényben részletesen szabályozott esetekben szabad megendedni, és legyen tilos diktatúrákat ilyen technológiákkal ellátni!

Mindezekhez a legfontosabb alap az internethez való hozzáférés joga, és a nyílt forráskódú szoftverek és nyílt dokumentumformátumok alkalmazása az államigazgatásban.

(kép forrása)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jakabfytamas.blog.hu/api/trackback/id/tr436152226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása