HTML

Bemutatkozás

jakabfy.jpg

Zöld közszereplő, korábbi önkormányzati képviselő Józsefvárosban (2010-2019, LMP), Józsefváros és Ferencváros külső részének országgyűlési képviselőjelöltje (2014 és 2018). Szakpolitikai területek: gazdaság, közlekedés, energiapolitika.

Azért küzdök, hogy közös erőforrásainkat közös fenntartható jövőnk megalapozására fordítsuk, ne magánzsebekbe tömjük, és ezzel további százezreknek adunk munkát, és megélhetést.

Friss topikok

Címkék

Azt se tudják, mi az a migráncs

2016.03.11. 11:53 jt

Jön a tavasz, nem kell nagy jóstehetség, hogy lássuk, hogy a kormánypárt és a közpénzből jól kitartott Habony művek újra migráncsozásba fog kezdeni a média fősodrában. Eddig még legalább is nem találtak ki mást a tragikus oktatási és egészségügyi állapotok, és a mindent elborító korrupció elfedésére.

Központi szervezéssel több száz önkormányzatba adtak be határozati javaslatot a kötelező betelepítési kvóta ellen. Most pedig épp Kocsis Máté szervez konferenciát az elfogadó önkormányzatoknak a hétvégére, ebből is látszik, hogy sokáig napirenden lesz még.

Így nézett ki a határozat:

1. Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete elutasítja a kötelező betelepítési kvótát, mivel az ellentétes Magyarország, így Józsefváros érdekeivel. A kötelező betelepítési kvóta jogtalan, értelmetlen és veszélyes. Növeli a bűnözés kockázatát és a terrorveszélyt. A kvóta veszélyezteti a kultúránkat és a mindennapjaink biztonságát, kiszámíthatatlan következményekkel járna és vállalhatatlan terheket jelentene a szociális, egészségügyi és oktatási rendszerünkre nézve.
2. Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete egyetértését és támogatását fejezi ki Magyarország Kormányának az illegális bevándorlással szembeni, Magyarország és a magyar emberek védelme érdekében tett intézkedéseivel kapcsolatban.
3. Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete arra kéri a Kormányt, hogy minden lehetséges eszközzel akadályozza meg az illegális migránsok beáramlását és a kötelező betelepítési kvóta bevezetésétől védje meg Magyarországot és a magyar embereket!

Nem sokat törődtek azokkal a nonszenszekkel, hogy ezekre a dolgokra az önkormányzatoknak hatásköre nincs, csak javasolhatnak, és sok önkormányzatban régi jó szokásuk a felfelé javaslatokat megfogalmazó LMP-s előterjesztések lesöprése, valamint a kormányt épp a kormánydöntések betartására kérik. Arról nem is beszélve, hogy gyűlöletre politikát építeni bár kifizetődő, de nem éppen européer, a dolog körül kavart hiszti pedig majdnem lehetetlenné teszi egy értelmes középen álló álláspont elfoglalását és megvédését.

Nézzünk kicsit a szöveg mögé!

1. Mi is az a migráns? Másfél éve még alig ismerte valaki ezt a szót, azóta a Habony-művek telerakta vele az országot. Mivel itt nem a bulvármédiában vagyunk, hanem egy hivatalos testületben, utánanéztem, hol szerepel a joganyagban a migráns szó. Bár több előfordulást találtam, azok általában az unión belüli migrációra vonatkoznak, azaz hivatalosan a migráns a Londonban mosogató magyar. Van továbbá említés az óvodai neveléssel kapcsolatban, de abban a kontextusban, ahogy a Fidesz használja, nem létezik ez a fogalom. Javasoltam is, hogy módosítsuk menekültre, de ezt elutasították, mondván, hogy nem arra gondolnak. Na jó, de akkor mire? Kétszer szólítottam fel őket, hogy akkor mondják meg, mi is a migráns, hátha megértem az utóbbi egy év történetét, de ezt nem tették meg. Ugyanis nem tudják, csak használják.

