HTML

Bemutatkozás

jakabfy.jpg

Zöld közszereplő, korábbi önkormányzati képviselő Józsefvárosban (2010-2019, LMP), Józsefváros és Ferencváros külső részének országgyűlési képviselőjelöltje (2014 és 2018). Szakpolitikai területek: gazdaság, közlekedés, energiapolitika.

Azért küzdök, hogy közös erőforrásainkat közös fenntartható jövőnk megalapozására fordítsuk, ne magánzsebekbe tömjük, és ezzel további százezreknek adunk munkát, és megélhetést.

Friss topikok

Címkék

Barikádot a főtérre!

2016.08.22. 17:29 jt

Bár a napi politikai híreket olvasva néha tényleg nekem sincs jobb ötletem, mint hogy utcai harcokkal kell elzavarni a politikai elitet, de most ez a cikk másról szól. Ők akarnak barikádot állítani...

A mai bizottsági ülésre bejött egy előterjesztés, hogy Józsefváros nemrégiben agyontérkövezett főterére 56-os barikádot szeretnének állítani. Ilyet, mint ez:

(kép innen)

Rendjén is való volna, hogy megemlékezzünk 56-ról, de lássuk, hogy a Fidesz ezt hogy gondolja:

A közterület foglalási engedélyt kérte és kapta a Gerilla PresS kft. Ez a köztudottan Fidesz közeli cég, amely a pestisrácok pont hu portált adja ki. Szerepel a Fidesz frakció fizetési listáján, az állami hirdetési kampányok (pl menekültkampányLiget projekt, migráncskampány) kedvezményezettei között, szponzorált cikkekkel tartja jó az állam, de már Gipsz Jakab botrányba is keveredett. Árbevételét nyilván ezek a sokszor tízmilliós tételek fújták fel 2011 és 2015 között 9 millióról 125 millióra.

Na ez a cég kérte a hozzájárulást a Horváth Mihály tér elfoglalására, amelyet a fideszesektől meg is kapott. Annak ellenére is, hogy a következő dolgokra is felhívtam a figyelmet:

  • a cég tevékenységei között nem szerepel olyan, amely alapján ilyen rendezvényt megszervezhetne,
  • a cég végrehajtás alatt áll,
  • alkalmazottai száma 4 fő (azóta más adatot is találtam, amely szerint 8 fő),

Azóta kiderült az is, hogy Huth Gergely 2019 január 14-ig cégjogi eltiltás alatt áll.

A Hivatalunk álláspontja szerint a közterület foglalásához ilyesmi dolgokat nekünk vizsgálnunk nem kell. Szerintem meg ezek alapján a cég nem jogosult és nem is képes egy ekkora rendezvényt lebonyolítani. Nyilván újra kap majd egy 50-100 milliós csekket valamelyik minisztériumtól, megcsináltat mindent alvállalkozókkal, a fölösleget meg zsebre vágja. Undorító, hogy ezt csinálják az 56-unkkal!

Valóban, forradalom kéne már...

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jakabfytamas.blog.hu/api/trackback/id/tr7111357356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lucifer Morningstar 2016.08.23. 07:13:16

Ugyan már rég kiestem ebből a témából, de hajdanában magánszemély is adhatott be közterület foglalást.
Azóta változhatott, hiszen a beadványok legfőbb elbírálási szempontja a fideSS csókosság, de láthatóan itt még az sem működött. Valaki rinyál, ha 56-ot sem merik már megünnepelni.

Milyen faramuci helyzet lenne, ha a köznép a fideSS csókos által épített barikádot használva 56 szent ünnepén zavarná el a fideSS-t.

Netuddki. 2016.08.23. 08:30:07

@Lucifer Morningstar: Szép is lenne ha csak ennyin múlna...

rnz 2016.08.23. 09:09:40

@Lucifer Morningstar: Nem csak hajdan, most is lehet beadni. Más néven egyébként közterület-használati engedélyként is szerepel. Elvileg egy szemetes konténer lerakásához is ilyen kell. Az hogy ezen a területen miket lehet csinálni már más kérdés.

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2016.08.23. 10:39:53

@rnz: Persze, hogy lehet beadni. Ki lesz az, aki megpróbál egy egész teret egy hónapra lefoglalni? Ennek a mostaninak az elengedett ára 17.384.548Ft+ÁFA.

rnz 2016.08.23. 11:15:09

@jt: Egy film (akár reklámfilm) forgatásánál ez aprópénz. Csak hogy egyet mondjak. Ráadásul elszámolható költség.
süti beállítások módosítása