HTML

Bemutatkozás

jakabfy.jpg

Zöld közszereplő, korábbi önkormányzati képviselő Józsefvárosban (2010-2019, LMP), Józsefváros és Ferencváros külső részének országgyűlési képviselőjelöltje (2014 és 2018). Szakpolitikai területek: gazdaság, közlekedés, energiapolitika.

Azért küzdök, hogy közös erőforrásainkat közös fenntartható jövőnk megalapozására fordítsuk, ne magánzsebekbe tömjük, és ezzel további százezreknek adunk munkát, és megélhetést.

Friss topikok

Címkék

Bojkott helyett: egy IGEN és egy NEM!*

2016.09.27. 15:57 jt

Ma a baloldal népszavazási bojkottfelhívását megindokló, általuk minden csatornán terjesztett hamis érvrendszerről ejtünk pár szót. Ez nagyjából így szól:

Ha elmész, aláírásoddal hitelesíted, hogy a szavazólapot felvetted, akármilyen szavazatot adsz le, az egyszínű fideszes szavazatszámláló bizottságok a számoláskor kiveszik a szavazatodat, és kicserélik egy érvényes NEM-re.

A dolog több helyütt sántít. Először is, tényként kezeli, hogy a bizottságok csalni fognak. Viszont a legtöbb helyen a bizottságok tanárokból, orvosokból, és egyéb köztisztviselőkből állnak, akik sok választás óta segítenek a lebonyolításban. Ők a törvény ereje szerint senkinek sincsenek alárendelve, csak a választási törvénynek, még egy kis településen valószínűtlen, hogy közülük mindenki fenyítés hatására vagy meggyőződésből megszegné esküjét úgy, hogy ezt bármelyik másik tag tanúsíthatja.

Ha mégis, akkor kevés helyen csalni nagyon kiugró eredményeket eredményez, furcsa, ha kétszer annyi például az érvénytelen, vagy sokkal több a NEM, mint a szomszéd körzetekben. Sok helyen csalni meg nagyon nagy kockázat, szavazatszámlálók ezrei, tízezrei kell, hogy beavatottak legyenek, és egyik sem beszélhetne ki, mert az első elindítaná a lavinát. Az "elmélet" eleve feltételezi, hogy csalnak, akkor is, ha ezzel választás rendje elleni bűncselekményt követnek el, ami börtönnel büntethető.

BTK 350. § (1) Aki a választási eljárásról szóló törvény vagy a népszavazás kezdeményezéséről, az európai polgári kezdeményezésről, valamint a népszavazási eljárásról szóló törvény hatálya alá tartozó választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés során
g) meghamisítja a választás, a népszavazás, a népszavazási vagy az európai polgári kezdeményezés eredményét,
bűntettet követ el és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ha viszont azt feltételezzük, hogy csalnak, és ebben minden tag együttműködik, akkor jóval egyszerűbb a szavazás végén szándékosan a valósnál nagyobb részvételt jelenteni, és a bojkottálók nevében aláhamisítani, hogy a szavazólapot felvették, majd ennyi érvényes NEM szavazatot az urnába dobni. Ezt nem lehet megtenni a tudatos választók szándékos kétikszes érvénytelen szavazatai esetében*.

ui: megint ment ám a hiszti a bal térfélen, hogy a Nemzeti Választási Bizottság érvényesnek akar tekinteni érvénytelen szavazatot. Ennek a valósághoz semmi köze nincs, mindig is az volt a szabály, hogy egy karikát két egymást metsző vonallal lehet megjelölni, semmi mást figyelembe venni nem lehet.

* a szándékos érvénytelen szavazatra buzdítás az LMP álláspontjával szembeni kisebbségi vélemény.

47 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jakabfytamas.blog.hu/api/trackback/id/tr9911747289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.28. 19:02:59

"Sok helyen csalni meg nagyon nagy kockázat"

A tarfikmutyinál mindenhol csaltak. És?

Azt ne mondd, hogy választásnál ez komolyabb, mert a kopasz verőlegények a választási irodában is akármit csinálhattak.

midnight coder 2016.09.28. 19:06:25

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelenül szavazok: Nem valószínű, hogy minden szavazóhelységben hegyekben állnak majd a kopaszok. Amúgy pedig szavazz amíg lehet, 20 év múlva, amikor majd Európában a Saria alapján meg a törvénykezés, már aligha lesz alkalmad erre.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.28. 19:14:52

@midnight coder: "20 év múlva, amikor majd Európában a Saria"

:)) Neked súlyos mentális problémád van. Az indokolatlan rettegés teljesen evette az eszedet. De megnyugtatlak, ha valós veszély leselkedne a "muszlim háttérhatalom" irányából, az orbán lenne az utolsó, aki két szalmaszálat keresztbe tenne az elkerülése érdekében.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.09.28. 19:33:33

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelenül szavazok: neked vannak sulyos mentalis problemaid
egyszoval hulye vagy
es nem ertem, hogy neked es a hozzad hasonlo hulyeknek miert baj es gyulolet, ha leszavaztok arra, hogy idegen allampolgarok letelepiteserol a Magyar parlament dontson?
miert job ha brusszel?
barom

ogli dzsí 2016.09.28. 19:37:46

Senki se mondta se a baloldaliaknak, se az EUnak hogy ne küldjön szavazatszámlálókat, más választásokon is szokott lenni megfigyelő

A baloldal óriási pofont fog kapni, ezért eleve nem küldtek számlálókat, hogy lehessen hápogni a 9x%-on

Aldou Raine 2016.09.28. 19:39:40

Egy kósza gondolat: ha elmégy szavazni, akkor ott aláírsz, ami bekerül egy nyilvántartásba. Később ha a politikai hatalom - mely még évtizedekig a Fidesz lesz - utánanéz a nevednek (bármilyen ügy kapcsán) azt látja, hogy megjelentél, majd feltételezi (ezen keresztül) hogy része voltál annak a 95% -nak aki nemmel voksolt. (Ekkora arány fogja ugynis a nemeket bejelölni). Vagyis egy érvénytelen szavazattal, HA ELMÉGY megtéveszted a Kubatov-rendszert és a rezsimet! Szóval hajrá! Szavazzatok érvénytelenül (és menjetek el)!

Netuddki. 2016.09.28. 19:45:05

@hagyma: Mijafsznak pofázol bele a magyarok dolgába? Mi se dumálunk bele, hogy a Trumpra vagy a Clintonnéra szavazol. Onnan azusából a zöldkártyáddal meg honnan tudhatnád mi folyik itt? Foglalkozz a magad dolgával! Ennyi.

Netuddki. 2016.09.28. 19:49:20

Tamás, Te még hiszel a mesékben? Mióta zavarják a törvények ezt a tolvaj bandát? Hazug, tolvaj, fideszes a neved. Kíváncsi vagyok a horvát választási csaláshoz volt-e köze a fidesznek?

Ha meg aláhamisítják a nevemet, akkor nagyon meg fogják bánni, mert ki fogom kérni a jegyzőkönyvet és megnézem.

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2016.09.28. 19:57:29

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelenül szavazok: azért egy hivatalos népszavazás alatt elkövetett csalás egész nyilvánvalóan kiváltja a nemzetközi közösség reakcióját. Ez már nem belügy, mint a folyamatos lopás.

@Aldou Raine: Hát igen :D De azért én még naivan hiszek abban, hogy a választási iratokat nem szkenneli be Kubatov...

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.09.28. 20:03:45

@hagyma: fideSSeske, tudod, az EU tagság nem csak ellopható pénzeket jelent, kötelezettségekkel is jár. Csak ezt ez a félkomancs-félnáci söpredék nem akarja felfogni.

ogli dzsí 2016.09.28. 20:04:53

@jt: azzal nem foglalkoztál hogy miért nincsenek ballenzéki szavazatszámlálók és EU megfigyelők?

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.09.28. 20:06:07

@ogli dzsí: igazi jóstehetség vagy. Menj a vajna tívíre jósolni! Ja, hogy nem jós vagy, csak egy gátlástalan, rosszindulatú tetű? Én kérek elnézést.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2016.09.28. 20:27:11

Hónapok óta nem bírjátok eldönteni hogyan kellene a NÉPNEK szavaznia

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2016.09.28. 20:29:44

@Tibi !: őőő ha jol emlékszem a legutóbbi szavazat elcsalas nem nalunk volt hanem a mintaallam Ausztriában
Roppant kellemetlen.persze arrol nem született ennnyi poszt mint arrol hogy akkor most hogyan kellene csinalni hogy Nehogy orbannak legyen igaza.mimtha erről szolna ez az egész

Kampfer 2016.09.28. 20:52:27

"a szándékos érvénytelen szavazatra buzdítás az LMP álláspontjával szembeni kisebbségi vélemény."

Tehát akkor ön még továbbra is egy 'magányos hős', aki még a 'zelempé' hivatalos véleményével is szembe tud menni? Ez szuper!
Úgy értem, az egy jó dolog, hogy a politikus a politikai szervezet véleményével ellentétben is megfogalmazhat saját politikai véleményt! A szoci*nista párt esetében ez ugye nem sikerült...

Továbbra is hiányolom, hogy ön egyértelműen tisztázza, hogy KÍVÁNATOSNAK TARTJA migránsok betelepítését Magyarországra! Szerintem ez lenne a korrekt ebben a helyzetben! Akár 'igen'-t is mondhatna a népszavazáson! Több köze lenne a 'demokratikus' elvekhez! Nem...?
Továbbá az is megnyugtató, hogy mégsem akkora vérdiktatúra ez a politikai rezsim, ha egy ellenzéki párt önkormányzati képviselője egy demokratikus intézmény bojkottjáról/kijátszásáról/érvénytelenné tételéről publikál, bármilyen retorzió vagy hátrányos jogkövetkezmény veszélye nélkül (jól van ez így)! Egy diktatúrában azért már legalább beröffentettek volna egy fekete 'pobjedát', hogy hajnali kettőre odaérjen a 'nyolcba'! Nem?
Kamp.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.28. 20:59:57

@jt: "egy hivatalos népszavazás alatt elkövetett csalás egész nyilvánvalóan kiváltja a nemzetközi közösség reakcióját"

Gondolom figyeltél az elmúlt 6 évben. Milyen reakciót váltott ki az EU pénzek látványos ellopása, a fékek és ellensúlyok szisztematikus leépítése? MAXIMUM egy kötelezettszegési eljárást, amin az orbán röhög egyet, és kitáncol belőle.

Én azt értem, hogy becsületes naív ember (=nem cinikus, amivé itt válik az ember) vagy. De nem tűnt fel neked, hányszor mondtad, hogy "nem hiszem, hogy ezt meg merik lépni"? És mindig meglépték.

Egyébként meg húszmilliárd közpénzből kampányolni vastagon kielégíti a választási csalás fogalmát. Semmi reakció sehonnan.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.28. 21:06:34

@Kampfer: "publikál, bármilyen retorzió vagy hátrányos jogkövetkezmény veszélye nélkül (jól van ez így)! Egy diktatúrában"

Persze, ez nem diktatúra, hanem authoriter rendszer. Abban a pillanatban, mikor az építmény elkészül, és nem dumálhatsz, akkor lesz diktatúra. De ezt más nem fogod tudni kimondani, mert elvisz a fekete autó.

- Nem nyitom az ejtőernyőt, ez még csak zuhanás, nem becsapódás.
- Nem nyitom az ernyőt.
- Nem nyitom az ernyőt.
- Nem nyitom az ernyőt.
- Nem nyitom az ernyőt.
- Nem nyitom az ernyőt.
- Puff!
- Öööö... talán mégis nyitni kellett volna, hiába nem becsapódás.

Gy.k.: zuhanás = authoriter, becsapódás = diktatúra

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.28. 21:09:30

@Tibi !: "ki fogom kérni a jegyzőkönyvet és megnézem."

Nem kapod meg. Mire kiperled, meg lesz semmisítve. Eljátszották sokszor. Csaxólok.

Egyébként meg egy fecske nem csinál nyarat. Aki baszik elmenni, mégjobban baszik ellenőrizni.

morph on deer 2016.09.28. 21:10:40

"...furcsa, ha kétszer annyi például az érvénytelen, vagy sokkal több a NEM, mint a szomszéd körzetekben.