2. Mitől jogszerűtlen a kvóta? A helyzet az, hogy született egy Európai Tanács határozat a kötelező kvótáról, amellyel kapcsolatban egy jogvita indult ez Európai Bíróságon, amelyet a magyar kormány indított. Az önkormányzat viszont kimondta, hogy a kvóta jogszerűtlen. Bátorkodtam javasolni, hogy nevezzük meg azt a paragrafust, amellyel ez ellentétes, ugyanis amikor én nevezek valamit jogszerűtlennek, tőlem is mindig ezt kérik. Na de ilyet prezentálni nem tudtak. Ettől persze még simán lehet, hogy jogszerűtlen, csak akkor ezt bíróság mondhatja ki, így a bírósági eljárás végéig ennek megelőlegezése nem különösebben elegáns. Van bőven jogász a Fideszben is, de ez a triviális érvelés nem hatotta meg őket, erősebb volt a napi parancs.

Aki valamelyest figyelemmel követi az álláspontomat, az nem tudja kiolvasni belőle, hogy a kötelező kvótát támogatnám, a Józsefváros honlapjának ez mégis sikerült (szó szerint azt írták, hogy a kvóta szerintem nem jogszerűtlen). Persze, a Fidesznek az az egybites érdeke, hogy engem is arra toljon rá az újságban, hogy én azt akarom, hogy lányainkat a migránsok erőszakolják, de még csak azt se bátorkodtam kijelenteni, hogy a kötelező betelepítési kvóta jogszerű. Ugyanis fogalmam sincs, egyáltalán nem vagyok jó uniós jogból. De ha jogszerű, akkor az 1300 menekült befogadását elfogadhatónak tartom, mivel ebből arányosan számítva kilenc-tíz darab jutna Józsefvárosra, és már most is van itt több ezer. Nem nagyon billenne meg az egyensúly. Ha jogszerűtlen, akkor meg nyilván ne jöjjenek!

Még ha jogszerűnek is bizonyulna a kötelező kvóta, akkor is sok gond lenne vele, elég ha csak azt vesszük, hogy az nem lenne igazságos, hogyha Németország kiválogatná a diplomásokat, a többieket meg küldené keletre. Ha ezt, és a határozati javaslatban levő egyébként megfontolandó, de itt nem részletezett kérdéseket (bűnözés, terrorveszély, biztonság, kultúra, egészségügyi és oktatási terhek) rendezni akarjuk, biztosnak látszik, hogy nem az a nemzeti érdek, hogy rúgjuk rá az ajtót az EU-ra.

20 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jakabfytamas.blog.hu/api/trackback/id/tr258455744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vNHM 2016.03.11. 15:17:41

Much ado about notning, if you know what I mean. Ha ez nem irtad volna meg, akkor most gazdagabb lennek kb 2.5 perccel. Ertelmetlen karakterhalmaz, kb olyan "A kiralynot megolni nem kell felnetek jo lesz en tamogatom"

dunántúli gyerek 2016.03.11. 16:12:51

Nagyon drukkolok nektek, hogy nyomassátok tovább a migránsfóbiakampány-ellenes kampányotokat, végül is eddig is müködött!

'A pártválasztó szavazók között – tehát azon válaszadók, akik a pártpreferenciával kapcsolatos kérdésre megneveztek egy konkrét pártot – a Fidesz-KDNP 49 százalékon áll, a Jobbik 22 százalékot kapna, az MSZP-t 19 százalékuk támogatja, az LMP-t és a DK-t pedig egyaránt 4-4 százalékuk.'

Brix 2016.03.11. 16:35:14

Felesleges ilyen blogot írni, hiszen még a vidéki LMP tagság többsége sem ért egyet a kötelező betelepítési kvótákkal. Észre lehete már venni, hogy éppen a migránskérdésben mutatott kezdeti hozzáállás roppantotta meg az LMP addig stabil népszerűségét. Vannak szakpolitikai kérdések, amelyek szazazókat hozhatnak, pl: a korrupció kérdése, közalkalmazotti bérek , dolgozói szegénység, vannak amelyek szavazókat riaszthatnak el, pl.: parlamenti obstrukció vészhelyzetben... A magam részéről szívesebben látnám az LMP-t az mérsékelt jobboldalon, mint a teljesen hiteltelen és népszerűtlen balliberális oldalon...

dunántúli gyerek 2016.03.11. 16:40:11

@Brix: a koRupció mint szakpoltikai kérdés? Eddig melyik kampányban nem volt benne? A LopStophoz mindenki ért, főleg a kampányban..:)

Hari Seldon 2 2016.03.11. 16:42:03

Én amíg Magyarországon életem mindig a fidesz maffia ellen szavaztam, de most már látom, hogy az ellenzék arra is hülye, hogy kiálljanak a céltábla elől. Ha látják, hogy bejön a Fidesznek a migráns kampány, legalább kiléptek volna tűzvonalból. De nem...
És egyébként: Nem, itt sem szeretik a migránsokat. - Az igaz, hogy itt nincs olyan, hogy egy komplett pártprogram épül rá, de azért az emberek itt sem örülnek a dolognak. Most talán úgy látszik megússzuk, hogy a görögöket fogjuk használni migráns központnak. Nem jó, ha a törökök tudnak zsarolni minket.

Hari Seldon 2 2016.03.11. 16:45:19

@Brix:
Mert a fidesz-maffia hiteles, ugye?
Ezek más helyi értékre emelték a állami korrupciót. Már csak az a mentegetés van, hogy "de legalább a mieink lopnak. Meg, igen az is, hogy "ezek legalább nem engedik be a menekülteket"
Bár nekem most már mindegy, nem tőlem lopnak.

Róth Manó unokái 2016.03.11. 16:50:23

Egy igazi balfasz vagy, Tamás.

na4 2016.03.11. 17:35:33

Dehogynem. Sötét agresszív csürhe, akik az ingyen pénzra, kajára lakásra jönnek és a maguk kéapére akarják formálni Európát. Coki, takarodjanak!

fércnél maradandóbb 2016.03.11. 17:40:20

Ilyenkor látszik, hogy az LMP valójában egy vasvillával rendezetlen kazalba hányt véleményhalmaz, amibe még a migráns is belebújhat

Erős vezető nélkül minden párt erre a sorsra jut. Ha meg erős az első ember, akkor az "alternatív gondolkodók" ezerfelé szétszaladnak. Bár végülis mindegy, mert szétesik ígyis úgyis. Ilyen "szénából" nem lehet várat építeni

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2016.03.11. 17:45:44

@Brix: és mi van akkor, ha az LMP városi tagságának többsége sem ért egyet a kötelező betelepítési kvótákkal? Mert ez is könnyen lehet. Ha jobban megnézed, nem is foglalok itt állást, bár a kommentelők valahogy itt épp olyanok, mint a fidesz...
@fércnél maradandóbb: fontos dolog, hogy mi azt tekintjük értéknek, hogy az lmp sokszínű, nem azt, hogy nyalhatjuk a vezér talpát.

tralalala 2016.03.11. 17:48:29

" Mitől jogszerűtlen a kvóta? A helyzet az, hogy született egy Európai Tanács határozat a kötelező kvótáról,"

Gondolom a zsidóüldözések is jogosak voltak, hiszen azokról is biztos született határozat anno.

dunántúli gyerek 2016.03.11. 18:02:49

@jt: 'fontos dolog, hogy mi azt tekintjük értéknek, hogy az lmp sokszínű, nem azt, hogy nyalhatjuk a vezér talpát.'

Elég idejétmúlt nézet. Miért szavazna bárki olyasvalakire, aki még csak nem is akar kormányozni?

dunántúli gyerek 2016.03.11. 18:04:12

@tralalala: Néha nagyon szellemes troll vagy..:)

Kampfer 2016.03.11. 18:31:33

@jt: Üdv ismét!
Csak egy észrevétel:

"...Ha jobban megnézed, nem is foglalok itt állást..."

Ha itt nem is, de 2015 augusztus 26-án ezen a blogon megtette! Nekem írtott válaszában ezt írta:

"Azt meg nem tartom ördögtől valónak, hogy Magyarország 1% körüli mértékben kvóta alapon befogad. Ha egymillió szír érkezik az EU-ba, akkor ez az ország lakosságának egy ezreléke, ezer lakosra egy bevándorló."

Illetve ezt:

"Ha nem küldjük vissza őket, akkor kizárásos alapon valahogyan el kell osztani őket a Szírián kívüli országok között."

Szerintem ez elég konkrétállásfoglalás! Azóta is azt gondolom, hogy ez bűncselekmény, egy eu-s intézménynek sincs joga ahhoz, hogy ilyen döntést kényszerítsen akár ránk, akár más nemzetállamra! Ön pedig állást foglalt, a példa szerint 10000 migráns befogadására. Nincs ezzel gond, de akkor vállalja! És az ezzel járó politikai konzekvenciát is!

"Mitől jogszerűtlen a kvóta? A helyzet az, hogy született egy Európai Tanács határozat a kötelező kvótáról, amellyel kapcsolatban egy jogvita indult ez Európai Bíróságon, amelyet a magyar kormány indított."

A szlovák kormány indította, a magyar csatlakozott hozzá. Ha jogi eszközzel nem lehet megakadályozni, hogy buckalakókat telepítsen ide az eu, akkor meg kell akadályozni fizikai eszközökkel! Aki ezt az eu-s döntést itthonról támogatja és szorgalmazza (zsohárzsuzsika, csótányferenc, jeneiorsika), azokat ennek megfelelően kell(ene) kezelni!

"Aki valamelyest figyelemmel követi az álláspontomat, az nem tudja kiolvasni belőle, hogy a kötelező kvótát támogatnám..."

Ha azt nem is, de a buckalakók valamilyen módon történő betelepítését igen! Fentebb idéztem...

"fontos dolog, hogy mi azt tekintjük értéknek, hogy az lmp sokszínű..."

Esetleg ki lehetne végre próbálni a 'piros-fehér-zöld' kombinációt is!
Üdvözlettel:
Kamp.

Kampfer 2016.03.11. 18:51:47

És még egy mondat:

"Arról nem is beszélve, hogy gyűlöletre politikát építeni bár kifizetődő, de nem éppen européer..."

És akkor miről ismerszik meg az 'européer'? A háttérben folytatott titkos alkukról (ld.: Tusk háta mögötti egyezkedés a törökökkel), független államok döntéseinek egyoldalú minősítéséről (ld.: a merkelmutter nem fogadja el a balkáni útvonal lezárását - mintha jogköre lenne rá), a fenyegetőzésekről? Döntések kikényszerítéséről (ld.: kvóta, amely egyébként is egy vicc)? Tényleg! Miről ismerhető fel az 'européer'? Burkában jár, vagy kalapban, szmokingban? Angolul beszél vagy fársziul...? Demokrata vagy antiszemita? Esetleg multikulti?
Kamp.

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2016.03.13. 22:51:11

@tralalala: szerintem ezt benézted. A kérdésre nem az a válasz, amit beidéztél. Nyugodtan olvasd tovább azt a bekezdést.
@dunántúli gyerek: kormányozni szeretnénk, talpat nyalni nem. nem világos? :) Remélem, a kormányzás nem talpnyalás, de még nincs konkrét tapasztalatom.
@Kampfer: szerintem ez a menekültmegmaradás tétele: "Ha nem küldjük vissza őket, akkor kizárásos alapon valahogyan el kell osztani őket a Szírián kívüli országok között." Más szavakkal: ha nem mennek vissza, akkor máshol lesznek. De ez nem jelent kvótát, pláne nem kötelezőt. Ezzel kapcsolatban ugyanezen a testületi vitán mondták a fideszesek, hogy jó, Törökországig elmenekül a háború elől, de onnan tovább már gazdasági menekült, lévén Törökországban nincs háború. Erre én azt válaszoltam, hogy akkor a fidesz kötelező kvótát akar Törökországnak meg Libanonnak. Pont ezt jelenti, hogy szerintük addig mehetnek, tovább meg nem.
Ezzel szemben, igen, én vállalhatónak tartom limitált számban a befogadást. És a lakosság ezreléknél is kisebb értékeket limitáltnak gondolom. Úgy gondolom, hogy eddig terjedhet az ország felajánlása akár önkéntesen, akár kötelezően (persze ha az jogszerű).
Ennek kimondásához nem kellett volna annyit turkálni a blogon, itt van ebben a cikkben is: "De ha jogszerű, akkor az 1300 menekült befogadását elfogadhatónak tartom, mivel ebből arányosan számítva kilenc-tíz darab jutna Józsefvárosra, és már most is van itt több ezer. Nem nagyon billenne meg az egyensúly."

Kampfer 2016.03.14. 16:47:58

@jt: Üdvözlet!

Akkor, csak hogy tiszta legyen a kép:

"szerintem ez a menekültmegmaradás tétele..."

Itt nem az a kérdés, hogy megmaradnak, vagy nem maradnak. Az nem a mi problémánk kell legyen! Hanem az a kérdés, hogy itt legyen egy is ezek közül, vagy ne legyen! Nagyon helyesen az az uralkodó vélemény itthon, hogy ezeket ide NE engedjük be! Ha migráns, ha nem migráncs! Ez akkor is így van, ha ez a 'sokszínű' lmp-nek és a többi hasonló 'ajrópéer' ellenzékinek fáj! Fájjon csak nekik, addig jó a magyarnak!

"...a fidesz kötelező kvótát akar Törökországnak meg Libanonnak. Pont ezt jelenti, hogy szerintük addig mehetnek, tovább meg nem."

Ez egy netto ostobaság! Amennyiben ez a pártja álláspontja is, úgy igazolja az lmp 4%-át! Az, hogy a migránsok áthúznak a törökökhöz, az NEM a fidesz döntése! Ergo a fidesz nem is definiálhat semmiféle kvótát! Megjegyzem, a törökök épp elég szart kavartak Szíriában ahhoz, hogy most a nyakukra boruljon az általuk bökdösött bili, annak minden tartalmával! Továbbá, hogy a törököknél milyen helyzet alakul, az NEM a magyar kormány és a fidesz döntéseitől függ!

"Ezzel szemben, igen, én vállalhatónak tartom limitált számban a befogadást."

Én meg nem! És visszautalnék a 'demokratikus' (megalol) ellenzékiekre, egyértelmű és világos TÉNY, hogy a cigányokkal is épp elég a problémánk, nem hiányzik ide egy ilyen buckalakó sem! A magyar társadalom és gazdaság így is terhelt, nincs szükség újabb problémára!

"Ennek kimondásához nem kellett volna annyit turkálni a blogon..."

Ó, dehogynem! Mindig van értelme a teljes sztorit elemezni akkor, ha az "átlagpógár" egy 'demokratikus' politikussal cserél eszmét! Valaki emlékszik még egy faymann nevűre? No, neki mindenképp meg lehetne mutatni tavaly őszi és téli mondatait! ;-)

"...akkor az 1300 menekült befogadását elfogadhatónak tartom, mivel ebből arányosan számítva kilenc-tíz darab jutna Józsefvárosra, és már most is van itt több ezer. Nem nagyon billenne meg az egyensúly."

Egyrészt, az az 1300 csak a pici lábujj, amit az eu be kíván tolni a záródó ajtó elé a küszöbön! A többi 10-20-50-100 ezer meg jönne utána gyurcsótányék nagy örömére, igaz? Egy ilyen merkelnek, vagy egy ilyen juncker-félének én azt sem hinném el, ha jó reggelt kívánna! Ezeknek minden lélegzetvételük hazug és hungarofób! Nagyon helyes, hogy abból indul ki a kormány, hogy ezeknek semmit sem hisz el! Nemhogy 1300 migráncs nem kell ide, de az itt lévőket is az utolsóig ki kellene vágni az országból, addig pedig lehetőleg lágerben tartani őket, kerítések, drótok, őrök és géppuskások között!
Az egyensúly már eddig is megbomlott! Abban az esetben lenne hiteles a váleménye, ha mindez KÖZVETLENÜL az ön életére, a családja életére hatna! Ha az ön lakása előtt művelnék azt, amit itt csináltak tavaly, ha az ön gyereke mellett ülne két ilyen muszlim buckalakó a padban és az ön felesége sétálna haza közöttük a 22 órás busztól! És ha az ön autója lenne körülszarva reggelre! Ha abból a 10 józsefvárosi migráncsból 8 az ön életére hatna közvetlenül! Nem a híradóban látná, hanem érezné a szagukat is reggel-délben-este! Na akkor beszélgessen egyensúlyról! Egyszer végre a maga bőrére vállaljon be bármit, maga és az ön CSALÁDJA érezze végre azt, ami a politikája eredménye! Mindaddig ön csak egy fedezet nélküli csekk, ahogy az egész 'demokratikus' (omfg) ellenzék is az!

Ami pedig a 'jogászkodást' illeti, azon azért gondolkodjon el, hogy ha az ön kezében törvénytár van, a buckalakóéban pedig tölténytár, akkor ön nagyon rövid időn belül csak egy megoldott probléma lesz számukra! A mi számunkra viszont egy nagyon gyorsan elhárított akadály, amit valakik itthon megoldásnak hittek! Nem hiszem, hogy ez bármelyőnk érdeke lenne! Jobb itthon elmélkedni a törökök és görögök baján és a fal, kerítés, géppuskások és aknamezők mögötti területről innen elmélkedni!
Üdvözlettel:
Kamp.

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2016.03.16. 22:39:24

"Ez akkor is így van, ha ez a 'sokszínű' lmp-nek és a többi hasonló 'ajrópéer' ellenzékinek fáj!"
Nem fáj, ha nincs itt migráns. Sőt, van egy jó hírem, nem is akarnak idejönni, Daher Pierre óta sosem akartak.

