HTML

Bemutatkozás

jakabfy.jpg

Zöld közszereplő, korábbi önkormányzati képviselő Józsefvárosban (2010-2019, LMP), Józsefváros és Ferencváros külső részének országgyűlési képviselőjelöltje (2014 és 2018). Szakpolitikai területek: gazdaság, közlekedés, energiapolitika.

Azért küzdök, hogy közös erőforrásainkat közös fenntartható jövőnk megalapozására fordítsuk, ne magánzsebekbe tömjük, és ezzel további százezreknek adunk munkát, és megélhetést.

Friss topikok

Címkék

Jön! Jön! A valaha volt legnagyobb belvárosi fairtás

2016.04.12. 23:33 jt

A mai napon nyilvánosságra került, hogy a Nemzeti Közszolgálati Kisgömböc további 145 fa kivágására kapott engedélyt az Orczy parkban, a Ludovika Campuson. Igen, nem csal a szemük, száznegyvenöt darab fa, egy valóságos erdő. Mindezt az eddigi általam ismert 131 darab már kivágott fa mellé. Ez összesen 276 darab, ami csaknem hétszerese annak a mennyiségnek (40), amely a Városliget népének teljes fellázadásához kellett.

Az eddigi fairtások képei

 

A séma most is ugyanaz: egy kormányzat alá rendelt szervezet beruházását a kormány kiemelt beruházássá nyilvánítja, így a hatóság már nem az önkormányzat, hanem a kormányhivatal lesz, tehát a kormány magától kéri az engedélyt. Amikor megkapta, akkor öt nap kifüggesztés után fellebbezésre való tekintet nélkül végrehajthatóvá válik. 

Csakhogy most ezt mi nem fogjuk hagyni, Józsefváros és Ferencváros népe is fel fog lázadni ez ellen, a polgári engedetlenség eszközeivel meg fogjuk akadályozni a fák kiirtását.

Lassan már megtanulhatná a Fidesz, hogy a városi fák legnagyobb értéke pontosan ugyanaz, mint a parkolóhelyeké: hogy igen kevés van belőlük. Csakhogy a fáknak van egy olyan kellemes tulajdonságuk, hogy csökkentik a városi hőszigetet, a nyári kánikulában akár 2-3 fokot is hűsítenek, már ha nem vágják ki őket.

A társadalmi kontroll nélküli építkezéseket és favágásokat lehetővé tevő nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházásokról szóló MSZP-Fidesz nagykoalícióban elfogadott törvényt pedig hatályon kívül kell helyezni!

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jakabfytamas.blog.hu/api/trackback/id/tr318597294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kadar Gabor 2016.04.13. 10:53:56

Köszi Tamás a híreket! Respekt a gyors reagálásért!

Zsolt Herrero Blacksmith 2016.04.13. 13:04:25

Kedves Tamás...
Most komolyan, mit vársz egy olyan kormánytól, ami atomerőmüvet akar épiteni, megadóztatja a napkollektorokat, és akiknél gyakorlatilag az árviz elleni védekezésben kimerül a természetvédelem?!?
Támogatom a tiltakozásotokat, de azt gondolom kapcsoltan, az összes természetromboló döntésük ellen kellene tiltakozni...
Talán...

5perc 2016.04.13. 16:24:24

Ezt a gyorsan növő, gyenge minőségű, kis értéket képviselő, a városokban sok ember szenvedését okozó fajt - a nyárfát - szerintem engedjük el. Telepítsünk helyette valami jobbat.

Veridicus76 2016.04.13. 16:31:49

Már megint ez a sötétzöld elmebaj.
1.) A kivágandó, jórészt korhadt fák többszörösét telepítik, amint ezt törvény is előírja. Nem kellene hazudni.
2.) Még ha nem is így lenne, a rendészeti képzés magas színvonala ezerszer fontosabb, mint pár tucat korhadt fa. Mégis ki fogja elvégezni a nemzetbiztonsági teendőket, a mogyoróbokor, meg a nyárfa???
Szerencsétlen hülyék.

vajdapeterutca 2016.04.13. 20:25:06

@Veridicus76: A rendészeti képzés színvonalát növelni, mint tudjuk, csak a lakossági rálátás és a lakossággal való kommunikáció nélkül kivágott fák helyén lehet. Lásd például a már elpusztított fákat, amely a főépület sugárút felőli látványa miatt volt útban. A nemzetbiztonság és a rendészet lényegéről van szó!

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2016.04.13. 21:32:44

@Veridicus76: Épületet lehet oda is építeni, ahol nincs annyi fa. Ezen a területen elég nagy placcok vannak ahhoz, hogy 10-20 kivágásával el lehetne helyezni az épületeket. A rendészeti képzés magas színvonalát meg akár egy régi épületben is lehet biztosítani, lévén, az inkább az oktatók színvonalán, mintsem az épületen múlik. Talán nem nehéz ezt megérteni...

auth.gabor · http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor 2016.04.13. 22:37:26

@Veridicus76: "amint ezt törvény is előírja. Nem kellene hazudni"

...ahogy az történt például 2013-ban az V. kerületben, amikor a Kossuth téren kivágtak kétszáz-valamennyi fát...

...aztán ennek a harmadát pénzben kiváltották, a maradék kétharmad nagy részét pedig nem az V. kerületben ültették el, szóval sikerült talán 25 fát ültetni a közeli Olimpia parkban, száz-valamennyit Csepelen ültettek, de került ilyen kiváltott "vendégfa" az I. kerületbe is... szóval sokat segít ez a Kossuth téren.

Törvények. Előírják. Ja. Elő.

Ian URIEL · www.lmv.hu/dongiovanni 2016.04.14. 09:49:52

Nem elég beszélni róla és blogolni!
A cselekvéshez sokkal több kell!

Trombitás Zoltán 2016.04.14. 18:04:30

@Veridicus76: Azt hiszem, egy fa nagyságrendekkel több hasznot hoz, mint a "magas színvonalú rendészek". Ha az élet semmi területén nem állja meg a helyét, akkor jelentkezik a nemzetvédelmi kisegítő egyetemre, aminek a hasznossága felér a foci akadémiával.
Miért nem lehetett ezt a brancsot kiterelni valami elhagyott laktanyába!? Miért kell elvenni gyerekek elől a parkot? Beszélünk a sport fontosságáról, de a focipálya egy részét a kollégium foglalja el, a többin meg a kollégisták szívják a füves cigit.
Mielőtt meg akarnál hazudtolni, közlöm, a szomszédban lakom...
süti beállítások módosítása