Márhogy kinek furcsa?
Csak nem a hithű rajongóknak?

Lehet, hogy "a legtöbb helyen a bizottságok tanárokból, orvosokból, és egyéb köztisztviselőkből állnak, akik sok választás óta segítenek a lebonyolításban", de önmagában ez egyáltalán nem garancia a pártatlanságra!

Mitől is lenne az, csak kèrdem?

Legutóbb is rekordsebességgel sikerült bezúzni a szavazólapokat, most sem valószínű, hogy másképp lesz.

Egy dolog naív bambának lenni, megint egy másik kollaborálni, jó, tudom!
Csakhát az eredmény szempontjából az ok tökmindegy.

Csak szólok, hogy

morph on deer 2016.09.28. 21:11:30

"...furcsa, ha kétszer annyi például az érvénytelen, vagy sokkal több a NEM, mint a szomszéd körzetekben.

Márhogy kinek furcsa?
Csak nem a hithű rajongóknak?

Lehet, hogy "a legtöbb helyen a bizottságok tanárokból, orvosokból, és egyéb köztisztviselőkből állnak, akik sok választás óta segítenek a lebonyolításban", de önmagában ez egyáltalán nem garancia a pártatlanságra!

Mitől is lenne az, csak kèrdem?

Legutóbb is rekordsebességgel sikerült bezúzni a szavazólapokat, most sem valószínű, hogy másképp lesz.

Egy dolog naív bambának lenni, megint egy másik kollaborálni, jó, tudom!
Csakhát az eredmény szempontjából az ok tökmindegy.

Csak szólok, míg nem késő!

morph on deer 2016.09.28. 21:12:54

@morph on deer:
Elnézést s dupla postért! Véletlen volt!
Már megint!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.28. 21:14:04

@morph on deer: :)) Ugyanarra gondolunk. Mire képes a tapasztalat!

((A kétszeri kommentelésed a blogmotor ismert hibája, nem a tied.))

morph on deer 2016.09.28. 21:20:48

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelenül szavazok:
- Nem nyitom az ernyőt.
- Nics is ernyő, baxki, mert azt is ellopták!

"(Utazásához) zuhanásához jó utat kíván Habony & Co."

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.28. 21:28:45

@Kampfer: "az egy jó dolog, hogy a politikus a politikai szervezet véleményével ellentétben is megfogalmazhat saját politikai véleményt! A szoci*nista párt esetében ez ugye nem sikerült..."

Nem tisztem az MSZMP-t védeni, de nem ott, hanem a FideSS-nél van az, hogy nem létezik egyéni álláspont.

morph on deer 2016.09.28. 21:39:34

Majdnem! (hülye)
Azért mindenki figyelmébe ajánlom, aki lapít, és abban reménykedik, hogy mindig csak másról lehet szó..!
Hát nem.

Mindenkinek figyelmébe ajánlom Martin Niemöller német teológus szavait. Érdemes gondolkodóba esni, ki meddig hajlandó szótlan maradni...

"Mikor a nácik elvitték a kommunistákat, csendben maradtam, hisz nem voltam kommunista.

Amikor a szakszervezeti tagokat vitték el,
csendben maradtam, hisz nem voltam szakszervezeti tag.

Amikor a szocialistákat bezárták, csendben maradtam, hisz nem voltam szocialista.

Amikor a zsidókat bezárták, csendben maradtam, hisz nem voltam zsidó.

Amikorra engem vittek el, nem maradt senki, aki tiltakozhatott volna."

Van ez így.

ogli dzsí 2016.09.28. 21:42:14

@morph on deer: De most hogy a kecskepásztorokat akarják elvinni (Svédországbul), nehogy csendben maradj!...:)

Kampfer 2016.09.28. 21:57:46

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelenül szavazok: Tudod, az a helyzet, hogy 2002-ben sétarepülésnek indult a sztori, úgy lett belőle zuhanás, hogy ernyő sem volt a gépen! 2010-ben már ugrani indultunk, legalább már ernyővel...! Az rajtunk múlik, mikor nyitunk.

Nekem sem tisztem védeni a Fideszt, nem is teszem. Szavazójuk sem vagyok, ergo nem fáj a fájdalmuk. De ha ők követik azt a politikát, hogy ide ne jöhessen egy migráns se (se legálisan, illegálisan pedig főleg ne), akkor EBBEN a kérdésben övék a támogatásom! Minden más ez után jön.
És ha azt kérdeznéd, hogy na de akkor a szar oktatás, szar egészségügy, szar versenyképesség... Akkor én azt kérdem, amit már posztertől is sokszor kérdeztem: vagyis, ha mindezen sok szarság mellé még idejön 10-20-40 ezer idegen vallású és szocializációjú (és egyébként is integrálhatatlan és erőszakos, társadalomidegen) migráns, az mit segít mindezen problémáinkon???
Kamp.

Kampfer 2016.09.28. 21:59:42

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelenül szavazok: Ez az ő gondjuk, nekem nem fáj a fiszed Fájdalma... De ahogy látom, nincs ez másként a csótányéknál és a sz*rváriviktoréknál sem. Vagy akár a helsinkieket is lehet már említeni... A puklin ma én is meglepődtem, rá sem számítottam!
Kamp.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.28. 22:22:03

@Kampfer: Halkan megjegyzem, hogy a szírek pont ugyanolyan emberek, mint mi. Eldobálják a petpalackot, lopnak, csalnak, tanulnak, dogoznak, szeretnek, van köztük meleg, pedofil, házasságtörő, hűséges, büszke, kisstílű, nagyformátumú. Ugyanaz a faj vagyunk, a génjeink 99,96%-ban megegyeznek.

Három nagy különbség van: 1. őket kibombázták az otthonukból, megölték a rokonaikat, elfoglalták a hazájukat, 2. 40%-uk gyerek, 3. nem rasszista fajgyűlölők, mint mi.

Nem ördögtől való dolog, ha a nemzetközi egyezményekben önként vállalt kötelezettségünknek megfelelően azoknak, akiket mi arra méltónak ítélünk, ideiglenes menedéket adunk.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.28. 22:35:51

@Kampfer: A Puklinak nem feladata az orbán bedöntése, sose igért keresztes hadjáratot. Valaki másnak kell kikaparni ezt a gesztenyét.

Mikor hillerhaver is behódol a fiseSSnek, akinek egyébkán megvan a biztos egzisztenciája, nem csoda, ha mások is követik.

morph on deer 2016.09.29. 00:10:25

@ogli dzsí:
"De most hogy a kecskepásztorokat..."

El sem tudom mondani, mennyire fogsz hiányozni!
Azonnal írok az ENSZ-nek, hogy mégis a Szijjártónak van igaza, ésel a kezekkel a kecskepásztoroktól!

Kampfer 2016.09.29. 17:42:00

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelenül szavazok: "Halkan megjegyzem, hogy a szírek pont ugyanolyan emberek, mint mi. Eldobálják a petpalackot, lopnak, csalnak, tanulnak, dogoznak, szeretnek, van köztük meleg, pedofil, házasságtörő, hűséges, büszke, kisstílű, nagyformátumú. Ugyanaz a faj vagyunk, a génjeink 99,96%-ban megegyeznek."

Jelen esetben ez irreleváns! Nem az a kérdés, hogy ember, vagy nem! Az sem kérdés, hogy dolgozik-e, vagy sem! Mellékes. Az a lényeg, hogy akarjuk-e, hogy itt éljen-e, vagy máshol! Ha úgy döntünk, hogy NE ITT éljenek, akkor szépen le kell pattanni a kerítésről és el lehet haladni! Ha az az érv, hogy ő tovább akar menni merkelisztánba, akkor egyszerű a sorsa: irány Belgrád, a fritz követség és menekültvízumot kér. Ha megkapja, máris mehet LEGÁLISAN! Ha nem, akkor így járt. A lényeg, hogy mi kimaradjunk ebből az 'áldásból' és ne legyen itt ezek közül egy sem! Tökmindegy, hogy legálisan, vagy illegálisan akar idejönni, ne jöhessen! Ez a lényeg!

"Három nagy különbség van: 1. őket kibombázták az otthonukból, megölték a rokonaikat, elfoglalták a hazájukat, 2. 40%-uk gyerek, 3. nem rasszista fajgyűlölők, mint mi."

1 - sajnálatos, tényleg! De ez nem a mi problémánk, hanem az övék! Az ő háborújuk, nekik kell megvívniuk, senki sem fogja helyettük megvédeni a hazájukat!
2 - gyerekek? Irreleváns. 5-6-10 év múlva fiatal integrálhatatlan tömeg lesznek, lehetőleg egy se itt akarjon felnőni! Csak bajt, veszélyt és problémát, fenyegetést jelentenek a társadalomra, ahogy ezt a franciák, belgák, svédek is tapasztalhatják! Köszi, szerintem inkább hagyjuk ki ezt a 'lehetőséget'!
3 - ez simán csak a te ostoba 'magyarozásod', kedves apitkajmo! Ez közönséges hazugság! Legalább annyira rasszisták és gyűlölködők, mint bárki más a földön! Annyi a különbség, hogy itt MI ITTHON vagyunk! Ők nem!

Továbbá itt nem csak az 'állítólagos' szírekről van szó! Szomálit, afgánt, marokkóit, eritreait, bangladesit, nigériait stb. sem kell beengednünk EGYET SEM! Mindenkinek jobb ez így!

"Nem ördögtől való dolog, ha a nemzetközi egyezményekben önként vállalt kötelezettségünknek megfelelően azoknak, akiket mi arra méltónak ítélünk, ideiglenes menedéket adunk."

Amit te és a ballibek (lmp, együtt, dk, mlp) és az unió akartok, az ördögtől való! Látható, hogy mit eredményez, nem kérünk belőle! Ha ezt egy szerződés miatt kell megtennünk, akkor föl kell rúgni azt a szerződést, akár az aláírót is elő lehet venni!
De abban továbbra is vita van köztünk, hogy ezeket SEMMIFÉLE szerződés szerint NEM KELL BEENGEDNÜNK! Hiszen Szerbiában sem, a görögöknél sem és a macedónoknál sem üldözi őket senki! Szarul élnek? Hát, ez van... Ezt eredményezi 5 év háború és 40 év polgárháború (afgánok)! Az afrikaiak pedig naponta bizonyítják, hogy nem alkalmasak az emberi együttélésre, jobb, ha inkább vállaljuk miattuk a vitát, mintha itt kellene őket összefogdosni és menteni előlük a honpolgárokat! Anno a délszláv háborúk idején több tízezren menekültek ide, még dolgoztam is együtt délvidéki magyarral, sőt szerbbel is. És senkinek semmi gondja nem is volt velük! Nekem sem! Persze, mind papírokkal és a határátkelőkön jött be, nem úgy kommunikáltak, nem úgy viselkedtek, mint ezek a hordák! Különbség van köztük és nem csak a viselkedésükben! Abban is, hogy ők KÖZVETLENÜL olyan területről menekültek, ahol veszélyben voltak! Ezek a hordák NEM KÖZVETLENÜL olyan területről vágtatnak el idáig, ahol veszélben vannak! És ez akkor is így van, ha ezt a pardavimárták, jeneiorsolyák és hasonló elmebeteg rózsaszín ködbe burkolt libbant libák képtelenek felfogni!

De tételezzük fel, hogy ideiglenesen beengedjük, hogy ne fagyjon meg! Legyen.
De! Zárt lágerben, őrizet alatt, felügyelve őket és SEMMIFÉLE módon nem előkészülve a tartós letelepedésükre! Szegregálva őket a lakosságtól, gondoskodva a lágeren belül az oktatásukról, ellátásukról, egészségügyi kontrolljukról! Így esetleg, talán... Legföljebb 2-3000 embert, amennyiben VALÓBAN akkora veszélyben vannak Szerbiában (persze nyilván nem)!
És az nem indok, hogy tovább akar menni! Akkor vissza a szerbekhez és menjen tovább onnan, ahogy akar! Ennyit kellene tenni legföljebb! De ezt meg ez a félbolond unió nem tudja elfogadni, mert mindenáron letelepíteni és 'integrálni' akarja ezeket! Hát nem...! Nem szabad engedni, addig tegyünk ellene, amíg lehet! És ma Magyarországon csak egy ilyen politikai erő van, amely ezt vallja! Ezen a többi erőnek kellene elgondolkodnia!
Kamp.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.29. 20:30:07

@Kampfer: "akarjuk-e, hogy itt éljen-e, vagy máshol"

Természetesen a mi döntésünk, hogy befogadjuk-e a menekülteket, vagy nem.

Csak patkány dolog a menekültógyi egyezményt aláírni, hogy minket védjen, de ha nekünk kell védeni másokat, akkor nem tartjuk be. Elegánsabb lenne először kilépni, és utána nem tartani be. Csak szólok, hogy ha majd az orosz csapatok elől menekülsz, nem fogadnak be téged se, és mehetsz 25 éves málenkij robotra.

"Legalább annyira rasszisták és gyűlölködők, mint bárki más a földön!"

Nem. Ők átlagosak. A magyarok viszont most kimaxolják. Nincs még egy nemzet, aminek a 90%-a így gyűlölködne. Talán a hitleri németországban.

"ezeket SEMMIFÉLE szerződés szerint NEM KELL BEENGEDNÜNK!"

De. Le KELL folytatni a menekültügyi eljárást, és ha az az eredmény, hogy ideiglenes menedékjogot AKARUNK nekik adni, akkor KAPNAK személyit, lakcímkártyát. 4000 embernek van. Az, hogy a menekültügyi eljárás mennyire ferr, az egy más kérdés. Ellátást és lakhatást nem kapnak, úgyhogy vagy lopnak, vagy találnak munkát, vagy a hajléktalanok népes táborát gazdagítják. Így jártak. Kellett nekik egy rasszista diktatúrában menedékjogot kérni.

"a félbolond unió nem tudja elfogadni, mert mindenáron letelepíteni és 'integrálni' akarja ezeket!"

Az EU nem, sose volt ilyenről szó, látod, simán beszoptad az orbán hazugságait. Szerintem a németek ezen dolgoznak, az ő gondjuk, nem féltem őket, okos dolognak tartom.

Kampfer 2016.09.29. 20:47:02

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelenül szavazok: "Csak patkány dolog a menekültógyi egyezményt aláírni, hogy minket védjen, de ha nekünk kell védeni másokat, akkor nem tartjuk be. Elegánsabb lenne először kilépni, és utána nem tartani be."

Ez lehet, de jobb már a kezdettől helyén kezelni egy ilyen konfliktust, mint ostoba szerződésekkel bíbelődni! Továbbá a példámban említettek szerint különbség van egy délvidéki magyar/szerb/horvát és ezek között a migránsok között! A délvidékiek menekültek voltak, ezek nem azok! És nem is úgy viselkednek!

"Csak szólok, hogy ha majd az orosz csapatok elől menekülsz, nem fogadnak be téged se, és mehetsz 25 éves málenkij robotra."

Kérlek, a jövőben ne emlegess paranoiát! ;-) Furcsának tűnik a klaviatúrádból! Köszi!

"Nem. Ők átlagosak. A magyarok viszont most kimaxolják. Nincs még egy nemzet, aminek a 90%-a így gyűlölködne. Talán a hitleri németországban."

Üres fecsegés, sajnos csak közönséges 'magyarozás'! Egy szart különbek, mint a magyarok! Sőt! Akit a Petra megpróbált fölrúgni, az is véletlenül épp egy 'an-nuszra' hívő szélsőséges volt...! Most épp integrálódik egy nyelvtanfolyamon! Érdekes volt az adatlapja...

"De. Le KELL folytatni a menekültügyi eljárást, és ha az az eredmény, hogy ideiglenes menedékjogot AKARUNK nekik adni, akkor KAPNAK személyit, lakcímkártyát. 4000 embernek van."

Ez elég baj! Szerbiából érkezvén az alábbi párbeszédnek kellene lefolynia a tranzitban:

- Jó napot kívánok! Útlevelet, személyi okmányokat kérem!
- Nincs semmi, megsemmisültek. Elégtek.
- Erdőtűz volt? Vagy gázszivárgás…? De szép telefon! Ájfón-e vagy???
- ??? 
- Beutazásának célja?
- Menekülök. Meg akarnak ölni, a családomat is és lebombázták a házamat.
- Hol? Szerbiában?
- Neeeem, dehogyis. Szíriában, Aleppóban.
- De ön most Szerbiában dekkol!???
- Igen. De meg akarnak ölni.
- Kik? A szerbek?
- Neeem, az iszlám állam.
- Iszlám állam? Szabadkán?
- Nem. Aleppóban.
- De ön most Szerbiában van.
- Igen, de… Nincs már pénzem, nincs munkám, hideg van és az étel sem jó. Kevés a sátor.
- Nem a szociális helyzete érdekel, ember! Veszélyben van most az élete Szerbiában vallási, etnikai hovatartozása miatt?
- Nem, nincs veszélyben.
- Akkor viszlát, szép napot!
- De én mennék Németországba, ott a család másik fele és a barátok. És a merkel is hívott.
- Semmi gond, kérem. Visszamegy Belgrádba, a német követségen menekültvízumot kér. Ha megkapja, akkor legálisan át is utazhat az országon! Ha nem, akkor így járt póló…!
- De én…
- Viszlát! KÖVETKEZŐ! Jaaaa, már megvolt a 10 migri mára. Akkor majd holnap reggel 8.30-kor folyt köv. Addig viszlát, jó éjt, meleg sátrat!
És ajtó becsuk, az est szép csendesen rátelepszik a tájra, az éjszaka friss harmattal teríti majdan be a kerítésen feszülő pengedrótot és az aknamezőt! Csönd telepszik a tájra.

"Az, hogy a menekültügyi eljárás mennyire ferr, az egy más kérdés."

Lényeges kérdés! A hatóságok nagyon helyesen nem menekülőkként kezelik ezeket, hanem közönséges migránsként, bevándorlóként. Mivel azok is! Az '56-os és '92-'93-as menekültekkel összemosni őket pofátlan hazudozás, közönséges demagógia! Poszter is elkövette tavaly!

"Ellátást és lakhatást nem kapnak, úgyhogy vagy lopnak, vagy találnak munkát, vagy a hajléktalanok népes táborát gazdagítják."

Ezen változtatnék a már írottak szerint. Zárt, őrzött láger és nincs félreértés, nincs vita. Van étel, szállás és oktatás, egészségügy. És ott a pardavimárták is kiélhetik hajlamaikat! Maximálni a létszámot max. 2-3000 főben, teljes szegregáció! És nincs gond a biztonsággal, kulturális különbségekkel és talán az unió is befoghatná végre a száját! Persze, ha üldözöttek Szerbiában vagy Horvátországban. Ha nem, akkor csak bevándorlók, ha ez nem tetszik a civileknek és a 'zunijónak', akkor is!

"Az EU nem, sose volt ilyenről szó, látod, simán beszoptad az orbán hazugságait."

Hazudsz! Még a retektévé és az atv délutáni hírműsorában is szó esett a szétosztásról és az integráció szükségességéről! Ideiglenességről papolni pedig hazugság! Nyilvánvaló, hogy ha ezek egyszer ide beteszik a lábukat, a büdös életben el nem tűnnek! A folyamat irreverzibilis! Vagyis meg KELL akadályozni, bármi áron!

"Szerintem a németek ezen dolgoznak, az ő gondjuk, nem féltem őket, okos dolognak tartom."

A mellékelt ábra szerint szarul áll a projekt, egyelőre még tényleg az ő gondjuk. Maradjon is így, szörnyű ostoba, veszélyes és káros dolognak tartom! El kell kerülnünk minden áron!
Kamp.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.29. 21:04:31

@Kampfer: "különbség van egy délvidéki magyar/szerb/horvát és ezek között a migránsok között"

Nincs. A menekültügyi egyezmény nem engedi meg a származás szerinti különbségtételt. Előbb tessék kilépni az egyezményből, és utána azt lehet csinálni, amit akarsz. (Egyben ki kell lépni az EU-ból,és a NATO-ból is.)

"A délvidékiek menekültek voltak, ezek nem azok"

Ha nem menekültek, akkor nem adsz nekik védelmet. Miről beszélünk?

"paranoiát"

Ez em paranoia, ez effektíve megtörtént párszázezer magyarral.

"szó esett a szétosztásról"

Mondom, hogy simán beszoptad az orbán hazugságait. A betelepítés azt jelenti, hogy valakinek valamilyen oknál fogva, pl. mert kell a munkáskéz, állandó letetelepedést biztosítunk.

Az eljárás előtt álló nenedékkérők elosztása azt jelenti, hogy ide jön 1294 ember, és egyenként le kell folytatni az eljárást, és AKIT MI ARRA ÉRDEMESNEK TARTUNK, ANNAK megadjuk az ideiglenes menekültstátuszt.

Érzed a különbséget?

"szarul áll a projekt"

Mivel része egy pár éves német nyelvtanulás, nem várhatsz pár nap alatt eredményt. A helyedben nem aggódnék annyira a németekért. Nekik lesz nugdíjuk, neked nem, inkább ezen görcsölj. A népszavazás céllja ez is, hogy a valós problémákról elterelje a figyelmet.

Kampfer 2016.09.29. 21:31:19

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelenül szavazok: "Nincs. A menekültügyi egyezmény nem engedi meg a származás szerinti különbségtételt. Előbb tessék kilépni az egyezményből, és utána azt lehet csinálni, amit akarsz. (Egyben ki kell lépni az EU-ból,és a NATO-ból is.)"

Van! A szerb valóban közvetlenül háborús területről érkezett! A buckalakó nem! A világ túlfeléről! Továbbá írtam már neked, hogy szakadj el a szírektől! Itt már azok SEM menekültek, a többi még annyira sem az! Ergo NEM KELL velük foglalkoznunk! Megtehetjük, de nem kell!

"Ha nem menekültek, akkor nem adsz nekik védelmet. Miről beszélünk?"

Én már hosszú hónapok óta erről beszélek! Nem menekültek. Vagyis nem adok nekik védelmet! Sőt, be se engedném őket! Helyben is vagyunk!

"Ez em paranoia, ez effektíve megtörtént párszázezer magyarral."

Öööö, javíts ki! De párszázezer magyart a frankok, a németek és az osztrákok is hazavágtak, nem? Talán többet is, mint az oroszok. Hmmm.... Esetleg el kéne zavarni a nagyköveteiket és az osztrák határra is húzni pár kerítést? Mázli, hogy a mongolok messze vannak... Omg!

"Mondom, hogy simán beszoptad az orbán hazugságait. A betelepítés azt jelenti, hogy valakinek valamilyen oknál fogva, pl. mert kell a munkáskéz, állandó letetelepedést biztosítunk."

A 'zeu' egyik érve tavaly épp az volt, hogy nekünk majd qrvára szükségünk lesz erre a sok melósra! Továbbá ha nem akarom őket letelepíteni, akkor mit ugatnak integrációról? Ködösítesz, ahogy a 'zunijó' is teszi! Bocsi, ez a munkáskéz nem kell, ne küldjétek őket, köszi! De ti azért használjátok őket nyugodtan, jó lét, víg napot (német) polgár!

"Az eljárás előtt álló nenedékkérők elosztása azt jelenti, hogy ide jön 1294 ember, és egyenként le kell folytatni az eljárást, és AKIT MI ARRA ÉRDEMESNEK TARTUNK, ANNAK megadjuk az ideiglenes menekültstátuszt."

Egyrészt: a kormány deklarálta, hogy ezeket NEM tekintjük menekültnek, ergo azt az 1294-et simán vissza is teleportálhatják a görögöknek vagy az olaszoknak! Szerintünk csak közönséges bevándorlók, spóroljunk papírt, mindegyik kap a már meglévő cetlikre egy magyar pecsétet is, hogy 'ELUTASÍTVA'. És pont. Mindenki boldog, 160000-1294 kezelve. Tovább...
Másrészt: tapasztalati tény, hogy ha az az 1294 ide beteszi a bocskorát, akkor azokat innen többi ki se lehet majd robbantani! Bezárni nem lehet, mert az náci. Visszaküldeni nem lehet, mert az náci. A görögökhöz nem lehet küldeni, mert szegíny görögök, vagyis itt ragadnak és tovább dobálják ki a sonkás szenyákat! Köszi, de erre sincs szükségünk! Mellesleg a fritzek százezrekről nem tudják, merre fújta őket a szél, akkor az az 1294 nem fog nekik osztani, ha már ők hívták be ezt a hordát! Az olaszoknak pedig senki nem mondta, hogy mindent, amit találnak a tengeren, magukhoz hordják ki! Esetleg elugorhattak volna egy tanulmányútra Ausztráliába! Ott még nem szaporodtak el az agyevő bogarak, tudnak épeszű döntéseket is hozni a saját polgáraik érdekében!

"Érzed a különbséget?"

Ha menekültekről beszélnénk (aka: délvidékiek, erdélyiek, ukrajnaiak), akkor érezném, sőt egyet is értenék veled. De ezek a muszlim (és egyéb) hordák nem menekültek. Az, hogy az elmebeteg juncke mindek hívja ezeket, totál irreleváns! Azt hiszem, anno a jog-ász blogon talán beidézték a vonatkozó '51-es genfi egyezmény vonatkozó passzusát, mely szintén tartalmazza az utalást a 'közvetlenül' háborús területről menekülőkről!
Egyébként, biztos hallottál már a fritzeknél létező 'iparról', mely a migránsok kiutasításának megakadályozására épül! No, hidd el, ezek a csápok itthon is elkezdenének aknamunkázni, ha ide is beengednénk a migránsokat! A legjobb, ha egy sincs itt!

"Mivel része egy pár éves német nyelvtanulás, nem várhatsz pár nap alatt eredményt."
Ok. Érdeklődve várom a következő hónapok fejleményeit! Persze az eddigiek nem töltenek el optimizmussal, de hát az okos ember a más kárán tanul! Kölnben is egész aktívan próbáltak kommunikálni a hölgyekkel! Hiába, no, társasági és közösségi élet, ugye...!

" A helyedben nem aggódnék annyira a németekért."
Dehogy aggódom! Sőt! ;-) Ballisztikus ívben szarok rájuk! Nagyarcú, söpredék állampolgári 'németek'! Megkapták, ami jár nekik, a mutti bevitte őket a tutiba! Ha megnyerték, hadd vigyék! ;-)

"Nekik lesz nugdíjuk, neked nem, inkább ezen görcsölj."
Nekik? No, ezen a hídon majd akkor menjünk át, ha odaértünk! Mindenesetre az az idei évre migrikre előirányzott 14Mrd eurócska biztos hiányozni fog valahonnan! Nem is beszélve a jövő évi 20-ról! De hát a barátság drága dolog! :-)
A magam nyugdíján pedig egyrészt már évek óta aktívan dolgozom, másrészt nincsenek illúzióim! De ismét felteszem neked a kérdést:
ha idehozunk 10-20-40 ezer buckalakót, az mennyiben segít az én nyugdíjamon??? Vagy a többiekén?

"A népszavazás céllja ez is, hogy a valós problémákról elterelje a figyelmet."
Ballib mantra! Rajta vagyok azokon is, ne aggódj! De ebben a témában a vityának van igaza! A a kétfarkú kutyák megdöglenek is! (Ámen!)
Kamp.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.29. 22:01:50

@Kampfer: "Nem menekültek. Vagyis nem adok nekik védelmet!"

Sajnálom, hogy hosszú hónapok óta feleslegesen nyitott kapukat döngetsz. Menekültvédelmet csak menekültnek kell adni.

"párszázezer magyart a frankok, a németek és az osztrákok is hazavágtak"

És? Ezek a nemzetek megbékéltek. Az orosz medve az, amelyik expanzív politikát folytat, és folyamatosan visszaszerzi az egykori Szovjetúnió által elfoglalt területeket. Sajnos beleesünk a szórásba.

"ezeket NEM tekintjük menekültnek, ergo azt az 1294-et simán vissza is teleportálhatják a görögöknek vagy az olaszoknak"

Akkor nem értem, mit vergődsz?

"ha idehozunk 10-20-40 ezer buckalakót, az mennyiben segít az én nyugdíjamon???"

Az kevés, nem fogja pótolni a kivándorolt 800 ezret. Meg a meg nem születetteket. Talán tízszer ennyi tanulni, dolgozni, integrálódni vágyó gyerek/fiatal már érezhető hatást fejtene ki. Az lenne az eredménye, hogy ha nyugdíjba mész, 3,5 dolgozóra jut majd egy nyugdijas (mint most), es nem 2-re, ahogy a jelenlegi felállás szerint lesz majd. Hogy ennyi fiatalt hol szerzünk, az egy más kérdés, a jelenlegi menekültek és bevándorlók egy természetes választás lenne.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.29. 22:05:27

Fura, hogy mennyien nem értik, miről szól a népszavazás. Lehet lenyugodni, senki nem akar betelepíteni ide senkit, és soha nem is akart, és ha akarna se lenne meg rá a leghetősége.

Kampfer 2016.09.29. 22:24:25

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelenül szavazok: "Sajnálom, hogy hosszú hónapok óta feleslegesen nyitott kapukat döngetsz. Menekültvédelmet csak menekültnek kell adni."

Nagyszerű! Akkor végre helyben is vagyunk! Akkor a kerítésen túl sátrazó túristákat el is lehetne pattintani a tranzitok környékéről is és végre ki lehetne jelenteni, hogy a határokon ismét helyreállt a rend! Lehet jönni-menni... útlevéllel az átkelőkön. A kerítés azért nem baj, ha ott van, migriék pedig mehetnek vissza Kisázsiába és Afrikába. Písz és boldogság!

"Az orosz medve az, amelyik expanzív politikát folytat..."
Jah, mint a Krím, amely ugye ősi ukrán terület! Már az i.sz. 1956 körüli idők óta ősi ukrán föld... Hiszen az angolokat is az ukrán tüzérség lőtte szarrá Balaklavánál, igaz? Oroszok a Krímben? Micsoda hülyeség... Ember! Te jól vagy???

"Akkor nem értem, mit vergődsz?"

Kettőnk közül nem én tűnök vergődő keszegnek a parton... De ha már vergődés, akkor az a juncker és schulz nevű biomassza tényleg mi a faszé' vergődik? Ha betelepíteni sem akar, ha integrálni sem akar, ha melóskéz sem kell és ha csak egy magyar pecsét kell a papírra, akkor mi a f*szt ugatnak? Átküldjük nekik mind az 1294 papírra a picsábaküldő pecsétet és mindenki boldog, a migrik meg pattanhatnak vissza oda, ahonnan jöttek! Újra písz és boldogság!

"Az kevés, nem fogja pótolni a kivándorolt 800 ezret."
Azokat 800000 buckalakó sem pótolná! Sőt! Azokat mással nem pótolhatod! Ezekből egy is sok! MINDENÁRON el kell érni, hogy a közelünkbe se kerüljön egy se ebből a söpredékből! Ostoba, vakrepülő idióta, aki azt hiszi, hogy ezek a nyomorultak bármit is hozzá tudnának tenni a társadalomhoz és az országhoz! Veszélyt jelentenek, kárt és feszültséget okoznak mindenhol, ahol csak megjelentek! Ha te ezt nem látod, akkor vagy vak, vagy tökhülye vagy, de végülis ez teljesen mindegy.

"Talán tízszer ennyi tanulni, dolgozni, integrálódni vágyó gyerek/fiatal már érezhető hatást fejtene ki."

Ki is mondtad a tutit! Olyanokra szükség lenne, de ez a söpredék muszlim migrihorda se tanulni, se dolgozni, integrálódni pedig végképp nem akar! Tehát: falat, kerítést, aknamezőt, helikoptereket, pszh-kat, katonát, géppuskást és minden erőforrást mozgósítani kell azért, hogy még a szaguk se jöjjön át! Gazdagítsák a németeket és az olaszokat!
Csak még egy kérdés! Ha ezek ekkora qrvanagy főnyeremények, akkor mi a megmeredt bálnapéniszért akar tőlük szinte mindenki megszabadulni? Ott vannak, örüljenek nekik, teljesedjék be a szerelem! Mi meg elvagyunk itt nélkülük...

"Az lenne az eredménye, hogy ha nyugdíjba mész, 3,5 dolgozóra jut majd egy nyugdijas (mint most), es nem 2-re, ahogy a jelenlegi felállás szerint lesz majd."

Ostoba vagy! Amit te leírtál, az egy göthös kis vasaltinges közgazdász lázálmos elmélete! De sajnos az élet szépen torkon is szarta ezt az elméletet! Tudod, a valóság az, hogy ha ezek itt lennének, akkor 20 év múlva két dolgozóra nem 2 eltartott jut majd, hanem 4, mivel a családegyesítések és az osztódással történő szaporodás egyenes következménye lenne az ellátórendszer riasztó gyorsaságú aránytalanná válása, majd összeomlása! És akkor még nem is beszéltünk a garantáltan létrejövő párhuzamos társadalmak által generált extra költségekről és a társadalmi és politikai feszültségekről! Ha egy nálunk sokkal konszolidáltabb társadalom és gazdaság (svéd) épp most szarja magát össze álmaik nagy főnyereményének terhe alatt, akkor szerinted mi történne a magyar gazdasággal és társadalommal? Vak vagy, ha nem látod!

"Hogy ennyi fiatalt hol szerzünk, az egy más kérdés, a jelenlegi menekültek és bevándorlók egy természetes választás lenne."

Tudod mit? Akkor inkább stagnáljon a gazdaság és legyen alacsonyabb a nyugdíj! De az erőforrásokat inkább költsük a saját családjainkra, ne ezekre a sáskákra! Semmilyen értéket nem jelentenek most sem, a jövőben sem, csak a probléma és a konfliktusok sora származna belőlük! Azt kell elérni, hogy a magyarság érezze magát otthon ezen a helyen és ne ezek a mocskos szír/afgán/szomáli stb. migránsok! Nem lesz egyszerű, de azt gondolom, inkább ezért kell küzdeni, mint ezekért az abroszfejű buckalakókért!
Kamp.

Kampfer 2016.09.29. 22:25:32

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelenül szavazok: Tudod, egy hülye szembemegy a forgalommal. Mondja a rádió!
Mit egy? Mind! Mondod te...
Kamp.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.29. 22:54:58

@Kampfer: Sajnálom, hogy ennyi félelmet és gyűlöletet hozott elő belőled az orbán hazugságkampánya. Mindannyiunkat sajnálom.

Kampfer 2016.09.29. 23:00:46

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelenül szavazok: Tévedsz, ha azt hiszed, hogy ezt bármilyen kampány, vagy plakát el tudta volna érni. Sajnos a tapasztalat szülte. Személyes és tavalyi. És sosem tudom elfeledni azokat a heteket, amikor itt voltak a közvetlen közelemben! Ehhez nem kell propaganda! Az ostoba közhelyeket (van belőlük bőven) pont leszarom. De mindezt tényleg veszélyesnek és károsnak érzem.
Ami pedig a gyűlöletet illeti: nem akartam én rosszat nekik sem! Nekem is jobb lenne, ha boldogan és gondtalanul élhetnének a saját földjükön. Nem akarom sem a földjüket, sem a sikerüket, sem az erőforrásaikat! De ezt tőlük is elvárnám, még ilyen helyzetben is! Sajnos nem ezt látom/tapasztalom felőlük!
Kamp.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.29. 23:11:39

„Hadd mondjam még el, mit tapasztaltam különféle nemzetiségű parasztoknak egymáshoz való viszonyát illetőleg. Most, amikor ezek a népek felsőbb parancsra egymást ölik, mikor olyasformának látszik az ottani világ, mintha különféle nemzetiségek egymást egy kanál vízbe akarnák fojtani – és ezt halljuk róluk már évtizedek óta: talán időszerű rámutatni arra, hogy a parasztokban ádáz gyűlölködésnek más népek iránt nyoma sincs és sohasem volt. Békésen élnek egymás mellett; mindegyik a saját nyelvén beszél, saját szokásait követi, és természetesnek veszi, hogy másnyelvű szomszédja ugyanezt teszi.”

index.hu/tudomany/tortenelem/2016/09/29/a_faji_tisztatalansag_jotekony_hatasu/

Kampfer 2016.10.01. 17:57:32

Cenzúra elszabadult? Tutiiii! Abban van a vitamin! Merkelisztánban és a frankoknál is bevált! Ha már homár, ha már népszavazás... Ugye? Kedves Jt!
Kamp.
süti beállítások módosítása