"A magyar társadalom és gazdaság így is terhelt, nincs szükség újabb problémára!"
Szerintem ez egy téves nézet. Én még nem láttam munkanélküli bevándorlót, és már csak az életkorbeli összetételből is következik, hogy ők a magyar lakosságnál is nagyobb arányban dolgoznának.

"a cigányokkal is épp elég a problémánk"
Van hát. De a rászánt pénz tizedéből rendezhettük volna, ha nem ilyen F. Flórián nevű bűnözőre (és korábban meg hasonló kaliberű alakokra) bízták volna ezeket a pénzeket. Persze ennek a kérdésnek semmi köze nincs a bevándorláshoz, csak egy olcsó kormánypárti kommunikációs lufi, figyelemelterelés, gumicsont.

"Egyrészt, az az 1300 csak a pici lábujj"
Könnyen levezethető a fentiekből, hogy ha így van, akkor azt már én sem támogatnám.

"de az itt lévőket is az utolsóig ki kellene vágni az országból, addig pedig lehetőleg lágerben tartani őket, kerítések, drótok, őrök és géppuskások között!"
Azt hiszem, itt kezd vége lenni a beszélgetésünknek. Volt már ilyen a történelemben.

"Ha az ön lakása előtt művelnék azt, amit itt csináltak tavaly,"
Jelentem, nem pont előtte, hanem úgy háromszáz méterre voltak, mint a tavaly nyár végi cikkeimből ön is tudhatná. És le is jártam a Köztársaság térre. És jelentem, nem csináltak semmi rosszat. Az arab gyerekek fociztak a magyarokkal, cigányokkal, a szabályokat meg elmutogatták egymásnak. Ha jött a nyári zuhé, akkor meg kegyetlenül megáztak. Rendszeres időközönként nekiláttak szemetet szedni, és a toitoi wc-k telepítése után azzal sem volt már gond.

Lehet, hogy túlhaladta a történelem, de kéne hogy létezzen némi szolidaritás a háború elől menekülők irányába.

fércnél maradandóbb 2016.03.16. 23:05:20

@jt:
"ha nem ilyen F. Flórián nevű bűnözőre (és korábban meg hasonló kaliberű alakokra) bízták volna ezeket a pénzeket. "

Az összes pénz eltűnt kézen-közön, amit eddig a cigányok helyzetének javítására szántak. F. Flórián és népes családja inkább szabály mint kivétel ilyen szempontból

Kampfer 2016.03.22. 18:33:43

@jt: Az élet furcsa fintora, hogy épp a mai nap van érkezésem válaszolni az ön reagálására! Hm... Talán Belgiumban is voltak/vannak, akik üdvözölték a migránsokat és az 'eltérő' kultúrát! Jó eséllyel nem csak ők álltak épp sorban vagy a vagonban! Az Égiek legyenek az áldozatokkal!

"Nem fáj, ha nincs itt migráns. Sőt, van egy jó hírem, nem is akarnak idejönni..."

Ez nagyszerű! Örülök, ha nem zavarná, hogy egy sincs itt! És ha nem is akarnak idejönni, még jobb! Akkor be sem kell lépniük, nem kell őket beengedni sem és mindenféle tranzitzónában kérdezgetni, hanem egyszerűen csak el kell érni, hogy lepattanjanak a kerítésről és haladjanak vissza hazafelé! Ez jó gondolat öntől, általam is támogatható és támogatandó!

"Szerintem ez egy téves nézet. Én még nem láttam munkanélküli bevándorlót, és már csak az életkorbeli összetételből is következik, hogy ők a magyar lakosságnál is nagyobb arányban dolgoznának."

Szerintem pedig ez valótlanság! Hegyekben állnak a munkanélküli migránsok nyugaton. És itt is...! Multinál dolgozom, évekkel ezelőtt foglalkoztattunk kettő Észak-afrikait! Két hétig... Addig bírta a (német tulajdonú) cég elviselni a 'munkakultúrájukat' és eltérő hagyományaikat! Továbbá a fritzeknél ősszel még takarításra sem találtak jelentkezőket jó kis 'ajróért' sem! Az pedig, hogy nagyobb arányban dolgoznának a magyar lakosságnál, ez közönséges csúsztatás, de inkább csak egyszerű 'magyarozás'! Nyugdíjasan mennyi magyar dolgozik tovább? Még az ezt degradáló korábbi szabályozás ellenére is?

