HTML

Bemutatkozás

jakabfy.jpg

Zöld közszereplő, korábbi önkormányzati képviselő Józsefvárosban (2010-2019, LMP), Józsefváros és Ferencváros külső részének országgyűlési képviselőjelöltje (2014 és 2018). Szakpolitikai területek: gazdaság, közlekedés, energiapolitika.

Azért küzdök, hogy közös erőforrásainkat közös fenntartható jövőnk megalapozására fordítsuk, ne magánzsebekbe tömjük, és ezzel további százezreknek adunk munkát, és megélhetést.

Friss topikok

Címkék

Program 2. - Biztonságot minden családnak!

2014.02.04. 15:46 jt

Az LMP szerint hosszú távon nem a GyES és a GyED extra programok ösztönzik a családokat a gyermekvállalásra, és nem is az egyszeri kelengyepénz, hanem a kiszámítható, biztonságos jövőkép. Biztos lakhatás és jövedelem. Ha ezeket megteremtjük, a gyermekvállalási kedv is növekszik.

family-clipart.png

A lakhatási szegénység több tízezer embert érint vagy fenyeget hazánkban. Családok és gyermekeiket önállóan nevelő nők kerülnek a hajléktalanság közelébe, átesnek a szociális háló résein. Az alacsony jövedelem, munkanélküliség miatt önkormányzati bérleményben élőket is fenyeget a lakhatás elveszítése a magántulajdonukat tartozások miatt elveszítők még e fölött vannak. Az önkormányzatoknak látszólag nincs kapacitása arra, hogy ezeket a családokat megmentse a hajléktalanná válástól. Az állam feladata, hogy támogassa a kerületeket abban, hogy megfelelő számú szociális alapon bérelhető lakásállományt alakítsanak ki, és a krízishelyzetben lévők számára Anyaotthont és Családok Átmeneti Otthonát, vagy egy azzal kompatibilis intézményeket hozzanak létre. Fel kell újítani az üresen álló önkormányzati lakásokat, és újakat kell építeni.

Ezek az intézmények azonban csak a tűzoltást szolgálják. Fenntarthatóbb és gazdaságosabb az, ha hosszútávon az állam és a kerületek is hatékonyabb lépéseket tesznek a hajléktalanná válás és az elszegényedés megelőzésére. Közmunka helyett valódi munkahelyeket kell teremteni és rugalmas képzési rendszert, ami a potenciális munkavállalókat felkészíti. A munkáltatókkal élő együttműködéseket kell kialakítani és felszámolni az ország leghátrányosabb helyzetű polgárai, a romák elleni diszkriminációt a munkaerőpiacon.

A megelőzés érdekében a szociális területen dolgozó, családokkal foglalkozó szervezetek szorosabb együttműködésére van szükség, és arra hogy ez a hálózat a családokat segítő nem önkormányzati szervezetekre (civil, magán, egyházi, állami) is kiterjedjen. Minden szolgáltatásról kapjanak naprakész és hiteles információkat a védőnők, a bölcsődék, és az oktatási intézmények, illetve a családokkal foglalkozó nem önkormányzati szervezetek. Civil és egyházi szervezetekkel együttműködve támogatjuk klubok, család és anyaközpontok létrehozását ahol a családok segítséget, megértő szót és közösséget találhatnak.

(Kép forrása)

Szólj hozzá!

Címkék: program

A bejegyzés trackback címe:

https://jakabfytamas.blog.hu/api/trackback/id/tr845760833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása