HTML

Bemutatkozás

jakabfy.jpg

Zöld közszereplő, korábbi önkormányzati képviselő Józsefvárosban (2010-2019, LMP), Józsefváros és Ferencváros külső részének országgyűlési képviselőjelöltje (2014 és 2018). Szakpolitikai területek: gazdaság, közlekedés, energiapolitika.

Azért küzdök, hogy közös erőforrásainkat közös fenntartható jövőnk megalapozására fordítsuk, ne magánzsebekbe tömjük, és ezzel további százezreknek adunk munkát, és megélhetést.

Friss topikok

Címkék

Az LMP bemutatta a Megújuló Magyarország című programját

2014.03.12. 17:12 jt

Az áprilisi választás a magyar emberek alkotóképességének visszanyeréséről és a korrupt alkuk végéről szól, ha ez nem sikerül, akkor az ország úgy leszakad, hogy nem lesz visszaút. A magyarok túlnyomó többsége tudja, hogy a magyar felzárkózás ügye megint zsákutcába került. Az elmúlt negyed évszázad alatt egy értelmes és tehetséges nemzet polgáraiból Európa melósaivá, cselédjeivé és örömlányaivá váltunk. Tízezrek alszanak az utcán, százezrek éheznek és milliók süllyednek a reménytelenségbe, miközben a politika fő korifeusai hihetetlen vagyonra tesznek szert. A választók tudják, hogy a kormány hazudik, amikor azt mondja, hogy az ország jobban teljesít, ráadásul ennek a mondatnak hiányzik az a része, hogy kinél, miben vagy mint mikor. A korábbi kabinetek is hazudtak, ugyanis az elmúlt negyed évszázadban a magyar gazdaság teljesítménye összesen 21 százalékkal maradt el a világgazdaságétól. A politika előszeretettel hárítja a felelősséget a külföldre, de igazából a korrupt, jellemtelen, megbízhatatlan és hazug vezetők munkája az, ami ide vezetett. Tudjuk, hogy lopnak, tudjuk, hogy nem mondanak igazat és tudjuk, hogy ők bennünket nem vesznek komolyan. A választáson eldől, hogy a magyar emberek végre kimondják-e, ebből elegük van, nem akarják azt mérlegelni, melyik a kisebbik rossz. A Lehet Más a Politika olyan válaszokat próbál találni a problémákra, amelyeket az ország jórészt saját erejéből is meg tud valósítani. A program felajánlja, hogy hogyan lehetne egy felelősségteljes, megújuló, fenntartható és igazságos Magyarországot létrehozni. Az ország függetlenségének egyetlen és kizárólagos útja az erőforrásokkal, köztük a humánerőforrásokkal való okos gazdálkodás. Magyarország nem energetikai nagyhatalom, de a megújuló energiaforrások segítségével akár egy évtizeden belül képes lehet az energetikai önellátásra. A földek nagy része még mindig osztatlan tulajdonban van, ami szokatlan az EU-n belül. Az LMP azzal kezdené agrárkoncepcióját, hogy ezeket a birtoktesteket államosítanák, miközben egy jelentős új földosztást is javasolna. Meg kell tartani azokat a kreatív energiákat, amelyek jelenleg zuhatagszerűen áramlanak ki az országból. Ennek egyetlen útja az oktatáspolitika átalakítása, mert ésszerű, a jövőre koncentráló oktatáspolitika nélkül nem lehet megtartani a tehetségeket.

Részletek itt, a program pedig letölthető itt.

Szólj hozzá!

Címkék: program

A bejegyzés trackback címe:

https://jakabfytamas.blog.hu/api/trackback/id/tr945857364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása