HTML

Bemutatkozás

jakabfy.jpg

Zöld közszereplő, korábbi önkormányzati képviselő Józsefvárosban (2010-2019, LMP), Józsefváros és Ferencváros külső részének országgyűlési képviselőjelöltje (2014 és 2018). Szakpolitikai területek: gazdaság, közlekedés, energiapolitika.

Azért küzdök, hogy közös erőforrásainkat közös fenntartható jövőnk megalapozására fordítsuk, ne magánzsebekbe tömjük, és ezzel további százezreknek adunk munkát, és megélhetést.

Friss topikok

Címkék

Az LMP jelöltje: Jakabfy Tamás

2013.12.05. 00:11 jt

JT+JS.jpgAz LMP belső malmai a hétvégén meghozták az utolsó döntést: az LMP képviselő-jelöltje Budapest 6-os körzetben (Józsefváros és Ferencváros külső részei) Jakabfy Tamás, józsefvárosi önkormányzati képviselő.

1997. óta élek Budapesten, 2003. óta lakom a körzetben, Józsefváros középső részén. Alkalmazott matematikus diplomám van, és távközlési, internetes mérnökként dolgozom. Kisfiam 2013. május 1-jén született.

Önkormányzati képviselőként kiemelt fontossággal a következő ügyeket vittem az utóbbi években:

Zöld ügyek: fásítástól a közösségi kerteken keresztül a papírfelhasználás csökkentésén át a környezetrombolás elleni fellépésekig, például a Ludovika téri beruházás kapcsán. Zöld beruházások, fenntartható rezsicsökkentés fogyasztáscsökkentéssel.

Szociális ügyek: gyermekes anyák lakásvesztésének elkerülése (pl családok átmeneti otthona), a lakhatási lehetőségek bővítése üres lakások felújításával, és bérbe adásával, a hajléktalanok elleni hadjárat elleni fellépés (súlyos jogsértés, amíg az ellátó rendszerben nincs elég férőhely).

Tiszta közélet: nyilvános ügynökaktákat, hogy derüljön ki, mely pártokban ülnek a kommunista ügynökök! Ne bizniszeljen az állam és az önkormányzatok offshore cégekkel, több átláthatóságot és nyíltabb verseny a beszerzésekben! Rendezzük átláthatóan a politikusok juttatásait!

Civil ügyek: adjunk több beleszólást az állam, önkormányzat ügyeibe az állampolgárok civil szerveződéseinek, adjunk nekik helyet, és legyenek közösségi tervezési és részvételi költségvetési projektek!

Ingatlanügyek: a szakbizottság tagjaként azt próbáltam elérni, hogy a kevés jó helyen levő önkormányzati helyiségért versenyben több bérleti díjat kapjon a kerület, ne adjunk indokolatlan kedvezményeket a közterület-használat díjaiból, ne szerződjünk offshore vagy csaló cégekkel.

A részletes programmal nemsokára folytatásokban jelentkezünk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jakabfytamas.blog.hu/api/trackback/id/tr775676194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása