HTML

Bemutatkozás

jakabfy.jpg

Zöld közszereplő, korábbi önkormányzati képviselő Józsefvárosban (2010-2019, LMP), Józsefváros és Ferencváros külső részének országgyűlési képviselőjelöltje (2014 és 2018). Szakpolitikai területek: gazdaság, közlekedés, energiapolitika.

Azért küzdök, hogy közös erőforrásainkat közös fenntartható jövőnk megalapozására fordítsuk, ne magánzsebekbe tömjük, és ezzel további százezreknek adunk munkát, és megélhetést.

Friss topikok

Címkék

Kilencedik rész: az állampolgári részvétel

2014.05.23. 01:21 jt

Az LMP egyik alapértéke az állampolgári részvétel előmozdítása. Azt szeretnénk, ha az emberek nemcsak négyévente szólnának bele a politikába, hanem ciklus közben is hallatnák a hangjukat

Ennek tradicionális formái a tüntetések, demonstrációk szervezése, azokon való részvétel, az országos és helyi népszavazások, lakossági fórumok, vagy bármilyen érdekképviseleti vagy civil szervezet munkájában való részvétel.

Egyelőre azonban ott tartunk, hogy a választásokon való részvétel is kívánalmakat hagy maga után, egyedül a parlamenti választás mozgat meg tömegeket, nem ritka, hogy a település kevesebb, mint harmada dönt a polgármesterről.

Az állampolgári részvétel legtöbb formáját az utóbbi években jelentősen visszaszorították. A mi kerületünkben már eddig is gyakorlatilag lehetetlen volt helyi népszavazást tartani, nagyjából minden hatodik választónak alá kellett volna írni az íveket, de mostanában az országos népszavazásokat is egyre inkább ellehetetlenítik. A civil és érdekképviseleti szervezeteket teljesen ignorálják, a tüntetések közül egyedül a diákoké ütötte át az ingerküszöböt.

Azt gondolom, hogy az állampolgári részvétel lehetőségét az internetet is kihasználva többszörösére kell növelni, és háttéralkuk helyett érdemi és nyilvános egyeztetésekre kell alapozni a jogalkotást!

Az volna a kívánatos, hogy a választók legalább évente kifejezhessék akaratukat a fontosabb kérdésekben, ehhez le kell bontani az állami titkolózást, hogy megfelelően informált aktív állampolgárok döntéseikkel tudják befolyásolni, merre haladjon az ország.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jakabfytamas.blog.hu/api/trackback/id/tr686197682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása