HTML

Bemutatkozás

jakabfy.jpg

Zöld közszereplő, korábbi önkormányzati képviselő Józsefvárosban (2010-2019, LMP), Józsefváros és Ferencváros külső részének országgyűlési képviselőjelöltje (2014 és 2018). Szakpolitikai területek: gazdaság, közlekedés, energiapolitika.

Azért küzdök, hogy közös erőforrásainkat közös fenntartható jövőnk megalapozására fordítsuk, ne magánzsebekbe tömjük, és ezzel további százezreknek adunk munkát, és megélhetést.

Friss topikok

Címkék

Fáj? Trianon?

2020.06.02. 22:56 jt

 „Magyar az, akinek fáj Trianon” tartja a néplélekbe mélyen beleivódott mondás. Nincs olyan magyar ember, aki ne találkozott volna vele. Pedig egy nagy hazugságról van szó.

Hogy miért is? Mert ti, aki ezt használjátok, ítéletet mondtok olyanok magyarságáról is, akik magyarságához semmi közötök nincsen! Nincs közötök a nyugatra távozott, magyar gyerekeket nyugaton nevelő, a pocsék minőségű magyar közbeszédtől évtizede hallani sem akaró magyarok magyarságához, nincs közötök a magyarországi kisebbségek magyarságához, nincs közötök azoknak a magyarságához, aki szerint annyi idő eltelt már, hogy Trianon kérdése már nem számít, és azoknak a magyarságához sem, akik szerint Trianon a nemzet büntetése háborús bűneiért. Egyszerűen nem ti mondjátok meg, hogy ki a magyar.

Ők mindannyian a nemzet, a Magyar Nemzet részei. Ha tetszik nektek, ha nem. Nemzetalkótók a magyar zsidók, magyar cigányok, magyar liberálisok, magyar ateisták, magyar kommunisták, magyar zöldek, a közpénz-milliárdokkal kitömött magyar oligarchák, magyar fasiszták, a magyar buzik, de még a magyar bűnözők is, a magyar ufóhívőkről és az utcán csövező magyar hajléktalanokról nem is beszélve. Az a magyar is magyar, akit történetesen utáltok.

Eltelt csaknem száz év. Megérett már az idő, hogy a nemzet és a magyarság fogalmát elkezdjük úgy használni, hogy elkerüljük a kirekesztést, a Magyar Nemzet elaprózását, ha tetszik, belső leszalámizását. Eltekinthetnénk végre a kisebbségi magyarok magyarságának többségi magyarok általi méricskélésétől és fitymálásától, hiszen ez a közös Magyar Nemzet erejét gyengíti.

Mi, magyarok, a gyengékkel egységben vagyunk a legerősebbek, a határon túliakkal vagyunk teljesek, és a politika teljes spektrumán, közepén, balra és jobbra szét vagyunk szórva, mint minden más nemzet. Történelmünk közös, csakúgy, mint múltunk sikerei, győzelmei, kudarcai, szenvedései, véráldozatai. Mindannyiunké, kisajátíthatatlanul.

És nekem? Nekem fáj. Trianon. De nem ezért vagyok magyar. És nem is ezáltal akarok magyar lenni.

 

Az évforduló alkalmából szeretnék megosztani egy témába vágó, bár unortodox stílusú dalt a sajnos azóta már feloszlott Kozmosz együttestől, amely zseniális tömörséggel bontja ki, miért húzza a nemzetünk a rövidebbet, és amely átlendített már sok nehéz pillanaton.

 

(Ha már idáig elolvastad, pillants rá a Kutyapárt zseniális vizuális kritikájára is!)

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jakabfytamas.blog.hu/api/trackback/id/tr1115736994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2020.06.08. 15:25:52

@civisvaros___: mélyen nem ásom bele magamat a zsidó és cigány "kérdésbe". De a cigányság például tipikusan a fideszre szavaz, a zsidóság mondjuk tényleg nem.
Szerintem mondjuk meg lehet érteni ép ésszel, hogy a magyarországi születésű magyarul beszélő zsidóság, még ha nem is tud lóhátról hátrafelé nyilazni, akkor is nemzetalkotó kisebbség. Mert ha nem tekintjük annak, akkor miért várjuk el a románoktól, hogy emberszámba nézzék a magyarul beszélő székelyeket?
Az ellenzéki pártokról leírt vélemény jó részét osztom amúgy. De hogy a fidesz tönkreteszi a jövőnket, hogy a jelenben osztogathasson, így tovább uralkodhasson, az szerintem több, mint különvélemény.

Kampfer 2020.06.09. 06:27:26

Kedves JT!

"Mert ti, aki ezt használjátok, ítéletet mondtok olyanok magyarságáról is, akik magyarságához semmi közötök nincsen!"

Akkor kijelenthető, hogy nektek sincs semmi közötök a kormányt támogatók magyarságához, akiket szakmányban 'birkáztok', 'fasisztáztok' és 'náciztok', 'turbomagyaroztok' vagy 'mélymagyaroztok' naphosszat? Mert ez így simán rendben van. Továbbá lehet, hogy nincs hozzá közük, de véleményük még simán lehet róluk! Ahogy nektek is megvan a véleményetek akár a kormányról, akár az országról.

"nincs közötök a magyarországi kisebbségek magyarságához..."

Nekik van sokkal több közük a magyarsághoz, mint nektek! Mivel a baráti köröm elég nagy része sváb, illetve tót származású, simán elmondhatom neked, hogy a pokolba kívánják a 'zellenzék' döntő részét (veletek együtt), mert az általatok képviselt mocsokban még ők is csak a romlást és a pusztulást látják.

"...akik szerint Trianon a nemzet büntetése háborús bűneiért."

Nyilván nagyon sok első vh. során elkövetett háborús bűnt föl tudnának sorolni, amit a K.u.K-n belül magyarok követtek el! Tőled is várom a konkrétumokat! Mert azok nélkül joggal tekinthetőek jellemtelen senkiknek az ezt hangoztatók.

"Nemzetalkótók a magyar zsidók, magyar cigányok..."

Szerinted! Szerintünk pedig nem! Nem magyarok a cigányok, akik szakmányban 'magyaroznak' és 'parasztoznak'! Nem magyarok azok a zsidók, akik még csak definiálni sem tudják magukat ('magyar zsidók', majd 'magyarországi zsidók', később 'zsidó identitású magyarok', majd egyszerűen már csak zsidók - de hogy vallási kisebbség vagy nemzeti kisebbség, ezt maguk sem tudják?)! Továbbá egy imrekertészről vagy egy konrádgyörgyről csak egy igazi hungarofób vérlibsi állíthatja, hogy a magyar nemzet részei! Mert nem azok. Nem úgy viselkedtek, gondolkotak, kommunikáltak! És nem is úgy tettek.

"Megérett már az idő, hogy a nemzet és a magyarság fogalmát elkezdjük úgy használni, hogy elkerüljük a kirekesztést..."

Hm... Nem akartok többet 'fideszbirkázni', 'fasisztázni' és 'turbomagyarozni'? No, majd meglátjuk.

"Mi, magyarok, a gyengékkel egységben vagyunk a legerősebbek..."

A gyengékkel simán lehet. De a hungarofóbokkal, a széllibbantakkal semmiképp. Csak érdeklődöm, kedve JT, hogy pl. veled, veletek mitől lettünk volna erősebbek pl. 5 évvel ezelőtt? Amikor te magad jelentetted ki, hogy több tízezer migrit beengedtél volna és a politikai szövetségeseid egyenesen elbontották volna a határvédelmet? Ezt nevezed erőnek? Közönséges hazugság! Veszélybe sodortatok volna minket, gyengítettétek volna az országot és a védekezés lehetőségét.
Mitől lennénk erősebbek, ha azt a 'cigánytenyésztést' folytatnánk, amit a szadesz csinált a vörösökkel húsz éven keresztül és aminek a terhét most viseli a magyarság?
Mitől volnánk erősebbek attól, amit az imrekertészek, a konrádgyörgyök és a kertészákosok, mohácsiviktóriák tettek és képviseltek Magyrországon(!) a 2000-es években? Szerinted az erősebbé tette a nemzetet és az országot??? Mert akkor veled komoly baj van (ami persze már évekkel ezelőtt kiderült)!

"És nekem? Nekem fáj. Trianon. De nem ezért vagyok magyar. És nem is ezáltal akarok magyar lenni."

Esetleg azáltal, hogy ismét előidéznéd az azt kiváltó körülményeket...?

Ennél a zenénél vannak körökkel jobb, igazabb és valóban a magyarsághoz kötődő zenék/videók is. Amik számotokra simán 'nácik' vagy 'turbomagyarok'. Minket pedig AZ lendít át a nehéz pillanatokon, az mondja el az igazat és azt hisszük a sajátunknak. Nem nálad van az igazság! Most sem... Ahogy ezt a 'támogatottságotok' is nagyon jól bizonyítja már hosszú ideje! Szerencsére...
Kampfer

Kampfer 2020.06.09. 06:29:32

@civisvaros___: +1!

Sok gondolatoddal egyetértek.
Kampfer

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2020.06.09. 17:19:43

@Kampfer:
1. Én nem nácizok senkit. A fideszeseket se. Tök kontraproduktív. Hogy mások, más pártok megteszik, az nem kedvemre való (mert kontraproduktív). De azt is látni kell, hogy ez az ő politikai termékük, amellyel sokat buktak már, mégsem adták fel, mert azt gondolják, hogy egyszer működni fog. Szerintem nem, de semmi közöm hozzá.
2. Magyarországi kisebbségek "a pokolba kívánják a 'zellenzék' döntő részét (veletek együtt), mert az általatok képviselt mocsokban még ők is csak a romlást és a pusztulást látják." Nem tudom, de tegyük fel, hogy így van! Csakhogy én arra utaltam, hogy a kisebbségeknek legyen már joga eldönteni, hogy magyarnak vallják magukat vagy sem. Politikai preferenciájukhoz ennek semmi köze.
3. Szerintem Trianon nem a nemzet büntetése háborús bűneiért. Csak annyit írtam, hogy ez is egy ép ésszel felfogható álláspont. Konkrétumokat ne tőlem várj!
4. Magyar zsidók és magyar cigányok kérdésköre: ha azt mondod, hogy ők nem nemzetalkotók, akkor deportálnád őket, mint Szálasi? Mert ha igen, akkor az 1-es pontot szem előtt tartva ki kell mondjam, hogy te tényszerűen náci vagy. És ez nem politikai értékítélet, hanem az állításaidból logikai levezetéssel következő tény.
Ha pedig nem deportálnád őket, miközben nem tekinted őket a nemzet részének, akkor pedig nemzetellenes vagy.
Nem lesz ebből más kiút, mint hogy elismerjük őket a nemzet részének.
5. Menekültek öt éve: rosszul emlékszel. Azt nem írtam le egy szóval sem, hogy beengedném őket (ez a menekültügyi eljárásban minden esetben egyéni mérlegelés kérdése, sosem kollektív), hanem hogy átengedném őket.
6. Politikai szövetségeseim a pártomon kívül nekem nem nagyon vannak. Még soha nem indultam más logó alatt, közös frakcióba nem léptem be, jelenleg pedig közhatalmi funkcióm nincs. Az utolsó parlamenti és EP választáson nem nyertem mandátumot, az önkormányzatin pedig nem is indultam. Ilyen módon nem tudok és pláne nem is akarok felelősséget vállalni mások dolgaiért, még a határkerítés meg a régebbi cigánypolitika ügyében sem.
7. "Esetleg azáltal, hogy ismét előidéznéd az azt kiváltó körülményeket...?" Nyilván. Még Belgiumnak is hadat üzennék. És megölném a trónörököst. Ha lehet, kétszer is.

Kampfer 2020.06.09. 20:41:15

@jt: "Én nem nácizok senkit. A fideszeseket se. Tök kontraproduktív."

Ó, dehogynem! :-) Engem is és még nem kevés társunkat is. Természetesen ez engem egyáltalán nem frusztrál. Ha 'leliberálisoznak', vagy 'leszocdemeznek', azon fölkapnám a vizet.

"...én arra utaltam, hogy a kisebbségeknek legyen már joga eldönteni, hogy magyarnak vallják magukat vagy sem."

Én pedig arra, hogy ezt már megtették! Melyik valóságot szemléled? A cigányok, akik bőszen 'magyaroznak' és 'parasztoznak', már felvállalták, hogy ŐK NEM MAGYAROK! Az 'imrekertészek', a 'konrádgyörgyök' és a 'kertészákosok' is fölvállalták, hogy ők NEM MAGYROK, hanem biza' zsidók. Nem mi írtuk ki őket a közösségből, hanem ők, saját magukat. Ahogy a cigányokat sem rekesztette ki a társadalomból senki, csak ők saját magukat! A viselkedésükkel, tetteikkel, retorikájukkal. Az, hogy a magyarság ezután elkönyvelte őket annak, amik, az már csak az okozat. Ezt ne kérjed számon se a kormányon, se a magyarságon!

"Politikai preferenciájukhoz ennek semmi köze."

Francot nem! A koszhadék ellenzék, a ballibák, a hungarofób kis jogvédők, 'pardavimárták' támogatják, képviselik őket! Hát hogyne volna érdekes a politikai preferenciájuk? Az! Sőt! Kulcsfontosságú! Ez az aljadék, tetves senkiházi 'tordaibence' nevezetű söpredék is a gyilkos, undorító cigányokért állt ki, miután azok kinyírtak két magyart a pesti aszfalton!
ÖN HAZUDIK! Ezeknek a semmirevaló, hungarofób söpredékeknek a politikai preferenciája lényeges és persze egyértelmű is. A ballib ellenzékhez köthető hungarofób mind!

"Szerintem Trianon nem a nemzet büntetése háborús bűneiért. Csak annyit írtam, hogy ez is egy ép ésszel felfogható álláspont. Konkrétumokat ne tőlem várj!"

Leírtad! Miközben ez egy közönséges hazugság, semmivel sem tudod igazolni te sem és az a szarházi sem, aki ilyet állít! De azért ugye el lehetett kiabálni a naplementébe, hátha fölkapja valami ballib sajtótermék...!

" ha azt mondod, hogy ők nem nemzetalkotók, akkor deportálnád őket, mint Szálasi?"

Simán! Mindenki számára jobb lenne. Ők végre megszabadulnának a gaznáci magyarok uralma alól, nem kellene többé velünk egy levegőt szívniuk, mi pedig végre megszabadulnánk ezektől a semmirevaló söpredéktől. Ahogy mondani szokás: 'win-win' helyzet volna. A határon leadnak minden doksit, töröljük őket minden nyilvántartásból, fölhomályosítjuk őket, hogy ide többet a büdös életben nem jöhetnek és mindenki boldog.

"Mert ha igen, akkor az 1-es pontot szem előtt tartva ki kell mondjam, hogy te tényszerűen náci vagy."

Látva azokat a patkányokat, akik már 10 éve folyamatosan náciznak, ez egyre kevésbé tűnik sértőnek. Voltaképp azon is el kell gondolkodni, ha ilyen szaremberek ennyire ki vannak tőlük bukva, akkor nem is lehetnek olyan rossz arcok azok a nácik.

"Ha pedig nem deportálnád őket, miközben nem tekinted őket a nemzet részének, akkor pedig nemzetellenes vagy."

Ezt megválaszoltam. És épp azért, mert nem vagyok a magyar nemzet ellensége! Ezért zavarnám el mind, ne kellje miattunk itt szenvedniük! :-)

"...rosszul emlékszel. Azt nem írtam le egy szóval sem, hogy beengedném őket..."

Biztos? Téged idézlek az arhívból. Nekem válaszoltad:

"Azt meg nem tartom ördögtől valónak, hogy Magyarország 1% körüli mértékben kvóta alapon befogad. Ha egymillió szír érkezik az EU-ba, akkor ez az ország lakosságának egy ezreléke, ezer lakosra egy bevándorló."

Vagyis simán 10000 migri retket idehoztál volna, ha ez rajtad múlt volna! Te magad írtad le nekem egy válaszodban! És én emlékszem rosszul...? Kicsit hibás a politikus memóriád!

"...hanem hogy átengedném őket."

Ezt már akkor is leírtuk neked tucatnyian, hogy ez miért faszság és miért lenne később szívás nekünk! Ha nem akar itt lenni, akkor bejönnie sem kell! Menjen merkelisztánba Szibérián vagy a Szaharán keresztül. Kit érdekel...? Itt ne!

"Politikai szövetségeseim a pártomon kívül nekem nem nagyon vannak."

Lassan már a pártodon belül sem... :-)

"... jelenleg pedig közhatalmi funkcióm nincs."

Ezt örömmel olvasom! Bízom benne, hogy ez minél előbb elmondható lesz a teljes 'magyar'(országi) ellenzék minden koszhadék tagjáról is!

"Még Belgiumnak is hadat üzennék."

Ostobaság volna! Fölszámolják azok a senkiházi tetvek saját magukat! Milyen kár...! Ja, nem az. ;-)

"És megölném a trónörököst. Ha lehet, kétszer is."

Ezzel nincs problémám. Tedd, lehetőleg az anyját is! Háromszor! :-) De szívből remélem, hogy mikor ez bekövetkezne, már az összes benelux patkány egy meszesgödör alján oszlik azzal a verhofstadttal az alján! Ebben az esetben elmondható volna, hogy az emberiség javára cselekedtél! :-)
Kampfe
süti beállítások módosítása