HTML

Bemutatkozás

jakabfy.jpg

Zöld közszereplő, korábbi önkormányzati képviselő Józsefvárosban (2010-2019, LMP), Józsefváros és Ferencváros külső részének országgyűlési képviselőjelöltje (2014 és 2018). Szakpolitikai területek: gazdaság, közlekedés, energiapolitika.

Azért küzdök, hogy közös erőforrásainkat közös fenntartható jövőnk megalapozására fordítsuk, ne magánzsebekbe tömjük, és ezzel további százezreknek adunk munkát, és megélhetést.

Friss topikok

Címkék

Tiszta vizet a pohárba! - Jakabfy Tamás, Józsefváros polgármesterjelöltje

2014.08.27. 01:01 jt

Jakabfy_eleg_volt plakat_v3b_web.jpgMit tartasz elsődleges sikerednek a mostani ciklusban?

Büszke vagyok arra, hogy a többi párttal való sok véleménykülönbség ellenére az én javaslatomra kerültek fel a képviselő-testületi ülések hangfelvételei az internetre, és szintén javaslatomra épít használható kerékpártárolókat Józsefváros.
Konstruktív ellenzéki vagyok, és komoly bírálatokkal élek a pazarló és felelőtlen gazdálkodás, furcsa beszerzések, indokolatlan kedvezmények esetén ami számos esetben előfordult.

Polgármesterként mi lenne a legelső intézkedésed?

Ha megfelelő felhatalmazást kap az LMP, első intézkedésünk az lesz, hogy sokkal nagyobb nyilvánosságot vezetnénk be az önkormányzat munkájában. Közzétennénk az interneten az önkormányzat megbízási szerződéseit, azokhoz kapcsolódó kifizetéseket. Ezzel jóval átláthatóbb lesz a működés, mindenki ellenőrizheti, kinek fizetik ki az önkormányzat által kezelt közös vagyonunkat. Ezt az elmúlt 1-2 ciklusra is megtesszük visszamenőleg.

Az alacsony szintű korrupció megfékezésére névtelen bejelentő vonalat hozunk létre, a bejelentéseket egy speciális szakértői csoport vizsgálja ki, majd hozza nyilvánosságra. A kerület és mindanyunk érdeke, hogy a mindent átszövő korrupció csökkenjen. Kipucolnám az offshore cégeket, ahol lehetséges, szerződéseiket felmondjuk, ahol nem, ott a kapcsolatot minimálisra csökkentjük.

Mennyit hozhatna ez a kerületnek?

Csak a Trefort utcai ingatlan ügyében több százmillió forint építési beruházással tartozik a kerületnek egy offshore cég. Az elmúlt 4 évben semmi nem épült, de a kerület sem lépett.

Mi a legfontosabb hosszú távú célod?

Rendezett együttélést! Nagyon fontos, hogy ellenőrizzük, hogy az önkormányzat tulajdonában azok tartózkodjanak, akik arra jogosultak, sehol se legyen átjáróház, fizetővendég-szolgálat. Hogy a nehéz helyzetbe került családokon segítsünk, elindítanánk egy civil szervezet által kezdeményezett „Munkáért lakhatás” programot, valamint létrehoznánk a családok átmeneti otthonát. Ez utóbbi véleményem szerint törvényi kötelezettsége az önkormányzatnak, és igény is volna rá. A szociális ellátórendszer szereplőinek munkáját még összehangoltabbá tennénk és átfogó felvilágosító munkába kezdenénk, hogy a helyiek vegyenek igénybe minden szociális ellátást, amire jogosultak! Nem lehet, hogy nyáron csak a rászoruló 3000 gyereknek kevesebb, mint tizede részesüljön étkeztetésben!

A legégetőbb kérdés a kerületben is a munkahelyteremtés!

Fontosnak tarom, hogy munkát adjunk helyben az embereknek! Saját céget alapítanánk a karbantartási munkák elvégzésére, elsősorban helyieket foglalkoztatva. Továbbá főzőkonyhát hoznánk létre kőbányai mintára, hogy a napi több ezer adag ételt itt állítsuk elő, ne máshonnan hozzuk be, másnak hajtva hasznot! Ha az állam az LMP fenntartható rezsicsökkentés programját végrehajtaná, kb 100.000 embernek tudnánk munkát adni az építőiparban. Ez pont Józsefváros szegényebb részén lenne a legnagyobb segítség, ahol többen vannak az átlagnál képzetlenebbek, így akár több, mint ezer józsefvárosit is foglalkoztathatna ez a program

Hogyan tervezed Józsefváros jövőjét, mivel csábítanál befektetőket a kerületbe?

A 150 milliárdos múzeumnegyedet nálunk a városligeti fák kivágása helyett a Józsefvárosi pályaudvar területén kell felépíteni. Egy ekkora léptékű beruházás fellendítené az idegenforgalmat, a kultúrát, javítaná a közbiztonságot, és fellendítené a környező negyedek ingatlanárait. A rozsdásodó pályaudvar helyén pedig alacsony beépítettségű terület jönne létre sok parkkal. Azt gondolom, hogy ez a projekt a Józsefvárosban még olcsóbban is megvalósítható. Sajnálom, hogy az itt megválasztott fideszes polgármester még napirendre venni sem hajlandó az ötletet. Vajon miért elégedett azzal, hogy ezt a pénzt Zuglóban költik el? Nem értem az okát.

Mit tennél a közbiztonság javításáért, amely állandó kérdés a kerületben?

A legfontosabb, hogy biztosítani fogjuk, hogy elegendő személyzet felügyelje a térfigyelő kamerákat, és hogy jelzésükre gyorsan ki is vonuljanak. A munkahelyteremtési, és rendezett együttélés programmal, a beruházásokkal az emberek élete javulna, vele együtt a közbiztonság és az itt élők biztonságérzete. Addig is a szomszédok és kisközösségek egymásra figyelésével thetünk legtöbbet a javulásért.

Mit és hogyan támogatnál még a kerület érdekében?

A Fidesz nem bírja a konstruktív kritikát, így a tőlük független civil szféra támogatását teljesen elvették. Én viszont hiszek a független civil életben, amely a hatalom kontrollja. Civil centrumokat hozunk létre, ahol a szervezetek otthont találhatnak, megtarthatják gyűléseiket, fórumaikat.

Nagyon fontos, hogy az LMP nem a múltnak, és nem a múltban él! A józsefvárosiak napi problémáival foglalkozunk, nem állítunk megosztó emlékműveket, emléktáblákat, kettőskeresztet, több problémánk van a jelenben is annál, mint hogy rég letűnt írókról szóljanak a testületi ülések!

Mit hoz a családod a terveid közé?

A Fecske utcában Józsefváros szívében élünk, másfél éves kisfiunkkal. Neki az lenne most a legfontosabb, hogy kisebb legyen a zaj, és a levegőszennyezés, amely évekkel rövidíti meg a belvárosiak életét. Nekik is jobb lesz, ha a kerület élhetőbbé válik!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jakabfytamas.blog.hu/api/trackback/id/tr716632519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása