HTML

Bemutatkozás

jakabfy.jpg

Zöld közszereplő, korábbi önkormányzati képviselő Józsefvárosban (2010-2019, LMP), Józsefváros és Ferencváros külső részének országgyűlési képviselőjelöltje (2014 és 2018). Szakpolitikai területek: gazdaság, közlekedés, energiapolitika.

Azért küzdök, hogy közös erőforrásainkat közös fenntartható jövőnk megalapozására fordítsuk, ne magánzsebekbe tömjük, és ezzel további százezreknek adunk munkát, és megélhetést.

Friss topikok

Címkék

Orczy park - a mi napunk volt

2016.06.07. 15:50 jt

Tegnap elkezdték a fák kivágását az Orczy parkban. A területet védő, és a fakivágások fölöslegességét hangoztató civilek és politikusok a helyszínre siettek, és nagyjából 4 fa kivágása után megállítottuk a Nemzeti Közszolgálati Egyetem építkezésén elkezdett akciót.

Riadó, riadó! Elkezdték a fák kivágását az Orczy parkban, a Diószegi u 48. házzal szemben.

Posted by Ligetvédők - Orczy park on Monday, June 6, 2016

Áprilisban, amikor 145 db, azaz egy focipályányi fa kivágására megkapta az egyetem az engedélyt, a pár nap alatt megalakuló Ligetvédők - Orczy park társaság tagjai kimondták, hogy ahol több hektáros üres placcok állnak rendelkezésre, ott nem fogadjuk el az azokat körülvevő fasorok kivágását, mert az épületek, utak, közművek komolyabb mértékű favágás nélkül is elhelyezhetők.

Az egyetem a nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházásról immár három éve egyáltalán nem konzultált a környékbeli lakosokkal, akik csak azt láthatták, hogy fákat vágnak, és toronydaruk, falak nőnek a házukkal szemben.

Mai nyilatkozatom a Kettős Mércének az Orczy parkból

Posted by Jakabfy Tamás on Monday, June 6, 2016

Nem akarunk fölösleges fakivágásokat egy olyan sűrűn lakott környéken, ahol egy helyen tíz fa elhelyezése is gyakorlatilag lehetetlen! Nem akarjuk, hogy a sok, nyáron ötven fokra felforrósodó beton nyerjen teret a levegőt természetesen hűsítő fákkal szemben, és nem akarjuk, hogy az óriási lombkoronával rendelkező több tíz éves fákat néhány csemetével pótolják! 

A Ligetvédők - Orczy park nevében áprilisban megígértem, hogy legális lehetőség híján a polgári engedetlenség eszközeivel is fel fogunk lépni a fakivágások ellen. Ígéretünket tegnap betartottuk.

Április-május folyamán különböző tárgyalásokon az egyetem főtitkára többször is, megígérte, hogy lakossági fórumot tartanak, és addig a fakivágásokat felfüggesztik. Ígérete elszállt, de tegnap rávettük, hogy a kamerák előtt is tegye meg azt. Azóta a helyszínen megerősítik a kerítéseket.

A ligetvédők - Városliget után a Ligetvédők - Orczy park is megmutatta, hogy a lakók nem tűrik el, hogy az állam megkérdezésük nélkül felhúzzon egy új városrészt az ablakuk alatt a természet károsításával.

Megpróbálták. Nem jött be.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jakabfytamas.blog.hu/api/trackback/id/tr558786708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ballib cenzúrázók réme 12 2016.06.08. 12:21:29

A lényeg hogy minden fejlesztést meg kell gátolni, mert akkor majd lehet fikázni.

Szarháziak !

dunántúli gyerek 2016.06.08. 14:37:56

Az Orczy park elég poszt komcsi benyomást keltett 3-4 éve, amikor sokat futottam arra. Na nem volt vészesen lepattant, csak kb. mint a környék enbloc.

Nem árt neki a fejlesztés szvsz. A focipálya mögötti erdős részt(+kalandpark) senki se bántja, a bejárathoz közeli részt meg már az egyetem használja.

Szerintem be kell ültetni fával a focipályát is, annyira nincs jó karban hogy meccsezni lehetne ott....ezzel meg a focisok nem fognak egyetérteni.

tényállás 2016.06.08. 16:18:33

@Ballib cenzúrázók réme 12: A környezet elpusztítása nem fejlődés faszfej.

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2016.06.08. 17:19:14

@Ballib cenzúrázók réme 12:
"ahol több hektáros üres placcok állnak rendelkezésre, ott nem fogadjuk el az azokat körülvevő fasorok kivágását, mert az épületek, utak, közművek komolyabb mértékű favágás nélkül is elhelyezhetők."
süti beállítások módosítása