HTML

Bemutatkozás

jakabfy.jpg

Zöld közszereplő, korábbi önkormányzati képviselő Józsefvárosban (2010-2019, LMP), Józsefváros és Ferencváros külső részének országgyűlési képviselőjelöltje (2014 és 2018). Szakpolitikai területek: gazdaság, közlekedés, energiapolitika.

Azért küzdök, hogy közös erőforrásainkat közös fenntartható jövőnk megalapozására fordítsuk, ne magánzsebekbe tömjük, és ezzel további százezreknek adunk munkát, és megélhetést.

Friss topikok

Címkék

Józsefvárosi habonying újra

2015.12.22. 19:04 jt

151218-habony-sajttaj-2.jpgUtoljára nyáron érintettük a témát itt a blogon, amikor gyanúsan személyre szabott pályázattal hétmilliós szerződést adott a bizottság fideszes többsége Habony újságjának a Lokálnak. Az eset érdekessége, hogy rögtön megvonták a szót tőlem, amikor a bizottsági ülésen elkezdtem volna sorolni Habony (addig ismert) viselt ügyeit kezdve a nyugdíjasveréssel. Ilyen Józsefvárosban nem szokott történni, és azt sem éreztem, hogy eltértem volna a tárgytól, sőt, azt gondolom, hogy én találtam volna leginkább a közepébe!

Most érkezett a 75 milliós folytatás, amelyről a minap sajtótájékoztatót tartottam. A Kocsis Máté vezette önkormányzat szerette volna minél kevesebb nyilvánosság előtt odapasszolni Habonynak a lóvét, szeptemberben leutalták egy önkormányzati céghez, hogy ne kelljen a bizottságnak tárgyalni a közbeszerzést a kellemetlenkedő ellenzéki képviselővel (figyelem, nem többes számot alkalmaztam!), hanem egy direkt a polgármester által kinevezett cégvezető dönthessen egy személyben, aki  mellesleg korábban a szomszéd kerületben fideszes önkormányzati képviselői tapasztalatokat is szerzett.

Szerencsére a jóval értékhatár feletti 75 milliót nem lehet elrejteni a közbeszerzési értesítő elől...

A személyre szabás immár csaknem tökéletesre sikeredett, már azokat a kilógásokat is beépítették, amit nyáron nem sikerült. Most sem fontos már a kerületi mutáció, de a kerületi tartalom sem, csak ennyit kellett teljesíteni:

  • 1/1 oldal, A4-mérethez közeli méretezés, (ez nyáron nem volt, hiányoltam is, hirtelen lett fontos)
  • a lap ingyenes,
  • gyűjtőládás és postaládás terjesztés,
  • színes kiadás,
  • heti megjelenés,
  • a lapban minimum 50%, legalább 10 oldal tartalom (szöveges cikkek, írásos anyagok),
  • Fővárosi példányszám, minimum 300.000 pld,
  • a VIII. kerületben minimum 20.000 pld. (most már nem fontos a kerületi mutáció)

Aki belenéz néha a postaládájába, könnyen látja, hogy a testre szabásból tulajdonképpen csak két dolog maradt ki: hogy a tulaj néha nyugdíjasokat ver, és Ibizán szórakozik.

A Lokálnál most már nem bízták a véletlenre a finanszírozást, talán tanultak a Helyi Téma csődjéből: a lap ki van tömve fizetett állami hirdetéssel. Az utolsó számban legalább 14 oldal fizetett állami hirdetés van az Erzsébet program és a Paksi Atomerőmű óriási felületekkel képviselteti magát.

Ne felejtse el senki sem: amíg a Fideszre szavaz, ön is fizeti Habony ibizai kalandjait. Hajtsuk őket nagyon messzire a közpénzektől!

6 komment

Címkék: habony

A bejegyzés trackback címe:

https://jakabfytamas.blog.hu/api/trackback/id/tr858191840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ági Pogány 2015.12.23. 16:39:15

Az emberek nagy része sajnos mindig mindent elfelejt.A népek elolvadnak, ha a nagyvezér megjelenik valahol és mindent megígér.

Netuddki. 2015.12.23. 17:15:29

Apropó Paks. Melyik hibbantnak jut eszébe egy atomerőművet mint a legkörnyezetbarátabb beruházást reklámozni? Na? NA?

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2015.12.23. 19:26:34

@bértrollbosszantó_kovi1970: óóó, a kreativitás határtalan. De azért nem túl bonyolult végiggondolni, hogy tízmilliárd dollár felhasználása mikor volt környezetbarát a világtörténelem során?
szerintem akkor a leginkább környezetbarát, ha a bankókat egyszerűen elégetik.

igazi hős 2015.12.23. 22:52:21

@bértrollbosszantó_kovi1970: Elég sokszor mantrázzák, elhiszi a nép. A rezsicsökkentést is beszopták, pedig ahhoz csak a 2 évvel korábbi számlákat kellett volna elővenni, esetleg elgondolkodni 3 percig, hogy ha egy állami cégnek pont annyival csökken a nyeresége, amennyivel neki csökken a villanyszámlája, akkor biztosan neki jó ez a buli, vagy inkább annak, aki egy sokkal nagyobb házban sokkal több áramot használ mint ő.
Most jó sokszor leadják, hogy mennyire "környezetbarát és gazdaságos" és elhiszi a nép. Persze marad pár mitugrász, aki a háttérszámításokat kéri számon a kormányon, hogy lássuk mennyire gazdaságos, illetve a problémázik azon, hogy nincs végleges megoldás az atom hulladék tárolására, de ezekről pillanatok alatt kideríti a propagandagyár, hogy liberális külföldi ügynökök. Viktor nem ingyen ment le kutyába Putyinnak (lásd szovjet emlékmű koszorúzás), itt minimum 300 mrd-ot akarnak Viktorék ellopni (óvatosan becsültem, hogy a magyar részből 20%-ot tesznek zsebre), senki nem köphet bele a levesbe.

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2015.12.23. 22:55:08

@igazi hős: nem csak a magyar részből lopnak. Erről az EU-nak is kellene tudnia beszélni, de nem nagyon tud sajnos.

Gyorgy Nagy 2015.12.24. 10:37:50

A Havannás Habony gyereknek tömik a zsebeit a fideszes fiuk.
süti beállítások módosítása