"...ha nem ilyen F. Flórián nevű bűnözőre (és korábban meg hasonló kaliberű alakokra) bízták volna ezeket a pénzeket..."

Hogy a flórián (aki kegyelmet is kapott) vagy az aladár vagy bármely más cigány 'díszpinty' a megbízott pénzkezelő, ez édesmindegy! Korrupt ez is és az is! Ahogy a fletó és a bajnai is az volt, úgy az orbán és a többi is az! A korrupció a politika velejárója. Ezt vagy megérti és elfogadja az ember, vagy erőlködhet emiatt vörös fejjel egy életen át! A britektől kezdve a hollandokon és spanyolokon át a magyarokon keresztül a kínaiig bebizonyosodott, hogy a korrupció olyan, mint a medveállatka. Mindenütt ott van, mindenhol megél és nem lehet kiirtani. De az előbbi legalább egy hasznos élőlény, míg a korrupció az ember mocskos velejárója.

"Persze ennek a kérdésnek semmi köze nincs a bevándorláshoz, csak egy olcsó kormánypárti kommunikációs lufi, figyelemelterelés, gumicsont."

Ez igaz. De ez nem az 'elterelés' eredménye, a mindennapok embere pontosan látja és tapasztalja ezt! Ehhez nem kell sem a kormány, sem a habony... A migránskérdés előtérbe kerülése még nem jelenti a cigánykérdés negligálását! És a választók azért talán emlékeznek még azokra a politikai erőkre, amelyek körömszakadtáig védték a cigányokat és folyamatosan 'magyaroznak' mindenre!

"Könnyen levezethető a fentiekből, hogy ha így van, akkor azt már én sem támogatnám."
Nagyon helyes, ez vállalható álláspont! Akkor az 1300 helyett 0 jóval kisebb kompromisszum, mint a 0 helyett akár 20000! Tehát ha lehet, akkor legyen inkább: 0! Szerintem a mai fejlemények is elfogadhatóbbá teszik ezt!

"Azt hiszem, itt kezd vége lenni a beszélgetésünknek. Volt már ilyen a történelemben."

Érdemi érvek esetén legyen így! De az, hogy volt már ilyen a történelemben, ez nem állja meg a helyét! Itt lévő illegális migránsokat a kitoloncolás előtt minden épeszű ember táborokban bezárva és őrizve tartana! Ez alap kellene legyen... Ha ezt ön nem érzi át, akkor ebben a kérdésben jártas szakembert kellene megkérdeznie! Én megtettem. Közvetlen családtagom a BV állományában dolgozik, felügyelte ezeket. Rémisztő és vérforraló dolgokat mesélt (már amit mesélhetett...)!

"És jelentem, nem csináltak semmi rosszat. Az arab gyerekek fociztak a magyarokkal, cigányokkal..."

És mindezt szépen át is lehetne ültetni a hétközbapokba, igaz? A résztvevők közül a cigány és a magyar simán összeugrik az első adandó alkalommal! A migráns pedig egy újabb faktor a képletben. Előbb oldjuk meg a magunk baját, utána gondolkozzunk el, hogy a belgák vagy franciák útjára lépjünk-e! Egyébként csak kérdem: hány francia merénylő focizhatott évekkel ezelőtt aranyosan egy párizsi külvárosi grundon a többiekkel?

"Rendszeres időközönként nekiláttak szemetet szedni, és a toitoi wc-k telepítése után azzal sem volt már gond."

Itt nem szedtek semmit, csak szétszórtak! Mindent! Igaz, itt nem is voltak sem kamerák, sem politikusok! Csak magyar lakosok...

"Lehet, hogy túlhaladta a történelem, de kéne hogy létezzen némi szolidaritás a háború elől menekülők irányába."

Ma is épp továbblépett picit a történelem a szolidaritás rózsaszín ködén! És a menekülő az menekül! Nem követel! Nem ráz öklöt! Nem fenyeget és nem késsel jár netezni! Nem határoz meg semmit, hanem menekül. És kér. És megköszön. És ember módjára viselkedik! És akkor talán elhiszik róla, hogy valóban menekül! És akkor talán még szolidaritással is fog találkozni! De jelezze kérem, ha tévedek és én látom rosszul!
Üdvözlettel:
Kamp.
süti beállítások módosítása