HTML

Bemutatkozás

jakabfy.jpg

Zöld közszereplő, korábbi önkormányzati képviselő Józsefvárosban (2010-2019, LMP), Józsefváros és Ferencváros külső részének országgyűlési képviselőjelöltje (2014 és 2018). Szakpolitikai területek: gazdaság, közlekedés, energiapolitika.

Azért küzdök, hogy közös erőforrásainkat közös fenntartható jövőnk megalapozására fordítsuk, ne magánzsebekbe tömjük, és ezzel további százezreknek adunk munkát, és megélhetést.

Friss topikok

Címkék

Fás liget a betondzsungelben - volt, nincs

2017.10.27. 12:50 jt

Most örömködnöm kellene, hogy az önkormányzatunk játszóteret épít egy olyan helyre, ahol igen kevés a zöld (meg is szavaztam anno). Végül is a nagy városrehabilitációs két évtizedben sem nagyon sikerült új zöldterületeket létrehozni. Erre hogy kezdik? Kicsapják a fákat. Új korszakot kezdtünk: eddig az állam nyúlt át az önkormányzat felett, és nemzetgazdaságilag kiemelt beruházással irtotta ki például az Orczy kert több, mint 10%-át, most már a Kocsis Máté vezette Józsefváros maga is irtja a zöldterületeket.

Ezekből a fákból nem maradt hírmondó sem:

Ahogy látszik, ez egy kb 4 emelet magas liget volt, ami a játszótér terület szélén állt, az építést nem zavarva, viszont a déli oldalon állt, tehát jelentékeny árnyékot adott volna épp a legmelegebb déli órákban épp a játszótér területére.

Ez maradt (fotók: Közöd Civil Társaság), fabetegségnek semmi jele

Egy ilyen agyonépített betonnal és aszfalttal túltöltött helyen az utolsó szál fát is végeni kéne, hogy ne legyen nyáron 40 fokos hőhullám, legyen egy kis árnyék. Komolyan, ilyen primitív, agyament vezetést még nem hordott a hátán a Föld! Miért akarják, hogy szmogban, hőségben, zsúfoltságban éljünk, és kisgyerekeinket jövő nyáron ne tudjuk beletenni a forró homokozóba vagy csúszdára?

A városi fák védelmében jogszabálymódosítást fogok kezdeményezni.

2 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://jakabfytamas.blog.hu/api/trackback/id/tr9513103682

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vágás Budán 2017.11.22. 15:50:52

Ezt a tragédiát túl kézenfekvő a BKK-ra és a gyáva polgármesterekre fogni. Szerintem amit a BKK egyeztetés címén művel, az csak egy jelenség. Egyszerűn az a helyzet, hogy egy gyenge demokráciában a civileknek nagyon meg kell tanulni kezelni egy ilyen m...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spermahajder 2017.10.28. 14:54:10

Ez a gátlástalan gazember társaság több évtizedre szóló jóvátehetetlen kárt okozott Budapest faállományában, de még nem fejezték be.

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2017.10.28. 22:54:02

@Spermahajder: Többek között ezért fogjuk elzavarni őket!
süti beállítások módosítása