HTML

Bemutatkozás

jakabfy.jpg

Zöld közszereplő, korábbi önkormányzati képviselő Józsefvárosban (2010-2019, LMP), Józsefváros és Ferencváros külső részének országgyűlési képviselőjelöltje (2014 és 2018). Szakpolitikai területek: gazdaság, közlekedés, energiapolitika.

Azért küzdök, hogy közös erőforrásainkat közös fenntartható jövőnk megalapozására fordítsuk, ne magánzsebekbe tömjük, és ezzel további százezreknek adunk munkát, és megélhetést.

Friss topikok

Címkék

Tudjukkiknek tolják az önkormányzati kampánypénzt

2016.09.18. 18:57 jt

Érdekes, hogy az index.hu hírértéket talált abban, hogy Tatabányán 3,5 millió forint közpénzt égetnek el a kvótanépszavazás állami tízmilliárdjain felül is. Mondhatni gyenge próbálkozás, Józsefváros, a főváros szegénységgel legjobban megvert kerülete ugyanis tíz millát dobott fel ugyanerre. Ezt a szeptember 8-i testületi ülés fogadta el, az előterjesztést a helyszínen osztották ki. Mondhatni megszoktuk, hogy arra költenek, ami erősen felesleges, a fideszes választókerületi elnök seggét védi, amire meg tényleg szükség volna, arra meg nem vagy több éves késéssel.

Azóta a kreatívok is az utcán vannak, ahogy a 444 olvasója már ki is szúrta.

Ami még ennél is érdekesebb, az az, hogy szeptember 12-én volt egy bizottsági ülés, amelyre már a beszerzési eljárás eredményhirdetése is napirenden volt. Számoljunk csak! csütörtökön fogadják el a fedezetet, ekkor lehet kiírni, hétfő reggel 9-re be kell adni a választ, ez egy nap plusz a hétvége. Micsoda meglepetés, csak egy pályázat érkezett.

A feltételek lazák voltak, a hétmilliós beszerzéshez csak egy darab hasonló szerződést, és 1.5 milliós referenciát kellett igazolni (sőt még igazolni sem, csak nyilatkozni, hogy van ilyen!), máskor minimum az aktuális beszerzés kétharmadát kérik, de előfordul az is, hogy a beszerzés értékénél is többet akarnak igazoltatni (ilyenkor szoktunk egy kicsit alkudozni ellenzékből).

A műszaki leírás is rejt érdekességeket. Kértünk két promobike-ot (kerékpárral húzott plakáthordozó), 50 db lengőkaros táblát villanyoszlopra és két céltáblát. Eddig azt hittem, hogy a céltábla valami ilyesmi, de úgy látszik elég erősen tévedtem.

A céltábla ugyanis a felső képen látható óriásplakát hordozó autó. Na de ha az ember rákeres, láthatja, hogy ez egyáltalán nem bevált iparági szabvány kifejezés, csak a nyertes ODEX és az ex-Célcsoport Média oldalain lehet megtalálni ilyen néven. Felmerül hát, hogy vajon ki segített Önkormányzatunknak megfogalmazni ezt a kiírást?

Ezt a reklámtípust körülbelül betiltanám, mert az üzemeltetők épp abban érdekeltek, hogy a legnagyobb forgalmú helyeken járassák a járművet, minél inkább a dugóban állva, a legnagyobb szmogba kipufogva fölösleges rákkeltő dízelkormot. Az eszközt egyébként a megboldogult SZDSZ hozta be a politikába.

A nyertes ODEX Outdoor Expert kft tulajdonosi viszonyait elemezve is érdekességekre bukkanunk. Konkrétan felugrik előttünk a teljes IKO cégcsoport, amely az RTL klub nagy műsorgyártójából a Vajna-féle TV2-höz igazolt át. Tulajdonosaként megjelenik a hasonló utat bejáró Rákosi Tamás, akinek vagyonát 75 milliárdra becsülik, és aki annak idején a Rako óvszereket is gyártotta (fontolgattam is, hogy "Óvszergyártóval hirdet a Fidesz-KDNP" címmel fusson ez a poszt). A beszerzésre meghívtak még két céget, de mindkettő online megjelenése nagyjából egy képre szorítkozik (itt és itt). Egy szó, mint száz, úgy áll a helyzet, hogy testre szabott villámgyors beszerzéssel megint egy jó káder jutott pénzhez.

Ehhez képest kis apróság, hogy szegény fideszeseink erősen panaszkodtak a bizottsági ülésen, hogy az Érvénytelen és a Kutyapárt erősen láthatóvá vált a kerületünkben is. Üzenjünk Orbán Viktornak egy érvénytelen szavazattal! Mutassuk meg, hogy az "Érvénytelen Párt" bejutna a parlamentbe. Húzzunk be egy IGENt Európára és egy NEMet a FIDESZre!*

 

(fotó innen)
(fotó innen)

* az érvénytelen szavazásra buzdítás az LMP hivatalos álláspontjával szembeni kisebbségi vélemény

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jakabfytamas.blog.hu/api/trackback/id/tr1311701133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ember100 2016.09.18. 20:48:51

Helló !

Nézzük az írást :)
10 millió osztva 80 ezerrel az 125 Ft
Ezért a pénzért lehet kapni :
1/2 kg kenyér
6 zsemle
10 dkg párizsi
1 kg krumpli
1 l ásványvíz
...........

egy csipet uszítás
egy kis csúsztatás
egy kis gyűlöletkeltés
egy csipet kirekesztés
........

EZEK ENNYI PÉNZÉRT A HÜLYÉNEK IS MEGÉRI HÁT MÉG NEKEM !

Jó hogy józsefvárosi lakos vagyok :)

Azt látom hogy ennek a 10 millának NEM is lenne máshol helye a kerületben.
Már rendesen takarítják az utcákat a Dankó utcai befogadóhelyen már unják a lazacot , sztéket , már nem lopják el a bringámat ( már nincs , ellopták )
nem is tudom hogy soroljam fel.

EZEK HAZAÁRULÓK !!!!!

A kerületi lakosokat , népet lopják meg az elvesztegetett lehetőségekkel.És ugyanez megy nagyüzemben az országban

EZEK HAZAÁRULÓK !!!!!

Kampfer 2016.09.19. 19:26:59

"Eddig azt hittem, hogy a céltábla valami ilyesmi, de úgy látszik elég erősen tévedtem."

Üdvözlet! Bizony tévedett, Jakabfy úr! Célkeresztet 'szaremberekre' célszerű irányozni! Mondjam is a példákat...?
(Mellesleg, csak nem lehet itt akkora putyinista diktatúra, hiszen ha én putyinista diktáror lennék, ön már rég az M5 kivezető lámpáin száradna a fütyülő szélben! De ugye nem vagyunk diktátorok...)

"Ezt a reklámtípust körülbelül betiltanám, mert az üzemeltetők épp abban érdekeltek, hogy a legnagyobb forgalmú helyeken járassák a járművet..."

Esetleg a 35 éves IK-260-as??? De végre egy hasznos ötlet, adja is be indítványként, hátha lesz végre kézzelfogható eredménye is!

"Üzenjünk Orbán Viktornak egy érvénytelen szavazattal!"

Aki valóban képtelen felfogni egy népszavazáson feltett kérdést és arra képtelen érdemi választ adni, azt miért tekintenénk politikusnak? Miért tekintenénk komolyan vehető embernek??? Egyáltalán: mi a fészkes fenéért kellene önt komolyan venni?

"Mutassuk meg, hogy az "Érvénytelen Párt" bejutna a parlamentbe."

Mutassa meg, Jakabfy úr! Pont le fogja sz*rni mindenki a vergődését! Inkább azon kellene dolgoznia, hogy '18-ban egy 'észrevehetetlen' párt (t.i.: az LMP) valahogy bejusson a parlamentbe! De ha az önhöz hasonló 'tagokon' múlik, akkor szerintem jobb, ha elkezdik bújni az álláshirdetéseket! Mákja van: bőven talál mindenfelé!

"Húzzunk be egy IGENt Európára és egy NEMet a FIDESZre!"

Közönséges hazudozás és csúsztatás az ön részéről! Miért nem mondja ki nyíltan, amit már tavaly is kinyilvánított? Miszerint támogatná ide több tízezer migráns betelepítését? Miért nem vállalja fel a szándékait? Miért bújkál mindenféle 'pármilliós' szerződések és reklámok mögé? Valljon színt és mondja el, hogy migránsokat vizionál az országba, mert ön szerint ez lenne a gyógyír az ország bajaira! Ez miért titok??? (Azon túl, hogy egy agyrém...!)
Kamp.

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2016.09.19. 22:00:22

@Kampfer: ó, igen, nem is lenne teljes a blog nélküled.

Jelentem, állást keresnem nem kell, képviselőségem eddigi 6 évében végig főállás mellett.

Kampfer 2016.09.19. 22:27:35

@jt: Üdvözlet!

Ahogy egy blog sem lehet teljes egy kis 'kvótázás' és 'érvénytelenezés' nélkül!

Ha állás van, már kisebb a gond! A 6 év képviselősködéssel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, de a 25 év munkaviszony azért nem volt sétagalopp... Ergo épp eleget vontak már tőlem ahhoz, hogy jogalapot érezhessek az elköltés mikéntjének vitatására! És bármennyire fájó is ez önnek, az lmp-nek vagy a juhászpétereknek, ha fidesz-közeli cimbik kapnak 7-10 misi juttatást némi kampánytevékenységért, kevésbé zavar, mintha milliárdokat dobálnánk ki a migráncsokra és a támogatóikra! Egy ilyen plakát a legrosszabb esetben is csak ronda és/vagy hazug! Nagyjából lesz*rom! De a buckalakók kissé nagyobb és intenzívebb hatással voltak az életünkre tavaly! És ahogy az élet bebizonyította egy kissé veszélyesebb is a közelségük, mint néhány gyengén sikerült plakát! Egyszer talán sikerül majd megérteniük ezt a 'demokratikus' (megalol...) ellenzékieknek is! Bár, ha mégsem, hát úgy se rossz! ;-)
Kamp.
süti beállítások módosítása